Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.124
|
čitano: 8.723.782
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Rast mišića i visina

imam jedno pitanje. imam 15 godina, visok sam 171 cm i imam 59-60 kg sto je taman kilaza za tu visinu. sad ja iako nemam previse kila imam sala na trbuhu, malo, ono kad stojim ne kuzi se opce ali ima ga dovoljno da mi se trbusni misici na donjem dijelu ne vide. moje pitanje je kako to najlakse skinu tj. sto da radim? ja sam mislio trcanjem, mozda ima nesto sto bi bolje pomoglo. u teretanu netrebam ic jer ne zelim nabijat misicnu masu nego samo maknut salo, misica imam dovoljno. stvar je u tom da bi htio to maknut za nekih mjesec dana, pa jel bi kakvi proteini pomogli? znaci da maknem salo s trbuha i malo nabijem trbusne misice.

18 godina
Rast mišića i visina

Imaš 15 godina, manje od 60 kila sala na trbuhu i zaključuješ da mišića imaš dovoljno?

Dapače, nebi htio u teretanu da se nedo bog ne pretvoriš u Swartzeneggera kad digneš

bučicu :)
Probaj trčat, košarku,nogomet, što je već normalno za taj uzrast. 
Vjerujem da se nećeš rastopiti ako probaš, a sigurno nećeš preojačati i preomišičavit.

17 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...

imam jedno pitanje. imam 15 godina, visok sam 171 cm i imam 59-60 kg sto je taman kilaza za tu visinu. sad ja iako nemam previse kila imam sala na trbuhu, malo, ono kad stojim ne kuzi se opce ali ima ga dovoljno da mi se trbusni misici na donjem dijelu ne vide. moje pitanje je kako to najlakse skinu tj. sto da radim? ja sam mislio trcanjem, mozda ima nesto sto bi bolje pomoglo. u teretanu netrebam ic jer ne zelim nabijat misicnu masu nego samo maknut salo, misica imam dovoljno. stvar je u tom da bi htio to maknut za nekih mjesec dana, pa jel bi kakvi proteini pomogli? znaci da maknem salo s trbuha i malo nabijem trbusne misice.

Ovo što je overhaul rekao, ali međutim zašto imati trbušne kada nemaš mišićne mase, da ne izgledaš kao neki kostur?

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Koliko vidim želiš te famozne pločice, a nemaš pojma o ničemu, hmm pa evo nešto za tebe, proteini ti neće odmoći nikako, ako misliš potrošiti pare na proteine(whey)uzmi slobodno,neće štetit, to piješ iza treninga s utezima...(ja bi radije potrošio taj novac na prehranu)

Međutim ako želiš skinuti to salo s trbuha potreban ti je kalorijski deficit i cardio, pa sad guglaj da ne spominjem pravilnu prehranu s malom količinom uh.

17 godina
Rast mišića i visina

kazem da ne zelim u teretanu ic jer sam iso vec, prekinuo sam prije 2 mjeseca. misica imam i npr. kad stojim i napnem trbusne misice mogu ih osjetit i sve samo se ne vide od tog sala, sad ne kuzim s tom prehranom, sto trebam izbaciti a sto da jedem(i koliko?)

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

kazem da ne zelim u teretanu ic jer sam iso vec, prekinuo sam prije 2 mjeseca. misica imam i npr. kad stojim i napnem trbusne misice mogu ih osjetit i sve samo se ne vide od tog sala, sad ne kuzim s tom prehranom, sto trebam izbaciti a sto da jedem(i koliko?)

"visok sam 171 cm i imam 59-60 kg"

Ne bih rekao. 

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
14 godina
neaktivan

Evo ja ti sve objasnim,trenerske usluge su 300kn tjedno!!!!!!

Ili googlaj prijatelju....

Baš me zanima kako ćeš to predočiti u djelo što si naumio,a teško ti je malo potražiti na netu?????

16 godina
neaktivan
I.Kk kaže...
mar123 kaže...

Ne bih rekao. 

to kaže zato što se mjeri sa svojim vršnjacima, i još pogotovo ako je išao u teretanu vidi razliku između sebe i mlohavaca... ali tako to ne ide, uvijek moraš gledati jače od sebe i probat njih dostić i svoje rekorde obarat.

što se tiče trbušnih kakva ti korist samo od njih samih? razvijaj se u cjelini... doći će oni sami od sebe ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 10:57 (uber_low).
17 godina
neaktivan
uber_low kaže...
I.Kk kaže...
mar123 kaže...

