Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.729.322
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Rast mišića i visina
Medikus kaže...

1. Ako ti netko kaže plank, pomisliš li ti na ramena?

2. većina ljudi neće.

3. Ako se tebi sviđa, super, samo daj,

4. što je zapravo i poanta planka

5. radi duža vremena sa manje serija najobičniji plank na laktovima i side plank.

1. Ne, ja pomislim na dasku. I?

2. Govori u svoje ime.

3. Hvala ti što mi dopuštaš.

4. Kažeš ti.

5. OK, hvala na savjetu kojeg te nisam tražio, vrlo si koristan, zaslužio si kolačić. A ova rutina uključuje eto između ostaloga i rad na izdržljivosti ramena. I šta sad? Jel te to živcira?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2016 16:40 (harrothar).
15 godina
neaktivan
harrothar kaže...
Medikus kaže...

2. većina ljudi neće.

5. radi duža vremena sa manje serija najobičniji plank na laktovima i side plank.

2. Govori u svoje ime.

4. Kažeš ti.

5. OK, hvala na savjetu kojeg te nisam tražio, vrlo si koristan, zaslužio si kolačić. A ova rutina uključuje eto između ostaloga i rad na izdržljivosti ramena. I šta sad? Jel te to živcira?

Lmao,odrasti malo. Covjek ti govori kako sta funkcionira i sta da radis a ti budalu pravis od njega. Sam si smjesan sa svojim ramenima i koliko su ti slaba ako te to ubija na planku

l<l<l<l<l<l
18 godina
Rast mišića i visina

S obzirom da prvi put nije nitko odgovorio, da ponovim:

imam par pitanja o proteinima. S obzirom da sam napokon kupio proteine, koliko bi dnevno trebao konzumirat s obzirom na 70 kg tjelesne težine? Koliko u prosjeku vi stavljate u shake? Također da li moram piti svaki dan ili se pije samo na dane kad se vježba?

LP

http://wotlabs.net/sig_min/eu/unimatrix_2411/signature.png
13 godina
odjavljen
intexuz kaže...
harrothar kaže...
Medikus kaže...

2. većina ljudi neće.

2. Govori u svoje ime.

4. Kažeš ti.

Lmao,odrasti malo. Covjek ti govori kako sta funkcionira i sta da radis a ti budalu pravis od njega. Sam si smjesan sa svojim ramenima i koliko su ti slaba ako te to ubija na planku

a jbg...

Medikus 

Nema svatko npr. dva, dva i po sata dnevno na pripremu, putovanje i vrijeme u teretani, da bi išli gađat svaku skupinu mišića posebno na sprave, pa onda ajde, plank radim prilagođeno na način kako bi gađao većinom trbušnjake. U planku radi više skupina mišića i ako se može tokom rutine jače pogoditi i druge skupine, naravno da je to poželjno.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Plank je super ako ga radiš pravilnom formom, inače ti može "pogađati" i zglobove ili križa. U principu ako ga radiš duže od pol minute, pređi na neku težu varijaciju

Ovo za znojenje potpisujem, kad mi curi znoj sa glave ko da me netko zalio, najradije sterao sve u 3 krasne

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Radi plank sa kilazom na ledjima,najjednostavnije za progress. Cuda to radi za core. Pola godine sam to radio 3x tjedno po 4 seta,dosao sam do 80kg na ledjima,45 sec po setu. Nakon toga nisam skoro vise nikad radio trbusne.Odrzavao ih squatom i deadliftom

l<l<l<l<l<l
14 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav. Krenuo sam u teretanu i uhvatio pojam o nekim tezinama i pravilnom izvođenju te obavezno jedem u skladu s treningom, tipa poslije treninga riza s piletinom/kuhanim jajima, ribice, obilan dorucak i slicno. Ovako amaterski sam se odlucio za neke vjezbe opcenito za gornji dio posto do teretane imam 7 km s biciklom. To su benc, potisci na ravnoj/kosoj klupi, mrtvo dizanje, za ruke stojeći pregib s šipkom, bučice, potisak na onoj spravi s uskim hvatom za triceps i biceps. Cisti sam pocetnik pa me zanima kaj da promijenim, ubacim, izbacim, a zanima me kamo da stavim zgibove posto mi se cine jedna od vjezbi za stvaranje neke osnove na tijelu.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

intexuz Jesi radio s prslukom?

15 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...

intexuz Jesi radio s prslukom?

Ne,utege na ledja stavljao

l<l<l<l<l<l
15 godina
neaktivan
bullyq14 kaže...

Pozdrav. Krenuo sam u teretanu i uhvatio pojam o nekim tezinama i pravilnom izvođenju te obavezno jedem u skladu s treningom, tipa poslije treninga riza s piletinom/kuhanim jajima, ribice, obilan dorucak i slicno. Ovako amaterski sam se odlucio za neke vjezbe opcenito za gornji dio posto do teretane imam 7 km s biciklom. To su benc, potisci na ravnoj/kosoj klupi, mrtvo dizanje, za ruke stojeći pregib s šipkom, bučice, potisak na onoj spravi s uskim hvatom za triceps i biceps. Cisti sam pocetnik pa me zanima kaj da promijenim, ubacim, izbacim, a zanima me kamo da stavim zgibove posto mi se cine jedna od vjezbi za stvaranje neke osnove na tijelu.

Koliko puta tjedno ides u teretanu?

l<l<l<l<l<l
14 godina
Rast mišića i visina

ponedjeljak, srijeda, petak

18 godina
Rast mišića i visina

Sam da podijelim srecu s vama :)

Konacno da sam cvrsto zagrizao i odlucio smrsavit.

Od pocetka godine 115kg i sad na 102.

Probat cu doc na 95kg i primit se teretane.

Opce se nisam forsiral po pitanju dijete, izbacio sam kruh, zamjenil ga rizinim koluticima.

Meso - riba, piletina, junetina i veci unos povrca i voca.

Doma treniram vlastitom masom + bicikl.

Strasno kolko covjek moze postic kad fakat odluci nekaj napravit :)

Eto, toliko, zivjeli!

Truth in engineering.
14 godina
neaktivan
Batista kaže...

Opce se nisam forsiral po pitanju dijete, izbacio sam kruh, zamjenil ga rizinim koluticima.

Eto, toliko, zivjeli!

Svaka čast!

Ja sam isto to napravio prošle godine, došao na 75 kg, sad sam na 77. Preporučio bih ti da kreneš u teretanu već sad, jer tako možeš istovremeno i izgraditi mišiće i izgubiti na masnom tkivu. Ja sam prvo mršavio, a onda krenuo u teretanu, i ipak je malo teže tako.

Samo nastavi 

Trava raste tamo gdje je posadiš.
15 godina
neaktivan
bullyq14 kaže...

ponedjeljak, srijeda, petak

Nema smisla nis radit osim sve svaki dan,jedan dan jedne vjezbe za taj dio tijela,drugi dan druge,ukomponiraj ih

Glavno je da radis compound vjezbe. Googlaj neke 5x5 programe tipa juggernaut 5x5,najbolji su za pocetnike. 

l<l<l<l<l<l
18 godina
Medikus kaže...

Svaka čast!

Ja sam isto to napravio prošle godine, došao na 75 kg, sad sam na 77. Preporučio bih ti da kreneš u teretanu već sad, jer tako možeš istovremeno i izgraditi mišiće i izgubiti na masnom tkivu. Ja sam prvo mršavio, a onda krenuo u teretanu, i ipak je malo teže tako.

Samo nastavi 

Jedino kaj me koci je vrijeme...

Kradem ga kolko mogu.

Dnevno bicikliram sat vremena + sat vjezbanja sa utezima i svojom masom.

Treba sam bit uporan, sve je u glavi... Nikakvi privatni treneri i sl. - to je za pussye :)

Citat malo po forumima, pratit i mora da stvar krene :)

Truth in engineering.
13 godina
odjavljen
Batista kaže...

Kradem ga kolko mogu.

Dnevno bicikliram sat vremena ...

Jogging minimalne brzine (znači ono taman iznad brzog hodanja) po aplikaciji Endomondo troši otprilike duplo više kalorija nego bicikliranje u jednakom vremenu.

10 godina
neaktivan
harrothar kaže... 

Jogging minimalne brzine (znači ono taman iznad brzog hodanja) po aplikaciji Endomondo troši otprilike duplo više kalorija nego bicikliranje u jednakom vremenu.

haha

16 godina
Batista kaže...
Medikus kaže...

Svaka čast!

Samo nastavi 

Kradem ga kolko mogu.

Dnevno bicikliram sat vremena + sat vjezbanja sa utezima i svojom masom.

Treba sam bit uporan, sve je u glavi... Nikakvi privatni treneri i sl. - to je za pussye :)

Citat malo po forumima, pratit i mora da stvar krene :)

Tako sam ja negdje 2007. 3 dana teretana, 1 dan pauze. Radio sam push, pull, legs. I na kraju svakog treninga od sat vremena sam još jedan sat vozio bicikl u teretani i to jakim intenzitetom. Za nekih 6 mjeseci sam sa 132 kg došao na 108 (imam 200 cm). Čak nisam previše ni pazio na prehranu. Jedino mi je uzimanje wheya nakon treninga bilo pod obavezno. A stanje u glavi je bilo takvo da me pekla savjest ako bih slučajno propustio trening. Ili ako bih se recimo osjećao lošije ili me nešto boljelo pa ne bih mogao raditi sa utezima i spravama sat vremena, tj. ako bih izbacio neke vježbe, onda bih biciklirao duže taj dan da to "nadoknadim" jer inače ne bih imao mira.

Sad više ne mogu izdvojiti toliko vremena, maksimalno sat vremena treniram, svaki drugi dan. I star sam, sve je teško...

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 13:59 (Ezio).
18 godina
harrothar kaže...

Mozda ti to vazi za bicikliranje po Slavoniji, ja sam ti izmedju Zagorja i Prigorja - ni sam ne znam kud spadam, ali znam da je reljef=breg-dol :)

Truth in engineering.
13 godina
odjavljen
Batista kaže...
harrothar kaže...

Mozda ti to vazi za bicikliranje po Slavoniji, ja sam ti izmedju Zagorja i Prigorja - ni sam ne znam kud spadam, ali znam da je reljef=breg-dol :)

Omjer je isti a na brdašcima se na biciklu gubi pola vremena od treninga na spuštanje. Lako tako. :)

18 godina
harrothar kaže...

Omjer je isti a na brdašcima se na biciklu gubi pola vremena od treninga na spuštanje. Lako tako. :)

Nemoj mislit da ima uspona kolko i nizbrdica... Nema ti tu neke proporcionalnosti...

Vrijeme je bitan faktor, al ulozen napor da prevalis neko brdo (makar odmaras dok se spustas) je puno veci nego da pedaliras ravnom linijom iste duljine...

Truth in engineering.
13 godina
odjavljen
Batista kaže...

Nemoj mislit da ima uspona kolko i nizbrdica... Nema ti tu neke proporcionalnosti...

Vrijeme je bitan faktor, al ulozen napor da prevalis neko brdo (makar odmaras dok se spustas) je puno veci nego da pedaliras ravnom linijom iste duljine...

Dokaži.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 19:33 (harrothar).
12 godina
Batista kaže...

Eto, toliko, zivjeli!

samo nastavi ja sam imao 114 sada sam na 84 kg..jedino sta bih trebao krenuti u teretanu jer ruke su mi 0 bodova + trbuh tesko ide dole ;) 

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 23:43 (toma20).
16 godina
Trbuh nećeš izgubiti u teretani :D
One ring to bring them all and in the darkness bind them
18 godina
harrothar kaže...
Batista kaže...

Dokaži.

Neda mi se...

Probaj bit ne lijen ko ja sad pa odpedalirat slican primjer.

(tek sad vidim da debatiram s duhom :D)

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 23:12 (Batista).
12 godina
The Unforgiven kaže...
Trbuh nećeš izgubiti u teretani :D

nego? trcanje? ako mislis na trcanje tesko jer imam problema sa koljenom

12 godina
odjavljen
toma20 kaže...

Malo smanji ugljice i ici ce dole :)

12 godina
IvanDado kaže...
toma20 kaže...

Malo smanji ugljice i ici ce dole :)

smanjeni su oni od pocetka dijete  ,nema kruha (jedino crni razeni) krumpir i tijesto isto ne jedem,izgubio sam ja trbuh ali sada ono sta je ostalo ide sve teze zato sam spomenuo teretanu

12 godina
odjavljen
toma20 kaže...

smanjeni su oni od pocetka dijete  ,nema kruha (jedino crni razeni) krumpir i tijesto isto ne jedem,izgubio sam ja trbuh ali sada ono sta je ostalo ide sve teze zato sam spomenuo teretanu

Svakako kreni ici u gym i bilo bi dobro da tocno znas koliko unosis cega. Evo ja sad tek mjesec i pol brojim sve i tijelo mi nevjerojatno reagira na to.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

toma20 Prati si što jedeš, ne moraš vagati, ali dva tjedna praćenja šta trpaš u sebe će ti otkriti gro o kalorijskoj vrijednosti porcija i koliko u biti unosiš u sebe.

Vježbaj za trbuh, ali six-pack ćeš imati tek kad se približiš 10%bf, koliko god nabildan bio.

A da bi došao do toga, moraš pratiti šta jedeš. Bar otprilike.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice