Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.034
|
čitano: 8.177.138
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...
Cordas kaže...
exer1234 kaže...

ili nogometasi, koji 90 min sprintaju bez problema

Pa to nije nikakav problem. Svatko tko prođe bilo kakve ozbiljnije pripreme i kloni se alkohola, odradit će 90 minuta utakmice bez problema.

aha, oce oce. zato neki profi nogometasi to nemogu.

Pa nije problem stvarno, jednu utakmicu tjedno svaki normalan i zdrav čovjek može odraditi. Problem je što može doći do preopterećenja u vidu do 2 utakmice u tjednu, ali ne vidim problem, dok sam trenirao mogao sam istrčati utakmicu tjedno bez problema. Ne znam stvarno zašto vi mislite da se oni pikaju s nečim. Valjda da opravdate svoje idole?

Ne bih ulazio sad u to tko što od njih uzimam jer stvarno ne mogu znati kao što ni vi ne možete, ali samo kažem da nije toliki sc-fi odraditi nogometu utakmicu.

Why so serious?
15 godina
Kramerdida kaže...
veće je iskušenje da ih probaš.

Ne znam koliko bi morao nisko pasti ili mi život o tome ovisiti da ih probam.

Ja to volim usporediti sa video igrama, jer se njima bavim na amaterskom nivou. Dakle igraš, imaš milju sati bf/cod/cs...gradiš neki skill, refleks, učiš mape, učiš oružja i to sve, vježbaš, postaješ opak.

dođe lik, nepoznat, i kroz mjesec dva dana jede sve živo...do jučer nije postojao na ''sceni'' danas jede sve živo. kasnije padne kao wallahacker, no recoil ili šta već. Sve ono što si se trudio, on postiže brže nego ti jer ima cheat, u ovom slučaju steroid.

Ovo je glupa usporedba, ali meni to dođe isto. U amaterskom dizanju utega, steroidima nema mjesta, ok ko voli nek izvoli, ali meni su za osudu.

natjecanja su druga stvar, jer oni moraju biti ogromni i ''ružni'' i na to se sve svodi, da budu najskladnije građeni i najjači na svijetu. Daleko od toga da nije to jedan od najtežih i najekstremnijih sportova, ali šteta što manje pažnje privlače all natural natjecanja u bb, dok više vuku olympie i arnoldi koji su pogonjeni sponzorima i proizvođačima suplemenata i onih ''ostalih'' stvari.

Ugl. ne znam koje to iskušenje mora biti da probam takvo što...ali eto tko voli nek izvoli, pa nek javi kako je to i kako napreduje.

Zdenko ima iskustva sa time, barem od frendova, pa reci zdenko kako napreudju ti dečki, kako dižu kad se pikaju?

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
14 godina
neaktivan
Cordas kaže...
mar123 kaže...
Cordas kaže...
exer1234 kaže...

ili nogometasi, koji 90 min sprintaju bez problema

Pa to nije nikakav problem. Svatko tko prođe bilo kakve ozbiljnije pripreme i kloni se alkohola, odradit će 90 minuta utakmice bez problema.

aha, oce oce. zato neki profi nogometasi to nemogu.

Pa nije problem stvarno, jednu utakmicu tjedno svaki normalan i zdrav čovjek može odraditi. Problem je što može doći do preopterećenja u vidu do 2 utakmice u tjednu, ali ne vidim problem, dok sam trenirao mogao sam istrčati utakmicu tjedno bez problema. Ne znam stvarno zašto vi mislite da se oni pikaju s nečim. Valjda da opravdate svoje idole?

Ne bih ulazio sad u to tko što od njih uzimam jer stvarno ne mogu znati kao što ni vi ne možete, ali samo kažem da nije toliki sc-fi odraditi nogometu utakmicu.

sta tu imas misliti ili ne? pa cak i fckin sahisti koriste kojekakve supstance... jednostavno, danas profesionalni sport to zahtjeva. ako zelis biti najbolji..... ;)... samo kao sto rekoh. na bodybuilderu vidis po izgledu. dok kod nogometasa nije taj slucaj.. 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ali bb i je taj spor..extrem.... nebi bilo zanimljivo da su natural, na sta bi to licilo... vjeruj mi da 90% ljudi natural ne moze biti nesto previse impresivno.. Slazem se da je danas bb otisao u krivi smjer... u doba Arnolda je bilo ugodno oku, a danas je bit samo sto veca masa, monstrumi .... ali opet,ako zelis biti na vrhu, moras pratit to... Dosta top bb je priznalo da ne zele biti toliki, ali nemaju izbora... ako zelis nesto postici,moras pratiti i to je to ....