Ne bih rekao. 

to kaže zato što se mjeri sa svojim vršnjacima, i još pogotovo ako je išao u teretanu vidi razliku između sebe i mlohavaca... ali tako to ne ide, uvijek moraš gledati jače od sebe i probat njih dostić i svoje rekorde obarat.

što se tiče trbušnih kakva ti korist samo od njih samih? razvijaj se u cjelini... doći će oni sami od sebe ;)

Heh, nisu mu veliki ti vršnjaci.

Pa da, meni je bolje vidjeti na nekome ona ogromna ramena u obliku kugle nego trbušne, a i razvijene noge su lijep prizor.

18 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pločice ti se ne računaju ako si mršav isto kao što se butri ne računaju velike sise ako je debela. Dakle ako ti je cijelo tijelo katastrofa niko ti neće gledat te "pločice". Radije se ti lijepo primi toga da cijelo tijelo izgradiš kako treba a uz dovoljno truda pločice će same doć. Ne ide to preko noći, samo strpljivo. Druga je stvar što sad ima 2mj do mora pa su se svi sjetili da bi mogli sad malo krenuti raditi jel ono treba se šetat po plažici. Čujem nove jazavce u gymu kak pričaju "ne treba mi puno, samo malo da nabildam ruke i da dobijem pločice". Bitch please. Normalno da 95% takvih neće nastaviti nego će odustati nakon mj dana max...

He who is brave is free.
17 godina
Rast mišića i visina

nekuzim ono "ne bih rekao", sto nebi rekao? 

gle, nisam ja mrsav, imam jake ruke i noge i to je sve uredu i naravno da bi moglo jace ali to sam dosta ojaco u teretani koa i trbusne misice samo sto ja imam sala pa se ne vidi, moje pitanje uopce nije bilo kako nabiti misice, ja ih vec imam samo sto mi se od sala ne vide i to salo ja zelim maknut. nema tog jako puno, kazem kad stojim uopce se ne vidi ali se ni ne vide trbusni. cito sam malo sad po netu i kazu da bi se trebalo prosjecno na dan uzimat 1500 kalorija i onda potrosit vise od tog i tako se skida salo, sad oni kazu da bi se tjedno trebalo potrsit oko 7000 kalorija vise od onog sto sam pojeo i to znaci tjedno 1kg masnih naslaga ide dole. sad me zanima kako da ja mjerim kolko sam kalorija unjeo u sebe? imam onu stvarcicu sto mjeri koliko sam potrosio trceci, ali neznam koliko sam unio u sebe.

lako ja kasnije kad skinem salo nabijam misice kad ce se oni vidit onda ali sad mogu 5 godina vjezbat trbusne kad se nece vidjet.

18 godina

Pa imaškalorijske tablice i tamo ti piše koliko šta ima kalorija i jednostavno zbrajaj,množi i to je to. Ne znam kako bi ti drugačije...

Za trbušne je najbitnija prehrana, možeš ti njih vježbati po ne znam koliko dnevno, ali ako se ne hraniš pravilno ništa se od toga neće vidjeti.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
17 godina
mar123 kaže...

imam jedno pitanje. imam 15 godina, visok sam 171 cm i imam 59-60 kg

Je, je, je oh how yes no imaš mišića. 

1500 kaloraija dnevno u 15. godini života? Taman recept da si shebeš hormone i da izgledaš ko J. Bieber.

Okani se dijeta. Ako i imaš koji postotak BF više nego što bi trebao za trbušne, izgori to sa cardiom. Inače, na 170 cm tek na 70-75 kg možemo početi pričati o tome da imaš kakvu-takvu mišićnu masu. Ovo na 60kg je smijeh.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Rast mišića i visina

pa nisam to ja smislio to sam procito na stranici sto je napiso neki lijecnik, reko je da prosjecna osoba trosi dnevno 1500 kalorija. kolko po tebi trosi?

i sto je cardio?

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 18:04 (mar123).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kardio trening je za gubljenje masnoća. To ti je npr. brzo hodanje, vožnja bicikla, trčanje. Što se tiče trbušnjaka, koje je netko naveo, trbušnjaci nisu dovoljni za isklesan trbuh, a ako se nepravilno ne rade, ne postiće se ništa. Treba prvo otopiti salo da bi se mišiči uopće vidjeli .Ključnu ulogu u cijeloj toj pruči igra prehrana, koja mora biti redovita u manje obroke više puta na dan (oko 5 puta npr.). 

Za gubljenje trbušnog sala su jako dobri izmjenični treninzi, npr. sprintanje, pa onda sporije hodanje...Optimalno je vježbati kardio 4-5 tjedno. 

14 godina
neaktivan

Prosječna osoba troši više kalorija od 1500. toliko troši osoba koja je na dijeti. Za ženu prosječne težine je prosječni dnevni unos kalorija oko 2000.  Muškarcima sa slabom fizičkom aktivnošću, treba oko 2100 kcal dnevno, sa srednjom od 2500-2700, a s jakom fizičkom aktivnošću im treba oko 3000 kcal dnevno. 

17 godina
Rast mišića i visina

pa dobro to cardio sam i planiro(nisam znao da se to tako zove). to s prehranom i je najteze, ja neznam sto bi ja jeo 5 puta na dan, ja jedem dvaput,nekad triput.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel mi može neko napravit neki jednostavni plan prehrane ili dat link. Visok sam 174,5cm i imam 65kg. U teretanu idem 3 puta tjedno

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 18:27 (cuspajz).
15 godina
Rast mišića i visina

15 god, 173 cm, 60kg.Htio bih barem do 65 dogurat.Ako kupim proteine koliko bih otprilike na dan trebao unositi?

(vjezbam vec oko 8 mjeseci)

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 18:38 (dustY).
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

pa nisam to ja smislio to sam procito na stranici sto je napiso neki lijecnik, reko je da prosjecna osoba trosi dnevno 1500 kalorija. kolko po tebi trosi?

i sto je cardio?

Neznam gdje si našao taj podatak ali sigurno nije točan. 

Probaj si izračunati potrošnju: http://scoobysworkshop.com/calorie-calculator/

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
18 godina
dustY kaže...

15 god, 173 cm, 60kg.Htio bih barem do 65 dogurat.Ako kupim proteine koliko bih otprilike na dan trebao unositi?

(vjezbam vec oko 8 mjeseci)

0.8 grama po kilogramu tezine je r.d.a. No za aktivnog covjeka, koji radi na dizanju kondicije i dobijanju misicne mase preporuca se 1.8-2grama po kilogramu. Uzmi naravno u obzir koliko unosis hranom, i koliko prosjecan "whey" ima u sebi postoak bjelancevina, a takodjer valja gledati i na tip bjelancevina. Nije sve u "wheyu" (zivio nam materinji engleski, kao da nemamo vlastitih rijeci-bjelancevina sirutke)
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Je, je, je oh how yes no imaš mišića. 

1500 kaloraija dnevno u 15. godini života? Taman recept da si shebeš hormone i da izgledaš ko J. Bieber.

Okani se dijeta. Ako i imaš koji postotak BF više nego što bi trebao za trbušne, izgori to sa cardiom. Inače, na 170 cm tek na 70-75 kg možemo početi pričati o tome da imaš kakvu-takvu mišićnu masu. Ovo na 60kg je smijeh.

točno to, ja imam 70-75 pa sam još uvijek goli kur*c, još tu toga fali... a dok se sjetim vremena kad sam bio na 60 bolje da i ne pričam, pa prijatelju ako imaš ikakvu šansu opet u teretanu kreni i ako ne možeš prirodno, onda počni i proteine uzimat ;)
imam ja jednog prijatelja koji je upravo u tvojim godinama kreno u teretanu, sad je takva mrga da ga se svi boje, ruke ima duplo šire od mojih... 

18 godina
uber_low kaže...

točno to, ja imam 70-75 pa sam još uvijek goli kur*c, još tu toga fali... a dok se sjetim vremena kad sam bio na 60 bolje da i ne pričam, pa prijatelju ako imaš ikakvu šansu opet u teretanu kreni i ako ne možeš prirodno, onda počni i proteine uzimat ;)
imam ja jednog prijatelja koji je upravo u tvojim godinama kreno u teretanu, sad je takva mrga da ga se svi boje, ruke ima duplo šire od mojih... 

Ajd, još jednom da ponovim jer mi je dosadno dok kompovi rade -

PROTEINI (PONAVLJAM HRVATSKI: to su BJELANČEVINEEE) NISU NEPRIRODNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gotovo sva (ona za ručak) hrana koju jedete ih ima! Proteini kao DODATAK prehrani su samo

koncentrat (iz soje, bjelanjka ili sira), dakle kao što je šećer koji kupite koncentrat iz voća/trske/repe ili ulje koje je koncentrat

masline, repice, suncokreta.

Plus, super si ga "ohrabrio" kako će odmah instantno u tim godinama postat hrpa mesa ako vidi teretanu.

Nema mišića bez puno puno puno dizanja tereta iza granica iznemoglosti i to kombinirano uz obilnu prehranu i odmor.

Da je drugačiije, nebi samo jedan na par stotina ljudi imao neke vidljive mišiće. Za razliku od pivskih mješina ili

podbradaka od prežderavanja krmetinom kombiniranog sa sjedalačkim navikama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2012 3:12 (overhaul).
14 godina
Rast mišića i visina

Hello guys, trebao bi savjet. Možda niste primjetili ali ljeto se bliži {#}, pa trebao bi par savjeta o kardio vježbama. Prije mjesec dana počeo sam pomalo (2-3 puta tjedna) lagano trčati a u zadnje vrijeme i malo aktivnije (4-5 puta tjedno). Sve je to amatersko trčanje, zadnje trčanje je bilo (prema točnosti GPS-a na mobu) u 19:35 minuta pređeno 3.77 km (avg. brzina 11.6 km/h) i to mi je bila neka maginarna granica, jedva sam došao do cilja tada da vam iskreno kažem (bez ikakvog stajanja tijekom trčanja) i sada bi mi trebao savjet kada je najbolje vrijeme za vježbati (gledano da sam kući iz škole tek u 2h), jeli bolje prvo "marendati" pa trčati ili se držati gladnim pa ići vježbati ili nešto sasvim treće. Nakupilo se sala oko trbuha i nešto sitno na nogama (nije ni guza u savršenom stanju {#}) i imam na 177 cm na ravnih 81 kg (što je malo previše). Pa sada bi te puste KG trebalo spremiti gdje bi bili korisni. Ukratko: Što marendati i koliko puta na dan? Kada vježbati? Što vježbati? Led zeppelin ili Green day{#}? Cilja se više na smanjenje Kg nego dobivanje mišića. Pa...

Da još nadodam ništa od teretane.

Nepismen
16 godina
neaktivan
overhaul kaže...

PROTEINI (PONAVLJAM HRVATSKI: to su BJELANČEVINEEE) NISU NEPRIRODNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dobro znaš na šta sam mislio... kao i ostatak foruma...

18 godina
uber_low kaže...
overhaul kaže...

dobro znaš na šta sam mislio... kao i ostatak foruma...

Moram periodicki ponavljati, ljudima se neda traziti po threadu, a i google im je nepoznanica ;)
16 godina
Rast mišića i visina

Prave mi roditelji malu teretanu, pa pitaju koje sprave da stave..(ali one koje su za više vježbi)...

Ja sam našao neku spravu koju možemo kupiti..(Ovako nešto), rekao sam da mi stave dvije šipke za propadanje, jednu za zgibove i da mi naprave leg press spravu(Stari je maher za to..)..

Što mi još treba?

Voljan sam uložiti još (No ne sad neke milijune..).

E da i imamo već bicikli za trčanje(bez sjedala..) i u "teretani" ću također raditi sklekove, trbušnjake, preskakanje užete i sl. Što predlažete, na što sve da pazim i sl.?

Uskoci su smješniji od inspektora Rexa, jer se zna da nema veće mafije od Šeksa!
14 godina
neaktivan

Znaci ja ti imam 15 godina visok sam 178 imam 62 kg i redovno treniram sve djelove tjela vec sigurno godinu i pol e sad ovak znaci trcati probaj hm na netu neke vjezbe bas pogledaj za trbusne misice a u teretanu nikad ne fali malo vise prestal si prije 2 mj si rekel e opet pocni jedi 1 na dan i to nekaj ne pre masno (cevape,hamburgere itd ) bjelo meso i onda trenirati kasnije normalno nakon 17 sati se NE JEDE bar ja a kasnije samo treniras odi s nekim prijateljem trcat zanimljivije je po mogucnosti koji je u boljoj formi i onda nek on samo trci a ti tak dugo dok te ne pocne slezena bolet trci i video ima  za skinut insanity beach body workout pogledaj na youtube pa skini ili kupi  bitno da dok treniras nemas previse odmora recimo 30 sekundi pa sljedeca vjezba

:D

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Šta vi stvarno možete izdržati da ne jedete poslije 17h?

Nema šanse da izdržim negdje do 23:30 i zaspem tako.

Mes que un Club! FCBarcelona!
17 godina
Rast mišića i visina

kolko km bi ja trebo otrcat svaki dan da bi poceo skidat masne naslage? svi pricate pocni trcat a nitko ne govori koliko.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice