Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.735.127
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Rast mišića i visina

Ja sam napokon krenuo dizati preko bodyweighta. Za to je zaslužan i cut, došao sam s 80kg BW-a na 73-74kile, a kilaže na benchu su ostale iste.

Sada radim 3x5 sa 80 kila, ide nekad i 3x6.

Mislim da je cut gotov, planiram održavati ovaj bf% možda kakvih mj dana, kad malo zahladi idem gore, jer mi i ovako zna biti zima kad je svima okolo "taman" a i imunitet je u banani.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
9 godina
Rast mišića i visina

Bok, ljudi, kako se vi nosite s bučicama? Ja radim s bučicama od 3 kila po 3*50 komada? Je li ovo, što sam naveo, dobro za početak ili treba pojačati? Što preporučujete? Hvala.

Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.
12 godina
protjeran
Re: Rast mišića i visina

@thekeyofdestiny13

Pa, ovisi kaj ti je cilj?

Ak' je to mišićna masa, ona je princip veće težine, manje ponavljanja u serijama. Ako želiš razgradnju mišićne mase, eh onda više ponavljanja, manjs opterećenja.

Kao prvo, ak' ti je nešto prelagano, onda malo povećaš težinu ili pak radiš dok više ponavljanja. Kod treninga je bitno napredovanje. To ne znači da buš odmah dizao ne znam kakve terete, al' postepeno buš napredovao. Mišić se polako gradi, te može podnijeti sa vremenom sve veće i veče težine.

Kod vježbanja mišića bitno je da osjetiš zatezanje u njima, da ne podižeš nešto kao da ti je to lagano. Na primjer, biceps, kao i noge, treba primjerice, baš ono ubiti od vježbanja, jer se ti mišići inače i koriste kroz dnevnu rutinu. Kad osjetiš zatezanje mišića to je dobar znak.

Inače, malo proguglaj, pa vidi sve kakvih vježbi i kombinacija postoje. Pitaj, ekipu u teretani.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
14 godina
Dex.pwn kaže...

Mene nekad zobene napuhaju, nekad ne.

zbog puno vlakana..

btw laktoza, ako nisi intolerantan, nema frke,,ako imas problem, onda jbg... ja nemam problema, tak da mogu mlijeka koliko god

nema leba od toga...  te 3 kg mogu proci eventualno za srednje i zadnje rame
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 2:00 (exer1234).
14 godina
odjavljen
Pa nije da provedem dva dana na WC-u zbog mlijeka, već idem na WC jednom, i kao da mlijeko istjera zaostala govna iz mene.
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Dobio sam preporuku za 100% Gold Standard Whey, cijena je malo viša od ostalih, ali kažu da traje duže(?). Je li cijena opravdana i kakvo je onda doziranje ako "traje duže"?

14 godina
Rast mišića i visina

Imas trenutno ovaj na akciji.Jeftiniji, a takoder sluzi svrsi (ako nisi pro builder najbolji whey ne igra preveliku ulogu). http://www.proteka.hr/brands/superior-14

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Samo mali update za bench, nakon svih onih odgovora sam shvatio da sam slab i da bih se trebao malo više forsat, pa sam jučer odradio 3x5 70kg sa svojih 72 kg, a prije par dana je bilo 60-ak kg. Danas rame jedva osjećam. I benchanje u power racku je najbolja stvar, nema nikakvog straha od toga da će me ubiti šipka 

Trava raste tamo gdje je posadiš.
18 godina
Medikus kaže...

Samo mali update za bench, nakon svih onih odgovora sam shvatio da sam slab i da bih se trebao malo više forsat, pa sam jučer odradio 3x5 70kg sa svojih 72 kg, a prije par dana je bilo 60-ak kg. Danas rame jedva osjećam. I benchanje u power racku je najbolja stvar, nema nikakvog straha od toga da će me ubiti šipka 

Ne kužim, kako onda spustaš šipku skroz na prsa ako radiš u racku?

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

De mi recite koliko treba kreatinu da skroz izađe iz tijela? Već nekih tri-četiri dana ne pijem kreatin, a masa mi stoji na 66 kg(jest da sam u fazi gdje jedem samo da ne budem gladan).

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 16:49 (Dex.pwn).
14 godina
neaktivan

Treba naći točno mjesto tako da kad saviješ leđa i isprsiš se ti šipka dođe do prsa, ali kad se izravnaš da stane na racku. 

18 godina
Medikus kaže...

Treba naći točno mjesto tako da kad saviješ leđa i isprsiš se ti šipka dođe do prsa, ali kad se izravnaš da stane na racku. 

E to sad ovisi i o tome kakav je rack, tj koliko precizno se može podesiti visina. Ja to recimo u gymu ne mogu tako namjestiti...

14 godina
neaktivan

Naravno, ne može svugdje. Ali ako imaš dobrog spottera to ti nije ni potrebno. 

14 godina
Rast mišića i visina

Pa bilo kakav spotter je sasvim u redu za bench. Tek toliko da ti pogura ukoliko neko zadnje ponavljanje ne ide.
Trenutno sam na bw 76 kg, bench 97.5 kg 3x3, 100kg 3x2, max 107.5 kg (nisam preko toga pokušavao). 

18 godina
Cordas kaže...

Pa bilo kakav spotter je sasvim u redu za bench. Tek toliko da ti pogura ukoliko neko zadnje ponavljanje ne ide.
Trenutno sam na bw 76 kg, bench 97.5 kg 3x3, 100kg 3x2, max 107.5 kg (nisam preko toga pokušavao). 

Pa ne slažem se baš, zna se dogoditi da pitam nekog random i lik na prvi znak mučenja, znači ne failura, nego samo malo sporije/teže kreneš izvlačiti repetition on odma vata šipku i krenu mrtvo raditi.

To me užasno živcira, i zato je najbolje imati gym buddya koji zna koliko možeš, kad treba pomoći.

Inače, super brojke za taj BW, svaka čast. Kakvi su ostali liftovi, koliko si visok?

14 godina
FlyBoy kaže...
Cordas kaže...

Pa ne slažem se baš, zna se dogoditi da pitam nekog random i lik na prvi znak mučenja, znači ne failura, nego samo malo sporije/teže kreneš izvlačiti repetition on odma vata šipku i krenu mrtvo raditi.

To me užasno živcira, i zato je najbolje imati gym buddya koji zna koliko možeš, kad treba pomoći.

Inače, super brojke za taj BW, svaka čast. Kakvi su ostali liftovi, koliko si visok?

Istina, slažem se s tim, ali opet, bolje i takav spoter nego na smithu dizati ili nekakve slične fore. 
Druge vježbe nisu ništa posebno, borim se sa svakakvim ozlijedama, prije svega leđa, prepone i koljena, ali u principu čučanj ide 120 kg 3x4 (nakon duge pauze) i DL nekih 3x140 kg i 2x150 kg. 

14 godina
Dex.pwn kaže...
Pa nije da provedem dva dana na WC-u zbog mlijeka, već idem na WC jednom, i kao da mlijeko istjera zaostala govna iz mene.

hvala ti na toj informaciji

bullyq14

sta malo vise? za te pare kupis 5 kg s okusom. .:D ... sta ima veze koliko traje, popit ces te 2,3 kg u mj dana, mozda mal vise

Medikus 

ako te poslije benchanja rame ubija, imas losu formu... rame mora sudjelovati, ali prsa moraju vecinu tereta gurati, kod tebe je ocito obrnuto

Dex.pwn

haha salis se? pa kakve veze ima tezina s kreatinom? opusti se i uzivaj

A sta ce vam spotter, osim ako ne testirate 1RM ili radite AMRAP set, ali  i u tom slucaju bih ostavio barem 1 rep u rezervi. 

Ako stalno radite na maximumu, dakle da vam treba spoter, krivo trenirate.  Pogotovo kad vidim ljude koji benchaju pa im spotter jos par ponavljanja pomognu, dakle otkaz, i jos iznad otkaza, sta misle da ce s time postici?

14 godina
odjavljen

Ništa, i drugi put

Kako nema veze? I nije težina već masa :P

14 godina
Rast mišića i visina

Pa al kakve veze ima kreatin s time? nije to AAS pa da ce ti donijeti ne znam sta, pa kad prestanes, da ces izgubiti nesto... 

14 godina
odjavljen
exer1234 kaže...

Pa al kakve veze ima kreatin s time? nije to AAS pa da ce ti donijeti ne znam sta, pa kad prestanes, da ces izgubiti nesto... 

S obzirom da imam 66, svaka kila mi dobro dođe :P

Kad prestaneš pit kreatin, nakon nekog vremena ti padne masa, to je definitivno.

14 godina
Rast mišića i visina

mislis? a sta ako ti kazem da ja recimo imam benefita od kreatina, ali kad ga prestanem koristiti ( potrosim ga ), nemam nikakvih padova u snazi niti kilazi..

Ili da netko uopce nece imati nikakvih benefita koristenja kreatina.. 0 bodova...

Uostalom ako ti treba masa, i kazes da ti on pomaze, zasto si ga prestao uzimati? nema smisla

14 godina
odjavljen
exer1234 kaže...

mislis? a sta ako ti kazem da ja recimo imam benefita od kreatina, ali kad ga prestanem koristiti ( potrosim ga ), nemam nikakvih padova u snazi niti kilazi..

Ili da netko uopce nece imati nikakvih benefita koristenja kreatina.. 0 bodova...

Uostalom ako ti treba masa, i kazes da ti on pomaze, zasto si ga prestao uzimati? nema smisla

Napravio sam stanku, od sutra opet krećem.

14 godina
Rast mišića i visina

stanka 3 dana? haha. ????? pa koristi ga stalno 5 g.. i to je to. Ja napravim stanku samo kad mi nestane, pa par mj, dok ne kupim drugi, ako se sjetim. nije mi od neke velike vaznosti

14 godina
odjavljen
exer1234 kaže...

stanka 3 dana? haha. ????? pa koristi ga stalno 5 g.. i to je to. Ja napravim stanku samo kad mi nestane, pa par mj, dok ne kupim drugi, ako se sjetim. nije mi od neke velike vaznosti

5-6, ne 3

12 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

Kod nekih ljudi uopce je neprimjetno da li koriste kreatin ili ne zato što nekome više jetra i bubrezi proizvode kreatina tako da kad ubaciš tih 5 uopce ne pomaze jer preko 5g sve ispišaš.

If you have nothing to lose, try.
15 godina
neaktivan

Odmah sam dizao 90kg(85-90 bodyweight), i dalje sam na 90kg jer nemam više utega doma, 5x10 dižem trenutno, izbačaj i čučanj isto 5x10 sa 90kg i to je to, radim nekih 5-6 vježbi(zgibovi,čučnjevi,bench,izbačaj,deadlift i jos nekad ubacim bodyweight vježbe)+ trčanje i plyo trening(skok čučanj, skokovi u dalje i vis sa mjesta itd..). Al i dalje sam krmić, jer volim pojest malo previše haha :D 

14 godina
Jabulani kaže...

Odmah sam dizao 90kg(85-90 bodyweight), i dalje sam na 90kg jer nemam više utega doma, 5x10 dižem trenutno, izbačaj i čučanj isto 5x10 sa 90kg i to je to, radim nekih 5-6 vježbi(zgibovi,čučnjevi,bench,izbačaj,deadlift i jos nekad ubacim bodyweight vježbe)+ trčanje i plyo trening(skok čučanj, skokovi u dalje i vis sa mjesta itd..). Al i dalje sam krmić, jer volim pojest malo previše haha :D 

zasto ne povecavas.. ak mozes 5x10 na svemu, da bi napredovao, radi 5x11, pa 5x12, svaki trening probaj vise.. Ili radi pauzirana ponavljanja, bench, cucanj

12 godina
protjeran

@Jabulani

E, frende to valja znaš i sam, al' da ponovim da je prehrana preko 70% cijelog treninga. Džaba, svo vježbanje, ako ne reguliraš prehranu u skladu sa svojim ciljem.

Ovako sam mučiš tijelo, unosiš svašta u njega, te onda to trošiš u teretani....iz šupljeg u prazno, preokrećeš...nema smisla to.

Odluči se!

14 godina
PzKpfw kaže...

@Jabulani

E, frende to valja znaš i sam, al' da ponovim da je prehrana preko 70% cijelog treninga. Džaba, svo vježbanje, ako ne reguliraš prehranu u skladu sa svojim ciljem.

Ovako sam mučiš tijelo, unosiš svašta u njega, te onda to trošiš u teretani....iz šupljeg u prazno, preokrećeš...nema smisla to.

Odluči se!

di si herbalifeovcu leve10 coachu

kakko mislis da muci tijelo? pa ocito da je lik u kcal suficitu. vece je mucenje tijela kcal deficit. Teretana ne sluzi za trosenje.. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 13:04 (exer1234).
12 godina
protjeran

@exer1234

Ne, nisam taj sektaš za čega me teretiš.

Kontra sam svih ovih vaših dodataka prehrani, samo zdravo je najbolje...Frajer veli da u se tijelo ne mjenja, jer "voli jesti", pa onda što dobiva sa vježbanjem?? Samo ga nepotrebno muči...

U sportu je važan napredak, al' vi ste u ovome zbog nekih drugih vaših osobnih razloga mi se čini...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice