Moze mi netko reći koje vježbe raditi za leđa i triceps, krenuo sam u teretanu i od mnostva sprava ja znam samo nekoliko koje imam i sam doma, pa da cujem vasa iskustva koje sprave su vam najbolje?
Ako si početnik, okani se sprava još, počni raditi veslanja iz pretklona (45 stupnjeva pretklon ili radiš Pendlay row gdje se potpuno saviješ, obe varijacije imaju svoje koristi). Ako si dovoljno jak radi zgibove, nastoji vući kroz laktove i archati gornja leđa. Za triceps rulaju close grip bench, propadanja i overhead press od složenih vježbi. Od izolacija, izaberi šta god i radi to. Još ti preporučam da ubaciš facepullse za zadnje rame.
Počni raditi mrtva. Moja ti je preporuka programa Jason Blaha 5x5 program, imaš nakon glavnih liftova nekih bb stvari pa se nećeš osjećati kao da samo radiš heavy. Što se tiče forme na benču, čučnju i mrtvome imaš Candito Training HQ ili Juggernaut Fitness TV za opise. Jedi u blagom kalorijskome suficitu od 200-300 kalorija i to je to.
Početnik sam u teretani, vjezbam otkad znam za sebe, i donekle sam u dobroj formi, 80 kg na 178 cm, nisam vjezbao kojih pola god pa se i na trbuhu malo skupilo a to kao i svake god rjesim u mjesec dana.. Ali ne poznajem bas dobro sprave i njihove namjene pa pitam sta je bolje. Hvala na info
I jel pametno raditi sad leda i tricepS, pod jacom upalom misica, bole me ruke oko lakta i biceps. Mislim da sam jucer malo pretjerao..
Zanemari na svome stupnju snage da radiš svaki dio posebno, idi 3 puta tjedno u teretanu i odradi cijelo tijelo. Tebi će najbolje sada služiti da otprilike sljedećih godinu dana jačaš Benč, Čučanj, Mrtvo i Rameni potisak stojeći. Poslije kada imaš pošteni nivo snage onda idi u naprednije programe.

Why so serious?