Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.148
|
čitano: 8.776.047
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
DuMe kaže...

Moj je ovako:

Pon: prsa (benč)

Uto: noge

Srijeda: Bica,Trica

Čet: Prsa(bućice),ramena

Pet:Leđa

Sub: bica,trica

Ned:odmor :)

ista stvar srijeda trica i četvrtak trica i petak i subota imaš bica i bica

14 godina
Kramerdida kaže...

@shadowlapy

Može isto nešto ovakvo...

Ja radim Horiz/Vert Split rutinu i smatran da je vrhunska al mi se nije dalo sve to pisat, pa san napisa ovako da otprilike shvati kako bi triba radit, a kad pomalo ude u tu shemu onda bi se sam snasa :)

15 godina
neaktivan
crack kaže...
DuMe kaže...

Moj je ovako:

Pon: prsa (benč)

Uto: noge

Srijeda: Bica,Trica

Čet: Prsa(bućice),ramena

Pet:Leđa

Sub: bica,trica

Ned:odmor :)

ista stvar srijeda trica i četvrtak trica i petak i subota imaš bica i bica

Normalno da kad radim prsa sa benčom i bućicama da malo pogodu ramena,ali to je nedovoljno

14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
aton kaže...
Kramerdida kaže...
aton kaže...
Kramerdida kaže...
aton kaže...

radim svaki trening do otkaza nema šanse da kvalitetno napravim onaj prvi i zadnji ako roka 2 sata

Treniranje do otkaza nije uopće potrebno osim ako je intezitet baš lagan poput 25 RM. Samo si otežavaš oporavak, ako i dalje napreduješ radi slobodno do otkaza.

svi u teretani di ja idem rade do otkaza

Važnije ti je ispuniti zadana ponavljanja i povećati kilažu nego ići do otkaza. Bitniji su volumen i intezitet, a zar nije bolje uraditi sva ponavljanja sa dobrom tehnikom.

ovaj mi stoji nad glavom i dere se ajde još jedan ili dva a on diže 150kg u benchu da kaže pet je dižem i pet ako treba :)

E da je meni netko tko me gura. Otkaz nije uopće potreban da aktiviraš sva mišićna vlakna ako si to mislio.

kad mogu gurnut onaj uteg još jednom ili dva žao mi odustat

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Prodajem Origin account sa Battlefield BC2 deluxe edition i BF3 + Back to Karkand. Cijena 250kn, Više info preko privatne poruke!
16 godina
1.Lovac kaže...

Goku

Kad sam se sjetio od kud znam to ime, ovo mi je prvo palo napamet.. Prvo gledam koji k, a tek onda sliku otvorim :P

Na Lovrincu Split je cili.. LoL nick West: Strongtoni
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Full body ili split?
Ljubomorne duše mogu da mi puše
13 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...
Full body ili split?

Svejedno, full body ili upper/lower samo pogodi mišić barem dva puta tjedno.

17 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

evo jednog momka kojeg goku isto motivira

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
15 godina
protjeran
crack kaže...
mar123 kaže...
crack kaže...
mar123 kaže...

hehe ali ja imam uska vrata, 71 cm.

gle ja ovako radim, prvo se zagrijem. onda odradim ovo:

5 zgibova
10 sklekova
5 zgibova
10 sklekova
5 zgibova
10 skelkova

5 zgibova

10 sklekova

tu stalno mjenjam vrste, zgibove uske radim ali jednom ruke prema van jednom prema unutra, a sklekova radim siroke, uske, dijamant.

onda poslije toga idem na bucice, dipseve, nakon toga ponovim ovo gore, onda idem na trbusne i nakon njih opet ponovim ovo gore, onda noge i na kraju opet ponovim ovo gore.

trening ti je užas 

imaš bućice/utege a radiš ponavljanja zgibova i sklekova u nedogled,i pri tome zaobilaziš bench i mjenjaš ga sa sklekovima

toliko si tražio savjete i programe i sakupljao znanje,i onda si složiš ovakav trening.{#}

a vidjet cemo za mjesec-dva jel uzas ili ne

nemoj mislit da ti ja nešto tu prigovaram,ovo moje ti je bio samo savjet,s tim ćeš jako teško nabit kile.ako si na kreatinu moraš pit puno više od jedne litre vode na dan.

trening od sat i pol ti je predugačak,radi manje pauze između serija.

hahahahahaha ti si kralj.. sat i pol predugačko? pa ja radim treninge kad je full body 2 sata najmanje (pauze 45 sec) i to je ubijanje 4 puta tjedno. nema veze kolko dugo traje trening nego kolko se za vrijeme treninga napravi, ne možeš nekom samo prema vremenu odredit jel dobar trening ili ne.

P.S. aton je nešto spominjo rad do otkaza ali i drugi koji zastupaju takve načine morate znat da sa tim ne radite niš korisno a riskirate ozljede.. pojednostavit ću malo lekcije iz fiziologije i sportske medicine ali ako radiš vježbe i povećavaš postupno težine s vremenom, onda mišići rastu tako što "shvate" da moraju narast i osnažit se da istrpe sve veće napore, a ako stalno radite do otkaza mišići "shvate" da će se tereta riješit tako da otkažu i stvarno muka im prestane odnosno vježbi je kraj kad otkažu.. ovo je malo karikirano ali shvaćate poantu.. ne kažem da se takvim treninzima ne može postić nekaj ali definitivno je bolje radit bez otkaza

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@novak,mislim nemam ja ništa protiv duljine treninga,samo meni je to osobno predugo. Negov koncept treninga je kriv(po meni) jer ima utege a zaobilazi bench i zgibove sa opterećenjem,umjesto toga radi neki kružni trening s kojim neće toliko nabit mase koliko bi mogao da radi pod opterećenjima.

17 godina
crack kaže...

@novak,mislim nemam ja ništa protiv duljine treninga,samo meni je to osobno predugo. Negov koncept treninga je kriv(po meni) jer ima utege a zaobilazi bench i zgibove sa opterećenjem,umjesto toga radi neki kružni trening s kojim neće toliko nabit mase koliko bi mogao da radi pod opterećenjima.

sto cu radit zgibove s opterecenjem kad mi ja sad na pocetku i ovako dobro, kad mi postanu prelagani to cu onda rjesit. pa radim ja i s bucicama, ali se vise oslanjam na ove vjezbe gdje je samo tijelo potrebno, to je moj nacin, sad cemo vidjet, ja kad odradim nekih 2 mjeseca po tom svom programu cu vidit jel ima napretka ili ne. evo na tvoju preporuku/prituzbu sto li vec, izbacio sam 2 seta zgibova i ubacio jos jednu vjezbu na bucicama za bicepse i jos jednu za tricepse.

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
crack kaže...

sto cu radit zgibove s opterecenjem kad mi ja sad na pocetku i ovako dobro, kad mi postanu prelagani to cu onda rjesit. pa radim ja i s bucicama, ali se vise oslanjam na ove vjezbe gdje je samo tijelo potrebno, to je moj nacin, sad cemo vidjet, ja kad odradim nekih 2 mjeseca po tom svom programu cu vidit jel ima napretka ili ne. evo na tvoju preporuku/prituzbu sto li vec, izbacio sam 2 seta zgibova i ubacio jos jednu vjezbu na bucicama za bicepse i jos jednu za tricepse.

utezi nisu nužni ako je bodyweight vježba otežana. ja imam utege i klupicu za bench press, ali ne radim tolko često zato što dobijem upalu kad radim bodyweight, a ne dobijem nakon utega. zato sam trenutno na bodyweightu.

moram naći dobre progresije nakon diamond skleka.

nešto za prsa bi bilo dobro, ali nemam ideje. wide sklekovi su gotovi.

pokušat ću pseudo planche sklekove radit, mada ubiju zglobove radi položaja ruku.

i da naravno, one arm pushup.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Svaki piše svoje jedan piše radi do otkaza drugi ne pa jedan treniraj 1 sat a onaj drugi treniraj  2 sata .Ja sam probao dosta toga i ovo mi je za sad pokazalo najbolje rezultate što se tiće snage i rasta mišića .

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Previše se zamarate sa detaljima, za početak je bilokakva vježba dobra. Sigurno bolja nego sjedenje i raspravljanje kakva je bolja :D

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ekipa,u dilemi sam... p90x ili insanity?

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
16 godina
neaktivan
big_guy kaže...

P98XANITY NA KVADRAT je meni osobno najbolji. Pa ti vidi.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
14 godina
neaktivan
big_guy kaže...

Here we go again...
Ljubomorne duše mogu da mi puše
15 godina
neaktivan
big_guy kaže...

Lezi na pod i 100 sklekova ajde!!  evo ti insanity haha

17 godina

Za kolko se moze kupit onaj pojas za donji dio leda?

You got to lose to know how to win
13 godina
neaktivan
djdomi kaže...
mar123 kaže...
crack kaže...

utezi nisu nužni ako je bodyweight vježba otežana. ja imam utege i klupicu za bench press, ali ne radim tolko često zato što dobijem upalu kad radim bodyweight, a ne dobijem nakon utega. zato sam trenutno na bodyweightu.

moram naći dobre progresije nakon diamond skleka.

nešto za prsa bi bilo dobro, ali nemam ideje. wide sklekovi su gotovi.

pokušat ću pseudo planche sklekove radit, mada ubiju zglobove radi položaja ruku.

i da naravno, one arm pushup.

Bolje ti se je usmjeriti na pseduo-planche pushup i Planche progresije, dobro je za prsa i triceps. Zanimljivo je da mnogi gimnastičari izbace duplo svoje težine na benču nakon što urade puni planche sklek gdje su noge u zraku. I to još bez pogona iz nogu i često uz nedostatke u tehnici. Kad već radiš bodyweight svladaj statičke držaje poput Front Levera.

Radi i sklekove u stoju na rukama (jednog dana možda i dijamant verziju) ili progresije do njih za srednje rame, ali bez luka u donjim leđima jer tako samo sve više tereta baciš na prednje rame umjesto na srednje.

17 godina
Rast mišića i visina

ja bi radio te sklekove u stoju al se bojim da ne razbijem glavu dok dolazim u taj polozaj.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ja bi radio te sklekove u stoju al se bojim da ne razbijem glavu dok dolazim u taj polozaj.

Počneš protiv zida, znam I ja sam imao strah i totalnu nesposobnost da se odgurnem u zrak, ali privikneš se nako vremena i ako ćeš ih raditi protiv zida radi ih da ti trbuh gleda u zid ne leđa. Počni sa Pike Pressom, pa Box HeSPU, onda dodaj negativna ponavljanja i trebao bi doći do njih. Probaj 3x4-8 šemu 2-3 puta tjedno.

16 godina
Rast mišića i visina

Ostalo mi oko 150g kreatina od prosli put sto nisam potrosio, pa me zanima posto sam vec jednom uzimo posto sad zelim pocet opet kada da ih uzimam? mislio sam samo kad imam trening prije i poslje.

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
17 godina
Rast mišića i visina

svaki dan moras uzimat. faza punjenja ti netreba znaci 10 g na dan iliti 2 puta na dan.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

:)

15 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Ostalo mi oko 150g kreatina od prosli put sto nisam potrosio, pa me zanima posto sam vec jednom uzimo posto sad zelim pocet opet kada da ih uzimam? mislio sam samo kad imam trening prije i poslje.

Kad si ga uzimao? Ako je prošlo više tjedana, morat ćeš opet u punjenje.

Ako je pak kraća pauza bila, najbolje ti je ujutro prije doručka 5 grama i odmah nakon treninga 5. Preporučeno je u fazi održavanja između 10 i 15 grama, ovisno o tvojoj građi (masi) i afinitetima, skladno tome imaš onda 2 ili 3 dnevne doze.

Pametno bi bilo ga pomiješati sa sokom ili nekim pićem sa dosta ugljikohidrata (tih sokova ima u DM-u kupit). Naravno, možeš i sa vodom, ali ćeš ovako brže apsorbirati kreatin zbog povećane količine inzulina.

I ne zaboravi, najmanje 2 litre vode dnevno popiti !

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 18:01 (deflagrated).
16 godina
Rast mišića i visina

ima vec dosta.. 2-3 mjeseca.. danas sam ga 30min prije treninga i 5 min poslje treninga uzeo po 5g, a kad nebudem imao trening uzet cu ga samo ujutro.

Btw danas napokon stigao do 80 kila, kad sam pocimo sam imao 65 xD, al jos mi treba dosta posto imam 194..

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 19:41 (Encyanix).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zanima me ako bi mi netko mogao pomoći.Naime,na ovoj stranici se nalazi program za povećanje mišićne mase : http://www.fitness.com.hr/vjezbe/programi-treninga/Trening-masa.aspx

Nije mi jasan ovaj "program treninga za razvoj mišićne mase broj 2",to bi ustvari trebala biti nadopuna prethodnog programa,međutim,ne znam koliko traje taj program broj 2 jer nigdje ne piše.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Može li mi netko objasniti kako se radi vježba za triceps "opružanje sa šipkom stojeći" ?

Tražio sam ju na netu ali ju nisam uspio naći.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice