Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.124
|
čitano: 8.722.522
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
I.Kk kaže...

Počni raditi mostove (guglaj back bridge ili Ido Portal pa tamo nađi). Alternativa ti je mrtvo dizanje, ali sa lakim težinama gdje se vele koncetriraš na tehniku, ovo je rehabilitiralo leđa od dosta ljudi.

Ne znam jel smijem radit ove mostove, probat ću, pa ako bude bolilo, neću ih radit, ali šta se tiće mrtvog dizanja, ja se uopće ne mogu sagnit podignit šipku :( a da ne pričam o težinama...

17 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...
I.Kk kaže...

Počni raditi mostove (guglaj back bridge ili Ido Portal pa tamo nađi). Alternativa ti je mrtvo dizanje, ali sa lakim težinama gdje se vele koncetriraš na tehniku, ovo je rehabilitiralo leđa od dosta ljudi.

Ne znam jel smijem radit ove mostove, probat ću, pa ako bude bolilo, neću ih radit, ali šta se tiće mrtvog dizanja, ja se uopće ne mogu sagnit podignit šipku :( a da ne pričam o težinama...

Pa ovako skini Convict Conditioning I počni raditi prvi korak za mostove. Prema autori svi to mogu raditi i oni sa ozljedama.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
18 godina

Lovac kako misliš da se ne možeš sagnuti? Šta imaš šipku u leđima? {#}

Kod mrtvog dizanja pazi na leđa, ako kreneš sa većim težinama, sigurno ćeš se napinjati i savijati leđa i tu može doći do ozljeda. Neka ti netko obavezno pokaže kako se pravilo izvodi mrtvo, inače ti ne ginu ozljede leđa kada kreneš sa većim težinama.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
16 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Lovac kako misliš da se ne možeš sagnuti? Šta imaš šipku u leđima? {#}

Kod mrtvog dizanja pazi na leđa, ako kreneš sa većim težinama, sigurno ćeš se napinjati i savijati leđa i tu može doći do ozljeda. Neka ti netko obavezno pokaže kako se pravilo izvodi mrtvo, inače ti ne ginu ozljede leđa kada kreneš sa većim težinama.

Ma neću radit mrtvo dizanje, ne smijem i ne želim niti probavat... Pero nemam šipku. da imam, vjerovatno bi se više moga spustit nego sada :(

A one mostove radim, ali samo one "polu mostove" gdje dižem samo noge... To je vježba za gluteuse i malo donja leđa mi opusti... Stvarno jako dobra vježba za one koje bole leđa...

16 godina
1.Lovac kaže...
Pero Dinamit kaže...

Lovac kako misliš da se ne možeš sagnuti? Šta imaš  šipku u leđima? {#}

Ma neću radit mrtvo dizanje, ne smijem i ne želim niti probavat... Pero nemam šipku. da imam, vjerovatno bi se više moga spustit nego sada :(

A one mostove radim, ali samo one "polu mostove" gdje dižem samo noge... To je vježba za gluteuse i malo donja leđa mi opusti... Stvarno jako dobra vježba za one koje bole leđa...

Probaj deadlift. I kakvih točno problema imaš s kičmom? Vjezbanje je jedna vrsta terapije.

17 godina
vrucajanjetina kaže...
1.Lovac kaže...

Ma neću radit mrtvo dizanje, ne smijem i ne želim niti probavat... 

Probaj deadlift.

Pa ovdje sve ekspert na ekspertu...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
Bukva kaže...
vrucajanjetina kaže...
1.Lovac kaže...

Ma neću radit mrtvo dizanje, ne smijem i ne želim niti probavat...

Probaj deadlift.

Pa ovdje sve ekspert na ekspertu...

{#}  uporan sam ja.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma pisao sam već 100 puta da imam problema s leđima, al evo još jednom.

Boli me lijevi dio donjih leđa, križa... Ugl. nešto mi se disk malo oštetio ili pomaknuo, to nisam baš razumio doktoricu i uz to imam skoliozu.

Najveći mi je problem taj šta se nemogu sagnut prema naprijed (ne mogu rukama dotaknit prste, ne mogu ruke ni do koljena spustit). Boli me dok sjedim, a nekad čak i dok ležim. Ne smijem dizat nikakve teške predmete niti se saginjat. Čučnit mogu, al jednom i to moram bit jako pažljiv.
Eto :D

16 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Ma pisao sam već 100 puta da imam problema s leđima, al evo još jednom.

Boli me lijevi dio donjih leđa, križa... Ugl. nešto mi se disk malo oštetio ili pomaknuo, to nisam baš razumio doktoricu i uz to imam skoliozu.

Najveći mi je problem taj šta se nemogu sagnut prema naprijed (ne mogu rukama dotaknit prste, ne mogu ruke ni do koljena spustit). Boli me dok sjedim, a nekad čak i dok ležim. Ne smijem dizat nikakve teške predmete niti se saginjat. Čučnit mogu, al jednom i to moram bit jako pažljiv.
Eto :D

aj ti sinko plivat mani se utega shebat češ se još više...ostavi se bilo kakvih vježbi bez stručne osobe uz takvu dijagnozu možeš samo uhebat još više stvar...

...train hard, feel good, never give up...
16 godina
neaktivan
deelight kaže...

aj ti sinko plivat mani se utega shebat češ se još više...ostavi se bilo kakvih vježbi bez stručne osobe uz takvu dijagnozu možeš samo uhebat još više stvar...

Ne brini, ne radim ja ništa šta ne mogu, a kad dođu toplija vrimena, ić ću svaki dan na more, bar 20 min poštenog plivanja odradit...
A doma se moram potrudit malo više radit ove vježbe za leđa...

16 godina
Rast mišića i visina

Sta radit kad te boli donji dio leda? Mislim mene ne boli, nit me ikada bolilo koliko se sjecam, boli me samo kad radim lednjake pa stavim uteg od 5 kila i rokam pa kasnije boli al ovak nist. Pitam jer moju curu boli a neznam sta da joj kazem, kao bakica hoda {#}

Nothing lasts forever
16 godina
neaktivan
Manje sjedenja vise hodanja vise gibanja opcenito uspravno drzanje itd.
16 godina
neaktivan
20 min plivanja postenog ti je nista
16 godina
neaktivan
deelight kaže...

Pa i nije ništa, a s obzirom da mi je 30 min dobrog pješačenja po velikim uzbrdicama i nizbrdicama do plaže, ovo je super vježba, a u moru mogu stat ja i po cijeli dan, ali 20 min plivanja je i više nego dovoljno...
Naravno leđno plivanje mi je pod obavezno...

14 godina
neaktivan
deelight kaže...

Ja nakon sta sam dosta ojaca u gymu + redovito trcim, i dalje krepam nakon pola sata plivanja u moru (doduse neman bas najbolju plivacku tehniku i masem ko konj poluretardirani..)

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
18 godina
deelight kaže...

Ovisi kakvog plivanja. Reci to kožulju, draganji i ostalima, koji umru u minutu vremena potrebnog za utrku.

17 godina

Meni HIIT trening traje čitavih 6 minuta, tako da je 20 i više nego dovoljno.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

20 minuta laganog plivanja, onako uz duž i poprjeko leđno, laganim tempom i onda pred kraj kraul brzo 100-200m i laganim tempom prsno do obale :P
Osušim se u 2 min, obučem i na putu sam za kući, prvo hodam nekakvih 100 metara, a zatim počmem trčat jednu jako strmu uzbrdicu i onda lagano šetanje do kuće.
Gdje ćeš bolji trening od tog?

16 godina
1.Lovac kaže...
Bukva kaže...

20 minuta laganog plivanja, onako uz duž i poprjeko leđno, laganim tempom i onda pred kraj kraul brzo 100-200m i laganim tempom prsno do obale :P
Osušim se u 2 min, obučem i na putu sam za kući, prvo hodam nekakvih 100 metara, a zatim počmem trčat jednu jako strmu uzbrdicu i onda lagano šetanje do kuće.
Gdje ćeš bolji trening od tog?

Plivaj leptir stilom. To ce osigurat da trening nije preopusten.

15 godina
Rast mišića i visina

Vidim da vas dosta tu spominje bolove u leđima i traži savjet. Prije nekoliko godina trpio sam strašne bolove u donjem djelu leđa prilikom sjedenja i to je trajalo gotovo godinu dana. Bilo je frustrirajuće, nepodnošljivo... Nije mi bilo jasno kako mlad čovjek koji igra nogomet, rekreira se može imati takve probleme. Prošao sam sve potrebne preglede i rengenska slikanja, doktore ortopede... dijagnoza je bila skolioza i još par stvari da sad ne ulazim previše u detalje. Prošao sam mjesece fizikalne terapije za koje sada mogu reći da su djelovali otprilikao kao i sveta vodica. Nakraju me izvukla teretana uz strogo pridržavanje savjeta kako i što vježbati koje su mi dali doktori fizikalne medicine i fitness instruktor.

O čemu se radi. Činjenica je da se malo krećemo, sjedimo pred kompjuterima i TV-ima i dolazi do slabljenja mišića i svo opterećenje gornjeg dijela tjela pada na kralježnicu. Propisano mi je jačanje trbušnih i leđnih mišića, a to mi nije teško palo s obzirom da sam i inače redovan posjetitelj teretane, i već nakon prvog treninga osjećao sam trenutno olakšanje koje je s vremenom dovelo i do nestanka boli u potpunosti. Kod mene je problem bio i pogrešan način vježbanja u teretani jer sam pojedine mišićne grupe zanemarivao.

Zbog svog pozitivnog iskustva još više volim teretanu i preporučio bih je svakome. S tim da kao netko tko već 7 godina redovno 2-3 puta tjedno ide u teretanu mogu dati savjet: naučite vježbati pravilno, ne forsirajte što veću kilažu - velike su šanse da se ozlijedite ili nepravilno razvijete, zaboravite da ćete izgledati kao profesionalni bodybilderi, vježbajte zbog sebe i svog zdravlja i pobogu ne mućkajte kojekakve napitke, mogu vam samo naškoditi.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da se i ja uključim.

Znači imam 18 godina, 73 kg 183-184 cm.

Od 3. osnovne san trenira košarku, pa sve do ima godinu dana, znači nekih 8-9 godina, ali ne da sam sidio na klupi, nego amo rec, necu da se hvalim "bio" talenat, igra redovito puna minutaza i sve.

Teretanu nikad nisam radio, kako u klubu tako ni u privatnoj teretani, sve sto sam radio bilo je: sklekovi, trbusni, trcanje i igranje loptom.

Fizicki sam bio ono normalan, ali nikad nista extravagantno. Trbusni su se uvik nazirali, ne nesto posebno, ali bilo ih je. Nikad nisan ima neku misicnu masu i sl.

Ima godinu dana sam presta igrat kosarku, neki razlozi, razilazenje u misljenjima, nebitno, nije nikakva ozljeda i sl. Nikad nisam ima nekih problema sa zdravljem, (1 upala pluca, za vrijeme pticje gripe ), i to je to.

Dok sam trenira znaci ima san oko 68-70 kg.

U godinu dana dobio sam cak 3 kg, haha, i sad mene zanima, (pušač sam).

Znači, financijski nemogu u teretanu (220 kn misecno, svaki dan).

Kako bi ja moga , živim u stanu, uz trčanje, i sklekove i trbusnjake, malo ne dobiti mase, nego samo malo muskulature, da se ocitavaju opet trbusnjaci i sl.

Nemam škembu (pivski stomak) ispred sebe niti išta, naizgled normalan momak.

Ako netko može pomoći, ili udjelit kakav savjet, zahvaljujem unaprijed.

Odi na google i upiši SEARCH...:)
16 godina
Rast mišića i visina

Cardio vjezbe, umor i slicno. Na YT-u napisi Cardio exercises i da vidis :)

Nothing lasts forever
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Momci da vam se pohvalim :D
Evo 2 ipo mjeseca teretane i pogledajte moj napredak ;)
Leptir sa 25kg na 45kg

Kosi benč sa 20kg na 45kg

Ravni benč sa 25kg na 55kg (danas sam uspio jednom samostalno dignit 65 kg)

Lat mašina na prsa sa 25 kg na 35kg (ovdje namjanje napredujem)
Sholder press sa 25kg na 35kg

Biceps s bučicama sa 5kg na 10kg, a sa Z šipkom sa 15kg na 20kg :D

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Po meni,leptir i lat mašinu si najmanje napredovao...

Ali čestitke za ovo ostalo ;)

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Lat mašinu užasno sporo napredujem, to mi je preteško podignit kilažu...
A leptir sam tek prošli tjedan uspio povećat i radit sa 40 i 45 serije, a prije sam radio sa 35 i 40kg

Usput... Trapez sa bučicama od 17.5kg a sa Z šipkom 25kg :D

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jeb.eš to da čujemo squat i deadlift? 

16 godina
neaktivan
hrvoje_zg91 kaže...

Pa da pratiš temu znao bi da to ne smijem radit... Danas sam probao deadlift sa šipkom od 10kg i napravio 3 puta i evo me još probijaju bolovi u leđima, a pravilno sam radio... :(

17 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...
hrvoje_zg91 kaže...

Pa da pratiš temu znao bi da to ne smijem radit... Danas sam probao deadlift sa šipkom od 10kg i napravio 3 puta i evo me još probijaju bolovi u leđima, a pravilno sam radio... :(

De prvo ovo pročitaj pa ih onda radi. Kladim se da si radio mrtva dizanja sa zakrivljenim leđima i sa još nekim nedostacima.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
15 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...
hrvoje_zg91 kaže...

Nauči tehniku ...skini starting strenght i češi po tome...bit će mase ,bit će mišića..samo uz to kvalitetno jedi

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Rekao sam vam da sam pravilno radio, sve sam ja to pogledao i kraj mene je stajao momak koji je to radio sekundu prije mene i rekao mi je da dobro radim. Nije do tehnike, već je meni otišao taj šugavi disk u donjem dijelu leđa i ne mogu...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice