Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.124
|
čitano: 8.724.378
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...

kolko km bi ja trebo otrcat svaki dan da bi poceo skidat masne naslage? svi pricate pocni trcat a nitko ne govori koliko.

pola sata - sat

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
17 godina
Rast mišića i visina

kolko kilometara?

17 godina

24 sata na dan, 250 km, jesi sada zadovoljan?

Pa valjda ti sam znaš u kojoj si spremi i koliko možeš izdržati.

Radi intervalno tipa 15 sec sprint, 45 lagano do osrenje, pa ispočetka i i vidi koliko možeš izdržati.

EDIT: Salo ne gubiš trčanjem, nego kalorijskim deficitom.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2012 22:39 (Bukva).
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

kolko kilometara?

Kako ce neko znat koliko si ti sad sposoban istrcat. Kreni trcat laganim tempom i kad se pocnes umarat nastavi sa malo brzim hodom jednu minutu pa nastavi trcat i tako ponavljaj 45 minuta, sutradan opet isto. nakon par dana pojacaj tempo, pa nakon toga povecaj vrijeme itd... sa trcanjem nemozes falit. smanjis li unos gluposti u tijelo i pocnes redovito i kvalitetno trcat izgubices kile in no time.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

kolko kilometara?

puno

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

kolko kilometara?

litre i litre 

18 godina
Top Bugovac kaže...

Prave mi roditelji malu teretanu, pa pitaju koje sprave da stave..(ali one koje su za više vježbi)...

Ja sam našao neku spravu koju možemo kupiti..(Ovako nešto), rekao sam da mi stave dvije šipke za propadanje, jednu za zgibove i da mi naprave leg press spravu(Stari je maher za to..)..

Što mi još treba?

Voljan sam uložiti još (No ne sad neke milijune..).

E da i imamo već bicikli za trčanje(bez sjedala..) i u "teretani" ću također raditi sklekove, trbušnjake, preskakanje užete i sl. Što predlažete, na što sve da pazim i sl.?

ok je onaj multigym, ja imam kettlerov, i ostalo ok ideje, no prije svega nabavite utege. Za većinu stvari to bi bilo dovoljno. Poslije ćete vidjeti kako vam ide i koliko je popularna ta vaša teretana pa ulažite ako nebude skupljala paučinu:)

MegaAlo kaže...

Znaci ja ti imam 15 godina visok sam 178 imam 62 kg i redovno treniram sve djelove tjela vec sigurno godinu i pol e sad ovak znaci trcati probaj hm na netu neke vjezbe bas pogledaj za trbusne misice a u teretanu nikad ne fali malo vise prestal si prije 2 mj si rekel e opet pocni jedi 1 na dan i to nekaj ne pre masno (cevape,hamburgere itd ) bjelo meso i onda trenirati kasnije normalno nakon 17 sati se NE JEDE bar ja a kasnije samo treniras odi s nekim prijateljem trcat zanimljivije je po mogucnosti koji je u boljoj formi i onda nek on samo trci a ti tak dugo dok te ne pocne slezena bolet trci i video ima  za skinut insanity beach body workout pogledaj na youtube pa skini ili kupi  bitno da dok treniras nemas previse odmora recimo 30 sekundi pa sljedeca vjezba

:D

...Auh, čovječe - a točka, zarez, navodnici? To pričaš za sebe, ili nekome, ili odgovaraš, ili citiraš? Nisam shvatio?
Uglavnom prilično mnogo krivih informacija, no ako tebi funkcioniraju, okej:)

PLASMAorLCD kaže...

Šta vi stvarno možete izdržati da ne jedete poslije 17h?

Nema šanse da izdržim negdje do 23:30 i zaspem tako.

Ma gluposti. Ljudi stvarno obožavaju dijeliti savjete pa makar bili totalna fikcija. Jede se.
no prije svega treba uzeti u obzir kakav tko ima bioritam. Ako "živiš" kasnije, odnosno kasnije se budiš i

ideš spavati u ovo doba, naravno da jedeš i kasno navečer. Bitno je da se odredi koliko PRIJE SPAVANJA a ne u koliko sati

po voznom redu jesti. Još je bitnije ŠTO jesti. Izgladnjivanjem pola dnevnog ciklusa genijalac katabolizira mišiće dok spava. 
Super "savjeti".
Evo ovdje je pojašnjeno što i zašto i kada jesti, a i mnogi su ovdje već ponovili.
Navečer su dobri vlaknasta hrana, intergalne žitarice, orašasti plodovi i posni sir koji ima kazeina.
Naravno umjereno sa kaloričnim orašastim voćem.
http://www.building-body.com/stvarnost-ili-fikcija-konzumiranje-hrane-prije-spavanja-deblja.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 1:09 (overhaul).
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Radi intervalno tipa 15 sec sprint, 45 lagano do osrenje, pa ispočetka i i vidi koliko možeš izdržati.

Ili još bolje, neka ih radi uzbrdo.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
14 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Ne slažem se s tom izjavom. Imam prijatelja koji u sebe unese dnevno 3000 kalorija sigurno i mršav je ko štap, dok ja ako unosim toliko i ne bavim se ničim mogu uvatit sto kila u par miseci.. dosta tu stvari igra ulogu...

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
17 godina
cecenac kaže...

Ne slažem se s tom izjavom. Imam prijatelja koji u sebe unese dnevno 3000 kalorija sigurno i mršav je ko štap, dok ja ako unosim toliko i ne bavim se ničim mogu uvatit sto kila u par miseci.. dosta tu stvari igra ulogu...

Kalorijski suficit -> dobivaš masu

Kalorijski deficit -> gubiš masu

Po tom principu funkcionira cijeli svemir, i ni ti ni tvoj prijatelj niste iznimka.

Inače kako znaš da on nije u deficitu sa 3000, a ti u suficitu sa 2500? 3000 je neka optimalna količina ako se unosi preko zdravih namjernica i balansirano, te ako je čovjek umjereno aktivan.

Ti si možda sam sebi usporio metabolizam sa prevelikim rezanjem kalorija ili krivim hranjenjem.

Inače ja kad sam na deficitu onda jedem svakih 2-3 sata i ekipa oko mene - Kako ti mršaviš a jedeš cijelo vrijeme? Da ja tolko jedem bila bi ko kamion...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
neaktivan
Bukva kaže...
Kalorijski suficit -> dobivaš masu

Kalorijski deficit -> gubiš masu

I ja sam to mislia, i to sam procita tek da sam pocea radit. Energija nemoze bit potrosena, moze joj se samo mijenjat oblik.

Al bia sam s tipom na ručku, pojea je 5 bržola i 2 tegle pomfrita. navečer dvi lepinje čevapa i pije soka ko vol. o slatku da ne govorim.. može pojest palačinki ti ih nemožeš napeć. i tanak je ko čačka... Vjerojatno organizam to šta on pojede ne pretvori u energiju vec samo izbaci dobar dio toga.. Nikad si nisam reza kalorije. Jedem kad sam gladan oduvijek i uvijek ću.  A kad nabacim koje kilo idem trčat. u teretani sam neredovito zbog faksa.. al idem i tamo 6 mjeseci godisnje. 

15 godina
mar123 kaže...

kolko km bi ja trebo otrcat svaki dan da bi poceo skidat masne naslage? svi pricate pocni trcat a nitko ne govori koliko.

Pa preporučeno je oko 100 kilometara dnevno. {#}

Pa trči koliko možeš. Imaš na internetu raznih uputa za početnike koliko trčati. Npr. hodaš 10 min pa trčiš 2 min i tako dalje. Al najbolje je viditi koliko možeš pa sam odrediti. Neće se masne naslage odmah početi skidati, treba uložiti truda!!!

Tko pod drugim jamu kopa dvije sreće grabi ali ćud nikad!!!
17 godina
Rast mišića i visina

ma znam ja da treba truda a i volje koju ja obicno izgubim nakon dva tri dana. sad na pocetku sam trco oko 2.5 km, danas cu probat ic na turu od 7km(3.5 tamo i onda nazad, s odmorom kad dođem tamo).

što se preporuca za pojest nakon treninga? vidim da puno ljudi jede banane u teretani.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 17:56 (mar123).
18 godina
mar123 kaže...

što se preporuca za pojest nakon treninga? vidim da puno ljudi jede banane u teretani.

PWM. a može i banane.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

da se pohvalim od 1 mjeseca sam se 7 kila udeblja :) još jedno 3-4 kile i lagano u cro gym teretanu

Avenged Sevenfold foREVer!
17 godina
neaktivan
overhaul kaže...
mar123 kaže...

PWM. a može i banane.

Ili čokoladno mlijeko.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
17 godina

Za PWM, mislim da bi i dvije kockice bijelog rafiniranog šećera bile bolji izbor od banana.

Nakon treninga trebaš podići inzulin u krvi da dostavi hranu mišićima. Banana nema niti blizu GI vrijednost da bi ju se smatralo dobrim PWMom.

Čokoladno mlijeko sam i sam prakticirao iako ima puno ljudi koji će ga popljuvati zbog kazeina.

Najbolji PWM je whey + glukoza u omjeru 60:40 (ili obratno, nisam ziher).

Ja odmah nakon treninga potamanim šaku grožđica. 45 minuta nakon toga ide normalni obrok.

17 godina
Bukva kaže...

Za PWM, mislim da bi i dvije kockice bijelog rafiniranog šećera bile bolji izbor od banana.

Nakon treninga trebaš podići inzulin u krvi da dostavi hranu mišićima. Banana nema niti blizu GI vrijednost da bi ju se smatralo dobrim PWMom.

Čokoladno mlijeko sam i sam prakticirao iako ima puno ljudi koji će ga popljuvati zbog kazeina.

Najbolji PWM je whey + glukoza u omjeru 60:40 (ili obratno, nisam ziher).

Ja odmah nakon treninga potamanim šaku grožđica. 45 minuta nakon toga ide normalni obrok.

whey mislis ono sto se kupi? to je meni preskupo i necu davat pare za to. a poslije treninga tesko da cu jest nesto normalno jer treniram navecer. 

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

whey mislis ono sto se kupi?

Pa zar se ne kupuje sva hrana?

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja svoju lovim u obližnjoj šumi.

Bolje i od trčanja.

Mes que un Club! FCBarcelona!
17 godina
Rast mišića i visina

znas na sto mislim.

17 godina
mar123 kaže...

a poslije treninga tesko da cu jest nesto normalno jer treniram navecer. 

Ako ne misliš poslije treninga pošteno jesti, onda bolje da nisi niti trenirao. Ovako ćeš samo dovesti tijelo do stanja u kojem će samo sebe početi razgrađivati.

17 godina
Rast mišića i visina

pa gle a sto da jedem? ja odem trcat oko 8 navecer, vartim se oko 9 i sto da onda jedem?

17 godina

Ja bih na tvom mjestu ovako napravio

Direktno nakon što dođeš s trčanja popio deci čokoladnog mlijeko i pojeo prstohvat grožđica.

Otuširao se, presvukao i što već, te ako odmah ili ubrzo ideš spavati nakon treninga pojeo negdje 200-250 g posnog sira i šaku kikirikija / badema / oraha / bilo kakvog orašastog ploda.

Ako nejdeš odmaš spavati onda nešto tipa 100g posnog i neki oblik mesa da te zasiti. Direkt prije spavanja 100g posnog sira i pola šake orašastih plodova.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koji je najbolji način pripreme pilećih prsa?

17 godina

Najbolji način pripreme bilo čega je kuhanje.

18 godina
Rast mišića i visina

Bukva svaka čast na trudu i ponavljanju, kad te čitam pitam se kako ti se da, kad ono tri retka

iznad ja isto:) Nemogu vjerovati da je ljudima danas uz toliko dostupnih informacija tako teško
tri klika mišem...samo na našem jeziku ima barem 10 foruma isključivo te tematike, kamoli

još zdrave krave, pliva zdravlja, coolinarke i td.. ili je ovo trolanje, dijete nam se kikoće, 

a mi naivni:)

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ovako.... uspio sam sa 85 past na 82kg... visok sam 177cm..  koja bi mi težina najviše odgovarala....? več nekih 2 tjedna prije spavanja radim 20 sklekova,60 ležnjaka i 60-120 trbušnjaka... ako dobijem na težini? hoće li bit to od mišića ili? ujutro u školi za gablec si nosim kroasan s čokoladom....ručam u malim količinama...a za večeru pojedem nešto voća ili salatu (izbjegavam banane)...i krečem se što više :) ali sad je problem sa ocjenama u školi pa je bed.. :)

[url=http://profile.xfire.com/superdox123][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/superdox123.png[/img][/url]
16 godina
neaktivan
SuperDox kaže...

ovako.... uspio sam sa 85 past na 82kg... visok sam 177cm..  koja bi mi težina najviše odgovarala....? več nekih 2 tjedna prije spavanja radim 20 sklekova,60 ležnjaka i 60-120 trbušnjaka... ako dobijem na težini? hoće li bit to od mišića ili? ujutro u školi za gablec si nosim kroasan s čokoladom....ručam u malim količinama...a za večeru pojedem nešto voća ili salatu (izbjegavam banane)...i krečem se što više :) ali sad je problem sa ocjenama u školi pa je bed.. :)

Nemoj jest te kroasane, od toga sigurno nećeš izgubit na masi... Popij ocjeđeni sok od naranče ili mlijeko i neke pahuljice lagane i jabuku recimo.

A šta se tiče težine, ako dobiješ nešto onda je to možda pola kile mišića... probaj radit više ponavljanja tih sklekova. Evo ti dobar program sklekova, sve je jasno i program stvarno funkcionira...

17 godina
Bukva kaže...

Ja bih na tvom mjestu ovako napravio

Direktno nakon što dođeš s trčanja popio deci čokoladnog mlijeko i pojeo prstohvat grožđica.

Otuširao se, presvukao i što već, te ako odmah ili ubrzo ideš spavati nakon treninga pojeo negdje 200-250 g posnog sira i šaku kikirikija / badema / oraha / bilo kakvog orašastog ploda.

Ako nejdeš odmaš spavati onda nešto tipa 100g posnog i neki oblik mesa da te zasiti. Direkt prije spavanja 100g posnog sira i pola šake orašastih plodova.

ja sam mislio da se ne jede prije spavanja, znaci prije spavanja da pojedem nesto konkretno. razmisljam si i da krenem ponovno u teretanu i tamo trcim na traci, sto mislite jel bolje tako ili vani?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice