A dobro kaže marko, nije sve samo u kalorijama, barem probavi nije svejedno.
Neki junk je grozno probavljiv i pola dana (ili nedaj bože pred spavanje) se samo sopće, stenje i podriguje.
Problem je što sa junkom ne unosite samo cifre u kalorijama, uglavnom uleti i previše soli i hidrogenizirane masti.
A što se tiče "neda mi se", a stvar je prioriteta. Recimo ni meni se neda prati bicikl, ali ga obožavam voziti, dakle
ima razlike između neda mi se i neda mi se:) Za dobar objed treba čovjek, ako je sam, potrošiti i dva sata
(osim ako nema pripremljene porcije koje samo zagrijava u pećnici ili prži na tosteru-tavici).
A potom još neko vrijeme na spremanje i pranje posuda, zdjelica, tanjura, i pribora za jelo.
Naravno, isključivo instant hrana u gainerima i kutijama također nije dobra, ali ako uleti u danu
umjesto jednog objeda, a neka, što sad. A ove "tajne smjese za rast mišića", što reći 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ajmo se malo trgnit. pisite mal o treninzima,prehrani. itd. dosadno je.
ma kakva 2 sata.. ujutro jaja ispecem. to je max 5 min.... poslijepodne pileca prsa.. 15tak min .... ostalo je posni sir i whey. bez spremanja. instant
Pozdrav momci,
ulazim u 4. mjesec kućnog treninga s utezima (ruke-prsa-ramena, pon-sri-pet + nedjelja noge).
Standardno sklekovi i trbušnjaci uz ovo.
Rezultati odlični, dobar osjećaj, rutina uigrana, polagani napredak, sve 5.
Point is, svaki mjesec si kupim Weider Gold ili 80+ i to za lijepih 150HRK / 0.5kg. Ovisi što bude u dućanu na lageru.
Svaki mjesec si kažem 'ovo nije isplativo, idući mjesec kupujem nešto količinski' ali je stvar u tome da se
nikako ne natjeram progooglati i informirati. Lijenost.
Bilo kako bilo, ovih pola kilograma mi savršeno traje mjesec dana. Jedna mjerica od 35g iza svakog treninga.
Navikao sam na Weider odavno, godinama. Uvijek je dostupan, okus mi je ok itd. no sad bi radije
uzeo par kilograma odjednom pa da sam miran.
Stvar je u tome da mi treba preporuka neke dobre i provjerene marke te mogućnost narudžbe preko weba.
Plus, tražim ENERGETICS utege, trebalo bi mi 4x5 kg da nadodam na postojeće utege koje koristim.
Taman ima mjesta na šipci za jedan uteg sa svake strane po mojoj procjeni.
U pitanju je onaj standardni set (navedene marke) od 10KG koji se masovno prodavao (ne znam da li još uvijek) prije dosta godina.
Hvala.
ma kakva 2 sata.. ujutro jaja ispecem. to je max 5 min.... poslijepodne pileca prsa.. 15tak min .... ostalo je posni sir i whey. bez spremanja. instant
On je govorio o 2 sata za dobar objed, a pečena jaja ne spadaju u tu kategoriju.
Ali da se trgnemo, kako kažeš, zanima me kako vam izgledaju tjedni programi treninga. Koliko dana u tjednu radite, koliko puta koju mišićnu skupinu?
EDIT:
@forzzuk: Zašto ne radiš leđa?
On je govorio o 2 sata za dobar objed, a pečena jaja ne spadaju u tu kategoriju.
Ali da se trgnemo, kako kažeš, zanima me kako vam izgledaju tjedni programi treninga. Koliko dana u tjednu radite, koliko puta koju mišićnu skupinu?
EDIT:
a pecena jaja nije objed? ili sta je? jaja su najkompletnija hrana za bodybuildera.
forzzuk uzmi myprotein.. 2.5 ili 5kg. mnogo isplativije i kvalitetnije nego weider, koji je zadnji brand kojeg bi uzeo
Imam problema s leđima, izbjegavam ih uopće raditi bez stručnog vodstva, čitaj : nekakav trener u teretani.
Ne želim se puno igrati s običnim utezima čiji je raspon pokreta velik, laka mogućnost ozljede.
Mašine i šipke su druga stvar.
Najkraće rečeno, znam kako pravilno odraditi vježbe s utezima za ruke/prsa/ramena no za
leđa baš i ne. Plus, stvarno se ne želim strgati.
Ono malo što se sekundarno prenese na leđa pri izvođenju drugih vježbi mi je za sad sasvim dovoljno.
Ionako je ovo za mene kućna vježba s setom utega, ne teretana s ciljem i sveobuhvatnim vježbama.
Možda krivo razmišljam, ne znam.
Ironmaxx sa snickersom je meni odličan, probao sam mjericu od prijatelja... Zgadila mi se ova jagoda ONa, al sam skoro gotov s njom :)
kako mrzim kad mi netko sjebe trening upola.. jucer radim noge,taman cucan gotov,, i frend (pod navodnicima) me nazove, i prica 10 min.. naravno, bio sam zivcan, htio sam svasta reci.. al na kraju sam otisao kuci. jebes takav trening............
zato ne nosim mobitel u trt jer me uvijek netko ugnjavi i radim bez smetnji.
Pozdrav momci,
ulazim u 4. mjesec kućnog treninga s utezima (ruke-prsa-ramena, pon-sri-pet + nedjelja noge).
Standardno sklekovi i trbušnjaci uz ovo.
Rezultati odlični, dobar osjećaj, rutina uigrana, polagani napredak, sve 5.
Point is, svaki mjesec si kupim Weider Gold ili 80+ i to za lijepih 150HRK / 0.5kg. Ovisi što bude u dućanu na lageru.
Svaki mjesec si kažem 'ovo nije isplativo, idući mjesec kupujem nešto količinski' ali je stvar u tome da se
Bilo kako bilo, ovih pola kilograma mi savršeno traje mjesec dana. Jedna mjerica od 35g iza svakog treninga.
Navikao sam na Weider odavno, godinama. Uvijek je dostupan, okus mi je ok itd. no sad bi radije
uzeo par kilograma odjednom pa da sam miran.
KAd vidim te cifre dođe mi da ti se nasmijem. Kupovati weider i misliti da si dobro prošao je smiješno, sry.
Evo mojih savjeta:
My Protein wheyevi:
I također njihov kreatin, sve pohvale.
I ovo dakle osnove osnova, najslabiji i najjeftiniji, ako ti je tek toliko da uneseš nešto.
Stranicu i webshop preporučam osobno, već 4-5 narudžbi sam imao koje dolaze, brzo i točno, a sve preko 400kn je besplatna dostava.
Ugl. moja preporuka 1kg/2,5kg impacta bez okusa i kreatina bar 500grama, to šikaj.
A zamisli sad računice dakle 0.5kg =150kn. 2.5kg=750kn.
Lol lol i lol.
Kupiš 7.5kg myproteina za 750kn :)
Weider
U rac i tema, stavim slike reko, neki komentar kritika ono qurac.
A dobro, sad čekamo slike ostalih dežurnih postera...zdenko, exer...
matija u kakvoj si ti formi?
flearry kako ti napreduješ?
markozd15 di si ti?

Cijele praznike sam bio odvojen od interneta (zimske, od Bozica do 13.1), al danas rekoh idem vidjet temu od Bozica kako je napredovala, vidim spomenulo me se :P
Obecao sam dati slike i drzim se obecanja, mobitel mi je na reklamaciji pa pricekajte vikend decki, dat cu vam slike od prosle godine, ljetos i sada, pa ocekujem kritike :)
Btw Fila super su ti slike, imas jbna leđa a i nogama ništa ne fali, natural si pa ne očekuj previše, ja imam 192cm a noge su mi ogromne i nikako ih popunit
Čitaj stari, nigdje nisam napisao da mislim da sam dobro prošao, naprotiv.
Dalje, što se tiče kreatina...dugo vremena (godinama) razmišljam o tome da probam ali su mi
napunili uši s poprilično bapskih priča.
Morat ću se dobro informirati na netu prije nego išta odlučim staviti u sebe.
Van toga, svaki trening se strgam živ, dajem sve od sebe. Bilo bi super dobiti još bolje rezultate
ali nekako sam oprezan po pitanju 'tih kemija'.
Faze punjenja i pražnjenja.. kako to sve točno ide.. eh, uistinu ne znam a nisam jedan od onih koji
bi utrpali bilo što u sebe samo da vide rezultat.
Prvo pažljivo proučiti sve aspekte, informirati se pa odlučiti.
Kakva su vaša ovdje iskustva s kreatinom?
Oj exer, tebi fakat glava sluzi samo da nabijes ekser u zid....
Nemoj se ljutit al to sto prica deset minuta i mene teta zove pita me sta da jede haha jer sam skinuo dosta pa hoce i ona a pretila je bila i stavim na zvucnik i radim i odradim trideset sekundi jer kad gledas 12 ponavljanja sa utegom brzo odradis i vise ti traju odmori nego serije po meni i chill , a po meni ponasas se ko neki freak control da bude sve tip top i mislis da sve znas , ja slusam savjete sa ovog foruma i od tipa koji dize 130 kg mrtvo dizanje kad je "dobre volje " i tipa koji ima biceps kakav ja sanjam., naravno nije da ti sad pametujem il nesto, al stvarno savjeti koja mi ekipa djeli i ta dva tipa su super dobijam sta zelim i svi kazu da sam super grade trbuh sam vec fakticki skinuo i sad mi stigli proteini i jos ludi sam.. opusti se sta si tako lud i tvrdoglav, dole trebas bit tvrdoglav ( IF you know what i mean ) ... i mozes nabacit koju sliku da vidim te misice ? 
Ekipa sta kazete ujutro sa konfleksom 30 grama nabacit i poslje treninga u teretani pola whey pola grodzanji ,fifty-fifty i na konjju sam to mi i frend reko ?
Dalje, što se tiče kreatina...dugo vremena (godinama) razmišljam o tome da probam ali su mi
Van toga, svaki trening se strgam živ, dajem sve od sebe. Bilo bi super dobiti još bolje rezultate
Faze punjenja i pražnjenja.. kako to sve točno ide.. eh, uistinu ne znam a nisam jedan od onih koji
Ne znam tko ti je punio uši u današnje doba interneta, jer kreatin je najtestiraniji,
naj izučavaniji i najsigurniji suplement poslije valjda wheya.
Svaki put, na svakom istraživanju se pokazao kao koristan. Koliko je whey kemija, toliko je i kreatin.
Imaš ga u mesu/ribljem mesu, pa ako vježbaš kao nekad ekipa u americi u gold's gymu, da je samo radila
poteze dvorana - jeftini steakhouse preko puta - natrag dvorana, onda ti netreba suplement.
No nekadašnje cijene govedine u americi i sadašnje u našim dućanima,
plus priprema sve te silne govedine... nisam siguran da bi izdržao financijski:)
@exer; nabačeno jaje u tavici nije pošteni obrok.
Pošteni obrok se sastoji od glavnog jela, priloga, salate, predjela, deserta, umaka, juha, variva i da ne nabrajam.
Da je jaje pošteni obrok, postojalo bi u meniju restorana, pod nazivom "dnevni specijalitet - jaje".
To je odlična namirnica, kao i mlijeko ili sir, da ne nabrajam, ali to proglasiti ga kompletnim ručkom, večerom...da ne duljim
i još jednom, NISMO BODYBUILDERI. Tko je, molio bih slike s natjecanja, da se ispričam tom pojedincu.
igrati nogomet, trčati ili dizati u teretani u slobodno vrijeme nije jednako biti nogometaš, trkač ni bodibilder.
Kakva je ovo ''napredna matrica za dobivanje mišićne mase''?
Bcaa,glutamin,kreatin ;)
Bcaa,glutamin,kreatin ;)
A sve su to sprašili u taj gainer po tako maloj cijeni?
mi mora da smo glupi što kupujemo posebno i tako nam je skupo
...a ne znam, javi kakav je i dali imaš kakvog gaina.
Samo rokaj, tvojih slika se sjećam, imaš yeben temelj, sad samo nabacuj i rokaj :)

Rekao si kak ti to super paše, ali je velim smiješno da ti se nije dalo informirat o jeftinijoj varijatni. 150kn za pola kg je pljačka
Što se tiče kreatina, ja ti imam samo pozitiva iskustva. Dobio sam na snazi, a i u masi, jednostavno mi paše otkako ga uzimam i imam samo napredak.
Jedini downside je da ako se zayebeš pa sat prije ili sat kasnije uneseš limunsku, alkohol ili kavu, ispišaš ga van i nema efekta, ali to je full nebitno.
Punjenje i pražnjenje su ti malo marketinški trikovi...ja ti ga šiknem 10gr nakon treninga u shakeu. (whey+dekstroza+kreatin) i velim full sam zadovoljan.
ti možeš ići 5gr dnevno, ili 5g prije i 5 poslije.
Ako oćeš punjenje što je po meni bezveze onda ćemo ti zaliejpit kakav link pa si proučiš.
Ugl. kreatin, veliki palac
.
Nemoj se ljutit al to sto prica deset minuta i mene teta zove pita me sta da jede haha jer sam skinuo dosta pa hoce i ona a pretila je bila i stavim na zvucnik i radim i odradim trideset sekundi jer kad gledas 12 ponavljanja sa utegom brzo odradis i vise ti traju odmori nego serije po meni i chill , a po meni ponasas se ko neki freak control da bude sve tip top i mislis da sve znas , ja slusam savjete sa ovog foruma i od tipa koji dize 130 kg mrtvo dizanje kad je "dobre volje " i tipa koji ima biceps kakav ja sanjam., naravno nije da ti sad pametujem il nesto, al stvarno savjeti koja mi ekipa djeli i ta dva tipa su super dobijam sta zelim i svi kazu da sam super grade trbuh sam vec fakticki skinuo i sad mi stigli proteini i jos ludi sam.. opusti se sta si tako lud i tvrdoglav, dole trebas bit tvrdoglav ( IF you know what i mean ) ... i mozes nabacit koju sliku da vidim te misice ? 
Ekipa sta kazete ujutro sa konfleksom 30 grama nabacit i poslje treninga u teretani pola whey pola grodzanji ,fifty-fifty i na konjju sam to mi i frend reko ?
Ma neće ti on stavit slike i samo ga ignore, on ti je takav....
Za ovo sa pahuljicama, ma naravno. ja ti složim sebi, kukuruzne, zobene, whey, deks i mlijeko. Boom i to šiknem. Odlična bombica.
I naravno nakon treninga opet shake, kreat prot i deks.
Milina :)
Bcaa,glutamin,kreatin ;)
A sve su to sprašili u taj gainer po tako maloj cijeni?
Ne,500 kuna je cijena inače,a 350 je ako se registriraš na stranicu njihovu( članska kupnja).ja sam ga dobio za 150kn od frenda jer se ozljedio i pauzira teretanu..tako da mu netreba a meni dobro došlo :)
Ne,500 kuna je cijena inače,a 350 je ako se registriraš na stranicu njihovu( članska kupnja).ja sam ga dobio za 150kn od frenda jer se ozljedio i pauzira teretanu..tako da mu netreba a meni dobro došlo :)
Nisam ubra koja je to kilaža inače? 2.267 + 500gr?
Nisam ubra koja je to kilaža inače? 2.267 + 500gr?
4,5 +500 :)
ajd sad sve too isto napisi, ali s nekim zarezom, tockom, da bude razumljivije. Ovo sam 5 puta procitao od pocetka do kraja, i dalje mi nije jasno sta si ti tu zapravo napisao... a vjerujem da ih ima jos kojima nije jasno. kakva ponavljanja? o cemu ti?
znaci, mene grdis sad zbog neceg, i onda u sljedecoj recenici pitas kad da pijes whey,? Svaka ti cast brate!! divim ti se
Ne moras me voljeti, ne trazim od tebe to... ali ne mozes mi tu nesto srati,a u sljedecoj recenici postavljati pocetnicka pitanja, kada piti whey? zar je po tebi to normalno?
overhaul posteni obrok nekog prosjecnog covjeka. dal tebi treba juha, desert? ok, ako je neki prihvatljiv..ali dal ti treba sve to? ja hranu gledam kao p m uh, a ne kao desert, prilog, ili sta vec .. jaje je najkompletnija hrana.. protein i masti. testosteron medju hranom :D kako bi rekao jedan lik ;) ...
restorani su za obicne ljude,a ne za bildere :D ... ako ti je bitno kako izgledas, onda se moras tako i hraniti... jer hrana utjece na tvoj izgled.. to znas i sam jel... :D
fila2208 pa bcaa glutamin ti je nepotreban. creatin je jedino sto bi preporucio..
i dalje govorim, sta ce vam moje slike? Sta ce one dokazati? ne budite glupi balkanci.. znaci ako pokazem slike,onda cete mi sve vjerovat.a bez slika sam nitko i nista? bas ste jazavci.....
maloprije odradio prsa i biceps, imam osjecaj da ce sutra opet sve boljet, prsa sam bas hebeno ubio, dok bicu malo manje, neki debili su pola sata radili na z sipci pa nisam imao prilke radit na njoj a uvijek ju koristim za zavrsni touch na bicepsu, ono s tim ga bas satarem.
sto se prehrane tice, slicno ko exer, pazim na proteine, bude oko 150 na dan sto je vise od 2g po kili, a ostalo bude krumpira, nekad tijesto, kruh, salate, sladoled se zalomi, neki junk u obliku sendica itd. pokusavam dobit kile.
ekipa imam 14 god visina 180.5 74 kg, imam doma kompletnu teretanu od benca do onog za ramena hahaha, sad me zanima dal da pocnem ozbiljno trenirat?, odem nekad bas se onako istreniram pa onda neke pauze radim i tako...
ekipa imam 14 god visina 180.5 74 kg, imam doma kompletnu teretanu od benca do onog za ramena hahaha, sad me zanima dal da pocnem ozbiljno trenirat?, odem nekad bas se onako istreniram pa onda neke pauze radim i tako...
glupo pitanje :D lol
ajd sad sve too isto napisi, ali s nekim zarezom, tockom, da bude razumljivije. Ovo sam 5 puta procitao od pocetka do kraja, i dalje mi nije jasno sta si ti tu zapravo napisao... a vjerujem da ih ima jos kojima nije jasno. kakva ponavljanja? o cemu ti?
znaci, mene grdis sad zbog neceg, i onda u sljedecoj recenici pitas kad da pijes whey,? Svaka ti cast brate!! divim ti se
Ne moras me voljeti, ne trazim od tebe to... ali ne mozes mi tu nesto srati,a u sljedecoj recenici postavljati pocetnicka pitanja, kada piti whey? zar je po tebi to normalno?
overhaul posteni obrok nekog prosjecnog covjeka. dal tebi treba juha, desert? ok, ako je neki prihvatljiv..ali dal ti treba sve to? ja hranu gledam kao p m uh, a ne kao desert, prilog, ili sta vec .. jaje je najkompletnija hrana.. protein i masti. testosteron medju hranom :D kako bi rekao jedan lik ;) ...
restorani su za obicne ljude,a ne za bildere :D ... ako ti je bitno kako izgledas, onda se moras tako i hraniti... jer hrana utjece na tvoj izgled.. to znas i sam jel... :D
fila2208 pa bcaa glutamin ti je nepotreban. creatin je jedino sto bi preporucio..
i dalje govorim, sta ce vam moje slike? Sta ce one dokazati? ne budite glupi balkanci.. znaci ako pokazem slike,onda cete mi sve vjerovat.a bez slika sam nitko i nista? bas ste jazavci.....
Nismo na istom "LEVELU" ne mozes ni skontat, pitam tri puta bez obzira sto znam sta treba zbog sigurnosti necu da budem sa tijelom " sam svoj majstor" i budem savijen ko paragraf i sad molim te stavi svoje slike da vidim kako izgledas al stvarno me zanima da vidim dal i tebe trebam slusat 
i ja sam za to da exer pukne slike, ali sto se tice slusanja savjeta, stvarno ti nema veze ko kako izgleda, jer ima nabildanih koji pricaju gluposti a ima i onih koji ne izgledaju nikako ali znaju jako puno.
Exeru,glutamin i bcaa nepotrebni??
tebi - da
tebi - da
DRUGGGGGGGGGGGGGGGG slikeee da vidimo tu masu !!!!
valjda ces stat u objektiv 
Samo mi recite, mogu li se biceps i triceps "ubit" u jendom danu ili je bolje biceps odradit u npr. ponedjeljak a triceps u četvrtak?
Samo mi recite, mogu li se biceps i triceps "ubit" u jendom danu ili je bolje biceps odradit u npr. ponedjeljak a triceps u četvrtak?
mozes i u jednom danu, mozes i razdvajat, kako ti volja.
Ma exer najjači ovdje.. :)