I ti fila, zasto bi to bilo nisko? ne razumijem?? sve zavisi od tvog cilja. kako zelis izgledati, sta ti je cilj. Svatko ima genetski maximum preko kojeg ne mozes preci natural i to je to.. s godinama mozes dobiti samo na zrelosti misica, separacije itd., ali misicna masa je ogranicena.. ako nisi zadovoljan time, zasto nebi probio to? pa makar ti cilj nije natjecanje.. ne vidim problem... ja sam jedino protiv likova koji nemaju 3 mj staza u teretani, i odmah bi sve..  ili u cilju kurcenja, vidi koliki sam. i te fore...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 13:48 (exer1234).
15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

moze mi netko dati link od one teretane kod kazalista tresnja?

Losing all hope was freedom
14 godina
exer1234 kaže...

sta tu imas misliti ili ne? pa cak i fckin sahisti koriste kojekakve supstance... jednostavno, danas profesionalni sport to zahtjeva. ako zelis biti najbolji..... ;)... samo kao sto rekoh. na bodybuilderu vidis po izgledu. dok kod nogometasa nije taj slucaj.. 

Moguće je da uzimaju supstance, ali vjerujem da su one dozvoljene i strogo kontrolirane od strane lječničkih ekipa. Shvaćaš valjda da nemaš pojma, kao ni ja, o čemu pričaš tako da je to isto kao kovanje teorija zavjere. 

Profesionalni sportaši ne smiju uzimati nešto što će im narušiti zdravlje, zato prolaze kroz toliko kontrola i sve što uzmu je strogo kontrolirano, a dokle god imaju od liječnika zeleno svijetlo, ne vidim problem u tome. Isto kao što vi svi uzimate suplemente kako bi nadomjestili nedovoljan unos nutritijenata putem hrane. Za isto to će vam na ulici reći da niste prirodni na što bi se vi svi samo nasmijali. Tako bi se možda profesionalni sportaši nasmijali na tvoje postove.

Why so serious?
15 godina
exer1234 kaže...

I ti fila, zasto bi to bilo nisko? ne razumijem?? sve zavisi od tvog cilja. kako zelis izgledati, sta ti je cilj. Svatko ima genetski maximum preko kojeg ne mozes preci natural i to je to.. s godinama mozes dobiti samo na zrelosti misica, separacije itd., ali misicna masa je ogranicena.. ako nisi zadovoljan time, zasto nebi probio to? pa makar ti cilj nije natjecanje.. ne vidim problem... ja sam jedino protiv likova koji nemaju 3 mj staza u teretani, i odmah bi sve..  ili u cilju kurcenja, vidi koliki sam. i te fore...

rijetko tko od nas može dostići svoju max mišićavost i formu i da bi onda to iskoirstio kao izgovor da ide na steroid, to je imho.
ekipa sa 3mj., baš oni skaču i pikaju se samo da stignu nekog bradonju na drugom krajj gyma koji je natural već  god u trt i otkida...to je jadno, kad radi toga forsaju iglice samo da stignu nekog tko radi godinama i opet nije došao do maxa. 

15 godina
Rast mišića i visina

Ne mogu vjerovat da netko to može sebi radit pa uzimt steroide ali uni su toliko uživljeni u to da vjerovatno varaju i kontrole.

Jeste li čuli za onu vijest kad je u NY pregazio auto kao njihovu legendu BB legendu. Čovik je išao u teretanu kao i svaki dan i poginio. Caka je u tome što je čovik imao, preko 90 godina!

To je po meni legendarno! Moj dida je isto tako, došao iz polja, i umra. To je život. Još bolje, to je pravi način života i tako treba živit. Tko ti brani bildat, j.... i igrat igrice u 80toj? Samo ti i tvoj moždani sklop.

Meni je tako jako vidit kolegu overhaula, koji je očito bar 10 god. stariji od mene a pegla po teretani kao da mu je 20 - to je vrijedno svakog poštovanja.

A oni se nafiksaju sa steroidima, daju svoj maksimum i kasnije se pretvoru u govno.

Radije bi bio u marginali nego mister olimpa sa rakom testisa, prostate itd.
Ljudi gledaju ta natjecanja da bi gledali nakaze. Ja isto pogledam te nakaze, ne znam zašto, jer sam morbidan.

Normalna čovik će se i natjecat i pit dodatke prehrani i radit na sebi godinama - ali sve natural, bez steroida. Imaju ona natural natjecanja. I može cijeli život tako živit, ženske će ga gledat i sa 50!

Da steroidi. Luđaci!

14 godina
neaktivan
Cordas kaže...
exer1234 kaže...

Moguće je da uzimaju supstance, ali vjerujem da su one dozvoljene i strogo kontrolirane od strane lječničkih ekipa. Shvaćaš valjda da nemaš pojma, kao ni ja, o čemu pričaš tako da je to isto kao kovanje teorija zavjere. 

Profesionalni sportaši ne smiju uzimati nešto što će im narušiti zdravlje, zato prolaze kroz toliko kontrola i sve što uzmu je strogo kontrolirano, a dokle god imaju od liječnika zeleno svijetlo, ne vidim problem u tome. Isto kao što vi svi uzimate suplemente kako bi nadomjestili nedovoljan unos nutritijenata putem hrane. Za isto to će vam na ulici reći da niste prirodni na što bi se vi svi samo nasmijali. Tako bi se možda profesionalni sportaši nasmijali na tvoje postove.

a mislis da jedan pro bodybuilder sve radi na svoju ruku? ;) .. ne budite smijesni. toga ima u svakom sportu.... naravna da imaju strucnjake uz sebe...  ;)

KIKI3ooo kao sto rekoh, imas skroz iskrivljeno razmisljanje.. zasto bi se pretvorio u govno? naravno da nece biti toliki, ali sta je za tebe izgled ko govno? hoces reci da se se misic pretvorit u salo? ili sta? ... to sto pricas da su nakaze, samo dokazuje koliko si ogranicen covjek.. ne mora se tebi svidjati, ali nemas pravo nikog vrijedjat.. Meni se isto osobno ne svidja izgled danasnjih pro bb, ( osim nekih rijetkih ), ali to ne znaci da mi se gadi, i da cu vrijedjati i omalozavat njihov trud.. to sto su oni postigli, ti nebi mogao u 10 zivota,makar imao sve zivo dostupno... 

Vidi se koliko znas, ova slika sto si stavio od Markusa, je fotosopirana.. neznalce ....

Znaci tko koristi steroide, on ce umret mlad? po tvom? super si.... Svatko radi ono sto zeli, ako je natjecatelj, bez AAS nije moguce nista postici i to je tako. ako ti je cilj uspjeti u necemu, onda moras ucinit sve sto je potrebno za to.... zar ne? 

Gadim se od takvog primitivnog razmisljanja

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 15:55 (exer1234).
12 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Ne znam koliko bi morao nisko pasti ili mi život o tome ovisiti da ih probam.

Ja to volim usporediti sa video igrama, jer se njima bavim na amaterskom nivou. Dakle igraš, imaš milju sati bf/cod/cs...gradiš neki skill, refleks, učiš mape, učiš oružja i to sve, vježbaš, postaješ opak.

dođe lik, nepoznat, i kroz mjesec dva dana jede sve živo...do jučer nije postojao na ''sceni'' danas jede sve živo. kasnije padne kao wallahacker, no recoil ili šta već. Sve ono što si se trudio, on postiže brže nego ti jer ima cheat, u ovom slučaju steroid.

Ovo je glupa usporedba, ali meni to dođe isto. U amaterskom dizanju utega, steroidima nema mjesta, ok ko voli nek izvoli, ali meni su za osudu.

natjecanja su druga stvar, jer oni moraju biti ogromni i ''ružni'' i na to se sve svodi, da budu najskladnije građeni i najjači na svijetu. Daleko od toga da nije to jedan od najtežih i najekstremnijih sportova, ali šteta što manje pažnje privlače all natural natjecanja u bb, dok više vuku olympie i arnoldi koji su pogonjeni sponzorima i proizvođačima suplemenata i onih ''ostalih'' stvari.

Ugl. ne znam koje to iskušenje mora biti da probam takvo što...ali eto tko voli nek izvoli, pa nek javi kako je to i kako napreduje.

Zdenko ima iskustva sa time, barem od frendova, pa reci zdenko kako napreudju ti dečki, kako dižu kad se pikaju?

Ma jednom ću ionako biti na hormonskoj terapiji kada udarim 40-tu godinu, a i kad tad ću udariti potencijal što se tiče snage i mase, pa ako hoću napredovati trebat ću jednom posegnuti, a i nećeš biti samo od steroida profić, za to ti trebaju tone hormona rasta, inzulina i IGF-a. Za sada volim biti natural i kada jednom odlučim prijeći na kemiju nastojat ću prethodno što više snage i mase izvući iz svoga tijela prirodno pa onda odgovorno koristiti AAS. Želim napredovati, a majka priroda neka odje*e, vrijeme je za transhumanizam.

Stvar je u tome što shvatiš da nisu uopće zlo, ali pod uvjetom ako znaš šta radiš, štoviše dobro su za starije ljude, npr. starac koji slabo funkcionira bi se preporodio koristeći obični testosteron depo na hormonskoj terapiji i kao i muškarci koje jebe estrogen.

Problem je fila što steroide gledaš sa visoka, nema tu nikakve moralne dvojbe (komentar na "nisko pasti"), osim ako lažeš ljudima da si prirodan, zaboga to stvari koje već imamo u tijelu. Steroidi su cheat za obične početnike, no za lika koji je iskoristio max potencijal iz svoga tijela, oni su samo nužno sredstvo za napredak. 

Mnogi od tih naturalaca su lažljivci, ponekad mislim da je cijeli natural bb rugancija, jer ako se potpuno srežeš na 5-6 % prirodan, bit ćeš ravan i nikakav, hormoni će otići u k i spušit ćeš tonu mišića, a ti likovi magično zadrže punoću mišića na toj razini sala.

EDIT: Svi koji mi daju thumb downove: "Ignorantia nocet".

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 17:21 (Kramerdida).
14 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...
imas potpuno krivo misljenje o steroidima.samo pogledaj dokumentarac bigger,stronger,faster i stvari ce ti bit jasne.neda mi se ovdje pisat bibliju o njima ;)
R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
15 godina
Rast mišića i visina

Pričate o dolasku na max snagu i mišiće kao da je to jedna dve godine rada u teretani...lol i lol.

Milsim gle, tvoje tijelo tvoja stvar, šetaj se okolo i pucaj se meni ni u džep ni iz džepa. ne gledam sa visoka, već mislim da to ne treba niti jednom naturalcu...za što, da se može ljeti pokazati na plaži?

debilizam.

natjecanja koja trgaju tijelo zahtjevaju i kemiju da te održi i da izdržiš, pa onda ako svi rokaju rokaj i ti, ali ono...ne sviđa mi se pojam nečega ubrizgavati u tijelo i štetiti zdravlju (plox nemojte me uvjeravati kako je to super zdravo, čak i starcima koji propadju je to jedini izlaz)

i to je to.

Povlačim se iz rasprave.

Idem ubiti ruke, bicu ubiti hammerima malo kako spada pa kasniej nogomet.

Što se dansa radi u vašim teretanama? :9

12 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Pričate o dolasku na max snagu i mišiće kao da je to jedna dve godine rada u teretani...lol i lol.

Milsim gle, tvoje tijelo tvoja stvar, šetaj se okolo i pucaj se meni ni u džep ni iz džepa. ne gledam sa visoka, već mislim da to ne treba niti jednom naturalcu...za što, da se može ljeti pokazati na plaži?

debilizam.

natjecanja koja trgaju tijelo zahtjevaju i kemiju da te održi i da izdržiš, pa onda ako svi rokaju rokaj i ti, ali ono...ne sviđa mi se pojam nečega ubrizgavati u tijelo i štetiti zdravlju (plox nemojte me uvjeravati kako je to super zdravo, čak i starcima koji propadju je to jedini izlaz)

i to je to.

Povlačim se iz rasprave.

Kao prvo nisam ni pričao o dolasku na max potencijal u 2 godine, za to trebaju godine i godine rada, barem 5 godina mislim, ako ne više.

Ma meni je stvar što hoću što više snagu ganjati, ne treba mi neka masa velika, šta će mi ruka od 45 cm, dosta je od 40 cm, volio bih što više snage nabiti, a masu me boli kiki poput kineskih dizača tegova. Steroidi ne moraju nužno voditi velikoj masi gledajući bicikliste i ostale sportaše.

"Nemojte me uvjeravati kako je to super zdravo", ne uvjeravam ja, nego znanost i praksa u doktora. U određenome kontekstu steroidi su bolje riješenje nego da ih ne uzimaš.

Danas cijelo gornje tijelo, rameni potisak, decline inverted rowovi sa karika, treniranje false grip zgibova za ruski zgib, duboki dipsevi (ramena do šake) i poslije toga ramena i ruke. Nije mi bila najbolja perfomansa zbog manjka sna i hrane prethodno, no zadovoljavaća sesija. Jučer Čučanj ATG, još vraćam snagu pošto nisam bio 3 tjedna u teretani, jučer sam skoro ponovio stare brojke i uradio bih da nisam koristio starudiju od šipke, nakon čučnjeva Snatch Grip Mrtvo za 2 brza seta od 5, nakon toga erektori su mi bili u kur*u pa sam odradio ležeće curlove za ložu, listove i kardio. Sretan sam s obzirom da sam na defki.

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

debilizam.

i to je to.

Povlačim se iz rasprave.

gle. nije isto pro razina, gdje su ljudi od 130 kg cistih misica na 175 cm... tu je mnogo vise toga... ali normalan user ,ako znas sta radis, neces imati nikakvih posljedica u 99% slucajeva. 

15 godina
exer1234 kaže...
Cordas kaže...
exer1234 kaže...

a mislis da jedan pro bodybuilder sve radi na svoju ruku? ;) .. ne budite smijesni. toga ima u svakom sportu.... naravna da imaju strucnjake uz sebe...  ;)

KIKI3ooo kao sto rekoh, imas skroz iskrivljeno razmisljanje.. zasto bi se pretvorio u govno? naravno da nece biti toliki, ali sta je za tebe izgled ko govno? hoces reci da se se misic pretvorit u salo? ili sta? ... to sto pricas da su nakaze, samo dokazuje koliko si ogranicen covjek.. ne mora se tebi svidjati, ali nemas pravo nikog vrijedjat.. Meni se isto osobno ne svidja izgled danasnjih pro bb, ( osim nekih rijetkih ), ali to ne znaci da mi se gadi, i da cu vrijedjati i omalozavat njihov trud.. to sto su oni postigli, ti nebi mogao u 10 zivota,makar imao sve zivo dostupno... 

Vidi se koliko znas, ova slika sto si stavio od Markusa, je fotosopirana.. neznalce ....

Znaci tko koristi steroide, on ce umret mlad? po tvom? super si.... Svatko radi ono sto zeli, ako je natjecatelj, bez AAS nije moguce nista postici i to je tako. ako ti je cilj uspjeti u necemu, onda moras ucinit sve sto je potrebno za to.... zar ne? 

Gadim se od takvog primitivnog razmisljanja

Slobodno se ti pucaj s ćim oćeš ali nemoj drugima uvaljivat i prodavat priču/radit propagandu. Zabi sebi iglu u listove sa nećim zelenim što svijetli u mraku, baš me briga.

Nećeš umrit mlad nego ćeš se uništit mlad. Ako je natjecatelj, ne mora uzimat steroide. Ima natural bb natjecanja di možeš pokazat anatomiju mišića na likovima a izgleda normalno.  Znaš ti dobro šta znači "normalno".

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 17:54 (KIKI3ooo).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

odlogiraj se s foruma. ili odi na drugi topic :D .... :P ... ja nista ne pricam. ne govorim nikome da treba uzeti nesto.. ti si prvi poceo pricati budalastine o pro natjecateljima, da su nakaze... po meni si veca nakaza ti s 30 cm rukama :D

16 godina
Rast mišića i visina

zasto vi mislite da cim se jednom ubodete s nekim steroidem da cete postat ko arnold? necete, jer tu treba puno puno vise od igle. propaganda na televiziji(nesto malo na internetu) je unjelu u mozgove da su steroidi otrovi, da cete odma postat ko bb i da ce vam za 2 mjeseca srce stat. arnold koji se pikao sa svime i svacim je jos ziv a ima podosta godina covjek.

prvo se malo educirajte, a onda pricajte o tome.

inace, ni nemorate se pikat, postoje verzije koje se uzimaju oralno.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

kako mi dizu likovi zivce koji misle da ce od jedne injekcije testa izgledat kao ronnie coleman

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

po meni , budi onakav kakav jesi, kako te Bog stvorio. Ako si obican reaktrativac ,a vjerujem da su jesu vecina na ovom forumu onda samo proteine i jos par dodataka.A drugo je oni koji su fotomodeli kao npr jeff seid.

eune : Flaeryy
16 godina
Super flaeryy kaže...

po meni , budi onakav kakav jesi, kako te Bog stvorio. Ako si obican reaktrativac ,a vjerujem da su jesu vecina na ovom forumu onda samo proteine i jos par dodataka.A drugo je oni koji su fotomodeli kao npr jeff seid.

pa jeff je model bas zato sto se pika, isto tako bih i ja bio model da se pocnem pikat.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Evo dosla jos jedna narudzba,jedna za mene a druga za frenda. Znaci nema isplativijeg wheya od ovog ovdje,myprotein je bolji jedino u okusima. 5g bcaa po serviranju,bez aspartama,bez glutena... Ali koliko sad vidim vise nije na popustu posle ove moje kupnje :) Sad je 349kn 2,268g a ja platio 289 :)
16 godina
Rast mišića i visina

za 350 se ne isplati, bar meni, jer u sloveniji dobijem za 10 kn vise gold whey od optimuma a po meni boljeg od tog nema, a okus najbolji koji sam probao.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Super flaeryy kaže...

pa jeff je model bas zato sto se pika, isto tako bih i ja bio model da se pocnem pikat.

pa i sam si rekao ,  da ako se pocnes pikati da ne mozes odmah biti kao netko , tu treba truda itd..

eune : Flaeryy
12 godina
exer1234 kaže...

to je najextremniji sport.ako cemo realno ;) .. eto, zbog takvih likova kao sto si ti, ljudi imaju iskrivljeno misljenje o svemu tome.

Po cemu najekstremnji? Ti ocito se nisi bavio nekim pravim profesionalnim sportom. Vjeruj mi da isplivati 10-15 km dnevno je 100 puta napornije nego dizati utege nekih dva sata dnevno. Isplivati svaki dan 500 puta duzinu bazena je stvarno nesto sto iziskuje trud i rad. Naravno, ne plivati da isplivas nego imati serije poput 15x100m na rezim 1 min. To znaci 15 minuta drzati anaerobni ritam, srce na 180-190 otkucaja u neprirodnom ambijentu (voda), ili odraditi aerobni rad poput 10x800m i drzati cijelo vrijeme 160 otkucaja. Kad to probas, BB ti bude izgledao maci kasalj ;)

Kramerdida kaže...

Ukusi su kao šupa*, svak ih ima. Tehnički nemaju veze sa sportom, to ću ti priznati, ali hajde aj se ti sreži do 5 % BF-a, dehidriraj prije natjecanja + moraš naučiti poze i sve potankosti vezane za njih i otprlike 10-15 minuta držati mišiće napnutim. Prije nego što počneš cmizdriti: "Ali su steroidaši, oni varaju, ti si podrugljiv", steroidi dalje ne uklanjaju trud.

I u drugim sportovima uzimaju kemije i to dosta vele na elitnoj razini.

Prije sam i ja mislio kao ti, ali kako pomalo uđeš u taj svijet gledaš im tijela poput skulptura, kao da to nisu ni ljudi, nego kipovi i što više znaš o steroidima, veće je iskušenje da ih probaš.

Aj se ti dizi svako jutro u 5, budi na treningu od 5:30 do 7:30, onda idi u skolu od 8 do 13, trci doma, rucaj, i onda trci u teretanu od 14 do 15, i onda opet na bazen od 15:30 do 17:30, i tako hebenih 8 godina, cekajuci svakih pola godine najvaznije natjecanje godine (drzavno, europsko), a u medjuvremenu skoro svaku subotu i nedjelju budi na ostalim natjecanjima. Naravno, ukoliko nema natjecanja, subota isto trening kao preko tjedna. Pazi na prehranu, spavaj dovoljno i jos 1000 sitnica koje necu sada ovdje izlistati. To ti je plivanje, a da ne spominjem biciklizam, atletiku, boks, veslanje. Vjeruj mi da probas samo tjedan dana trenirati jedan od tih sportova, na prof razini, prvi dan bi cmizdrio kao rodna godina i BB bi gledao kao zahebanciju. Naravno da u svim sportovima uzimaju kemiju. Ti mi to ne moras pisati jer ja znam u detaljima sto se uzima, na koji nacin, i kada. Nemoj se tu praviti pametan, jer mi se cini da izgledam 100 puta bolje od tebe, i sto vise idem dalje, to su mi steroidi odbojniji. Da si mi spomenuo Lazara, onda bih rekao, ok, tip izgleda fantasticno, malo se bocka, ali ima koristi od toga, i stvarno ima odlican izgled, proporcionalan. Za ekipu poput Coleman, Cutler i ostale, nula bodova...

Enjoy The Silence
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Super flaeryy kaže...

¸nebi bio :p . pikanje ne znaci nista.. ako ne znas sta radis..ako natural znas postici nesto, onda ces i s pikanjem ucinit dobru stvar.ako si natural koma, pikanje ti nece nista dobrog donijeti... 

MatijaZG nisam mislio u smislu treninga, trening je jedan mali dio.... Lazar bi bio nula na bini.... ;) on ima izgled za kakvim vi patite., kao i onaj Jeff Seid. izgled za siroke mase. i to je to ..ali na bini bi bio nula, kao sto je i dokazao :D

Gle, ti sportovi su nesto drugo. tamo je izdrljivost i kondicija u prvom planu... njima nije cilj imati sto vecu misicnu masu... Sta mislis kako je njima biti na 3% masnoca? mislis da je to savrsen osjecaj? Znas koliko je truda i odricanja potrebno da bi se doslo do toga? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 19:44 (exer1234).
16 godina
Super flaeryy kaže...
mar123 kaže...
Super flaeryy kaže...

pa i sam si rekao ,  da ako se pocnes pikati da ne mozes odmah biti kao netko , tu treba truda itd..

rekao sam da neces odma bit arnold, di je jeff jos od tog. one slike koje vidis su pod pumpom, vecina fotosopirana efektima, slikano pod sjenama i ostale fore koje cine misice vecim. daleko od tog da jeff nije impresivan, ali nije ni priblizan pravim bb natjecateljima.

17 godina
Cordas kaže...

Nije scifi ODRADITI nogometnu utakmicu, ali istrčati 12 kilometara sprintom JE. I to i onima koji se bave samo time u životu.
To dokazuju i naši najbolji klubovi u europskim natjecanjima kad totalno
padnu nakon 60-te minute, a često mnogi već počnu sa šetnjicama, jogging trčkaranjem i čekanjem da im lopta sama dođe 
i nakon 15-20 minuta. Pogledaj najbolje u svojetu (dakle ligu petice) pa vidi koliko oni trče koliko puta tjedno, i kako izgledaju.
Čak i svaki naš nogometaš uglavnom bitno skoči u snazi i formi kad prijeđe u europski klub.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Super flaeryy kaže...
mar123 kaže...
Super flaeryy kaže...

rekao sam da neces odma bit arnold, di je jeff jos od tog. one slike koje vidis su pod pumpom, vecina fotosopirana efektima, slikano pod sjenama i ostale fore koje cine misice vecim. daleko od tog da jeff nije impresivan, ali nije ni priblizan pravim bb natjecateljima.

PA to je najveci problem. upravo ljudi koji nemaju pojma o nicemu, pricaju gluposti. .misle ako 2 puta odes u teretanu,da ces se nabildat. ako popijes whey, dobiejs 10 kg misica. ako se bocnes, odmah ces biti novi mr olympia.. a nitko ne spominje koliko je truda, odricanja, treninga, savrsene prehrane potrebno...  ma Jeff je kita . kao sto rekoh, i on i onaj Lazar bi bili pojedeni na bini.. impresivni su kad su sami na slikama..

12 godina
exer1234 kaže...

MatijaZG nisam mislio u smislu treninga, trening je jedan mali dio.... Lazar bi bio nula na bini.... ;) on ima izgled za kakvim vi patite., kao i onaj Jeff Seid. izgled za siroke mase. i to je to ..ali na bini bi bio nula, kao sto je i dokazao :D

Gle, ti sportovi su nesto drugo. tamo je izdrljivost i kondicija u prvom planu... njima nije cilj imati sto vecu misicnu masu... Sta mislis kako je njima biti na 3% masnoca? mislis da je to savrsen osjecaj? Znas koliko je truda i odricanja potrebno da bi se doslo do toga? 

Ne patim ja za nikime ;) nije mi jasno kako trening moze biti mali dio? znaci, bez treninga mozes takodjer dostici pristijne rezultate? Ne znam zasto se ja onda patim...daj mi posalji u inbox tajnu kako napredovati bez treninga...

Tko se opterecuje sa binom? Svaki builder ostavi dojam, ali nitko, tj malo ljudi pomisli "da mi je biti takav". Kad netko ugleda Lazara, prica se mjenja.

Naravno da su ti sportovi nesto drugo. To sam upravo ja spomenuo. U mojem slucaju, izdrzljivost i kondicija nije bila u prvom planu jer sam ja inace sprinter. Sto sada? Meni je bitno imati sto vecu snagu i sto brze reflekse, frekvenciju, itd.

Samo mi jos reci, dali su oni cijelu godinu na 3%? Cini mi se da tih 3% traje par dana, ako i toliko.

Enjoy The Silence
17 godina
Rast mišića i visina

Slažem se sa MatijomZg da nije lako trenirati ni jedan vrhunski sport koji se sastoji od utrkivanja
skakanja, dizanja, tehnike. Ali to je miješanje krušaka i jabuka. Osobno volio bih da se izbor
BB-a kombinira sa nekim obaveznim prikazima vježbi snage. Onda bi nestalo ovog dehidriranja
i izgladnjivanja za natjecanje, jer bi inače svi popadali u nesvijest.

Inače, mislim da je ove BB kakvi su sad, iznjedrila američka gamerska i strip industrija. Još 70tih,
npr. Conan je bio tako crtan da, kad sam vidio da će ga glumiti Schwarzenegger(tada u top formi),
sam pomislio: "zar nema nitko nabildaniji"? Eto, sad ima. Naravno ljudi i umiru u BB svijetu
od posljedica raznih sredstava, ali morate malo razlikovati doping, pa nismo ovdje curice koje
znanje crpe iz 24sata. Daopet ponovim; testosteronska terapija (ono što zovete "steroidi) je

način liječenja, uglavnom ubrzavaju oporavak. Sad se to samo zloupotrebljava. 
BB-ovci, a i mnogi natjecatelji u ostalim intenzivnim sportovima čak i ne ovise toliko o tome.
Češći u ostalim natjecateljskim sportovima doping je onaj koji je analgetik, daje više kisika u krv,
veću eksplozivnost, i peak snage. Mnogi u sportovima tehnike (košarka, nogomet, tenis) koriste
i sredstva za smirenje, koncentraciju i sl. No nebih puno o tome, sto puta je bila tema. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 20:11 (overhaul).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice