Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.148
|
čitano: 8.777.227
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Kramerdida kaže...

@crack

Otkad je sat i pol predugačko, nema svatko istu rutinu ili količinu slobodnog vremena. Ako se bojiš kortizola tvoj je strah neopravdan.

meni je osobno to predugačko.

moj trening se sastoji od 12 vježbi full body je i traje oko 45 min do 1h ovisi na kojoj sam razini treninga(inače imam 3 razine),dok krene trening kod mene nema praznog hoda niti nekih ometanja okoline,odradim vježbu štoperica krene odbrojavat 1min,nakon nekih 50-ak sec već se krenem pripremit za sljedeću vježbu tako da se ne produljujem odmor.

ovo šta govoriš za mar-a,negdje gore je naveo da je bio 5-6 mjeseci u teretani(nesjećam se točno) tako da ako se nije naviknuo na pokrete,i nije naučio dosad pravilno izvođenje vježbi onda je on išao u teretanu čisto da izađe van malo.

svi smo drugačiji i svakome paše nešto drugo,ja sam mu dao savjet kako ja to radim,postoji mali milijun treninga,izvođenja istih,te isto tako i odmora kod treninga,suplementacije...možemo u nedogled,ovaj trenutni program mi paše i trening od oko 45min do 1h mi je super,neznam što bi radio više da se to produlji na sat i pol.

ovo za big chest fast i te ostale gluposti,čim vidim takav naslov,to preskačem,to mi je isto onom čuvenom banneru you are 1 000 000 visitor  you won.... a vjerujem da je to namjenjeno početnicima koji eksplodiraju prvih mjesec,sjećam se dok sam ja ozbiljno krenuo u teretanu prvih mjesec-dva sam na svakoj vježbi konstantno povećavao opterećenje,jednostavno nisam imao u glavi tu misao da će mi bit previše,praktički sa 10 kg(bućica) u benchu ja sam kroz kratak preiod došao do 22kg(bućica) ista stvar sa čučnjem,krenuo sma samo sa šipkom i čučanj mi je baš ono eksplodirao nakon mjesec-mjesec i pol sam došao na 90kg,nisam mogao vjerovat,i onda to tu zapne i onda se boriš i radiš više ponavljanja manje odmora,uglavnom usavršavaš tehniku...vjerovatno i sam znaš kako je to. 

da skratim,uz naše savjete on bi sebi trebao složit nešto suprotno od ovog što sad radi i da konstantno diže volumen,uglavnom mora osjetit na tijelu da mu trening paše.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Komplicirate sa tim istraživanjima i svime, što više gledaš različita istraživanja, programe, neznaš šta ćeš radit. Drži se jednog programa i to je to, nekakvih rezultata će biti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 21:26 (Jabulani).
16 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

@crack

Otkad je sat i pol predugačko, nema svatko istu rutinu ili količinu slobodnog vremena. Ako se bojiš kortizola tvoj je strah neopravdan.

pogledo sam video,koliko sam ja skužio taj kortizol o kojem je on pričao ti se ne odnosi na duljinu samog treninga u satima nego da imaš razine.

ja radim po takvom programu o čem je ovaj lik pričao znaci imaš 3 razine i treća je ona o kojoj on priča da je ona max volume i nakon toga ide prva razina koja je min volume ali malo više ponavljanja,i sam način treninga je za postizanje hipertrofije o čemu on isto govori i da se pri tome stvara ovaj kortizol,nisam ga baš previse razumio na nekim djelovima kad lik živi na aerodromu

uglavnom,moguće da sam ja krivo shvatio šta je on htio reć.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ovaj priča jedno onaj drugo odeš na http://www.building-body.com/ i malo proučiš .Prošle godine sam trenirao 1.5-2 sata kilaža je išla samo dolje ove godine max 1 sat i vidim ogromnu raziliku

17 godina
Rast mišića i visina

ja treniram 1.5 sat i kilaza ide gore, i sto sad kazes?

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja ti pričam iz svog iskustva imao sam 82 kile prošle sam godine pao na 75 , od 9 mjeseca do danas sam nagurao na 87 svi su mi pričali da je problem što predugo treniram

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja treniram oko 40 minuta dnevno, čisto iz razloga što nemam dovoljno vremena.

I mogu reć da sam nakon nekih mjesec dana jako zadovoljan rezultatima.

Počeo sam dobivat na kilaži, i tzv. 'trokut' mi se počeo izražavati na trbušnim mišićima.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
16 godina
neaktivan
Tomek.Klc kaže...

Ja treniram oko 40 minuta dnevno, čisto iz razloga što nemam dovoljno vremena.

I mogu reć da sam nakon nekih mjesec dana jako zadovoljan rezultatima.

Počeo sam dobivat na kilaži, i tzv. 'trokut' mi se počeo izražavati na trbušnim mišićima.

šta??? 

trokut na trbušnjacima xD

15 godina
odjavljen
crack kaže...

šta??? 

trokut na trbušnjacima xD

Krivo se izrazio, sigurno je mislio na v-cut

17 godina

mozda covjek jede cudne stvari...

You got to lose to know how to win
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

A neznam kako da kažem to, hahaha.

Znači, to zovu trokut, a nalazi se na dijelu trbušnih mišića.

Evo slika. ( na slici nisam ja, nego neki lik s google searcha :D )

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Ja treniram 1.5-2h,jel to ok?
Ljubomorne duše mogu da mi puše
13 godina
neaktivan
crack kaže...
Kramerdida kaže...

@crack

meni je osobno to predugačko.

moj trening se sastoji od 12 vježbi full body je i traje oko 45 min do 1h ovisi na kojoj sam razini treninga(inače imam 3 razine),dok krene trening kod mene nema praznog hoda niti nekih ometanja okoline,odradim vježbu štoperica krene odbrojavat 1min,nakon nekih 50-ak sec već se krenem pripremit za sljedeću vježbu tako da se ne produljujem odmor.

ovo šta govoriš za mar-a,negdje gore je naveo da je bio 5-6 mjeseci u teretani(nesjećam se točno) tako da ako se nije naviknuo na pokrete,i nije naučio dosad pravilno izvođenje vježbi onda je on išao u teretanu čisto da izađe van malo.

svi smo drugačiji i svakome paše nešto drugo,ja sam mu dao savjet kako ja to radim,postoji mali milijun treninga,izvođenja istih,te isto tako i odmora kod treninga,suplementacije...možemo u nedogled,ovaj trenutni program mi paše i trening od oko 45min do 1h mi je super,neznam što bi radio više da se to produlji na sat i pol.

ovo za big chest fast i te ostale gluposti,čim vidim takav naslov,to preskačem,to mi je isto onom čuvenom banneru you are 1 000 000 visitor  you won.... a vjerujem da je to namjenjeno početnicima koji eksplodiraju prvih mjesec,sjećam se dok sam ja ozbiljno krenuo u teretanu prvih mjesec-dva sam na svakoj vježbi konstantno povećavao opterećenje,jednostavno nisam imao u glavi tu misao da će mi bit previše,praktički sa 10 kg(bućica) u benchu ja sam kroz kratak preiod došao do 22kg(bućica) ista stvar sa čučnjem,krenuo sma samo sa šipkom i čučanj mi je baš ono eksplodirao nakon mjesec-mjesec i pol sam došao na 90kg,nisam mogao vjerovat,i onda to tu zapne i onda se boriš i radiš više ponavljanja manje odmora,uglavnom usavršavaš tehniku...vjerovatno i sam znaš kako je to. 

da skratim,uz naše savjete on bi sebi trebao složit nešto suprotno od ovog što sad radi i da konstantno diže volumen,uglavnom mora osjetit na tijelu da mu trening paše.

Pa ovaj big chest and back radi fantastično nije uopće glupost i mogu ga svi koristiti, a to kažem iz osobnog iskustva pošto rađenje sklekova i zgibova šest dana u tjedno stvara velik volumen za rast. Samo sam to stavio kao odgovor da trebaju visoka ponavljanja za masu pošto tom programu radiš mini setove tjekom dana. Pročitaj članak za 10x3, program radi dobro za masu i snagu pošto imaš puno ponavljanja i radiš na dosta visokom intezitetu.

EDIT:

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 22:20 (Kramerdida).
14 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

jesi zadovoljan rezultatima ?

14 godina
neaktivan
aton kaže...
xR4Z3R kaže...

jesi zadovoljan rezultatima ?

Itekako,jaci sam nego prije.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

radim svaki trening do otkaza nema šanse da kvalitetno napravim onaj prvi i zadnji ako rokam 2 sata

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 22:35 (aton).
13 godina
neaktivan
aton kaže...

radim svaki trening do otkaza nema šanse da kvalitetno napravim onaj prvi i zadnji ako roka 2 sata

Treniranje do otkaza nije uopće potrebno osim ako je intezitet baš lagan poput 25 RM. Samo si otežavaš oporavak, ako i dalje napreduješ radi slobodno do otkaza.

14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
aton kaže...

radim svaki trening do otkaza nema šanse da kvalitetno napravim onaj prvi i zadnji ako roka 2 sata

Treniranje do otkaza nije uopće potrebno osim ako je intezitet baš lagan poput 25 RM. Samo si otežavaš oporavak, ako i dalje napreduješ radi slobodno do otkaza.

svi u teretani di ja idem rade do otkaza

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Neznam dal da promjenim plan treninga...

PON - odmor

UTO - biceps,leđa.podlaktice

SRI - prsa,triceps

CET - noge,ramena,trbuh,trapez

PET - biceps,leđa,podlaktice

SUB - prsa,triceps

NED - noge,ramena,trbuh,trapez

Nije mi problem dolaziti svaki dan u teretanu.Ponekad sam umoran u skoli,al nista strasno.Neki mi govore da je to previse za mene posto sam u teretani tek mjesec i pol pa sad neznam dal da tako nastavim ili da izmjenim nesto?

13 godina
neaktivan
aton kaže...
Kramerdida kaže...
aton kaže...

Važnije ti je ispuniti zadana ponavljanja i povećati kilažu nego ići do otkaza. Bitniji su volumen i intezitet, a zar nije bolje uraditi sva ponavljanja sa dobrom tehnikom.

14 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

PON - odmor

SRI - prsa,triceps

SUB - prsa,triceps

Nije mi problem dolaziti svaki dan u teretanu.Ponekad sam umoran u skoli,al nista strasno.Neki mi govore da je to previse za mene posto sam u teretani tek mjesec i pol pa sad neznam dal da tako nastavim ili da izmjenim nesto?

3-4 puta tjedno ako hočeš masu jer mišič raste dok se odmaraš e sad jedino ako se ne pikaš onda možeš i svaki dan

13 godina
neaktivan
aton kaže...
xR4Z3R kaže...

PON - odmor

SRI - prsa,triceps

SUB - prsa,triceps

3-4 puta tjedno ako hočeš masu jer mišič raste dok se odmaraš e sad jedino ako se ne pikaš onda možeš i svaki dan

Može i upper/lower split u ABxABxx šemi.

14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
aton kaže...
Kramerdida kaže...
aton kaže...

Važnije ti je ispuniti zadana ponavljanja i povećati kilažu nego ići do otkaza. Bitniji su volumen i intezitet, a zar nije bolje uraditi sva ponavljanja sa dobrom tehnikom.

ovaj mi stoji nad glavom i dere se ajde još jedan ili dva a on diže 150kg u benchu da kaže pet je dižem i pet ako treba :)

16 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

PON - odmor

SRI - prsa,triceps

SUB - prsa,triceps

imaš rame u utorak pa u srijedu,i subotu i nedjelju,i usput pretjeruješ sa treningom,mišić raste dok se odmara,mišić koji si odradio ajmo reć danas treba  cca 48 sati odmora.sve manje od toga si više štetiš nego si radiš dobro.(u smislu povećanja mišićne mase)

13 godina
protjeran
Rast mišića i visina

prestao sam postat u ovu temu jer "omalozavam" druge evo necu vise :) htio bih pitat posto jedem normalno i nemam stvarno tog nepotrebnog sala tijekom treniranja koja bi bila normalna prehrana nekog ko trenira

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Moj je ovako:

Pon: prsa (benč)

Uto: noge

Srijeda: Bica,Trica

Čet: Prsa(bućice),ramena

Pet:Leđa

Sub: bica,trica

Ned:odmor :)

13 godina
neaktivan
aton kaže...
Kramerdida kaže...
aton kaže...
Kramerdida kaže...
aton kaže...

ovaj mi stoji nad glavom i dere se ajde još jedan ili dva a on diže 150kg u benchu da kaže pet je dižem i pet ako treba :)

E da je meni netko tko me gura. Otkaz nije uopće potreban da aktiviraš sva mišićna vlakna ako si to mislio.

14 godina
xR4Z3R kaže...

Idealna duljina treninga je od 60-80min, odradi max 20-25 setova sveukupnog treninga i drzi se pauze izmedu. Ja uglavnom odradin oko 20 setova sa pauzom od 2min i gotov sam najkasnije za 60-70min

xR4Z3R kaže...

PON - odmor

SRI - prsa,triceps

SUB - prsa,triceps

Kao sta ti je kolega reka 4 puta max za najkvalitetniji rast misica posto ides u teretanu (misic raste kad odmaras), da je sve to sa vlastitom tezinom onda je to druga prica.

14 godina
Prelose kaže...

prestao sam postat u ovu temu jer "omalozavam" druge evo necu vise :) htio bih pitat posto jedem normalno i nemam stvarno tog nepotrebnog sala tijekom treniranja koja bi bila normalna prehrana nekog ko trenira

Eto pa tu malo izracunaj sve kako ti ide, najvaznije je da ispunis sve makronutrijente,a nakon toga mozes pojest sta ti odgovara. Drzi se svega sto je vec napisano u ovoj temi milijun puta posto mi se neda sad nabrajat :)

DuMe kaže...

Moj je ovako:

Pon: prsa (benč)

Uto: noge

Srijeda: Bica,Trica

Čet: Prsa(bućice),ramena

Pet:Leđa

Sub: bica,trica

Ned:odmor :)

Pon:prsa, triceps, sklekovi

Uto: Noge(cucnjevi), trbusni

Sri:Slobodno

Cet:Leđa, biceps, zgibovi

Pet:Noge(mrtvo dizanje),trbusni

Dosta ce ti bit 4 puta tjedno.

Edit: Isprike na double postu, al me zeza ovo citiranje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 23:19 (shadowlapy).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@shadowlapy

Može isto nešto ovakvo.

MON - Lower body quad dominant
TUE - Upper body horizontal
WED - Off
THU - Lower body hip dominant
FRI - Upper body vertical
WEEKEND - Off

OR