Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.709.151
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Rast mišića i visina
Kramerdida kaže...

Usto ova dva teksta dobro dođu.

http://robertsontrainingsystems.com/blog/deadlift/

www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/deadlifts_which_type_is_best_for_you

E, da - još par napomena koje mi padaju napamet a koje ste možda previdjeli iz gornjih:
-mnogi misle da će zapeti sa prečkom za koljena ako su preblizu prečki pa kad je
teret dalje od težišta čovjeka, leđa jako trpe i teško je dizati veći teret.
Dakle, obratite pozornost, da prečka dodiruje potkoljenice kada rukama držite pritku
sa utezima na podu. I Tenisice nemojte koristiti povišene, kakve se koriste za trčanje.

Osim što imaju dampere koji mogu utjecati na stabilnost stopala, povisuju vas u teži

početni položaj u kojem opet križa jače trpe. Zato mnogi dižu i bosi.

-veliki tereti u deadliftu dosta izbacuju "utrobu"(abdomen), što nije ugodan osjećaj pa mnogi
koriste i zatezanje širokim remenom.
-pazite kako hvatate ručke, bez pregiba kože u dlanu, jer velike težine vrlo brzo naprave žuljeve.
Dakle cijelo vrijeme gledati da je teret što bliže težištu, te dizati sa gluteusima(mišićima stražnjice)
A ne kičmom(koja bi trebala biti u lockdownu) i jasno - nogama. To sve dođe prirodno ako se krene iz pravilnog položaja.

Ostalo je sve mislim gore (vjerojatno i ovo, ali eto to sam vidio da ljudi krivo rade u teretani, pa da naglasim)

15 godina
protjeran
overhaul kaže...
Kramerdida kaže...

Usto ova dva teksta dobro dođu.

http://robertsontrainingsystems.com/blog/deadlift/

www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/deadlifts_which_type_is_best_for_you

E, da - još par napomena koje mi padaju napamet a koje ste možda previdjeli iz gornjih:
-mnogi misle da će zapeti sa prečkom za koljena ako su preblizu prečki pa kad je
teret dalje od težišta čovjeka, leđa jako trpe i teško je dizati veći teret.
Dakle, obratite pozornost, da prečka dodiruje potkoljenice kada rukama držite pritku
sa utezima na podu. I Tenisice nemojte koristiti povišene, kakve se koriste za trčanje.

Osim što imaju dampere koji mogu utjecati na stabilnost stopala, povisuju vas u teži

početni položaj u kojem opet križa jače trpe. Zato mnogi dižu i bosi.

-veliki tereti u deadliftu dosta izbacuju "utrobu"(abdomen), što nije ugodan osjećaj pa mnogi
koriste i zatezanje širokim remenom.
-pazite kako hvatate ručke, bez pregiba kože u dlanu, jer velike težine vrlo brzo naprave žuljeve.
Dakle cijelo vrijeme gledati da je teret što bliže težištu, te dizati sa gluteusima(mišićima stražnjice)
A ne kičmom(koja bi trebala biti u lockdownu) i jasno - nogama. To sve dođe prirodno ako se krene iz pravilnog položaja.

Ostalo je sve mislim gore (vjerojatno i ovo, ali eto to sam vidio da ljudi krivo rade u teretani, pa da naglasim)

ja uvijek radim bos, to bi svi trebali.. ionako mi je nezamislivo radit s tenisicama bilo koju vježbu, a ovo za utrobu je smješno svaki put kad se vidim u ogledalu dok radim sjetim se ronniea kako mu se trbušina izvali ko i meni u takvim vježbama :D

a za žuljeve lako, oni podsjećaju da nešto ipak radimo sa sobom {#}

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma meni niti neide baš mrtvo dizanje,tj nisam 100%  siguran dali ga radim ispravno tako da ja već duže vrijeme radim rumunjsko mrtvo dizanje. 

.  

www.fotoprizma.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2013 21:55 (TriP).
17 godina

Pa i ja tak delam ja sam mislio da je to pravilna varijanta

You got to lose to know how to win
17 godina
Rast mišića i visina

http://www.vjezbaj.com/vjezbe/leda/

pri dnu imate mrtvo dizanje pa pogledajte kako se radi.

16 godina
protjeran
mar123 kaže...

http://www.vjezbaj.com/vjezbe/leda/

pri dnu imate mrtvo dizanje pa pogledajte kako se radi.

nisi mi ti tata!

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jedno pitanje, da li kod deadlifta puštate uteg do poda ili ga spuštate do par cm iznad poda?

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
14 godina

Do poda,

ovdje ti on kaze zasto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2013 23:59 (shadowlapy).
17 godina
Slash 666 kaže...

Jedno pitanje, da li kod deadlifta puštate uteg do poda ili ga spuštate do par cm iznad poda?

ja ga ne spustam do poda ide do malo ispod koljena sam

13 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Trebaš ga spustiti do poda kako samo ime vježbe kaže, dižeš iz mrtve točke.

17 godina
To sto ti radis nije deadlift, mora ic do poda. Pogledajte link koji sam stavio, tamo su videi kako se pojedine vjezbe izvode, tako da ako nekog zanima kako ide koja vjezba neka tamo pogleda.
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Sto kazete na moj novi program?

Pon --

Uto- prsa,triceps,ramena

Sri- leđa,biceps,noge

Cet --

Pet- prsa,triceps,ramena

Sub- leđa,biceps,noge

Ned --

Ispravio sam,nisam stavio ramena u petak i noge u subotu

Ljubomorne duše mogu da mi puše
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 3:05 (xR4Z3R).
14 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Ne mozes raditi leđa i noge u jednom danu, i to dva put u tjednu. Pre velike skupine misica i neces napraviti vjezbe kak spada. Osim ako to radis rekreativno, onak radi forme.

daniel
15 godina
neaktivan

Bez uvrede, ali loše :/

Prsa triceps ramena?? Pa ako napraviš kako spada prsa i triceps ne bi više trebao moć dignut ruke na tuširanju, a kamoli cijela ramena odradit, za koja vidim da imaš samo jednom tjedno. 

Ne znam koji ti je cilj treninga, koje su ti skupine mišića jače (pa s time i na koje da si više fokusiraš), i vremenski koliko želiš ostati u teretani, te koliko puta tjedno ići u nju. 

Ako je to 3 puta onda probaj PON - Leđa, triceps (1); SRI- Noge, ramena(2); PET - Prsa, biceps (3)

Ako je 4 puta onda PON-1, UTO-2, ČET-3, SUB-kružni

17 godina

Zasto ne radi samo redosljedom prsa ramena triceps jel nakon tricepsa stvarno nzn kak bi ramena radio a uostalom ak mu nepase nek si prebaci na dan kad radi noge(i samo noge ne kombiniraj to leda biceps poseban dan radi)

16 godina
Rast mišića i visina

Evo jucer sam probao serious mass sa vodom 150g i 3dl vode.. i odlican je okus, nit je pre sladak nit je pre rijedak, al sa mljekom je preslatko. btw primjetio sam da je topivost malo losa.. tj zna bit par grudica al ok nesmeta

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 11:52 (Encyanix).
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Di kupujete whey,koju marku i po kojim cijenama?

17 godina
Da, ljudi kazu da ga treba miksat u blenderu jer sa zlicom nejde.
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel mi moze netko predlozit dobar program od 4-5 dana u tjednu al da odradim svaku skupinu misica dvaput u tom tjednu?

Hvala!

Ljubomorne duše mogu da mi puše
18 godina
Encyanix kaže...

Evo jucer sam probao serious mass sa vodom 150g i 3dl vode.. i odlican je okus, nit je pre sladak nit je pre rijedak, al sa mljekom je preslatko. btw primjetio sam da je topivost malo losa.. tj zna bit par grudica al ok nesmeta

mar123 kaže...
Da, ljudi kazu da ga treba miksat u blenderu jer sa zlicom nejde.

Nee blender. Shaker. Obična polalitrena bočica koja ima saće koje miješa i koju

za 20tak kuna prodaju svi redom. A rekoh, može i boca od jogurta, samo malo

više mućkanja i čekanja da se sve ratopi. Dakle Shaker.
http://www.diytrade.com/china/pd/870985/Shaker_Cup.html
Ima sigurno po većim dućanima gdje su one plastične posudice.

17 godina
Rast mišića i visina
Pa u tom ja i miksam no mislim da sam ga previse platio, 35 kn.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa nije to puno za neš što možeš imat dugo godina.

16 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Pa nije to puno za neš što možeš imat dugo godina.

to ti se dosta usmrdi s vremenom (iako sam prao u perilici nakon svakog korištenja). Ja sam to dobio od ovog lika od kog sam kupio proteine

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 17:17 (cuspajz).
17 godina
Rast mišića i visina
Meni vec sad smrdi nakon 2 mjeseca
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Probaj sa octom oprat to

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Netreba ocat,perilice,posebna sredstva i slično.

Imam svoj oko godinu dana (link) i jos mi se nijednom nije usmrdio. 

Nakon uprabe treba ga dobro oprati u mlakoj vodi,pobrisati krpom i ne ga zatvoriti do kraja

17 godina
neaktivan
Zin8 kaže...

Nakon uprabe treba ga dobro oprati u mlakoj vodi,pobrisati krpom i ne ga zatvoriti do kraja

Ako mu se jednom zasmrdio nek ga opere octom, razrijedi ocat malo i ostavi da mu malo tako odstoji...

I dok ga opere nek ga okrene naopako i ostavi na krpi da se malo osusi...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
14 godina
odjavljen
zerocool12 kaže...
Zin8 kaže...

Ako mu se jednom zasmrdio nek ga opere octom, razrijedi ocat malo i ostavi da mu malo tako odstoji...

I dok ga opere nek ga okrene naopako i ostavi na krpi da se malo osusi...

Nisam kak spada procitao prijasnje postove :)

Da ako se vec usmrdio malo octa bi trebalo popravit stvar

16 godina
Rast mišića i visina

Ima li ikoga ovdje da nista ne uzima,ni kreatin ni protein nista ?

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
14 godina
neaktivan
tpg kaže...

Ima li ikoga ovdje da nista ne uzima,ni kreatin ni protein nista ?

Ima. :)

Samo ono što dodje u hrani i piću. :)

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice