Zašto se noge tresu nakon treninga?
Evo sad sam napravio 3x6 čučnjeva i 1x6 iskoraka sa samo 10kg i nema šanse da mogu više.. Noge se počnu tresti, teško šetam niz stepenice itd. Čak nemogu ni sklekove raditi nakon toga..
Jer nemaš kondicije tako da je i ta težina izazvala mišićnu "upalu"....
Ne znam ni sam.. Čak se dnevno i dosta krećem, odradim 1-2 puta tjednu rutu od 30-40km biciklom itd..
Treniram i ostale dijelove tijela ,ali ništa me ne umori kao noge..
Što bi ti preporučio? Da krenem raditi ovako neko vrijeme i onda dodavati težine?
Inače ni ja ne koristim proteine i prahu.. Najviše zbog cijene. Nije mi baš jeftino dati 500kn za nešto što će trajati ~3mjeseca..
Nego, isplati li se uzimati kreatin? Dosta je jeftiniji. Koliko ja znam, kreatin stvara vodu u mišićima? Pročitao sam i da može doći do debljanja..
Mislim ovo ljeto krenuti u teretanu ,ali vidjet ćemo još.. Zasad radim kući treninge sa bučicama i ubacim zgibove, sklekove itd..
Još razmišljam da napravim i ja to sa ciglama i željeznom šipkom ,a i trebao bi negdje naći ili napraviti nešto tako da mogu raditi propadanja..
Moguće da ti prehrana nije adekvatna,nedovoljni kalorijski unos uslijed čega organizam nema sa čime da se oporavi,naravno noge kao jedan od najvećih mišića treba vremena za oporavak a i koristiš ih uvijek.Kreatin uzimati ima podjednako smisla samo ako ti je prehrana tip-top sređena tj. za tih 500kn možeš kupiti kvalitetno pileće meso,ribu,jaja itd.Dizati utege bez sređene prehrane nema nekakvog smisla,daću ti primjer;jednom tjedno jedem junk cijeli dan,to je ciljano u sklopu režima prehrane koji koristim, (pizze,hamburgere,čokolade,pomfri) i taj dan treniram,oporavak traje jako dugo i bolno jer nema ništa u toj hrani šta bi koristilo oporavku.Naravno drugi dan vraćam se svom uobičajenom jelovniku i oporavak se ubrzava.