Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.763.432
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Rast mišića i visina
nOObIlO kaže...

kake to veze sad ima. možda ti to nije baš zgodno, al ja npr znam par likova koji su nagli rast doživjeli na faksu.. a i ako nisi jako visok i to ima svojih kvaliteta.. previše se zamaraš s glupostima. jedi puno i vježbaj. proširit ćeš se i dat će to dojam da si viši. dosta sad.

Imena kolega, imena! {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
15 godina
protjeran
overhaul kaže...
dv14 kaže...

Izgleda da sam ja jedan od onih koji slabo podnose laktozu. Nakon 2-3 čaše mlijeka, gotovo. Trbuh boli, nadutost.. Probao sam ono sa 90% manje laktoze i malo mi je preslatko.

Ne znam ni sam kako mi se to pojavilo, jer sam prije 5-6 godina bez problema mogao popiti i po litru mlijeka bez ikakvih problema.

To je normalno inače. Prirodno mladi podnose laktozu jer smo sisavci.
No dobar dio ljudske populacije nije stekao Onu genetsku modifikaciju da

nam enzim za probavu laktoze ostane aktivan u odrasloj dobi. Imaš u DM-u
tabletice za laktozu. Neznam napamet kako se zove, jer netrebam osobno,

ali se sjećam da sam ih vidio.

Glede visine, znam da je dosta problem malo višljima sa cipelama -

na akcijiama i rasprodajama obično ostanu brojevi koje visoki baš
nemogu nositi, pa se mora kupovati skuplje varijante;)

joooj pa nemaš pojma kolko si u pravu evo jučer sam išo kupit šuze na sniženju savršeni modeli al nijedan moj broj, poludio sam

+ uskoro ću počet uzimat jaja japanskih prepelica za koja sam čuo da su odlična za masu i pojačan fizički napor a znam da će vas sve zanimat kako će proć {#}

kej vi mislite o jajčekima?

13 godina
protjeran
Rast mišića i visina

apsolutno ne.

did i ever tell you the definition of insanity?
16 godina
neaktivan
Da pitan samo na brzinu, bili uz kucno vjezbanje (privremeno dok se ne nade sredstva za teretanu) znaci zgibove sklekove i nesto dizanja utega od 5-10kg uz uzimanje gold standard wheya
dobit nesto na masi misica?
13 godina
protjeran
Rast mišića i visina

-

did i ever tell you the definition of insanity?
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 13:08 (Vaas).
16 godina
neaktivan
pa sa obzirom da san ima duzu pauzu radi nekih problema pa se nisan bas kreta dobia san ma masin tjela dosta, sa 65kg san na nekih 74 u par mjeseci
18 godina
badboycro kaže...
pa sa obzirom da san ima duzu pauzu radi nekih problema pa se nisan bas kreta dobia san ma masin tjela dosta, sa 65kg san na nekih 74 u par mjeseci

Samo vježbaj, dodaj i trčkaranje, bicikl, čučnjeve, dipsove i bit će mišića :) Ali zabrazdio si malo sa 9 kila od neaktivnosti šta jes, jes:)

13 godina
protjeran
cuspajz kaže...
Prelose kaže...

ja sam do 8 razreda bio najmanji u razredu i onda narastao jako puno oko 30 cm i sad sam na 185 i htio bih narasti bar jos 5 cm ali neide :(

kad se netrudiš dovoljno...

ovo je trebalo biti smijesno? {#}

16 godina
protjeran
Rast mišića i visina

drogu sine jedi, ona je najbolja za rast

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
16 godina
neaktivan
overhaul kaže...
badboycro kaže...

Samo vježbaj, dodaj i trčkaranje, bicikl, čučnjeve, dipsove i bit će mišića :) Ali zabrazdio si malo sa 9 kila od neaktivnosti šta jes, jes:)

Ocu ocu bas me uvatilo u zadnje vrime bas osjecan da mi fali aktivnosti a zravstveni problemi su rjeseni ;)
Inace san uvik ima problema sa kilama i nikako se nisan moga udeljbat, al u zadnje vrime se bojin da ne postane obrnuto haha 

15 godina
Rast mišića i visina
Ja bi se uskoro također trebao baciti na debljanje.
Trenutno sam na nekih 67kg na ~182cm. Da mi je dobiti 10-15kg, odlično.
Za sada planiram kupiti štapni mikser ili blender i praviti shake-ove.
Malo sam tražio po netu i našao dosta recepata. Zobene, mlijeko, banana i možda 2-3 žlice maslaca od kikirikija. To mi se ne čini loše, a i lakše je piiti nego jesti pola sata-sat, jer ujutro i nemam baš viška vremena.
http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
18 godina
dv14 kaže...
Ja bi se uskoro također trebao baciti na debljanje.
Trenutno sam na nekih 67kg na ~182cm. Da mi je dobiti 10-15kg, odlično.
Za sada planiram kupiti štapni mikser ili blender i praviti shake-ove.
Malo sam tražio po netu i našao dosta recepata. Zobene, mlijeko, banana i možda 2-3 žlice maslaca od kikirikija. To mi se ne čini loše, a i lakše je piiti nego jesti pola sata-sat, jer ujutro i nemam baš viška vremena.

ubaci još mljevenih bućinih sjemenki, badema, lješnjaka, oraha, kokos brašna i mimo toga, zaslađen sir i vrhnje sa razmućenim jajima i poradi malo na snazi da to ode u mišiće a ne

salo i eto. Ugodno s korisnim:)

17 godina
Rast mišića i visina

od ovog tjedna sam promjenio treninge tako da vecinu odradujem sa ravnom sipkom. pa bi molio da mi kazete ako treba sto popravit, dodat, oduzet. prije sam iso vise na sklekove, zgibove, bucice. sad odradujem leda, prsa, bicepse sve sa ravnom sipkom(jel bolje bicepse radit sa ravnom sipkom ili bucicama, ili je svejedno?).

znaci evo treninga

1.noge- cucnjevi obicni 4 serije po 15 ponavljanja(neki prijedlog kako ovo pojacat kad mi ovo budep relagano)
za potkoljenicu radim vjezba da sjedna, stavim malo iznad koljena sipku s utezima i onda podizem noge- 4 serije 10 ponavljanja

2. prsa- potisak s ravne klupe- 4 serije po 8 puta(13.5 kg zasad)- jel to dosta za prsa i kasnije samo povecavat tezinu?

3. leda - mrtvo dizanje- 4 serije po 5 puta (sad na nekih 7.5 kg)- jos koja vejzba za leda?

4. sklekovi- 4 serije po 15 puta
 zgibovi- 4 serije po 5 puta

5. ramena- okomito vesljanje sipkom- 4 serije po 8 puta( 7.5 kg zasad)- jel to dovoljno radit za ramena?

6. biceps- stojeci pregib sipkom- 4 serije po 8 puta

triceps- jednorucna triceps ekstenzija u pretklonu- 4 serije po 8 puta

dipsevi- 4 srerije po 8 puta

podlaktica- neznam kako se zove vjezba, sjednem, stavim ruke po duzini nogu i uzmem sipku i samo dizem sake gore dole- 4 serije po 10 puta

7. trbusni misici- 4 serije po 15 komada trbusnjaka za donje trbusne i 4 serije po 15 komada za gornje trbusne.

za ovo mi treba oko 55 minuta pa dajte mi ubacite jos jednu- dvije vjezbe gdje fali, da trening traje oko sat i 10 minuta.

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

od ovog tjedna sam promjenio treninge tako da vecinu odradujem sa ravnom sipkom. pa bi molio da mi kazete ako treba sto popravit, dodat, oduzet. prije sam iso vise na sklekove, zgibove, bucice. sad odradujem leda, prsa, bicepse sve sa ravnom sipkom(jel bolje bicepse radit sa ravnom sipkom ili bucicama, ili je svejedno?).

znaci evo treninga

Jel to taj trening što si ga 6 mjeseci smišljo?

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

možda da izbaciš skelkove, i ovo što se tiče težine na benchu,probaj si namjestit u mozgu(glupo sam  se izrazio al dobro) da svaki ili svaki drugi trening dižeš težinu,nemoj se ograničit i reć si da ćeš radit sa 13.5 kg.Samo si sredi to u glavi i moći ćeš za par tjedana puno više od tih 13.5kg koje si već odredio.

17 godina
neaktivan
Vaas kaže...

moglo bi se, al prvo trebaš dobiti na masi tijela, a onda tu masu izgradiš u mišiće..

wtf? šta ti je masa tijela? to da dobije na masi organa i kostiju pa da to u mišiće?

šta sve neću pročitati, "masu tijela" u mišiće..

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
14 godina
protjeran
mar123 kaže...

(13.5 kg zasad)

Kakvih 13,5 kila ravni benđ, meni su buce na 17,5 svaka? Tak neces nabiti masu nikada. Stavi 35 kila, pa ako dignes 4-5 puta, dobro je. Za 10 dana ces 7-8 puta, nakon jos 10 dana ide 40 kila itd.

daniel
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@mar - Kilaže su ti premale,pogotovo za mrtvo i za benč..koje su osnovne vježbe za masu.Moraš više stavit

17 godina
Rast mišića i visina
A jbg nemam tezih utega, u subotu cu vjerojatno do slovenije pa cu uzet jos utega. Nego jel to dovoljno vjezbi ili treba jos sto ubacit? I moze odgovor na ono pitanje vezano uz bicepse? I jel ovo dovoljno za bicepse?
18 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...
mar123 kaže...

(13.5 kg zasad)

Kakvih 13,5 kila ravni benđ, meni su buce na 17,5 svaka? Tak neces nabiti masu nikada. Stavi 35 kila, pa ako dignes 4-5 puta, dobro je. Za 10 dana ces 7-8 puta, nakon jos 10 dana ide 40 kila itd.

Da, hm, gledam pa si mislim jel to po ruci, pa sad hm... opet je sitno...
ja nisam neki strongman, kolega s posla je dosta jači,
ali otprilike dižem jednu nulu više od svega nabrojanog :P 

Znam, braggam, bilo je jače od mene :P
Sad za ozbiljno - sve za "bildanje", što možeš do otkaza odraditi preko 10 ponavljanja je, mislim, prelagano.
POsebno na tim početničkim težinama, gdje nema neke opasnosti od ozljede zglobova i tetiva.
Trening težinama za masu nemora trajati satima. To su više sve vrijednosti za trošenje kalorija nego dizanje testosterona.
Mislim da je neko opće pravilo da se ono što se može preko 15-20 ponavljanja oteža za 7,5-10 kg. preko 10ponavljanja za 5kg.
Dakle, radije nastavi sa kalistenikom, ako nemaš većih težina, a šipku/utege za ugrijavanje i kraj vježbe.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ako imaš torbu nekakvu,napuni je teških predmeta(knjiga recimo) i stavi je na leđa dok radiš sklekove..bolje ti je to nego benč radit sa 17kg

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@mar, Zar nemaš više utega za mrtvo dizanje? Jer 7,5kg je malo skroz.

17 godina
Rast mišića i visina

a dobro pito sam.

problem je sto trenutno nemam vise utega, mislim probat cu nesto iskombinirat, u subotu cu otis do slovenije vjerojatno i kupit jos utega.

ponavljam opet, dali je za biceps bolje radit sa sipkom ili bucicama ili je svejedno?

14 godina
protjeran
overhaul kaže...

Ma o cemu ti pricas? Ak me sprdas, OK, prihvacam, ako ne, onda te ne kuzim bas?!

daniel
17 godina
Rast mišića i visina

citiro je tebe ali zapravo govori za mene i kaze da prelagane tezine imam.

14 godina
protjeran
Rast mišića i visina

E pa moj "mar123" (ili kak vec), mi smo nekad kao klinci radili betonske ploce koje bi obljepili selotejpom, jer utega bas i nije bilo, a ako si ih negde nasel, bili su uzasno skupi. Napravi si prvo tak, pa ako ces imati volje, onda kupuj ploce za sve to kaj ti trebas. Dan danas su kvalitetni utezi jako skupi, pa ako te prođe volja, da ne bacis pare. Ili pogledj na njuskalu, isplativije je kupiti rabljene, jer to ne moze zastariti.

daniel
16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

citiro je tebe ali zapravo govori za mene i kaze da prelagane tezine imam.

al ne stvarno mar,šta si ti radio 6 mjeseci u teretani,u teretani je olimpijska šipka od 20 kg,šta nikad nisi pokušo ni šipku podić? nije mi cilj omalovažavat te ili ismijavat,samo mi nije jasno. radi sa bućicama ako možeš,imaš na forum hr lika koji je iz zg i prodaje ti ploče i male šipke,ja sma kupio od njega,reko mi je da ima još toga,kupi si 4 ploče od 5kg i još par manjih da možeš regulirat,ako imaš novaca nešto više uzmi si još ovih od 5 kg tako da imaš set za svaku bućicu oko 20-ak kg i to će ti bit dosta jedno vrijeme.

btw. jel zna itko kolika je nosivost ovakve šipke za bućice,nisam ih dobio u nikakvom pakiranju,sumljam da ću je u bližoj budućnosti preopteretit ali čisto da znam.

14 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Moja je slicna (ima granicnike) 1250 gr.

daniel
16 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

Moja je slicna (ima granicnike) 1250 gr.

1250 grama? nisam mislio na težinu te šipke nego koliko mogu stavit na nju kila a da ne pukne,inace mislim da moja ima oko 2kg

14 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Moja je cak malo kraca. Pa napisal sam ti, ja imam 4×2,5 kg i 4×1,25 kg. To su inace svi utezi iz jednog  kompleta za obje sipke, ali moze i na jednu, ne brini, nece to puknuti. 

daniel
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice