Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.710.068
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
makaown kaže...
Kramerdida kaže...
makaown kaže...

Moze mi netko reći koje vježbe raditi za leđa i triceps, krenuo sam u teretanu i od mnostva sprava ja znam samo nekoliko koje imam i sam doma, pa da cujem vasa iskustva koje sprave su vam najbolje?  

Ako si početnik, okani se sprava još, počni raditi veslanja iz pretklona (45 stupnjeva pretklon ili radiš Pendlay row gdje se potpuno saviješ, obe varijacije imaju svoje koristi). Ako si dovoljno jak radi zgibove, nastoji vući kroz laktove i archati gornja leđa. Za triceps rulaju close grip bench, propadanja i overhead press od složenih vježbi. Od izolacija, izaberi šta god i radi to. Još ti preporučam da ubaciš facepullse za zadnje rame.

Počni raditi mrtva. Moja ti je preporuka programa Jason Blaha 5x5 program, imaš nakon glavnih liftova nekih bb stvari pa se nećeš osjećati kao da samo radiš heavy. Što se tiče forme na benču, čučnju i mrtvome imaš Candito Training HQ ili Juggernaut Fitness TV za opise. Jedi u blagom kalorijskome suficitu od 200-300 kalorija i to je to.

Početnik sam u teretani, vjezbam otkad znam za sebe, i donekle sam u dobroj formi, 80 kg na 178 cm, nisam vjezbao kojih pola god pa se i na trbuhu malo skupilo a to kao i svake god rjesim u mjesec dana.. Ali ne poznajem bas dobro sprave i njihove namjene pa pitam sta je bolje. Hvala na info

I jel pametno raditi sad leda i tricepS, pod jacom upalom misica, bole me ruke oko lakta i biceps. Mislim da sam jucer malo pretjerao..

Zanemari na svome stupnju snage da radiš svaki dio posebno, idi 3 puta tjedno u teretanu i odradi cijelo tijelo. Tebi će najbolje sada služiti da otprilike sljedećih godinu dana jačaš Benč, Čučanj, Mrtvo i Rameni potisak stojeći. Poslije kada imaš pošteni nivo snage onda idi u naprednije programe.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Moze li mi netko reci cemu sluzi arginin? tj da li je neophodan u suplementaciji?

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2014 15:59 (Goddish).
13 godina
neaktivan
Goddish kaže...

Moze li mi netko reci cemu sluzi arginin? tj da li je neophodan u suplementaciji?

http://examine.com/supplements/Arginine/

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

decki bilo bi dobro da se u dogovoru sa modovima napravi jedan tutorial za pocetnike sta se tice prehrane treninga i sl i zaljepi na prvu stranicu.sto mislite ako se to uopce moze?

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ako odobre to treba puno truda za napravit , nikako da radi samo jedan , uzme se grupica ljudi  i svatko napise o necemu i skupi se u jedno, super ideja!! i kada dođe netko samo ga posaljes na prvu stranicu da procitaju taj clanak, vjerovatno se ne bi vrtilo jedno pitanje o necemo po hiljadu puta.

eune : Flaeryy
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2014 18:21 (Super flaeryy).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ima li netko da zna po ukusan protein... zadnje sam kupio ironmaxx protein 90 od ljesnjaka, protein je zivi ocaj
Takoder sto se preporuca od suplementacije za pocetnike?
znaci protien+creatine, treba li bcaa+arginin?

14 godina
neaktivan
Goddish kaže...

Ima li netko da zna po ukusan protein... zadnje sam kupio ironmaxx protein 90 od ljesnjaka, protein je zivi ocaj

Sada ti svi uzimaju myproteine, jako dobrog okusa.

eune : Flaeryy
15 godina
neaktivan
Super flaeryy kaže...
Goddish kaže...

Sada ti svi uzimaju myproteine, jako dobrog okusa.

frendovi (trojica) su uzeli onaj njihov essential protein, 1 vanilija, druga 2 cokolada, rekli su da nisu bas nesto fini, i da strasno napuhavaju 
Frend je pohvalio mutant whey od cokse... ima ko kakva iskustva s njime?

17 godina
Rast mišića i visina

ja imam myprotein od cookiesa, fin je ali da, jako napuhava sto mu je jedini minus, al sta sad kad je najjeftiniji.

14 godina
cod4gamer kaže...

decki bilo bi dobro da se u dogovoru sa modovima napravi jedan tutorial za pocetnike sta se tice prehrane treninga i sl i zaljepi na prvu stranicu.sto mislite ako se to uopce moze?

To je, s tehničke strane, nemoguće napraviti, osim da sam autor teme uredi post i zalijepi tekst koji mu pošaljete, ali to je isto prilično nemoguće s obzirom da je autor teme neaktivan.

Why so serious?
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Šta ne mogu modovi editirati postove? Zakleo bih se da sam par puta to vidio

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
14 godina
PLASMAorLCD kaže...

Šta ne mogu modovi editirati postove? Zakleo bih se da sam par puta to vidio

Sjećam se da sam prije nekih 2-3 godine tražio od moderatora da jedan tutorijal premjesti u prvi post teme i rekao mi je da je to nemoguće. Sad, ne znam, jedino ako se nešto promijenilo u međuvremenu.

Why so serious?
15 godina
Rast mišića i visina

Koleoga uzeo L arginin i sad divlja po gymu, kaže da ga ''diže''...jel tko uzimao to odavde da može reći šta o tome?

Nije da bi sebi uzeo, nego me čisto zanima.

thy.

MadTomeeee kako ću živjeti bez tebe tomeeee!
15 godina
neaktivan
Cordas kaže...

To je, s tehničke strane, nemoguće napraviti, osim da sam autor teme uredi post i zalijepi tekst koji mu pošaljete, ali to je isto prilično nemoguće s obzirom da je autor teme neaktivan.

ah steta.a bilo bi bas korisno to imati.ovako mi ulete u temu i pitaju kako se nabildat u 6 sati bez da dize utege il kako se udebljat pa onda ocekuju odgovor koji ce ih pretvorit instant u ronnie colemana

15 godina
Rast mišića i visina

A da naspamamo do 530, dotad složimo par kvalitetnih postova i kad netko kasnije dođe i pita, kažemo, pogledaj stranicu 530! :)

14 godina
Rast mišića i visina

Bilo gdje napišete i jednostavno linkate taj post kad god vam zatreba. Mada s obzirom na glup naziv teme mogao je netko tko ima afiniteta napisati kvalitetan i sadržajan tekst, otvoriti novu temu i u prvom postu to sve napisati.

Jednostavno se preselite tamo. Zamolite moderatore lock ove teme i da se prebaci sticky na onu.

Why so serious?
15 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Bilo gdje napišete i jednostavno linkate taj post kad god vam zatreba. Mada s obzirom na glup naziv teme mogao je netko tko ima afiniteta napisati kvalitetan i sadržajan tekst, otvoriti novu temu i u prvom postu to sve napisati.

Jednostavno se preselite tamo. Zamolite moderatore lock ove teme i da se prebaci sticky na onu.

to je nemoguce.mislim da smo svi emotivno vezani za ovu temu :D

17 godina
Rast mišića i visina

ljudi trebam vase misljenje, kroz dan proteine unesem iz 100g piletine, rucka koji je uvijek komad nekog mesa, 2 mjerice wheya, navecer griz od pola litre mlijeka, te jos neko meso kroz dan kao meduobrok(kolicina oko 100 g), pa me sad zanima dali bi uz ovo jos trebao uzimat jaja, znam da su jaja jako dobra i sve to al jednostavno nemam vremena radit ih a i ne uklapa mi se u prehranu. sto mislite dali je nuzno ubacit ih ili je i ovako dobro?

14 godina
mar123 kaže...

ljudi trebam vase misljenje, kroz dan proteine unesem iz 100g piletine, rucka koji je uvijek komad nekog mesa, 2 mjerice wheya, navecer griz od pola litre mlijeka, te jos neko meso kroz dan kao meduobrok(kolicina oko 100 g), pa me sad zanima dali bi uz ovo jos trebao uzimat jaja, znam da su jaja jako dobra i sve to al jednostavno nemam vremena radit ih a i ne uklapa mi se u prehranu. sto mislite dali je nuzno ubacit ih ili je i ovako dobro?

to je malo proteina... zasto samo 100g mesa. podebljaj to na 200g 2x dnevno, ili ubaci jos 5 jaja .. probaj unositi bar 150g proteina dnevno. racunaj sve izvore..

dakle recimo 300g mesa (70g proteina) 5 jaja (35g), 2 mjerice wheya (40tak) .. sto je 145, plus ostalo sto uleti. to nije lose...

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2014 22:34 (exer1234).
17 godina
Rast mišića i visina

jedem ovako, 100g piletina u skoli, to mi je kao gablec. onda za rucak oko 200g svinjetine ili nesto slicno, onda pojedem opet 100g piletine, 60g wheya te jos griz. imam 66 kg, ako racunamo da treba 1.5g po kili to je 100 g na dan, a unesem vise od 100 g.

14 godina
mar123 kaže...

jedem ovako, 100g piletina u skoli, to mi je kao gablec. onda za rucak oko 200g svinjetine ili nesto slicno, onda pojedem opet 100g piletine, 60g wheya te jos griz. imam 66 kg, ako racunamo da treba 1.5g po kili to je 100 g na dan, a unesem vise od 100 g.

ok. to je u redu... to je 80g +  proteina iz mesa. i 40-50 iz wheya..

15 godina
Rast mišića i visina

haul...L-carnitine i L-arginine, fat burner kapsule...bacanje para?

šta je sa ekstratima zelene kave i to?

jel to čemu korisno osim novac u vjetar.

Kolege su mi poslale popis što da im naručim pa se raspitujem, svi idu na ''ljetno rezanje'' :)

17 godina
fila2208 kaže...

haul...L-carnitine i L-arginine, fat burner kapsule...bacanje para?

šta je sa ekstratima zelene kave i to?

jel to čemu korisno osim novac u vjetar.

Kolege su mi poslale popis što da im naručim pa se raspitujem, svi idu na ''ljetno rezanje'' :)

Vezano uz to,gledam raznorazne fitness trenere kako objavljuju transformacije svojih klijenata,ekipu koja ih prati i hvali,a debili ne znaju osnove o funkcioniranju ljudskog organizma.

Vecinom se svode na nevjerojatne,cudesne transformacije u mjesec dana di ekipi sreze unos ugljikohidrata na 0 ( jel 1 gr UH veze 3 gr vode ),smanji unos soli,malo se poigra photoshopom i novi covjek,amazing transformation.

Kupuju tamo sladolede po Sparu za 30 kn jer zamisli nema ugljikohidrata,za pola kilograma.
Nakon treninga povrće i piletina,prije treninga povrće i piletina,bitno da se pije Ironmaxx sranje od soje i graska,a whey ( konkretno MyProtein ) je sranje i sirovina upitne kvaliteta,dok je zamisli Ironmaxx sa sojom,graskom i nekim travama puno bolji bioloski iskoristiv izvor proteina i ima vise P na jednu mjericu.

Dode mi da bljujem.

-Najbolji fat burner na tržištu, spržite sve masnoće u vrlo kratkom periodu!
-Isprobano i trenutno ga nema za kupit u hrvatskoj tako da je ovo jedini izlaz kako doći do sigurnog i vrlo kvalitetnog suplementa. 
-1 pakiranje vam je dosta da otopite i 10 kg masti,a sa 2 samo je nebo granica. 
-1 pakiranje ima 40 serviranja.
Cijena: 299 kn/ kom
Cijena: 549/ 2 kom

ALBUTAREX je proizvod namjenjen i muškarcima i ženama.

http://www.njuskalo.hr/ostali-dodaci-prehrani/albatarex-najjeftiniji-trzistu-2-komada-750-kn-oglas-10962711

14 godina
protjeran
fila2208 kaže...

L-carnitine znam da je koristila Miokovićka (svojevremeno prvakinja europe-svijeta, ne znam više) prije natjecanja. To znam jer mi je rekla, a sad ak je prešutela još kakav "dodatak" ne znam.

Crkva je zlo 21. stoljeća
17 godina
Rast mišića i visina

Ljudi dragi nemojte misliti da promoviram onaj fat burner,to sam sarkasticno stavio da upotpunim post,ne trosite novce na te gluposti,fokusirajte se na prehranu i trening,a ne na magicne pilule od kojih mrsavite.
Jos jednom,maknite se od tih gluposti... 

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jedni od najboljih fat burnera su Clen i T3, ali oni spadaju u zabranjene substance u nas mislim. Ovo ostalo je skoro sve markentiški trik.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 20:09 (Kramerdida).
17 godina
Kramerdida kaže...

Jedini od najboljih fat burnera su Clen i T3, ali oni spadaju u zabranjene substance u nas mislim. Ovo ostalo je skoro sve markentiški trik.

Efedrin takoder :) Slazem se,zato  i imas prirodne boostere testosterona koji nista ne boostaju i guess what :)

15 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Efedrin takoder :) Slazem se,zato  i imas prirodne boostere testosterona koji nista ne boostaju i guess what :)

dobar je efedrin al nije ni do koljena clenu estetskom steroidu :)

13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
Kramerdida kaže...

Jedini od najboljih fat burnera su Clen i T3, ali oni spadaju u zabranjene substance u nas mislim. Ovo ostalo je skoro sve markentiški trik.

Najbolji efekt efedrina je što supresira apetit, clen ti ubrza metabolizam za kojih 300 kalorija, a T3 ako imaš pristup je najbolji od ovih mislim, samo je dosta opasan ako nemaš pojma šta radiš.

A i boostanje hormona u fiziološkim razinama nije neka strategija, uštedi si para i kupi sintetičke hormone ako si dovoljno odgovorna osoba za to.

17 godina
Rast mišića i visina

ima neko da je probao clen?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice