Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.154
|
čitano: 9.028.491
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...

edit: i da, necu upisivat teretanu, mislim da se moze nesto i doma napravit uz utege i ove bodywight vjezbe. netreba bas sve ic radit na sprave.

Nista ne treba na sprave. Jedino sto ti treba su utezi i kavez za cucanj.

17 godina
Rast mišića i visina

pa tako cu onda i radit, otiso sam sad na onu body.ba stranicu i naso trodnevni program koji ukljucuje rad s bucicama i nesto zgibova i tako tih vjezbi(vecina je s bucicama). pocet cu to radit sad, kolko sam vidio program, trening bi sa zagrijvanjem mogo trajat kakvih 40-45 minuta.

odlucio sam uzimat i suplemente pa me zanima dal neko zna di se mogu najjeftinije nabavit, procito sam da se brzo trose a skupo mi je davat 300 kn za whey koji ce trajat 2-2.5 tjedna.

16 godina
mar123 kaže...

pa tako cu onda i radit, otiso sam sad na onu body.ba stranicu i naso trodnevni program koji ukljucuje rad s bucicama i nesto zgibova i tako tih vjezbi(vecina je s bucicama). pocet cu to radit sad, kolko sam vidio program, trening bi sa zagrijvanjem mogo trajat kakvih 40-45 minuta.

odlucio sam uzimat i suplemente pa me zanima dal neko zna di se mogu najjeftinije nabavit, procito sam da se brzo trose a skupo mi je davat 300 kn za whey koji ce trajat 2-2.5 tjedna.

Ako nećeš u teretanu, onda ti je pametnije za tu cijenu Whey-a uzeti još utega/bučicu.

I ne znam gdje si pročitao da traje 2 tjedna? Mislim da meni frend uzima nekakav od 400kn, 2x dnevno i da mu traje oko mjesec-dva.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
17 godina
Rast mišića i visina

pa nisam procitao direktno da traje 2 tjedan, nego vidim da to dolazi po kilu ili kilu i pol, a citam da su kolicine koje se uzimaju velike pa onda sam dosao do tog, ako traje mjesec dana odlicno.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bože kolko pričaš mogao si 10 kila mišića nabiti.
Pusti sprave, pusti programe, pusti suplemente.
Na tvoju masu i dob i skelkovi će ti puno pomoći.
Ima raznih vrsta, uvijek se mogu otežati, i lijepu će ti podlogu dati.
Trpaj se piletinom, ribom, mesom, i vježbaj, svaki dan dok ne umreš. I za mjesec dana će rezultati biti tu.
Imam dojam da samo tražiš najlakši način, al laganog načina nema.
Ja na 185 cm imam 80 kg, i dobro sam definiran. Ne radim ništa osim sklekova, razno-raznih, dipova, i trbušnjaka.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 21:12 (Slash 666).
17 godina
Rast mišića i visina

pa dobro sto ste svi u ovoj temi tolko isfrustrirani, dajte lijepo razgovarajte, stalno vam nesto smeta, pitam nesto lijepo a vam to smeta. ne trazim ja lagani nacin nego zelim sigurni nacin, nacin s kojim ce bit najvise rezultata.

17 godina
mar123 kaže...

pa dobro sto ste svi u ovoj temi tolko isfrustrirani, dajte lijepo razgovarajte, stalno vam nesto smeta, pitam nesto lijepo a vam to smeta. ne trazim ja lagani nacin nego zelim sigurni nacin, nacin s kojim ce bit najvise rezultata.

Dođeš ovdje , pitaš i netko ti odgovori. Ti na to veliš da znaš bolje i počinješ djelit savjete koji nemaju veze s mozgom. I onda se čudiš kaj su ljudi frustrirani.

Nema sigurnog načina. Uzmi neki trening i počni. {#}

18 godina
Rast mišića i visina

Zgodna ideja koju sam pročitao na bb forumu:
ako nemate utega, multigym i teretanu u blizini, a imate karnister, ili čak i prazne plastične boce od kole/fante i sl,

lijepo napunite vodom pa u ruksak. Sa njime onda kombinirajte koliko vode vam treba na leđima da napravite

max 8-10 ponavljanja sklekova, čučnjeva, zgibova. Jasno, u prosječni ruksak nebi stalo mislim više od

10 litara vode, ali eto, nije loše za ideju u kombinaciji sa kojom bučicom.
Evo vam inače malo orjentira koje dodatne terete da očekujete prema svojoj težini i formi 
za savladavanje u čučnjevima, dizanjima i sl:
http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/StrengthStandards.html

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jel ima od vas itko problema s laktovima,da skljocaju i tako to?

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da, pisao sam o tome ovdje prije par mjeseci, desni lakat mi je škljocao i još uvijek škljoca pri savijanju, ali ne osjećam nikakvu bol i ni u čemu ne smeta, osim što je malo iritantno. :P

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
16 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

Da, pisao sam o tome ovdje prije par mjeseci, desni lakat mi je škljocao i još uvijek škljoca pri savijanju, ali ne osjećam nikakvu bol i ni u čemu ne smeta, osim što je malo iritantno. :P

ista stvar samo meni lijevi skljoca :) posebno kod bencha :)

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kad god uđem u ovu temu toliko me nasmijaju ovi komentari computer freakova koji su gledali neki akcijski film i sad odjednom žele izgledati kao taj glumac pa cijeli dan provode na internetu raspitivajući se za neke vježbe itd jer su još pod dojmom filma no nakon 24 sata opet dođu k sebi i shvate da su no liferi i nisu sposobni guzicom mrdnuti pa se maknu s ove teme i prebace se na računalni dio teme {#} (do sljedečeg dobrog filma), nema kruha od vas hackeri moji :P

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 23:09 (Shockwave).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pojedi 2-3 poštena pureca/pileca oderska dnevno i radi sklekove,čučnjeve,zgibove, propadanje... i evo rezultata za 3 mjeseca, ima vremena za teretanu, vjerujem da nit nemaš pretjerano novaca za teretanu i suplemente.

17 godina
WestOne kaže...

Pojedi 2-3 poštena pureca/pileca oderska dnevno i radi sklekove,čučnjeve,zgibove, propadanje... i evo rezultata za 3 mjeseca, ima vremena za teretanu, vjerujem da nit nemaš pretjerano novaca za teretanu i suplemente.

ako pricas meni, nije stvar imam li novaca ili ne, stvar je zelim li dat novce za nesto sto mogu i besplatno ostvarit.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

nekuzim zasto trazite i pitate na ovom forumu kada imate fitness hr forum ili bodybuilding forum ?

di vam strucnjaci odgovore a ne neki sta igraju komp 

Suba
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...
WestOne kaže...

ako pricas meni, nije stvar imam li novaca ili ne, stvar je zelim li dat novce za nesto sto mogu i besplatno ostvarit.

Da tebi govorim, pa i ja tako radim i još ako imaš mogućnost nabavit pilece/purece meso besplatno onda je to super.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

mar123 izmjeri si obujam prsa,biceps,ramena,podlakticu,struk,noge,neznam jel sam jos zaboravio ista,zapisi fino u excel ili na papir koji neces izgubit i onda fino vjezbaj jedi spavaj,i gledaj rezultate,tako ces si najbolje pratit sta raste sta ne raste.jbt uzmi 500 kuna kupi si ploča onih 25-28mm 40-50 kila i ak imas vec male sipke za bucice super eventualno dugacku sipku isto i netreba ti nista vise,kad se ufuras u takav trening onda pocni razmisljat o nekim suplementima zasad ti to jos netreba.

17 godina
Rast mišića i visina

a dobro zasad cu skombat neke utege sto imam, tj pometat na sipku sve sta imam, to ce ukupno bit 8,5 kg po utegu(mislim da mi je to i previse) a kasnije lako dokupit.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nabavio sam si glukozu.. zanima me koliko grama da stavim u pwm (imam 73 kile)

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
16 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

koliko stavis wheya toliko i secera.

18 godina
Encyanix kaže...

Depending on metabolism and the intensity of your workout (we'll assume you train like madmen) you should take in about 1-1.5grams of carbs per kilogram of bodyweight.

Detaljnije o PWM i njegovim učincima, preuzeto sa.

18 godina
neaktivan
crack kaže...
Encyanix kaže...

koliko stavis wheya toliko i secera.

Omjer wheya i glukoze je 1:2. Ako ti mjerica wheya ima 30g onda ti treba 60g glukoze unutra. Glukoza je duplo teža od wheya dakle ako staviš jednu mjericu wheya staviš i jednu istu tu mjericu glukoze..

He who is brave is free.
15 godina
Rast mišića i visina

Počeo sam se lagano debljati.

Prije dva tjedna imao sam 63-64kg, sada imam 67kg. 185 visina.

Nikakvi planovi prehrane. Problem mi je bio što sam po cijeli dan mogao izdržat da ne jedem, tj ne bi imao potrebe i želje i tako bi završia na marenda, ručak, večera)

Ujutro prije škole za marendu i navečer za post-večera jelo oko 23h jedem zobene pahuljice + mlijeko/jogurt + banana.(postao sam ovisan o ovome koliko je ukusno).

Tokom dana uz standardni ručak(2x tjedno meso, 2x riba + zelenija i ostala 3 dana random hrana (gulaš, tjestenina, piletina itd. karikiram)  oko 14h i večeru oko 20, 21h.

Namjestio sam si na mobitel svako sat vremena notifikaciju čisto da me podsjeti da uzmem nešto jest. Bila to jabuka, sendvič, čokolada, uglavnom što mi se u tom trenutku jede. Isto tako kad je ručak kad mislim da sam sit, uzmem još par zalogaja.

I eto nakon dva tjedna dobio 3kg + gubim potrebu za notifikacijama na mobitelu jer mi tijelo samo traži da jedem.

Nakon što doguram do 70 počet ću vježbe kod kuće, zgibove(šteknia sam se kod susjeda na ljuljačku {#}), sklekove itd. trenutno se informiram po web stranicama o vježbama.

Inače od 6. mjeseca 3 puta tjedno(sada manje zbog škole, vikendom i možda još jedan dan) odtrčim navečer po 15-20 krugova oko nogometnog igrališta, da nabijem kondicije jer otkad igram samo mali balun[nogomet za neznalice] (prije igrao veliki) izgubio sam kondiciju naglo. 

Bitna je jedna stvar, napredujem. Inače danas samo ostao šokiran kad mi je lik iz razreda koji je visok 195cm rekao da ima 68kg. Smatrao sam sebe premršavim, ali to je valjda jer su mi ruke i gornji dio tijela mršavi, a noge masivne i mišićave(svaki dan vožnja bicikle od pete godine :))

Pingu ;)
16 godina
Rast mišića i visina

Počeo sam se i ja polako debljati. U 3 tjedna sam dobio neka 2-3 kg. Trenutno sam na nekih 65-70kg na 180-183cm i cilj mi je doći na ~80kg. Mislim da je to taman za tu visinu.

Kod mene je problem taj što sam se od početka škole navikao da ujutro ništa ne jedem. Nije da ne doručkujem nego jednostavno ujutro odmah nakon što se probudim prije škole/prakse, nemam volje za jesti. Jedva bananu pojedem, a 100+ grama zobenih i slična čuda nemogu ni zamisliti da jedem odmah ujutro.

Dok pravi doručak ne preskačem. To je obično u 9-10h.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 21:54 (dv14).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jbt šta sve ovdje čovjek može pročitati mislim ono naviješ sat da se sjetiš nešta pojest itd lool šta reć kolko je ova omladina skrenula s uma {#}  da malo mrdnete tom svojom masnom guzicom i radite nešta nebi se debljali i nebi morali naviti sat da se sjetite pojesti neku jabuku itd loool koliko me nasmije ovaj bug forum

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
17 godina
Shockwave kaže...

Jbt šta sve ovdje čovjek može pročitati mislim ono naviješ sat da se sjetiš nešta pojest itd lool šta reć kolko je ova omladina skrenula s uma {#}  da malo mrdnete tom svojom masnom guzicom i radite nešta nebi se debljali i nebi morali naviti sat da se sjetite pojesti neku jabuku itd loool koliko me nasmije ovaj bug forum

šta si ti slijep? pa njemu je cilj udebljat se.

15 godina
Shockwave kaže...

A slušaj brate, maloprije serkaš digni te se sa PCa i pokrenite se, sad kad netko radi nešto na neki malo drugačiji način ne valja ni to.

Ja sam se ovako natjerao da jedem konstantno, i kao što sam napisao notifikacije su mi sve manje potrebne jer sam stekao naviku jedenja, tj dobio sam potrebu.

Šta ja znam prije bi došao iz škole u 14h, ručao i onda na PCu bio ili učio do 17h kad se odem provozat na biciklu. E sad ja ne bi imao potrebu jesti uopće, sia bi na bajs i vozia se uru vrimena vratia kući i onda opet PC, učenje, mali balun(ovisi koliko nas se skupi). I tek nakon toga večerica čisto da pojedem nešto.

Dakle premalo sam jeo, jer sam se oslanjao na potrebe organizma, a očito nisu bile velike unatoč velikoj potrošnji energije.

Pingu ;)
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

pozz..

je li normalno da mi je jedna sisa veca od druge ili to nesto nije uredu sa mnom.. 

17 godina
Rast mišića i visina

normalno je

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Kako se vi tako lako debljate? Ja jedem ko svinja svaki dan i ne vidim nikakvih promjena.
Ljubomorne duše mogu da mi puše
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice