Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.152
|
čitano: 8.786.853
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Rast mišića i visina
Tomek.Klc kaže...

Ali ja uopće ništa ne osjetim u tom ramenu kad radim trbušnjake, leđnjake, čučnjeve i sl. 

Tako da mislim da nemogu tako nauditi ramenu.

Ista stvar i kad sam u školi.

Čim malo duže sjedim bez neke fizičke aktivnosti sav se uznemirim, nemogu uopće na miru sjedit duže od 2-3 sata.

Pa kad je neprirodno za ljude da toliko sjede, i onda se profesori/učitelji žale što su djeca nemirna

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
14 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
Tomek.Klc kaže...

Ali ja uopće ništa ne osjetim u tom ramenu kad radim trbušnjake, leđnjake, čučnjeve i sl.

Čim malo duže sjedim bez neke fizičke aktivnosti sav se uznemirim, nemogu uopće na miru sjedit duže od 2-3 sata.

Pa kad je neprirodno za ljude da toliko sjede, i onda se profesori/učitelji žale što su djeca nemirna

A sta bi ti? da hodaju po razredu za vrijeme sata?

Ljubomorne duše mogu da mi puše
16 godina
protjeran
xR4Z3R kaže...
EZY-E kaže...
Tomek.Klc kaže...

da + harlem shake

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
13 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
xR4Z3R kaže...
EZY-E kaže...
Tomek.Klc kaže...

da + protein shake for dem gainz

Fixed there for you.

Ah ovako je bolje.

18 godina
Tomek.Klc kaže...

Nemaš frke, samo zaobilazi rame, vježbanje radi svako koje ne napreže taj dio.
Dakle imaš stotine drugih vježbi, nema straha da će smetati ramenu, dapače.

Aktivnost pospješuje oporavak i dijelova koji nisu bili trenutno pod naprezanjem.

18 godina
TriP kaže...
Fake_Alert kaže...

Nemoj se istezati prije treninga. Moze dovesti do ozljeda. Radije se razgibaj kako spada cijeli i odi se zagrij na ergometru ili odi trcati tako da zagrijes cijelo tijelo odnosno aktiviras sve misice. I kad radis nesto npr sa sipkom, radi  bez kilaze nekoliko desetaka ponavljanja.

E hebi ga sad. U knjizi koju sam pročitao (Bodybuilding - Sustavni trening - autor: Damir Perkov) napominje da je dobro da istegnemo svaki mišić prije vježbanja a nakon vježbanja samo onaj mišić koji smo jačali.

Inače uvjek odradim i cca 7 minuta na orbit tracku prije treninga. 

Malo o istezanju sa men's healtha - uglavnom, prije treninga dinamički se istegnuti kako bi se smanjila pojava ozljeda.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ponedjeljak.... bench {#}

16 godina
neaktivan
DuMe kaže...

pon-sri-pet bench {#}

15 godina
neaktivan
crack kaže...
DuMe kaže...

pon-sri-pet bench {#}

hmm,možda previše "benča" na tjedan.. meni je pon. benč,četvrtak s bućicama radim :)

15 godina
protjeran
Jabulani kaže...

Jel bolje radit full body ili split? Za full body mi je problem jedino noge jer ih uopće ne pogodit, dok sa splitom mogu koristit veću težinu.

full body meni osobno puno bolji za nabit masu ali i snagu.. prvo sam radio full body, pa split al moro sam se onda vratit old schoolu {#}

mar123 kaže...
Ja radim full body tako da pocem s prsima i ledima(sklekovi, zgibovi), oda predem na ruke( utezi, dipsevi), onda trbusni( razne varijacije trbusnjaka), i onda idu listovi. Na kraju jos ispumpam oko 30 sklekova i napravim desetak zgibova. Treba sto mjenjat?

a kaj kvadricepsi to nek trune?? znači vježbo bi sve osim najvećeg i najjačeg mišića na tijelu, pa njega moraš najviše ubijat kaj je tebi

Kramerdida kaže...
Jabulani kaže...

Mislio sam Pon- prsa,ramena,triceps, uto- leđa, biceps, sri- noge i opet ponovit i nedjelja odmor. Radio bi full body, al dok ja prebacim utege na šipku(za squatove) prođe 5 min i ohladim se skroz.

U fullbody mislim da se čučanj radi prvi, npr. Starting Strength, Stronglifts, IceCreamFitness novice programi svi započinju sa čučnjem.

Započni s napredovanjem do Pištolj čučnja i nađi mjesto gdje možeš raditi Russian Leg Curl.

kakvi pištolj frende to ti neće masu nabit nikakvu a i snagu je bolje obični barbell squatovima i raznim drugim vježbama, pištolji su dobri za učvrstit postranične tetive koje pomažu u stabilnosti

@crack
kak ti se da benčat tolko.. ja prezirem benč, smatram ga nužnim zlom

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 13:32 (novak92).
15 godina
protjeran
Mamic kaže...

Prošli petak sam radio bench i dogodila mi se ozljeda.Htio sam izbacit 110kg ,uspio sam spustiti i podignuti do pola no onda sam osjetio jaku bol u zglobu na desnoj ruci pa sam morao prekinuti.Trening sam normalno nastavio jer nisam osjećao bol.Međutoim ujutro kad sam se probudio ruka me užasno boljela i otisao sam kod jednog znanca koji mi je namjestio ruku (inače se tim bavi i jako je dobar).Ruka je bila u stanju mirovanja do jucer kad sam skinio taj zavoj jer vise uopce to ne osjecam.Kad sam danas isao raditi bech nisam mogao jer me uzasno boljelo al sve ostale vjezbe izvodim normalno.Jel se kome to dogodilo od vas i za koliko ce to proc?

prvo pravilo teretane je: "leave your ego at the door"... {#} (btw kolko ti kila imaš i kolko si visok?)

ak ne možeš barem 95 kg dić nekoliko puta bez problema (pod probleme spadaju ozljede) onda nisi trebo ni pokušavat ovu težinu i sad ne znam kolko si iskusan sa svim tim pa da te ne bih uvrijedio slučajno jer mi nije to namjera.

a kakva ti je bol bila? probadajuća, pulsirajuća, pritiskajuća,....? malo više podataka stavi. moguće da si samo istego tetivu ali svašta može bit posrijedi, ak je tetiva u pitanju mijenjaj tople obloge i full odmaraj 3 dana, nakon tog kreni neke laganije vježbe pa onda samo jednu seriju par ponavljanja uskih sklekova da testiraš, ak te nakon tog ne boli vratio si se :D

p.s. mod sori za dva posta zeznula me mozila i tabovi i pospanost {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 13:41 (novak92).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

nezam postao mi je rutina,meni ti je full body isti za svaki dan u tjednu (radi se o bencu sa bucicama)radim doma sve to tako da i da bi htio nešto drugo nemam sprave samo bućice šipku i ploče

17 godina
Rast mišića i visina
Jel imas klupicu ili na necem drugom radis?
16 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Jel imas klupicu ili na necem drugom radis?

a ne na podu radim {#},imam improviziranu klupicu jer je prava bila skupa u to vrijeme jer sam dao dosta para na utege i sipke,al budem si uskoro nabavio pravu valjda ako bude kvalitetna i jeftona,mada i ova trenutna mi nije uopce loša.

17 godina
Rast mišića i visina
A to bi trebala bit ravna daska neka?
16 godina
neaktivan
mar123 kaže...
A to bi trebala bit ravna daska neka?

pa da znači neka daska koja ti paše dok simuliraš s rukama kako bi radio bench,znaci da ti je za leđa ok da ti nesmeta za lopatice i to,i onda sam si stavio spuzvu ili sta ti vec pase,malo to zavezes s necim da nepada nigdje,uglavnom super sam zadovoljan klupicom jer nisam dao lipe za nju a služi svrsi.

13 godina
neaktivan
novak92 kaže...
Jabulani kaže...

Jel bolje radit full body ili split? Za full body mi je problem jedino noge jer ih uopće ne pogodit, dok sa splitom mogu koristit veću težinu.

full body meni osobno puno bolji za nabit masu ali i snagu.. prvo sam radio full body, pa split al moro sam se onda vratit old schoolu {#}

mar123 kaže...
Ja radim full body tako da pocem s prsima i ledima(sklekovi, zgibovi), oda predem na ruke( utezi, dipsevi), onda trbusni( razne varijacije trbusnjaka), i onda idu listovi. Na kraju jos ispumpam oko 30 sklekova i napravim desetak zgibova. Treba sto mjenjat?

a kaj kvadricepsi to nek trune?? znači vježbo bi sve osim najvećeg i najjačeg mišića na tijelu, pa njega moraš najviše ubijat kaj je tebi

Kramerdida kaže...
Jabulani kaže...

Mislio sam Pon- prsa,ramena,triceps, uto- leđa, biceps, sri- noge i opet ponovit i nedjelja odmor. Radio bi full body, al dok ja prebacim utege na šipku(za squatove) prođe 5 min i ohladim se skroz.

U fullbody mislim da se čučanj radi prvi, npr. Starting Strength, Stronglifts, IceCreamFitness novice programi svi započinju sa čučnjem.

Započni s napredovanjem do Pištolj čučnja i nađi mjesto gdje možeš raditi Russian Leg Curl.

kakvi pištolj frende to ti neće masu nabit nikakvu a i snagu je bolje obični barbell squatovima i raznim drugim vježbama, pištolji su dobri za učvrstit postranične tetive koje pomažu u stabilnosti

@crack
kak ti se da benčat tolko.. ja prezirem benč, smatram ga nužnim zlom

Meni jesu masu, ali ja ih radim sa +25 kg. Rekao sam mu pištolje pošto ako se ne varam nema puno ploča, usto možeš i izgraditi mišić sa 25 RM, radi 6x12 sa 30-45 sekundi odmora, Serge Nubretov način i da on je bio na steroidima, ali dosta je ljudi (nattys) probalo njegovu modificiranu rutinu i radilo je za njih. Jest da je mali intezitet, ali kratki odmori i velik volumen mora izgraditi mišić, dobra mi je rutina za one koji nemaju nikakve opreme.

Ja isto ne radim benč (nemam opreme), sklekovi na karikama i propadanja sa karika (osobito vrsta sa palcima okrenutim na 45-90 stupnjeva) rulaju za prsa, a to mogu osobno potvrditi pošto mi prsa iskaču pored ostalih dijelova tijela (dat feeling kad te cure pipaju po njima {#}{#}).

17 godina
Rast mišića i visina

sta su karike?

13 godina
neaktivan
17 godina
Rast mišića i visina

i to imas doma? kolko to kosta i kako se montira?

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

i to imas doma? kolko to kosta i kako se montira?

Pa uzeo mi je tetak iz Zagreba u Polleo Sporta (muka ih je bilo čekati pošto živim u Hercegovini jer su prošle kroz 2-3 čovjeka (nekoliko dana čekanja i velike strepnje)), cijena ti je 330 kuna. Montiranje je lako, ljuljačka, šipka za rublje, jača grana posluže. Evo za montiranje link.

Jednostavno je.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 21:44 (Kramerdida).
17 godina

Di ima ovo cudo za kupit?

You got to lose to know how to win
15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

http://www.fitness.com.hr/shop/oprema/fitness-oprema/Dip-Belt.aspx

www.fotoprizma.com
13 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Možeš iskoristiti pojas iz auta kao ja. Ta stvar bi trebala tonu izdržati.

15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ja kad radim zgibove samo uteg kaišom oko sebe stegnem i nema frke ;)

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Danas sam u teretani cuo frajere( inace mrge oba dvojica) kak pricaju da je ovaj jedan narucio iz francuske neki "tren" i da mu dolazi za tjedan dana,,uglavnom nisam nista skuzio dok nisam doso doma i na internetu vidio da su to ubiti steroidi sad mene zanima kako to moze proc uopce carinu zar to ne provijeravaju tamo ,nego samo tako pustaju ???

Poslije sam i sam skuzio od cega su ogromni frajer na spravi za triceps sve one utege u stupu digne 100 puta bez pol frke a ja nemrem pomaknut !

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 22:29 (Demzi94).
13 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...

Danas sam u teretani cuo frajere( inace mrge oba dvojica) kak pricaju da je ovaj jedan narucio iz francuske neki "tren" i da mu dolazi za tjedan dana,,uglavnom nisam nista skuzio dok nisam doso doma i na internetu vidio da su to ubiti steroidi sad mene zanima kako to moze proc uopce carinu zar to ne provijeravaju tamo ,nego samo tako pustaju ???

Poslije sam i sam skuzio od cega su ogromni !

Eat clen, tren hard,

16 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
Demzi94 kaže...

Poslije sam i sam skuzio od cega su ogromni !

Eat clen, tren hard,

eat clen,tren hard,fak wom.. uups to nemoze.

14 godina
protjeran
Demzi94 kaže...

Cisti AAS. Postiji jedan sajt iz Francuske i uredno ce ti doci na adresu kaj god narucil, samo pazi jer ima dosta fejk stranica, da ne ostanes bez para.

daniel
17 godina
Rast mišića i visina

zasto bi to govno itko normalan narucivo?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice