Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.750.958
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Dex.pwn kaže...

Pa ti si stvarno budala onda

Kakva si ti sve pitanja postavljao, zadnji imaš pravo nekome reći da je budala :)

Inače, što se tiče proizvoda, ako je po sastavu uistinu sve što se navodi na kutiji, mislim da je riječ o OK suplementu. Naravno treba vidjeti i isplativost u odnosu na ostale slične proizvode. Ali naravno da kao i sa svima drugima, ne treba očekivati čuda.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
12 godina
neaktivan

Bogami jesam no možda moj post nekom pomogne prije nego li mi se odluči pridružiti.

battlelog: BucoKTM
14 godina
neaktivan

Ako je predobro da bi bilo istinito, vjerojatno nije istinito.

Trava raste tamo gdje je posadiš.
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Normalno da je prevara, ali moguce li je da ipak pomaze pri necemu? Sto uopce radi taj prozivod, jer ocito ne nabija misice? lol.

12 godina
protjeran
BucoKTM kaže...

........

........

Bez prolivenog znoja nema napretka!!

Nema veze, idem dalje. Nisi prvi, a ni zadnji put se sa nelim zeznuo u životu, kao i svi mi.

Slažem se sa tobom u totalno, pogotovo sa ovom posljednjom rečenicom.

Svi bi neke brze rezultate, te onda uzimaju raznorazne suplemente, te kada to prestanu, jednostavno se istope onako brzo kako su narasli.

Gubi se počesto iz vida poanta vježbanja-a, to je da budemo zdravi.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
14 godina
PzKpfw kaže...

Svi bi neke brze rezultate, te onda uzimaju raznorazne suplemente, te kada to prestanu, jednostavno se istope onako brzo kako su narasli.

Kako? Kako će nastati mišići ispijanjem suplemenata? Kako? Dokaz, link? Suplement je dodatak prehrani i ima gotovo isti učinak kao da si to isto uzeo kroz hranu (protein, mineral, vitamin, aminokiselina itd.).  To mu sam i naziv sugerira. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 17:39 (Ranko Kukumar).
14 godina
odjavljen
FlyBoy kaže...
Dex.pwn kaže...

Pa ti si stvarno budala onda

Kakva si ti sve pitanja postavljao, zadnji imaš pravo nekome reći da je budala :)

Inače, što se tiče proizvoda, ako je po sastavu uistinu sve što se navodi na kutiji, mislim da je riječ o OK suplementu. Naravno treba vidjeti i isplativost u odnosu na ostale slične proizvode. Ali naravno da kao i sa svima drugima, ne treba očekivati čuda.

Budala po tome što vjeruje svemu što piše. Kao kad ti se žena napali na reklamu(TopShop) da će izgubiti pet kila u tjedan dana

12 godina
protjeran

@Ranko Kukumar

Ma, dragi mislio sam ono kad ekipa počne nekaj uzimati da bi brže došla do rezultata(mršavljenje ili bildanje mišića), pa onako euforično uspije i doista smršaviti i zjačati svoju muskulaturu, al' kako njihovi motivi nisu bili baš utemeljeni na plemenitim nakanama, onda brzo odustanu, a mišići opadnu i kile se vrate.

Bilo da su koristili suplemente ili nekaj neuobičajeno(nedozvoljeno ).

Ne, poričem učinak takvih stvarčica, al' ekipa koja to konzumira to koristi na krive načine i kao nekakav "čarobni štapić".

Ne žele biti zdravi, nego veći i mršaviji, radi izgleda.

Ako pak to smeta forumašima na ovoj temi,  kaj spominjem i ističem zdravlje kao glavni motiv, eh, ....onda, O.K., neću više.

14 godina
PzKpfw kaže...

@Ranko Kukumar

Ma, dragi mislio sam ono kad ekipa počne nekaj uzimati da bi brže došla do rezultata(mršavljenje ili bildanje mišića), pa onako euforično uspije i doista smršaviti i zjačati svoju muskulaturu, al' kako njihovi motivi nisu bili baš utemeljeni na plemenitim nakanama, onda brzo odustanu, a mišići opadnu i kile se vrate.

Bilo da su koristili suplemente ili nekaj neuobičajeno(nedozvoljeno ).

Probaj odgovoriti na ova pitanja: 

a) Koja je razlika između 100g proteina dnevno unesenih 70% kroz prehranu i 30% kroz suplemente (whey) u odnosu na 100g unešenih isključivo kroz pribor za jelo. 

b) Što se događa s mišićima prilikom jakog vježbanja i neodgovarajuće prehrane

c) Znaš li koja je razlika između suplemenata i steroida? Znaš li, recimo, cijenu i vrste steroida? Daj neke primjere kada se toliko ljudi pucaju s tim. 

Ti imaš stvarno neki problem s nečim. Smeta ti što drugi ljudi vježbaju i uzimaju dodatke prehrani, ne kužim koji je cilj? Dokazati da je to štetno? Kojom metodom? Zato što je to tebi glupo? Nije ti jasno da za dokazivanje utjecaja X tvari na zdravlje već postoje provjerene znanstvene metode? Jednostavno mi nisi jasan. Ako netko želi postići dobar izgled za kratko vrijeme, neka želi. Ima moju punu podršku. Ne kužim stvarno koji je tvoj problem. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 20:52 (Ranko Kukumar).
12 godina
protjeran

@Ranko Kukumar

Hm, pa već sam rekao da sam fokusiran na sebe, al' kao što to veliš za te dodatke, tak0 i ja velim njima, veliko NE. Imaju aditiva, otrova, kemijskim putem smo došli do njih, kao iz te vaše wheyeve, mislim da je i obična Cedevita otrov. Nemrem, ti sada dokazivati, al' da znaš fakat kak' se samo radi Cedevite, ne bi je uzimao. A, moš, onda misliti kakav je otrov, taj whey. Nije to samo tako obična stvar.

Mišići se troše i neće rasti, a vi ipak želite biti veliki....

Pa, dodaci su lakša verzija tih ileganih stvari, te tko počne sa tim u svojim željama počesto ode daleko, te onda i pređe na iglu...nažalost..

Al, neću se više javljati, ak' ti je tako lakše, zaključimo da sam ja glup i da sam i krivu....

14 godina
Rast mišića i visina

Pa glup si ako ne kontas neke stvari...

Whey je hrana.. protein mlijecne sirutke.. .. Isto kao sto imas protein bjelanjka, kazen, blend (mjesavina vise izvora proteina) , itd itd... Sve je to cisti protein izvucen iz neke namirnice...Umjesto da iz obicne surutke dobijes nesto sitno proteina, i brzo masti i uh, ovdje je protein filtriran, pa dobijes brdo proteina, i gotovo nista m i p .. Dakle cisti izvir proteina... 

Zalosno je da se ovakve stvari moraju svakodnevno ponavljati po par puta... ali ok

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 20:18 (exer1234).
12 godina
neaktivan

Ako ćemo tako znaš li ti kakvu piletinu jedeš cime je sve kljukaju, svu hranu iz svog friždera s cime je spricana i sta vec ne.. Ovakve stvarni ni Vegan crossfitteri ne bi pricali stvarno ne znam tko ti prodaje te price ili gdje to citas..

If you have nothing to lose, try.
14 godina
Rast mišića i visina

pa upravo to.. ljudi se bune kao whey,, to je fuj, steroid. stetno.. A isti ti ljude popuse 2 kutije cigarate dnevno, opijaju se na tjednoj bazi, svaki dan zderu hranu punu trans masnoca...

Zapravo je sve to ok, bitna je umjerenost.. 

Voda je zdrava i neophodna,ali isto tako ako je popijete u velikoj kolicini, mozete umrijeti...

Dakle sva hrana moze biti dobra,a moze biti i losa.. bitna je kolicina.. 

Aspartam... DA bi bio ikako stetan za ljudski organizam, morali bi ga unijeti u toj kolicinu koju je jednostavno NEMOGUCE unijeti u sebe.. Dakle fizicki nije moguce unijeti tu kolicinu aspartama, da bi bio stetan po zdravlje.. 

umjerenost...

Jedite 70 80 % nutrititvno bogate hrane, dakle ipak tih 70 % mora biti "clean " hrana, jer je jednostavno nemoguce unijeti sve u organizam, ako jedete gluposti... Jedna cokolada mozda nije nista ako gledate, ali s njom cete vjerojatno unijeti cjelodnevni unos masti.. o tom se radi.. 

Prakticki mozete, ali dal je realno? nije... 

Dakle ,whey je hrana... treba ga gledati kao hranu... praktican i jeftin izvor proteina.... 

Kreatin takodjer nije nikakva kemija. jednostavno , ima ga u hrani, u crvenom mesu.. Ako ga ti dodatno unosis u sebi, kako to moze biti nekakva kemija? unosis ono sto vec imas u prirodi ... 

Kao i protein... u svakoj namirnici imas neku kolicinu proteina, manju ili vecu, ali ovo je cisti protein.. 

Ostalo je vecinom nepotrebno, za obicne natural rekreativce... ajd neki multivitamin i omega,, .. ali ni to nije potrebno ako jedete voce , povrce

16 godina
PzKpfw kaže...

Ne žele biti zdravi, nego veći i mršaviji, radi izgleda.

normalno da se trenira radi izgleda ,bodybuilding je sport gdje je krajnji cilj izgled tijela ,ako je nekome cilj zdravlje onda vjerovatno ni ne trenira kao bodybuilder 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2016 21:38 (loky4i4).
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Pola posnog. Banana, med, i šipak. Nije loše, al šipak mi malo odskaće. Ne znam dal je dobro agrume dodavat u sir.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ima li tko iskustva sa Wendlerovim 5/3/1? Sviđa mi se njegova rutina za početnike, a i progresija mi se čini inteligentnija od ove moje koja se sastoji od nabacivanja koliko god kila mogu dići taj dan. Link

Trava raste tamo gdje je posadiš.
13 godina
Rast mišića i visina

Prije par dana sam istegnuo zadnju lozu na Dl (tocnije u utorak). Malo boli ali nije tako strasno, samo sto me brine sto mi je malo poplavilo tj.ko neka crnjavka. Jel imate kakav savjet za oporavak?

Ovako to otprilike izgleda Ovako to otprilike izgleda
Oh, you say you want to succeed? Well I say go and fucking fail.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 20:39 (Vuk15).
14 godina
Medikus kaže...

Ima li tko iskustva sa Wendlerovim 5/3/1? Sviđa mi se njegova rutina za početnike, a i progresija mi se čini inteligentnija od ove moje koja se sastoji od nabacivanja koliko god kila mogu dići taj dan. Link

531 nije za pocetnike, nego za naprednije vjezbace, jer je progresija prespora .. Tj ti kao pocetnik mozes puno vise izvuci iz nekog programa za pocetnike

16 godina
Rast mišića i visina

E da se dobivaju mišići od suplemenata... izgledali bi svi kao kipovi.

Whey je običan protein (bjelančevina). Najprirodnije što može bit. Iz obične sirutke su izbacili vodu i ostao je samo whey protein - ukratno.

Možda se misli da oni koji proizvode whey dodaju kemikalije pa zato nije dobro? To su već teorije zavjere jer bi to značilo da proizvođaći potkupljuju zdravstvene organizacije koje to testiraju i odobravaju certifkate a u to neću ulazit.

A da se od suplemenata može nabildati... whey sam po sebi je potpuno bezazlen i običan dodatak prehrani od kojeg se sigurno ne može nabildat.

Postoje droge koje se koriste u BB - ali to nije whey i kreatin. To je marketing uvjerio ljude da se možeš nabildat od suplemenata. Od kad su stavili sliku Švarcija na proteine to je tako. Svi koji reklamiraju proteine i promoviraju to su u biti na steroidima i to je javna tajna. Tako da netko tko nema blage veze prati nekoga na YT i misli da može to postić ako pije proteine (koje pije svaki dan od kad se rodio) i kreatin - a gleda ljude koji se godinama, od srednje škole, rokaju steroidima. 

Opet ni sterodi nisu čarobni. On se puca sterodima - ali on ima i savršenu prehranu, godine i godine vježbanja iza sebe, zna sve tehnike, sve vježbe + suplementi + uredan život. Znači sve + steroide, godinama, da bi postigao ono.

Dodaci prehrani tj. suplementi imaju toliko mal utjecaj, potpuno su opcionalna stavka i svako po vlastitom nahođenju. Ovde je ekipa više rekreativno, svi guraju svoj natural max koliko mogu uz školu, faks, posao i tu i tamo frknemo sliku/video da vidimo progres, za motivaciju i zahebanciju, jer je fora.

drakula789 kaže...

Winstron,iskustva?

Mislim da se ne piše tako ali pretpostavit ću da pitaš za steroide.

Godine, visina, težina? Koliko godina bildaš? (Sve sam ti reka.)

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 17:41 (KIKI3ooo).
13 godina
neaktivan
Kad je najbolje piti proteine nakon odradenog treninga, odmah po zavrsetku ili 10-15 minuta nakon
12 godina
neaktivan
icip kaže...
Kad je najbolje piti proteine nakon odradenog treninga, odmah po zavrsetku ili 10-15 minuta nakon

2:51 otprilike tu ti sve veli negdje otprilike 35 nanosekundi nakon treniranja moras odma popit inace ces izgubit svu svoju masu . (Šala mala, ali video je super)

If you have nothing to lose, try.
18 godina
icip kaže...

Rokni ga unutar po ure i sve za 5!

Xbox: Muskarcina
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Pričao sam s profesorom iz tjelesnog oko problema kojeg imam sa znojenjem preko noći. Za one koji ne znaju o čemu se radi, stvar ide ovako - Preko noći se oznojim po cijelom tijelu, potkošulja bude skroz mokra.

Rekao je da je to do kreatina(rekao sam da ga pijem) jer tijelo nekako mora izbacit svu tu vodu. Naravno, u noći se još jednom probudim, i idem pišat, i onda popijem još čašu vode. Sad me zanima način na koji da smanjim to znojenje.

Pada mi na pamet jedino smanjiti dozu kreatina s 5g na 2.5-3g, ili ostati na 5g, ali unosit manje vode. Molim vas za vaše mišljenje.

12 godina
protjeran
Dex.pwn kaže...

.....

Rekao je da je to do kreatina.....

Pa, prestani ga jednostavno koristiti.

Vidiš da ti škodi.

Zdravlje na prvom mjestu.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
14 godina
odjavljen
PzKpfw kaže...
Dex.pwn kaže...

.....

Rekao je da je to do kreatina.....

Pa, prestani ga jednostavno koristiti.

Vidiš da ti škodi.

Zdravlje na prvom mjestu.

Ne želim da opet dođe do rasprave s tobom.

18 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Pričao sam s profesorom iz tjelesnog oko problema kojeg imam sa znojenjem preko noći. Za one koji ne znaju o čemu se radi, stvar ide ovako - Preko noći se oznojim po cijelom tijelu, potkošulja bude skroz mokra.

Rekao je da je to do kreatina(rekao sam da ga pijem) jer tijelo nekako mora izbacit svu tu vodu. Naravno, u noći se još jednom probudim, i idem pišat, i onda popijem još čašu vode. Sad me zanima način na koji da smanjim to znojenje.

Pada mi na pamet jedino smanjiti dozu kreatina s 5g na 2.5-3g, ili ostati na 5g, ali unosit manje vode. Molim vas za vaše mišljenje.

Ajmo malo razmišljati logično.

Ako se ne varam, prije si rekao da se znojiš samo po noći? Po danu se ne znojiš.

To ti govori da je problem prisutan samo po noći. Budući da je kreatin u tvom tijelu prisutan u svako doba dana, a ne samo po noći, uzrok definitivno ne može biti kreatin.

Druga stvar je da razmisliš zašto se tijelo uopće znoji? Tijelo znojem regulira tjelesnu temperaturu. Ako ti je vruće tijelo će se znojiti, ako ti nije vruće (u normalnim uvjetima) nećeš se znojiti.

Budući da se ti znojiš samo po noći, to bi značilo da je tebi prevruće po noći.

"Problemu" vjerojatno doprinosi i činjenica da sada vjerojatno piješ više tekućine kada vježbaš/paziš na prehranu itd, pa tijelo ima i više tekućine na raspolaganju za izlučiti kroz znoj

Iako ne vidim kako bi profesor tjelesnoga bio relevantan za takva pitanja, ako si baš zapeo za kreatin napravi sljedeće:

Prestani s kreatinom na recimo 2 tjedna, pa vidi tamo pred kraj drugog tjedna da li se i dalje znojiš po noći. 

Ono što je bitno je da ne smanjiš količinu vode koju kroz dan popiješ. Jer ako izbaciš i kreatin i drastično smanjiš količinu vode, ne možeš eliminirati da je uzrok kreatin a ne jednostavno bolja hidratiziranost+predebelo se pokrivaš. Dakle moraš sve nastaviti isto kao i do sada po pitanju unosa vode/hrane, broja pokrivača itd, samo izbaciti kreatin, ako želiš znati da li je on krivac.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2016 4:23 (FlyBoy).
14 godina
odjavljen
U gym idem oko osam navečer. Budem recimo do pola deset, nakon toga popijem whey i kreatin(zajedno su smiksani) s krašom. I onda idem spavat oko 23h
16 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav.

Ne znam jel ovo najbolja tema za ovaj moj problem, ali nisam našao ništa prikladnije  Usmjerite me ako postoji prikladnija tema.

Uglavnom, zadnjih godinu-godinu i pol sam dosta smršavio, pogotovo u licu i malo u trbuhu. Vježbam doma sa uzezima više manje svaki dan, uz to radim trbušnjake i sklekove a i bavim se košarkom u slobodno vrijeme. Prestao sam trenirat prije par godina, sad je više kao hobi.

Predpostavljam da je jedan od problema taj da se slabo hranim, jednostavno nemam baš apetita pa me zanimaju neki dodaci prehrani ili tako nešto koji bi me malo udebljali?!

Hvala.

SVEMOGUĆI
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2016 14:17 (Nisam Ja,Nisi Ti).
14 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Pozdrav.

Ne znam jel ovo najbolja tema za ovaj moj problem, ali nisam našao ništa prikladnije  Usmjerite me ako postoji prikladnija tema.

Uglavnom, zadnjih godinu-godinu i pol sam dosta smršavio, pogotovo u licu i malo u trbuhu. Vježbam doma sa uzezima više manje svaki dan, uz to radim trbušnjake i sklekove a i bavim se košarkom u slobodno vrijeme. Prestao sam trenirat prije par godina, sad je više kao hobi.

Predpostavljam da je jedan od problema taj da se slabo hranim, jednostavno nemam baš apetita pa me zanimaju neki dodaci prehrani ili tako nešto koji bi me malo udebljali?!

Hvala.

Udebljat se je barem jednostavan proces, samo jedi :P Nemaš nikakvo pravilo, jednostavno moraš unositi više kalorija nego što potrošiš. Ništa neće magično stvoriti kalorije ili usporiti njihovo trošenje bitno (ako se troše). 

BTW bilo kakav trening ako nije iz natjecateljskog-organiziranog duha je rekreativne prirode pa tako i trening košarke u slobodno vrijeme. Sve je to hobi. 

16 godina
Ranko Kukumar kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Pozdrav.

Hvala.

Udebljat se je barem jednostavan proces, samo jedi :P Nemaš nikakvo pravilo, jednostavno moraš unositi više kalorija nego što potrošiš. Ništa neće magično stvoriti kalorije ili usporiti njihovo trošenje bitno (ako se troše). 

BTW bilo kakav trening ako nije iz natjecateljskog-organiziranog duha je rekreativne prirode pa tako i trening košarke u slobodno vrijeme. Sve je to hobi. 

Sve je to meni jasno, trebam više hrane unosit u organizam i to je to. Ali napisao sam gore, jednostavno nemam baš apetita i znam da se ne hranim dovoljno, a sumljam da ću se moč na silu "šopat". Iz tog sam razloga pitao za neke dodatke koji bi ubrzali debljanje. :)

SVEMOGUĆI
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2016 14:44 (Nisam Ja,Nisi Ti).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice