Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.710.261
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Rast mišića i visina
tpg kaže...

Ima li ikoga ovdje da nista ne uzima,ni kreatin ni protein nista ?

ima ima

15 godina
odjavljen
Tomek.Klc kaže...

Ima. :)

Samo ono što dodje u hrani i piću. :)

Ono što vi nazivate 'normalna prehrana', ne uzimate suplimente i to ... ne kužim vas, pa protein i kreatin spadaju u normalnu prehranu, bio on u prahu ili u nekim namirnicama.

Tebe citiram zato jer i ti ''uzimas'' protein i kreatin kroz prehranu. 

16 godina
MARKOZD15 kaže...
Tomek.Klc kaže...

Ono što vi nazivate 'normalna prehrana', ne uzimate suplimente i to ... ne kužim vas, pa protein i kreatin spadaju u normalnu prehranu, bio on u prahu ili u nekim namirnicama.

Da to sve stoji ali ga ne uzimam pored prehrane i kao sto je gore kolega stavio sliku haha mogu samo reci lol

Nemoj te se uvrijedi al jos ste vi neiskusna djeca vecina vas..pozdrav

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 21:48 (tpg).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ja imam svoj shaker dosta dugo i operem ga prije PWM i poslje PWM i ne smrdi,zna samo nekad smridt ako ostane vode u njemu malo i zatvori se poklopac.

Uglavnom vidio sam da sam pokrenuo lavinu sa onih 10 kg u deadliftu :) Netko je spomenuo rehabilitaciju e to je upravo što sam radio, kao što sam rekao DL-ao sam ja svoju tezinu,samo npr.od 10 ponavljanja 9 i pol ih napravim super pravilno i ovom jednom na sekundu mi popusti donji dio leđa i onako baš neka neugodna bol u križima. 

Inače veslam u pretklonu sa 50kg tako da što se toga tiče moram svaku seriju tih 50 podignut kako bi podignuo da radim deadlift,i uz to križa mi izdrže u tom položaju bez problema dok veslam, mislim da mi je veći problem to što mislim da će mi se to dogodit nego što izvodim nepravilno DL, i uz to vjerovatno je problem i to što volim svakih 1-2 treninga povećat pomalo težinu,trebao bi možda radit to u nekim malo dužim periodima,barem što se tiče deadlifta.

18 godina
tpg kaže...
MARKOZD15 kaže...
Tomek.Klc kaže...

Da to sve stoji ali ga ne uzimam pored prehrane i kao sto je gore kolega stavio sliku haha mogu samo reci lol

Da vas ispravim, i šećer, sol i začini su suplementi tj dodaci prehrani ili aditivi, kako vam paše. 
Jer sigurno se sa slatkim ne opskrbljujete isključivo
iz svježeg voća i biljaka, a za soljenje koristite morsku vodu? Znate li koliko prehrambene industrije trpaju
aditiva u vidu sojinog lecitina ili kukuruznog škroba ili glukozno frkutoznog sirupa u sve što kupite?
Sve su vam to isto tako dodaci ilitiga suplementi. Samo lošiji, a zašto - naravno jer su daleko jeftiniji.
Tko bi lud stavljao u voćni sirup glukozu kad je fruktozni sirup 8x jeftiniji, ili u npr vrhnje whey za emulgaciju,
kad se 1000 puta jeftinije uvali lecitin i karagenan
Dakle, jede se svaki dan gomila dodataka (znate onaj popis aditiva tj. E -nešto).
Jasno što jeftinijih, pa onda nažalost i nekvalitetnijih pa i relativno opasnih (sojine prerađevine u hrani npr. sadrži fitoestrogene).
Znam da sam sad naporan, ali eto samo da skrenem pažnju, da teško da stoji izjava "ja ne jedem suplemente, samo pravu hranu"

16 godina
Rast mišića i visina

Smiksam ja to u shakeru al i dalje bude malo grudica..

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
17 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Smiksam ja to u shakeru al i dalje bude malo grudica..

Mozda topliju vodu malo da stavis. Inace nije lose da stavis prah i onda kako dolijevas vodu malo zlicom mjesas i nakon toga dobro izmuckas...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
16 godina
neaktivan

danas mi se dogodilo nesto za sta se nesican da mi se ikad dogodilo, nisan moga odradit trening uopce. Uopce nisan ima snage za dignit se, napravia jednu seriju zgibova i to 6 (pravilnih) i nakon toga drugu seriju jeeedva, 3 vec uopce nisan moga, isa nakon toga sklekove opet ista stvar, vjerovatno san se malo preforsira pa se misici nisu stigli oporavit

Inace ovo pokusavan doma radit malo sklekove zgibove i sta jos mogu sa utezima od 5kg da se bar malo vratim u formu za teretanu

Prije sam mogao bez problema do 12 zgibova po 4 serije, sklekova koliko oces pa san ih pocea radit i sa dodadnom tezinom na ledima... a sad ovo, nemogu ni 2 serije posteno odradit

18 godina
Rast mišića i visina

MOžda te kakva boleština uhvatila, ili pao šećer, bez panike, topli napitak dobro zaslađen,
vitamina i minerala, odmorit pa vidi kad ti poraste bioritam. Znam ja na biciklu najbolje primjetim
biti ko penzioner, drhtavica, zrak lovim, koda umirem okretajući pedale.
2sata kasnije odjednom opet sve pet. No svakako ako imaš glutamina, bilo bi ti super, moguće

ako se tijelo bori neprimjetno sa kakvom upalom ili zarazom, da ti je jako pao.

17 godina
neaktivan
badboycro kaže...

danas mi se dogodilo nesto za sta se nesican da mi se ikad dogodilo, nisan moga odradit trening uopce. Uopce nisan ima snage za dignit se, napravia jednu seriju zgibova i to 6 (pravilnih) i nakon toga drugu seriju jeeedva, 3 vec uopce nisan moga, isa nakon toga sklekove opet ista stvar, vjerovatno san se malo preforsira pa se misici nisu stigli oporavit

Inace ovo pokusavan doma radit malo sklekove zgibove i sta jos mogu sa utezima od 5kg da se bar malo vratim u formu za teretanu

Prije sam mogao bez problema do 12 zgibova po 4 serije, sklekova koliko oces pa san ih pocea radit i sa dodadnom tezinom na ledima... a sad ovo, nemogu ni 2 serije posteno odradit

Mozda si gladan? Ja sam znao tako biti u k* cu nisam mogao odradit trening da mi se nije vrtjelo u glavi i mislio sam da cu se onesvjestiti, i to je trajalo neko vrijeme,cak sam prestao trenirat zbog toga, onda sam poceo ranije odlazit spavati i jesti prije treninga oko pola sata i onda je sve bilo ok...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
16 godina
neaktivan

Gladan nisan bia jer ruca san do 2 sata prije i pola sata prije sam popio pola mjere whey-a i 2 banane

Mislim da mi jednostavno nije bilo dovoljno 1 puni dan da se misici odmore, buduci ta tim vjezbama radim relativno velike skupine misica

13 godina
neaktivan
Tomek.Klc kaže...
tpg kaže...

x2

Ni whey u životu nisam probao osim onoga što dobijem iz mlijeka.

14 godina
Zin8 kaže...
tpg kaže...

ima ima

Budem ja stavio sliku ovih dana .. ne koristim nikakve proteine i kreatin 

Cak se ni ne predrzavam prehrane, jedem sve i svasta i cak po mom misljenu sam i vise nego dobar, budete vidili:)

Imam 3 puta tjedno trening po sat i pol .. znaci 1 sat kickboxing i pol sata u teretani i samo radim 2 vjezbe sipka i sklekovi po 8 serija x20 i tako utorkom cetvrtkom i subotom.

Tj. sklekovi 8 x20 al sipka 5 x10 

Peace!
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 3:02 (XVII Mini).
16 godina
XVII Mini kaže...
Zin8 kaže...
tpg kaže...

ima ima

Budem ja stavio sliku ovih dana .. ne koristim nikakve proteine i kreatin 

Cak se ni ne predrzavam prehrane, jedem sve i svasta i cak po mom misljenu sam i vise nego dobar, budete vidili:)

Imam 3 puta tjedno trening po sat i pol .. znaci 1 sat kickboxing i pol sata u teretani i samo radim 2 vjezbe sipka i sklekovi po 8 serija x20 i tako utorkom cetvrtkom i subotom.

Tj. sklekovi 8 x20 al sipka 5 x10 

ja ti isto jedem sve i to 3 obroka dnevno + teretana neki 2h svaki dan,osim sub.i nedjelje pa sam sigurno veci od pola ovih "hemicara".

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
14 godina
neaktivan
tpg kaže...

ja ti isto jedem sve i to 3 obroka dnevno + teretana neki 2h svaki dan,osim sub.i nedjelje pa sam sigurno veci od pola ovih "hemicara".

Pročitaj par zadnjih postova od overhaul-a pa onda postaj u ovoj temi. Moras naučit razliku između steroida i dodataka prehrani, koji su u slučaju whey protein-a, jedan od najzdravijih dodataka prehrani koje čovjek svakodnevno može konzumira

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 10:15 (cecenac).
15 godina
protjeran
Rast mišića i visina
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 13:31 (novak92).
14 godina
cecenac kaže...
tpg kaže...

Pročitaj par zadnjih postova od overhaul-a pa onda postaj u ovoj temi. Moras naučit razliku između steroida i dodataka prehrani, koji su u slučaju whey protein-a, jedan od najzdravijih dodataka prehrani koje čovjek svakodnevno može konzumira

That's true. neki bi trebali nauciti razliku, al ja ih jednostavno ne konzumiram jer me to zamara i pazenje na prehranu blah blah, zderem sta god i onda na treningu ispalim pol toga barem ali nije mi toliko ni bitno da budem neki tamo maneken il nesto nego tek toliko za ljeto da budem spreman {#}

Peace!
13 godina
neaktivan
14 godina
Rast mišića i visina

želim se registrirati na fitness.hr stranici ali nejde koji god username utipkam pise da se koristi.. ima neko iskustva stim xd 

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne znam zaš ljudima smetaju "kemičari", njihova odluka, ali opet se ljudi ubijaju od treninga, prehrana im je savršena... ljudi se truju na bezbroj načina prehranom, a da ni neznaju, ovi bar znaju cime se(ako to danas uopće više ima negativnih efekata)

17 godina
Rast mišića i visina
Iso sam mjerit bf i imam cca 12%. Sad bi ja to htio spustit na nekih 8%. Posto radim na tom da dobim kile i povecam misice i sve i bojim se da cu s cardiom izgubit kile i radit kontra onog sto mi je primarni cilj(vise mase) pa jel moze neki savjet oko tog. A bf bi htio smanjit zbog vidljivosti trbusnih, jer ujutro mi je trbuh cisto ravan, navecer nesto bolje ali ni to nije to. Evo sto sam ja mislio, nakon sat vremena treninga s utezima da odtrcim nekih 15 minuta, jel bi to bilo dovoljno? U prehranu ubacujem posni sir i zobene pahuljice, jedno za dorucak jedno za veceru. Meduobrok je pileca prsa u sendvicu a rucak vec nesto sto bude taj dan. Jel to ok?
14 godina
Rast mišića i visina
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Možda bolje sa spustiš na 7-7.5 % ipak je bolje to... {#} šta se zamaraš uopće sa tim jel 12% ili 8% -.-'

16 godina
ProTeinZ kaže...

Imam ja.

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
17 godina
Rast mišića i visina
Ma iskreno boli me jel 20 ili 5 % ali mrzim kad se ujutro dignem a ravan trbuh a navecer onako nesto vidljivo, a poslije treninga sve istaknuto. Zato kazem da bi se to vidlo ako bi bf bio oko 8 bar. Valjda znas sto mislim.
17 godina
mar123 kaže...
Iso sam mjerit bf 

Izgradi masu koju želiš, s masom normalno da ide bf. Koliko znam nemoguće je jedno bez drugog tj. uz određenu masu uvijek će biti nešto bf. Kad postigneš željenu masu skineš višak bf. Ili ako vidiš da se bf skuplja brže od željenog prekineš s masom nakratko , skineš bf s kardiom i vratiš se nazad na masu.

17 godina
Rast mišića i visina
Znaci mislis da bi trebo prvo nabit kile i masu kolku zelim a onda ic na smanjivanje viska s trbuha? Jel nebi mogo oboje odjednom, ic namasu a u isto vrijeme skidat masnocu s trbuha
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Probao sam razlicite proteine, ali najbolji je ovaj definitivno

http://www.heliks.hr/katalog_popup.php?proizvod=38

topla preporuka, Inkospor je odlican

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan
ProTeinZ kaže...

želim se registrirati na fitness.hr stranici ali nejde koji god username utipkam pise da se koristi.. ima neko iskustva stim xd 

Bolji ti je teretana.net, barem iz mog iskustva. Što se tiče prehrane, čitaj se od Fendera, Janjetine i Zmaje.

17 godina

Da, to mislim. Masa se postiže kalorijskim viškom. Skidanje mase (sala) kalorijskim deficitom. Logično je da ne možeš oboje istovremeno.Jedino na što možeš utjecat je količina dobivenog sala u odnosu na dobivenu masu mišića, na način da odrediš idealan unos  kalorija. Bar  koliko ja znam.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice