Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.754.065
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Rast mišića i visina
MARKOZD15 kaže...

Dečki evo jedan odličan članak za sve one koji imaju muke oko dobivanja kilaže (ektomorfi). Ja pratim ovaj članak i stvarno sam odlično napredovao, kako u snazi, tako u izgledu, dobio sam 15KG u godini dana, npr prije sam za biceps dizao 6kg, a sad dižem 14kg, eto toliko od mene nadam se da sam početnicima pomogao :)

LINK: http://www.fitness.com.hr/blog/extreme_fitness/Od-mrsavka-do-misicavka.aspx

u godinu dana i nije neki napredak. mislim da je za nekog ko godinu dana trenira 14 kg jako malo, evo je treniram 2 tjedna u teretani i dizem 12.5 kg za biceps. no opet, 15 kg mase je dobar napredak, mozda da okacis sliku koju.

15 godina
odjavljen
mar123 kaže...
MARKOZD15 kaže...

Dečki evo jedan odličan članak za sve one koji imaju muke oko dobivanja kilaže (ektomorfi). Ja pratim ovaj članak i stvarno sam odlično napredovao, kako u snazi, tako u izgledu, dobio sam 15KG u godini dana, npr prije sam za biceps dizao 6kg, a sad dižem 14kg, eto toliko od mene nadam se da sam početnicima pomogao :)

LINK: http://www.fitness.com.hr/blog/extreme_fitness/Od-mrsavka-do-misicavka.aspx

u godinu dana i nije neki napredak. mislim da je za nekog ko godinu dana trenira 14 kg jako malo, evo je treniram 2 tjedna u teretani i dizem 12.5 kg za biceps. no opet, 15 kg mase je dobar napredak, mozda da okacis sliku koju.

a dobro šta da ti kažem, nije da ću ići na natjecanja al zadovoljan sam sa postignutim... Ovih dana ću kad nađem sliku od prošle godine pa ću obe stavit.

15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
mar123 kaže...
MARKOZD15 kaže...

a dobro šta da ti kažem, nije da ću ići na natjecanja al zadovoljan sam sa postignutim... Ovih dana ću kad nađem sliku od prošle godine pa ću obe stavit.

kakva ti je prehrana?

PRODAJEM AJVAR
17 godina
Rast mišića i visina

pozdrav, di je najbolje za kupiti whey u zagrebu? 

Rage Against the Machine i Limp Bizkit <3
15 godina
neaktivan
SPAWNK4MPER ti mama kaže...

po mom misljenju polleo sport ozaljska 110 ili velesajam

PRODAJEM AJVAR
17 godina

fala   edit: jebate sta je to skupo, 270kn za kolicinu koja mi nebi ni mj. dana trajala.;_;   trebo bi znacajno jeftinije

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2013 3:05 (SPAWNK4MPER ti mama).
13 godina
neaktivan

fala   edit: jebate sta je to skupo, 270kn za kolicinu koja mi nebi ni mj. dana trajala.;_;   trebo bi znacajno jeftinije

Myprotein.uk, 5 kg bezokusnog whey za malo manje od 500 kn što uključuje carinu, a imaš čovjeka sa teretane net koji prodaje povoljno njihove proizvode u Zagrebu, usluga mu je odlična.

17 godina
neaktivan

Proteini.si su otvorili svoju prodavaonicu na Zavrtnici u First Fitness & Squash Toweru ;)

LoL EU west : citizen,ZoRz1; EU E/N: kraisch
15 godina
odjavljen
cod4gamer kaže...

kakva ti je prehrana?

Ujutro zobene sa jogurtom i pojedem dvije zlice meda i saku badema ili smeđa riza i pojedem dvije zlice meda i saku badema

Između obroka sendvic sa piletinom ili sendvic sa namazom od kikirikija ili pola litre cokoladnog mlijeka

Za rucak sto mi stara napravi, najcesce tjestenina ili meso neko i sl. Jos popijem sejk uz rucak

Pre Workout meal, popijem mjericu kreatina i pojedem bananu eventualno

Post Workout meal ide dekstroza (60g), kreatin 5g i 30g wheya

Dva sata poslije PWM-a popijem čašu jogurta, čisto da mogu izdržat do obroka prije spavanja

Obrok prije spavanja, smiksam 300g posnog i litru jogurta i to popijem

15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
cod4gamer kaže...

kakva ti je prehrana?

Ujutro zobene sa jogurtom i pojedem dvije zlice meda i saku badema ili smeđa riza i pojedem dvije zlice meda i saku badema

Između obroka sendvic sa piletinom ili sendvic sa namazom od kikirikija ili pola litre cokoladnog mlijeka

Za rucak sto mi stara napravi, najcesce tjestenina ili meso neko i sl. Jos popijem sejk uz rucak

Pre Workout meal, popijem mjericu kreatina i pojedem bananu eventualno

Post Workout meal ide dekstroza (60g), kreatin 5g i 30g wheya

Dva sata poslije PWM-a popijem čašu jogurta, čisto da mogu izdržat do obroka prije spavanja

Obrok prije spavanja, smiksam 300g posnog i litru jogurta i to popijem

nije dobra prehrana...znaci ujutro trebas protein unjet u tjelo odnosno brzi protein.6 bjelanjaka ili mjerica wheya to ti je najlakse.preworkout meal isto ne valja premalo uh i ubaci jos protein i ne jedi 2 sata poslije PWM-a nego prije a prije spavanja ti je ok al mislim da je puno po mom misljenju popit litru jogurta.

PRODAJEM AJVAR
15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Gle frende hvala na savjetima, al zasada mi uspjeva ovo, nikad nisam gladan i svaki mjesec se osjecam sve jaci i dobijam na izgledu, tako da zasada necu dirat dok uspjeva.

Znaš kako kažu, ne mijenjaj konja koji pobjeđuje :)

15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Gle frende hvala na savjetima, al zasada mi uspjeva ovo, nikad nisam gladan i svaki mjesec se osjecam sve jaci i dobijam na izgledu, tako da zasada necu dirat dok uspjeva.

Znaš kako kažu, ne mijenjaj konja koji pobjeđuje :)

kako hoces ja sam ti dao savjet sto da promijenis a ti kako hoces :)

PRODAJEM AJVAR
15 godina
odjavljen
cod4gamer kaže...

kako hoces ja sam ti dao savjet sto da promijenis a ti kako hoces :)

Frende hvala ti puno na savjetu, al to cu od iduce godine, tad cu tek skroz sredit prehranu i krenut u teretanu jer sad vjezbam kuci radi financija, pa kad krenem sve cu sredit ;)

17 godina
Rast mišića i visina

ja ni nemam pre workout, neznam sto bi pojeo, love za suplement nemam tako da..

pwm je klasika, dorucak 4-5 jaja i nesto kobasice sa kruhom i paradajzom, rucak sto god bude, i vecera je ili ponovljeni rucak ili kruh sa nekim namazima, uvijek u veceri pojedem vise stvari, sve u svemu unesem nekih 2800-2900 kalorija, taman kolko mi treba da bi dobivao masu. drzim se nekih osnovnih smjernica ali ne brojim gramazu hrane, i kolko sam pojeo.

bilo bi dobro kad bi stavio slike prije/poslije da vidimo napredak.

16 godina
Rast mišića i visina

Ovo cu ja sljedece uzet dosta jefitno http://www.budivelik.hr/products/164-protein-90-23-kg.aspx

01010101 00100000 01001101 01100001 01100100 00111111
17 godina
Rast mišića i visina

Inače jedan važan savjet koji smatram da je primjeren vjerojatno svima u ovoj temi- a to su ljudi koji casual trenkaju, odnosno teretana im je hobi.

Jeste li čuli za Paretov princip? Kakve sad to veze ima sa ovom temom pitate se? E pa itekako ima.

On govori da 20% uzroka dovodi do 80% rezultata.

Uzroci su prehrana, a rezultat tog uzroka je rast mišića.

Na svijetu postoje miljoni različitih prehrambenih planova za rast mišića- baziraju se na sto različitih stvari, neznam, npr. high carb low fat ili obrnuto, neki kazu jedi 3 obroka, neki 6, neki kazu jedi rižu drugi krumpir, neki kazu jedi bjelanjak drugi jedi cjelo jaje, neki kazu jedi 2500 cal, drugi kazu 500 vise od TDEE, drugi kazu 200 vise, ugl. svacate poantu. Ono što je bitno sad je detektirati što je ovim planovima zajedničko, što je onih 20% s kojih se svi slažu da treba raditi. To bi bilo- 1) jedi puno proteina ( znači mliječni proizvodi, meso, zob itd ) neakvih 150 g dnevno idealno 2) značajno smanji unos ili izbaci potpuno ih prehrane slatkiše, alkohol, cigarete,gaziranesokove slično.  3) ako os udebljat, jedi vise nego inace, ako os smrsat jedi manje nego inace. I to je to! Kod tog se svi slažu i ako to pratiš doći ćeš do 80% mogućih rezultata.  Ako uvodiš striktnu prehranu, brojis svaki makronutrijent, moguće je da ćeš imati bolje rezultate, ALI utrošiti ćeš puno više vremena i truda, a rezulati će biti malo bolji.

Ukratko i pojednostavljeno:

cod4gamer i marko sekirate se oko, u principu, nebitnih stvari. samo trenirajte jako, jedite zdravo, spavajte dovoljno i doć će sve na svoje. 

13 godina
neaktivan

Inače jedan važan savjet koji smatram da je primjeren vjerojatno svima u ovoj temi- a to su ljudi koji casual trenkaju, odnosno teretana im je hobi.

Jeste li čuli za Paretov princip? Kakve sad to veze ima sa ovom temom pitate se? E pa itekako ima.

On govori da 20% uzroka dovodi do 80% rezultata.

Uzroci su prehrana, a rezultat tog uzroka je rast mišića.

Na svijetu postoje miljoni različitih prehrambenih planova za rast mišića- baziraju se na sto različitih stvari, neznam, npr. high carb low fat ili obrnuto, neki kazu jedi 3 obroka, neki 6, neki kazu jedi rižu drugi krumpir, neki kazu jedi bjelanjak drugi jedi cjelo jaje, neki kazu jedi 2500 cal, drugi kazu 500 vise od TDEE, drugi kazu 200 vise, ugl. svacate poantu. Ono što je bitno sad je detektirati što je ovim planovima zajedničko, što je onih 20% s kojih se svi slažu da treba raditi. To bi bilo- 1) jedi puno proteina ( znači mliječni proizvodi, meso, zob itd ) neakvih 150 g dnevno idealno 2) značajno smanji unos ili izbaci potpuno ih prehrane slatkiše, alkohol, cigarete,gaziranesokove slično.  3) ako os udebljat, jedi vise nego inace, ako os smrsat jedi manje nego inace. I to je to! Kod tog se svi slažu i ako to pratiš doći ćeš do 80% mogućih rezultata.  Ako uvodiš striktnu prehranu, brojis svaki makronutrijent, moguće je da ćeš imati bolje rezultate, ALI utrošiti ćeš puno više vremena i truda, a rezulati će biti malo bolji.

Ukratko i pojednostavljeno:

cod4gamer i marko sekirate se oko, u principu, nebitnih stvari. samo trenirajte jako, jedite zdravo, spavajte dovoljno i doć će sve na svoje. 

Zar je problem pratiti makronutrijente, meni to oduzme svega 1-2 minute od vaganja na digitalnoj vazi i unosa u dnevnik prehrane na cron o meter. Samo osiguravam da jedem po planu što je veoma važno kada hoćeš gubiti salo.

@cod4gamer

To nema stajališta u znanstvenoj literaturi, beznačajno je jeo PWM 1-3 sata ili kasnije, jeo brze ili sporije proteine, najbitnije je da uneseš dovoljno proteina (1.5-2.5 g po kili tjelesne težine ovisno jesi li na masi ili definiciji), masti i ugljikohidrata.

Ovo je dobro za početak.

http://nobullshitbodybuilding.com/blogs/ian-mccarthys-pretentious-bullshit/8752049-ian-mccarthy-s-basic-nutrition-recommendations-for-bulking

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

https://www.proteini.si/hr/content/prodajna-mjesta/proteini-si-shop-zagreb/

kaj nije ovo u novom zagrebu, jadranska avenija 2b,  pa mi je čudno kak na istoku zagreba

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2013 20:11 (Trustek).
13 godina
neaktivan
Trustek kaže...

kaj nije ovo u novom zahgrebu, jadranska avenija 2b,  pa mi je čudno kak na istoku zagreba

Da, to i mene čudi, jedino znam za Proteini.si shop u sklopu Core Gyma u Novom Zagrebu koji je otvoren prije 2 mjeseca, a za drugo nisam čuo.

14 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...
Trustek kaže...

kaj nije ovo u novom zahgrebu, jadranska avenija 2b,  pa mi je čudno kak na istoku zagreba

Da, to i mene čudi, jedino znam za Proteini.si shop u sklopu Core Gyma u Novom Zagrebu koji je otvoren prije 2 mjeseca, a za drugo nisam čuo.

ja ću sad jedan dan ić kupit začine za salatu, imam pitanje je su li cijene iste kao i u sloveniji? tj. vrijede li cijene na stranici jednako i za core gym

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2013 20:15 (Trustek).
17 godina
Trustek kaže...
peterstern9 kaže...
Trustek kaže...

ja ću sad jedan dan ić kupit začine za salatu, imam pitanje je su li cijene iste kao i u sloveniji? tj. vrijede li cijene na stranici jednako i za core gym

ne vrijede, cijene u hr su skuplje.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

hvala {#}

13 godina
neaktivan

Nemoj se ravnat po stranici proteini.si jer u zagrebu nemaju vecini proizvoda koji su na stranici tak da se ne razocaras.

17 godina
Rast mišića i visina

decki ja vam mogu javit kad cu ic preko u sloveniju pa vam mogu uzet sta trebate, samo cete morat doc po to u samobor. nije mi problem ako bi neko ustedio tako 100 i vise kuna.

15 godina
Rast mišića i visina

Evo kiše koja je zaključila ovo ljeto.

Ofišlno defka je gotova, i mogu samo reći, drago mi je da je.

Sad se jesen i rokaona na masuuuu. jedva čekam :)

vidim proteini se uzimaju,svi se pripremaju hehe :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
16 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Khmm, još nije ni kraj 8. mjeseca, o kojoj jeseni ti pričaš ;)
Još će bar mjesec ipo dana bit vruče...

15 godina
1.Lovac kaže...
fila2208 kaže...

Khmm, još nije ni kraj 8. mjeseca, o kojoj jeseni ti pričaš ;)
Još će bar mjesec ipo dana bit vruče...

Nek si ti meni zalipija taj thumb.

Sezona je gotova, kupati se više neću, odbojka je gotova, zahladilo je...na moru možda nije, ali kod nas je i pripremam se za jesen :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
Rast mišića i visina

kad ste na masi, kolko kila dobijete na tjedan/mjesec?

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Nemožeš tako pitat tu igra puno faktora. 

Da bi ti dali što korisniji i bolji odgovor trebaš ih pitat koliko % dobijete na masi uz konstantan body fat. Ako je digao 8% tjelesne mase i uduplao body fat nije napravio gotovo ništa.

Nemožeš ti sa 1,60m dobit jednako kilograma koliko netko od 2 metra. Ako je on 2,00 i 110kg, kad dobije 5 kg to se i ne primjeti na njemu. Kad ti dobiješ 5 kilograma izgledaš kao drugi čovjek. Al zato je tebi puno lakše ublidat se i dobro izgledat nego njemu, za njega je to mukotrpan proces koji traje godinaam i rezultati se frustrirajuće sporo vide.

Live and let live.
17 godina
cecenac kaže...
mar123 kaže...

Nemožeš tako pitat tu igra puno faktora. 

Da bi ti dali što korisniji i bolji odgovor trebaš ih pitat koliko % dobijete na masi uz konstantan body fat. Ako je digao 8% tjelesne mase i uduplao body fat nije napravio gotovo ništa.

Nemožeš ti sa 1,60m dobit jednako kilograma koliko netko od 2 metra. Ako je on 2,00 i 110kg, kad dobije 5 kg to se i ne primjeti na njemu. Kad ti dobiješ 5 kilograma izgledaš kao drugi čovjek. Al zato je tebi puno lakše ublidat se i dobro izgledat nego njemu, za njega je to mukotrpan proces koji traje godinaam i rezultati se frustrirajuće sporo vide.

ma kuzim ja to al ono zanima me kolko je gain u kojem vremenu. ja sam zato sretan sto imam 170 cm jer mi je laske ubildat se nego ovim visokim.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice