Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.031
|
čitano: 8.161.183
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Rast mišića i visina

Kramerdida,exer dajte preporuku neki program za 4 dana tjedno trening ?

Nesto ste pricali prednje rame sa prsima i tricepsima ili ? To je nesto kao 5/3/1  ?

Tipa military press ili potisak bucicama ubaciti sa bencom/kosim/dipsevima za prsa i jos neke izolacijske za triceps ?

Onda leda-biceps i zadnje rame

Noge

I zadnji dan ? 

12 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
doky01akablava kaže...

Kramerdida,exer dajte preporuku neki program za 4 dana tjedno trening ?

Nesto ste pricali prednje rame sa prsima i tricepsima ili ? To je nesto kao 5/3/1  ?

Tipa military press ili potisak bucicama ubaciti sa bencom/kosim/dipsevima za prsa i jos neke izolacijske za triceps ?

Onda leda-biceps i zadnje rame

Noge

I zadnji dan ? 

Preporučam Lyle McDonald general bulking routine za 4 day a week training. Imaš detaljan FAQ za njega.

Da ovo što si pisao je nešto kao 5 3 1, no okani se 5 3 1, za to treba već biti dosta jači. Radije se prihvati modifciranoga Starting Strengtha, nakon kojega kada si iscrpio linearnu progresiju radiš Texas Metodu (može se Texas raditi isto kao upper/lower što sam planiram) pa onda 5 3 1.

Ja koliko se sjećam nisam spominjao ovakvu šemu. Možda si mislio na push pull lower.

Ovdje imaš još dobrih programa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.9.2014 19:58 (Kramerdida).
17 godina

1. prsa, leđa triceps
2. noge i ubacis trbusnjake ako te to veseli, treniranje trbusnjaka ako nisi ispod recimo 10% masnoce nema smisla jer ti se ne vide, eventualno da ti core bude jak, ali ako dosta radis stojecki onda ti je core ok
3 .ramena biceps
4. cardio ali ako igras odbojku onda ti cardio ne treba - pod cetiri bi stavio prehrana
Prehrana je 90% treninga ako treniras pravilno.
Možeš preselit u teretanu i natezat utege 10 sati na dan ali ako ne pojedeš dovoljno i pravilno učinka nema. Mišići ne mogu rasti od zraka.
Nemoj zaborativ na spavanje.
Sex da si digneš hormone kolko god ide bez igle i gg.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2014 12:09 (NEW_MAN).
14 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

1. prsa, leđa triceps
2. noge i ubacis trbusnjake ako te to veseli, treniranje trbusnjaka ako nisi ispod recimo 10% masnoce nema smisla jer ti se ne vide, eventualno da ti core bude jak, ali ako dosta radis stojecki onda ti je core ok
3 .ramena biceps
4. cardio ali ako igras odbojku onda ti cardio ne treba - pod cetiri bi stavio prehrana
Prehrana je 90% treninga ako treniras pravilno.
Možeš preselit u teretanu i natezat utege 10 sati na dan ali ako ne pojedeš dovoljno i pravilno učinka nema. Mišići ne mogu rasti od zraka.
Nemoj zaborativ na spavanje.

Kako nema smisla treniranje trbusnjaka ako nisi ispod 10% ? ... Po tom onda ni noge ne treba trenirati ako nosis hlace, svejedno se ne vide.. Zapravo bi samo ruke i prsa trebao trenirati, da se vide kroz majicu, ostalo nista... seems legit

Prehrana nije 90% .. ja bih rekao 50 50.. Radije bi trenirao i hranio se malo losije, nego da ne treniras, i hranis se "savrseno".. jer s ovim drugim neces nikakav izgled postici, jer bez treninga nema poticaja za razvoj..

Ti si jos gori od herbalifeovaca gdje je 80 % prehrana a 20 % trening :D ... treba biti balansirano oboje i to je to.. 

I kakav ti je to split? 

ledja prsa i triceps u jednom treningu,, zasto ne cijeli upper onda? zasto ramena i bica poseban dan? full body, upper lower, pull push legg.

Zaista ne vidim smisao za jednog naturalca imati poseban dan za ramena... prednje rame je ionako pretrenirano od svih push potisaka.. srednje rame uradis s par serija,, zadnje takodjer, sto ubacis u pull - push dane... i to je to..ruke isto ne trebaju x serija.. dovoljno je 2-3 vjezbe po 3-4 serije i to je to

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2014 17:51 (exer1234).
16 godina
Rast mišića i visina

Ne znam da li je to upuceno meni kao prijedlog za split,ali slazem se sa exerom,hranio se skoro savrsenoa,a trenirao onako preko one stvari i nista nisam postigao...

Trening i koliko-toliko korigirana prehrana daju puno bolje rezultate,taj bullshit eat clean train hard ostavi za Gustina i Imerovica...

17 godina

Trbusnjak je jedan od najmanjih misica na tijelu dok su noge najveci misici, Usporedivat to dvoje nema smisla i na kraju krajeva sve ovisi o tome iz kojeg razloga treniras. Ako ti je cilj preseravanje u hlacama onda pumpaj upper, ako zelis definiciju onda obavezno cardio jer ako ne skines salo onda ti niti 1000000000 trbusnjaka ne budu pomogli da se trbusnjaci vide. Onaj ko oce da mu se vide trbusnjaci i radi toga radi trbusnjake je glupan. Ako oces trbusnjake odi trci sat vremena.

Kod prehrane sam preuvelicavao s razlogom. Herbalife je za naivne budale i ne znam gdi si ti procital da se prehranom bez treninga postizu rezultati.
Bez prehrane mozes trenirat svaki dan i nikak ne budes izgledal.

Split mi je takav kakav mi vremenski odgovara. Opce je nevazno kak si separiras ako ostavljas dovoljno vremena izmedu treninga odredene grupe misica i treniras kak spada.
Ruke su tu cisto reda radi jer bez njih nemres. Ne radim vise od tri vjezbe bicepsa ili tricepsa po 3-4 serije.
Ako te smeta push i pull od jednom onda odvoji i evo ti cetvrti dan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2014 19:21 (NEW_MAN).
12 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Svi su izgleda zaboravili na sport {#} Moja bivša srednja škola ne igra nogomet, a kad pitam za nekog on ide u teretanu... Svi žele nabit jake mišiće za mjesec dana... A ja nemam s kim na sport {#} Tu u kvartu si brijem da neke propalice i kriminalci igraju nogomet i ne usudim se baš, nego razbijam glavu s kim bi i kako bi ili kad bi se pojavio... Svi ćete još imati napumpane mišiće a da vam netko da sjekiru da nacijepate drva drhtat će vam ruka brijem nakon 3 udarca sjekirom... Točno to si i brijem... Kakve teretane... To je samo za dizanje utega... Ja sam ko manji sport, a sad plivanje i treninzi neki po doma... Ali sve lagano... Nisam naglo... Onda se ni ne moram opterećivati... Dovoljno mi je dovoljno jesti... I inače je poanta nikada ne biti gladan, a kad jedeš obrok napunit želudac do kraja... I jesti raznoliko... Moraš znati šta jest... Moraš slijediti hranidbenu piramidu... I čitat malo šta ima koji vitamin... Ali ako treniraš žestoko i ideš u teretanu i radiš žešže trebat će ti više i brijem si da moraš imati jak želudac... Koji može provariti kako treba i pojest sve šta uneseš da te pripremi za sljedeći obrok... Ima čitava filozofija za teretanu šta i kako jest, ja sam samo rekao neku logiku (koja se doduše možda ni ne ističe). Baš si brijem da smo si mi Zagrepčani sjebali sport... Nemaš s kim igrati nogomet, tenis, košarku... Dovoljno mi je jednom mjesečno se nać s nekim otić na sport... Zašto bi bilo često... Napraviš samo neke vježbe 3 puta tjedno doma ili jednom tjedno odeš na trčanje... Probajte se dodavati loptom s nekim, pa ćete vidjeti koji se svi mišići aktiviraju... Pozdrav!

12 godina
Rast mišića i visina

Koji car {#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}

najjače mi je kad netko ovako uleti sa znanjem {#}

&Black_Sheep
16 godina
ljesnjaci kaže...

Svi su izgleda zaboravili na sport {#} Moja bivša srednja škola ne igra nogomet, a kad pitam za nekog on ide u teretanu... Svi žele nabit jake mišiće za mjesec dana... A ja nemam s kim na sport {#} Tu u kvartu si brijem da neke propalice i kriminalci igraju nogomet i ne usudim se baš, nego razbijam glavu s kim bi i kako bi ili kad bi se pojavio... Svi ćete još imati napumpane mišiće a da vam netko da sjekiru da nacijepate drva drhtat će vam ruka brijem nakon 3 udarca sjekirom... Točno to si i brijem... Kakve teretane... To je samo za dizanje utega... Ja sam ko manji sport, a sad plivanje i treninzi neki po doma... Ali sve lagano... Nisam naglo... Onda se ni ne moram opterećivati... Dovoljno mi je dovoljno jesti... I inače je poanta nikada ne biti gladan, a kad jedeš obrok napunit želudac do kraja... I jesti raznoliko... Moraš znati šta jest... Moraš slijediti hranidbenu piramidu... I čitat malo šta ima koji vitamin... Ali ako treniraš žestoko i ideš u teretanu i radiš žešže trebat će ti više i brijem si da moraš imati jak želudac... Koji može provariti kako treba i pojest sve šta uneseš da te pripremi za sljedeći obrok... Ima čitava filozofija za teretanu šta i kako jest, ja sam samo rekao neku logiku (koja se doduše možda ni ne ističe). Baš si brijem da smo si mi Zagrepčani sjebali sport... Nemaš s kim igrati nogomet, tenis, košarku... Dovoljno mi je jednom mjesečno se nać s nekim otić na sport... Zašto bi bilo često... Napraviš samo neke vježbe 3 puta tjedno doma ili jednom tjedno odeš na trčanje... Probajte se dodavati loptom s nekim, pa ćete vidjeti koji se svi mišići aktiviraju... Pozdrav!

ti si totalno lud. kao prvo svi koji se malo ozbiljnije bave sportom idu i u teretanu, i nogometasi, i kosarkasi ma svi. tako da ne znaci da ako ides u teretanu da nemozes igrat nogomet il nesto drugo. pa ja idem u teretanu ali redovno odlazim na igraliste igrat kosarku, par puta tjedno.

14 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Trbusnjak je jedan od najmanjih misica na tijelu dok su noge najveci misici, Usporedivat to dvoje nema smisla i na kraju krajeva sve ovisi o tome iz kojeg razloga treniras. Ako ti je cilj preseravanje u hlacama onda pumpaj upper, ako zelis definiciju onda obavezno cardio jer ako ne skines salo onda ti niti 1000000000 trbusnjaka ne budu pomogli da se trbusnjaci vide. Onaj ko oce da mu se vide trbusnjaci i radi toga radi trbusnjake je glupan. Ako oces trbusnjake odi trci sat vremena.

Kod prehrane sam preuvelicavao s razlogom. Herbalife je za naivne budale i ne znam gdi si ti procital da se prehranom bez treninga postizu rezultati.
Bez prehrane mozes trenirat svaki dan i nikak ne budes izgledal.

Split mi je takav kakav mi vremenski odgovara. Opce je nevazno kak si separiras ako ostavljas dovoljno vremena izmedu treninga odredene grupe misica i treniras kak spada.
Ruke su tu cisto reda radi jer bez njih nemres. Ne radim vise od tri vjezbe bicepsa ili tricepsa po 3-4 serije.
Ako te smeta push i pull od jednom onda odvoji i evo ti cetvrti dan.

Ajd ovako : ..

Ako zelis definiciju,obavezno kardio? zasto? cardio trosi kalorije, i ima druge benefite... ali ne igra nikakvu ulogu u direktnom topljenju sala.. tj ako se zelis zdefkat, nije potrebna ni minuta cardia.. sve je u kalorijama, i treningu snage... naravno, ako zelis vise jesti, onda ubacis cardio. ili ako vise nemas prostora za rezanje kalorija,, i naravno ,u smislu nekog zdravlja, itd je ok cardio. Ali ako pricas samo za topljenje sala, nema nikakve veze..

Bez kakve prehrane? ajd reci tocno sta mislis? Dali mislis na dovoljan unos proteina, i ostalih makronutrienata, i naravno , dovoljno kalorija. ili mislis na prejhranu tipa ako ne jedes samo piletinu i rizu, neces nista postici? 

Naravno da su kalorije bitne, pa jedina razlika izmedju mase i defke treba biti u kalorijama.. trening treba ostati isti, barem sto se tice osnove..

PA dosta ti je los split, iskreno...

ajd da si stavio ramena i ruke,ali ramena i biceps.. gdje to ima smisla? zasto ne uradis ruke onda prsima i ledjima? kad vec ionako kod potisaka i povlacenja radis ruke,, 

ugl svatko radi sta zeli,ali dal je to optimalno? nije, nikako.... ali netko ce napredovati i na najglupljem programu ikad,,... 

ljesnjaci

wow, sta si ti tu napisao? nista :D 

ok ako si protiv teretane, vjerojatno si od onlih likova koji pricaju za bildere da imaju malu kitu, da su glupi, da ce se sve objesit kasnije..da ce se ispuhati.. i te fore.. kladim se da si taj.... nemas ni malo znanja

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2014 20:22 (exer1234).
14 godina
Rast mišića i visina

Pooooz svima, trebala bi mi neka informacija posto nista nemogu naci na googlu ili je netko imao slican problem pa da mi odgovori bio bi vrlo zahvalan ...

Znaci prije dva i pol tjedna sam se zakacio s nekim likom bla bla i kako sam pao na ruku iskocilo mi rame (dislokacija) dobio sam imobilizaciju na tri tjedna (skinuo sam ju nakon tjedan i pol jer je bit zamotan nepodnosljivo) ugl. u petak mi je kontrola nadam se nekim fizikalnim posto jos uvijek nemogu ruku dignut skroz u zrak (sto kazu da je normalno) ali mene zanima nakon koliko cu se moci vratiti teretani vise sam lud, nebi vjerovali koliko sam popusio na cvrstoci lijevog bicepsa zbog tjedan i pol imobilizacije ... i strah me da kad krenem nebi opet iskocilo zbog opterecenja, neda mi se opet isto prolazit ovo mi je bas bilo nepotrebno kud bas rame ....

11 godina
neaktivan
XVII Mini kaže...

Pooooz svima, trebala bi mi neka informacija posto nista nemogu naci na googlu ili je netko imao slican problem pa da mi odgovori bio bi vrlo zahvalan ...

Znaci prije dva i pol tjedna sam se zakacio s nekim likom bla bla i kako sam pao na ruku iskocilo mi rame (dislokacija) dobio sam imobilizaciju na tri tjedna (skinuo sam ju nakon tjedan i pol jer je bit zamotan nepodnosljivo) ugl. u petak mi je kontrola nadam se nekim fizikalnim posto jos uvijek nemogu ruku dignut skroz u zrak (sto kazu da je normalno) ali mene zanima nakon koliko cu se moci vratiti teretani vise sam lud, nebi vjerovali koliko sam popusio na cvrstoci lijevog bicepsa zbog tjedan i pol imobilizacije ... i strah me da kad krenem nebi opet iskocilo zbog opterecenja, neda mi se opet isto prolazit ovo mi je bas bilo nepotrebno kud bas rame ....

Mislim da se ne bi trebao vraćati dok skroz ne prođe ozljeda, zato što ćeš tegovima stavljat velik pritisak na rame (s određenim vježbama) pa bi moglo doći to puno veće ozljede. Posavjetuj se s doktorom.

12 godina
protjeran
Rast mišića i visina

XVII Mini:

Ne znam ni ja to. Najbolje pitati doktora možda specijalistu. Nemoj mene samo pitati, ja ću ti reć da odeš za jedan vikend u prirodu, isključiš mobitel i isprobaš koliko su ti jaki prsti na nogama, hahaha. Ja sam ti čudan, sve ću ti još krivo reći {#}

14 godina
odjavljen
NEW_MAN kaže...

ovaj,zanima me koliko istine ima u ovome?

15 godina
Rast mišića i visina

Zanima me koje vježbe za biceps pogađaju dio najbliže laktu, kad je ruka opuštena. Da se dobije onako izražen taj "početak" bicepsa kad je opušten.

12 godina
neaktivan
crack kaže...

Zanima me koje vježbe za biceps pogađaju dio najbliže laktu, kad je ruka opuštena. Da se dobije onako izražen taj "početak" bicepsa kad je opušten.

Radi obične curlove, ali supiniraj što jače. U dosta ljudi brachialis bude prerazvijen u usporedbi s biceps brachiiom pa stoga sprijeda ruka bude malena (što je u tebe slučaj, jeli?), a s boka velika.

15 godina
Kramerdida kaže...
crack kaže...

Radi obične curlove, ali supiniraj što jače. U dosta ljudi brachialis bude prerazvijen u usporedbi s biceps brachiiom pa stoga sprijeda ruka bude malena (što je u tebe slučaj, jeli?), a s boka velika.

da, s prijeda mi izgleda malo(tanko) a sa boka je oke...al mislim da si me krivo shvatio kad gledaš s boka opuštenu ruku, htio bih istaknuti dodadtno taj sami početak bicepsa, znači od točke gdje ti vade krv, da ima onaj bump, da nije baš ravan.

13 godina

Moze jedno pitanje. Dali mogu dobit bruh( i dali je itko dobio) ako se preopteretim sa deadliftom tipa ako izvodim krivo vjezbo ili stavim previse utega. Danas me nesto zapeklo iznad prepona, pa da se ne riskiram sljedeci put.

16 godina
crack kaže...
Kramerdida kaže...
crack kaže...

da, s prijeda mi izgleda malo(tanko) a sa boka je oke...al mislim da si me krivo shvatio kad gledaš s boka opuštenu ruku, htio bih istaknuti dodadtno taj sami početak bicepsa, znači od točke gdje ti vade krv, da ima onaj bump, da nije baš ravan.

curl na scot klupi radi za taj dio bicepsa, ja kuzim sto pitas.

14 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...
NEW_MAN kaže...

koliko ja znam, nema istine,cak suprotno... manje sexa da cuvas testosteron :D

15 godina
Rast mišića i visina

Ekipa pozdrav, znam da upada u temu, možda i postoji odgovor, ali ga treba naći :) 

Krenuo sam sa treniranje, mjesec dana treniram, interesira me kako da si vodim dnevnik treniranja, jel ima nešto online, jel si pišete u neku bilježnicu i jel ima kakvi primjer kako to treba izgledati ili kako Vaš izgleda, ako bi mi mogli malo pomoći

Hvala 

14 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Ekipa pozdrav, znam da upada u temu, možda i postoji odgovor, ali ga treba naći :) 

Krenuo sam sa treniranje, mjesec dana treniram, interesira me kako da si vodim dnevnik treniranja, jel ima nešto online, jel si pišete u neku bilježnicu i jel ima kakvi primjer kako to treba izgledati ili kako Vaš izgleda, ako bi mi mogli malo pomoći

Hvala 

to je odlicno,svakako.. pisi si program, tezine, da znas gdje si,, i svaki trening probaj napredovati u bilo kojem smislu, tezina,forma, ponavljanja itd

12 godina
neaktivan
crack kaže...
Kramerdida kaže...
crack kaže...

Aha to, mislim da ti je to isto dobrim dijelom isto do insercije mišića, ako imaš kratak biceps, mislim da tu nema vele pomoći osim ako kirurški produljiš mišićni trbuh što su radili čak za vrijeme Sovjetskoga savjeta.

16 godina
Rast mišića i visina

ja mislim da je njemu samo biceps previse povisen prema ramenu i da ga treba vjezbama spustit.

14 godina
Rast mišića i visina

Znam da je vec 20x puta pisano, ali moze preporuka proteina do nekih 300-350 kuna (najbolji omjer dobiveno/placeno)? Zahvaljujem.

VedranL.
12 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ja mislim da je njemu samo biceps previse povisen prema ramenu i da ga treba vjezbama spustit.

Moguće je i to ako je nerazvijena kratka glava bicepsa, no u dosta slučajeva ljudi jednostavno imaju kratak biceps gledajući ovu sliku. Vidiš kao u Sergia biceps ide sve do lakta i nema ravnine, samo biceps, dok u Arnolda ima ravnoga prostora između bicepsa i lakta.

14 godina
odjavljen
Nitro233 kaže...
NEW_MAN kaže...

itko?

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ne mozes to spustiti... genetski je tako.. pogledaj recimo jeff seida kako ima visoko postavljen bic. i to je to.. Ili ako netko zeli kuglasti oblik, ako genetski nemas, neces ni imati.. ja srecom imam. Mozes jedino nabaciti mase na njega pa ce izgledati vece, bolje, al nikad ne mozes izgraditi misic tamo gdje ga nemas... ako je prostor prazan, odakle ces stvorit misic? :D

Nitro233 pa napisao sam.. da MISLIM da sex cak radi suprotno. .manje sexa da cuvas hormone...a sad, dal nje to istina ili ne, necu tvrditi.. Prvi put cujem ovo da sex povisuje hormone

Kramerdida pa da, upravo to.. Arnold i Sergio su pravi primjer... ja bi radije  ( i imam ) kao Arnold, .. iako su ruke vjerojatno slicnog obujma, ali Arnoldova izgleda mnogo impresivnije zbog tog peaka

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 11:08 (exer1234).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav ljudi.

Poceo sam raditi ovaj program, i interesuje me sta mogu da ubacim umjesto SplitSquat? Imam problema sa zglobovima pa mi je to skoro neizvedivo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 14:55 (Fikko).
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

nešto me zanima,odnosno svrbi, ima li itko mozda link na neovisno testiranje myprotein impact wheya u analitickom labaratoriju kao i rezultate sastava i sve sto dolazi uz to?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice