Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.125
|
čitano: 8.724.785
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
dv14 kaže...
Spartakus kaže...
dv14 kaže...

Zašto se noge tresu nakon treninga?

Evo sad sam napravio 3x6 čučnjeva i 1x6 iskoraka sa samo 10kg i nema šanse da mogu više.. Noge se počnu tresti, teško šetam niz stepenice itd. Čak nemogu ni sklekove raditi nakon toga..

Jer nemaš kondicije tako da je i ta težina izazvala mišićnu "upalu"....

Ne znam ni sam.. Čak se dnevno i dosta krećem, odradim 1-2 puta tjednu rutu od 30-40km biciklom itd..

Treniram i ostale dijelove tijela ,ali ništa me ne umori kao noge..

Što bi ti preporučio? Da krenem raditi ovako neko vrijeme i onda dodavati težine?

Inače ni ja ne koristim proteine i prahu.. Najviše zbog cijene. Nije mi baš jeftino dati 500kn za nešto što će trajati ~3mjeseca..

Nego, isplati li se uzimati kreatin? Dosta je jeftiniji. Koliko ja znam, kreatin stvara vodu u mišićima? Pročitao sam i da može doći do debljanja..

Mislim ovo ljeto krenuti u teretanu ,ali vidjet ćemo još.. Zasad radim kući treninge sa bučicama i ubacim zgibove, sklekove itd..

Još razmišljam da napravim i ja to sa ciglama i željeznom šipkom ,a i trebao bi negdje naći ili napraviti nešto tako da mogu raditi propadanja..

Moguće da ti prehrana nije adekvatna,nedovoljni kalorijski unos uslijed čega organizam nema sa čime da se oporavi,naravno noge kao jedan od najvećih mišića treba vremena za oporavak a i koristiš ih uvijek.Kreatin uzimati ima podjednako smisla samo ako ti je prehrana tip-top sređena tj. za tih 500kn možeš kupiti kvalitetno pileće meso,ribu,jaja itd.Dizati utege bez sređene prehrane nema nekakvog smisla,daću ti primjer;jednom tjedno jedem junk cijeli dan,to je ciljano u sklopu režima prehrane koji koristim, (pizze,hamburgere,čokolade,pomfri) i taj dan treniram,oporavak traje jako dugo i bolno jer nema ništa u toj hrani šta bi koristilo oporavku.Naravno drugi dan vraćam se svom uobičajenom jelovniku i oporavak se ubrzava.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2012 14:40 (Spartakus).
18 godina
Rast mišića i visina

Evo jedan inspirativni. Jack Lelanne, koji je nedavno umro u 97. godini
(i vježbao gotovo do zadnjeg dana - no upala pluća je bila nažalost kobna)

ovdje prikazuje dok je bio mrvu mlađi, nevjerojatne ispružene sklekove na prstima jedne ruke.

dv14 kaže...

Ne znam ni sam.. Čak se dnevno i dosta krećem, odradim 1-2 puta tjednu rutu od 30-40km biciklom itd..

Treniram i ostale dijelove tijela ,ali ništa me ne umori kao noge..

Što bi ti preporučio? Da krenem raditi ovako neko vrijeme i onda dodavati težine?

Inače ni ja ne koristim proteine i prahu.. Najviše zbog cijene. Nije mi baš jeftino dati 500kn za nešto što će trajati ~3mjeseca..

Nego, isplati li se uzimati kreatin? Dosta je jeftiniji. Koliko ja znam, kreatin stvara vodu u mišićima? Pročitao sam i da može doći do debljanja..

Mislim ovo ljeto krenuti u teretanu ,ali vidjet ćemo još.. Zasad radim kući treninge sa bučicama i ubacim zgibove, sklekove itd..

Još razmišljam da napravim i ja to sa ciglama i željeznom šipkom ,a i trebao bi negdje naći ili napraviti nešto tako da mogu raditi propadanja..

Pa tipkao sam prije tri poruke, - pa barem zadnju stranicu pročitat stvarno nebi bilo problem.

kreatin NIJE zamjena za protein! Svaki ima svoju namjenu. I nećeš se nadebljati vodom od novih vrsta kreatina i

kvalitetan kreatin je skuplji od proteina. Daleko skuplji. No naravno i manje ga se unosi količinski.
........

Inače, nije ti isto vježbe snage i vježbe izdržljivosti (u koje spadaju i rekreativno bicikliranje, šetnje ili jogging pocupkivanje)
Svakim stilom razvija se posebni tip mišićnog tkiva i drugačije se kao takav opskebljuje energijom  daje snagu.
-Dalje, bitno je i KADA ideš raditi vježbe. Prije dizanja tereta, valjalo bi ti

opskrbiti se glukozom. Ima na sto mjesta uputa kada jesti prije napora, što jesti i sa čime.

-potom je jako bitan i tvoj bioritam; ima vremena u danu(ili i čitavih dana) kada sam i ja kao krepana raga,
a trenutaka kada osjećam da pucam od energije.

-u tom kontekstu je jako bitno jesi li i naspavan i odmoran. Odmor je jednako važan kao i vježba.
-Također je bitno pravilno zagrijavanje mišića prije glavnog napora, i istezanje nakon.
-na kraju, ne srljaj da se ne ozlijediš.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2012 17:21 (overhaul).
16 godina
overhaul kaže...

ovdje prikazuje dok je bio mrvu mlađi, nevjerojatne ispružene sklekove na prstima jedne ruke.

Ovo sam ja prije mogao napravit (dok sam bio mladji, ali sa oba dvije ruke). Probajte napravit sad pretesko je, nevjerujem da ce netko od vas uspjeti napravit 2 ili 3 ova.

www.facebook.com/Battlefield3.Info
18 godina
Ferritin kaže...
overhaul kaže...

Ovo sam ja prije mogao napravit (dok sam bio mladji, ali sa oba dvije ruke). Probajte napravit sad pretesko je, nevjerujem da ce netko od vas uspjeti napravit 2 ili 3 ova.

Ja sumnjam da sam ovako ikad mogao, a kamoli napravio:)
Ali mogao sam iz zgrčke u stoj na prstima:) danas mogu mislim samo zgrčku ili samo stoj:)

Da se vratim na legendarnog Jacka: demonstrirao je svoju snagu tako što je sa 43 godine napravio 1000 sklekova u 23 minute,
a sa 60 godina plivao od otoka Alcatraz do Ribarskog gata u San Franciscu i to sa lisicama na rukama i brodom privezanim za njega.

17 godina
Rast mišića i visina

zna li ovdje netko nesto o steroidima? htio bi skinut sve masne naslage, i nabit masu sad preko ljeta. ne sad neke prejake koje kad prestanes uzimat postanes odvratan nego ono cisto da to brze ide. naravno iso bi u teretanu svaki dan, bez toga nista.

14 godina
protjeran
mar123 kaže...

zna li ovdje netko nesto o steroidima? htio bi skinut sve masne naslage, i nabit masu sad preko ljeta. ne sad neke prejake koje kad prestanes uzimat postanes odvratan nego ono cisto da to brze ide. naravno iso bi u teretanu svaki dan, bez toga nista.

ako radis pravilno i ako se malo i pomucis cak, mozet ti to postic i bez steroida

We Work in the dark to serve the light! We are Assassins!
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Protiv upotrebe steroida sam,doći do 8-9% BF je pitanje uloženog truda,sterodi su većinom bazirani uvijek na testosteronu dobivaju ih oboljeli kako bi se ubrzao oporavak,znači ukoliko je osoba bolesna ima mnoge pozitivne učinke,situacijaa se mijenja kod zdravih osoba,ali i ovdje vlada isti princip kao kod suplemenata;prehrana mora da bude sređena,plan treninga mora da se pozna,hormonalna slika mora biti uredu.Ukoliko ujutro teško se budite a večinom navečer imate energije to je siguran znak hormonalnog poremćaja najčešće adrenalina,proces je reverzibilan,u tom momentu uzimanje steroida može imati fatalne učinke radi već postojećeg problema sa adrenalinom koji odmah vuče slabi inzulinski odgovor zatim se to sve dalje prenosi na slab rad štitne žlijezde i imuno sustava.Sami steoridi neće istopiti masne naslage niti povećati mišićnu masu bez adekvatnog treninga i prehrane za koji osoba mora biti psihološki i kondicijski spremna,kako unosimo u tijelo višak testosterona nego što može prirodno organizam da proizvede taj višak mora se "potrošiti" negdje,ukoliko trening pokaže se slabom karikom slijedi opterećenje jetre i bubrega i niz komplikacija.Neki natjecatelji uzimaju male količine steroida prije natjecanja samo da bi povećali snagu,efekat se gubi u danima iza natjecanja,drugim riječima ukoliko se krene sa sterodima potrebno je svakodnevno "pikanje" da bi se održao hormonalni balans.Postoje steoridi koji su bazirani na drugim supstancama i izuzetno su opasni,razvijaju u roku dva tjedna zadebljanje srčane stijenke i tzv. "masnu jetru" proces nije reverzibilan.Nikada nisam imao potrebu uopće razmišljati o sterodima,a nabaciti par kila zdrave mišićne mase u 2-3 mjeseca nije nikakav problem i pri tome istopiti potkožno masno tkivo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 18:39 (Spartakus).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Lave izbjegavaj steroide :P

18 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kao prvo vjerojatno nemaš ni 18 a uporaba steroida ispod 25god je jednostavno glupo jer ti tijelo i dalje nije razvijeno do kraja. To što te vjerojatno boli ku*ac i misliš da ćeš savršeno brzo napredovati je krivo. Dalje vjerojatno si neiskusan u teretani, ne da ne ideš dole par godina nego ne možeš sam složiti ni plan vježbanja i prehrane pa kako onda očekuješ da ćeš složiti ciklus? Nije to samo piknut ću se pa ću biti mrcina. Ili 2 tabletice i dobar sam. Uzmi za primjer koju god hoćeš mrcinu a da to uzima. Nije takav samo zato jer to uzima nego zato jer ima sređenu prehranu, trening i discipliniran je. Steroidi su namijenjeni prekaljenim iskusnjarama koje dobro znaju što rade i doveli su se do toga da jednostavno moraju nešto uzeti da bi još više napredovali. To što si vjerojatno otišao van pa vidio sa strane nekog lika i butru koja mu liže pločice pa su proradili kompleksi i ti to želiš, jbg, zaradio ih je. Riješi prehranu, počni trenirat, počni trčat, i doć će sve na svoje mjesto.

He who is brave is free.
17 godina
Rast mišića i visina

ajd dobro, i kad si vec spomenuo trcanje, cuo sam da se tako smanjuje misicna masa, jel to istina?

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ajd dobro, i kad si vec spomenuo trcanje, cuo sam da se tako smanjuje misicna masa, jel to istina?

Remember, remember the Fifth of November, The Gunpowder Treason and Plot, I know of no reason Why Gunpowder Treason Should ever be forgot.
15 godina
Rast mišića i visina

Što mislite o ovom:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NTEDDmCjd1k

Baš sam čuo na jednom forumu o ovome.. Mislim da se čak cijeli program može skinuti preko torrenta..

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@Dwyane Wade malo si drukčije se izrazio nego ja ali pogodio si bit :))

Trčanje na 100m,400m i 800m razvija i povećava mišićnu masnu,ali mora da se trči na vrijeme tj. da se pokušava biti bolji uvijek,uz to fantastično "pali" potkožno masno tkivo,može biti glavni trening uz dodatni trening sa utezima ili kardio sa utezima.Ne preporučujem trčanje većih distanca koje uzrokuje slabljenje određenih mišićnih skupina i negativno utječe na zglobove.

Insanity preporučujem ukoliko je cilj topljenje masnog tkiva ali uz obavezan dodatni trening sa slobodnim utezima za još bolji učinak,Insanity je pliometrijski kružni trening i kao takav nije nikako dobar za porast mišićne mase ali kako sam napisao u kombinaciji recimo 2x tjedno instanity i 2x tjedno utezi ima još bolji učinak.

P.S.

Da ponovim - bez dobre hormonalne slike nema gradnje mišića ni topljenja masnog tkiva,naš endokrini sustav reagira odmah i velika je razlika ako odete spavati u 22:00 ili u 00:00.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 20:55 (Spartakus).
18 godina
dv14 kaže...

Što mislite o ovom:

Baš sam čuo na jednom forumu o ovome.. Mislim da se čak cijeli program može skinuti preko torrenta..

Jep, ima ga.

Nego, jednom sam naletio na link od webshopa u HR koji prodaje fitness opremu. 

Bogat asortiman, pojma nemam kako se zvao, samo se sjecam da je site bio u crno-zutoj kombinaciji.

Please help.

Truth in engineering.
16 godina
Rast mišića i visina

možda ova http://www.pride.hr/Category/40-sprave-i-utezi.aspx iako su tu vecinom stvari za borilačke sportove i vještine

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
18 godina
loky4i4 kaže...

možda ova http://www.pride.hr/Category/40-sprave-i-utezi.aspx iako su tu vecinom stvari za borilačke sportove i vještine

yep, to je ta, zahvaljujem

Truth in engineering.
18 godina
neaktivan
mar123 kaže...

itekako, biciklizam i planinarenje također smanjuju mišićnu masu

17 godina
Rast mišića i visina

znaci onda te vjezbe nebi preporucili ako zelim nabit masu?

16 godina
neaktivan
Ziga kaže...

itekako, biciklizam i planinarenje također smanjuju mišićnu masu

mislim da sam dosta bedastoća pročito... biciklizam i planinarenje poprilično dobro utječu na mišićnu masu jer se ostvaruje poprilično velik napor mišića... uostalom jesi ti ikad gledo noge biciklista?? i pri tome ne mislim nekih ljevih, tipa svake budale koja može sjest na bicikl, već pro biciklista...

18 godina
neaktivan
uber_low kaže...

mislim da sam dosta bedastoća pročito... biciklizam i planinarenje poprilično dobro utječu na mišićnu masu jer se ostvaruje poprilično velik napor mišića... uostalom jesi ti ikad gledo noge biciklista?? i pri tome ne mislim nekih ljevih, tipa svake budale koja može sjest na bicikl, već pro biciklista...

Osoba koja samo vozi bicikl gubi mišićnu masu jer je to aerobni trening. Profi biciklisti su redoviti posjetioci teretane i upravo ona im omogućuje da ne gube mišićnu masu u nogama.

Osim toga biciklisti su mršavi i visoki s velikim zalihama rezervi (izuzev onih koji voze time trial)

18 godina
neaktivan
mar123 kaže...

trčanje, bicikl idealno ako ćeš raditi na definiciji, povećati kapacitet srca, pluća, opće stanje i kondiciju

gle možeš ti trčat i voziti bicikl ali ne pretjerivati i to je to.

18 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Što mislite o ovom:

Stavio skidat, mogao bih isprobat.

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

drugo je opalit si jedan tempo pa tak trčat/vozit, a druga stvar je malo eksplozivniji trening napravit... pogotovo dok si nađeš neku uzbrdicu il nešt pa potrčiš ko budala uz nju... sve može poslužit kao dobar trening, samo ako znaš kako...

16 godina
mar123 kaže...

Izaberi sport u kojem vidis da su svi sportasi nabijeni masom. I radi vjezbe koje oni rade.

Googlaj Starting Strength.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 13:49 (vrucajanjetina).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Planinaranje nije baš dobro za masu, pa pogledajte njih svi izgledaju jako mršavu

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
16 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Planinaranje nije baš dobro za masu, pa pogledajte njih svi izgledaju jako mršavu

to šetanje po planinskim puteljcima je meni krajnje retardirano... ja sam ustvari na ovo mislio, naime tu ti i sama zdrava pamet govori da za to moraš biti izrazito jak i izdržljiv...

17 godina
Rast mišića i visina

ma krenut cu sad po ljeti u teretanu opet, imam dva i po mjeseca za nabit se ko lud, ako cu ic 5 dana u tjednu sve se moze. sad jedno pitanje za vas koji ste u teretani, imam jako mrsave noge, i onako prosjecne ruke(prosjecne za 16 godisnjaka) i na kojim spravama da radim da to ojacam, kad sam prije iso radio sam dosta na z sipki i sa bucicama, sto da radim za noge?

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ma krenut cu sad po ljeti u teretanu opet, imam dva i po mjeseca za nabit se ko lud, ako cu ic 5 dana u tjednu sve se moze. sad jedno pitanje za vas koji ste u teretani, imam jako mrsave noge, i onako prosjecne ruke(prosjecne za 16 godisnjaka) i na kojim spravama da radim da to ojacam, kad sam prije iso radio sam dosta na z sipki i sa bucicama, sto da radim za noge?

ako ćeš ić 5 dana u tjednu nećeš puno napredovat.mišićima treba odmora za regeneraciju.znači najoptimalnije ti je 3 dana, npr ponediljak srida i petak s tim da si središ prehranu tako da ti se mišići pravilno regeneriraju.

Avenged Sevenfold foREVer!
17 godina
Rast mišića i visina

ok, onda tri dana. bio bi zahvalan kad bi mi netko ovdje tko zna na pp napiso kada i sto da jedem, jer ja to neznam.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne znam zašto ne bi mogao ići 5 puta, jednostavno radi različite mišićne skupine, uz to neka jede kao lud (onog čega treba naravno), u dvadesetima je ako mu je profil točan,  odmara vikendom, ne bi trebalo biti problema.

Mes que un Club! FCBarcelona!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice