Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.124
|
čitano: 8.722.522
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
lange kaže...

ne kuzim sta si sa time htio reci? objasni mi!

Većina ljudi izbaci laktove na 90 stupnjeva kad radi sklekove, a pravilna tehnika nalaže da ih uvučeš skroz blizu tijela.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
16 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Kupio sam i ja tu šipku za zgibove u Lidl-u ali ne znam gdje da je stavim.. Na štok mi je malo nezgodno. Još bi mi najbolje bilo raditi zgibove na otvoronom tj. ispred kuće..

Ima li netko iskustva sa liječenjem skolioze? Prije par godina sam naglo narastao i "dobio" skoliozu.. Išao sam na one vježbe/terapije 3-4 mjeseca ,ali nekog značajnog pomaka nije bilo. Leđa me bole kad sam neko vrijeme sagnut ,a i malo mi je jedna strana prsa malo više izraženija.

Što bi sad trebalo raditi? Mislio sam uskoro krenuti u teretanu pa da mogu malo i raditi vježbe za jačanje leđa.

Ovako, nemoj se dat smest šta nisi u 3 mjeseca ništa postigao vježbanjem tih vježbi za skoliozu, ja sam pogrješio šta sam odustao od tih vježbi prije par godina i evo sad kako sam još izrastao i još više stajao pogobljeno, samo mi je još gore. Radi obavezno vježbe, pa makar to bilo 3 puta tjedno, a meni je prije 2 mjeseca kad sam zadnji puta bio na vježbama rekao lik da bi se ove vježbe trebale bar 2 puta dnevno radit po 10 min, al da bi bilo super 3 puta po 15-20 min :D

I.Kk kaže...

Većina ljudi izbaci laktove na 90 stupnjeva kad radi sklekove, a pravilna tehnika nalaže da ih uvučeš skroz blizu tijela.

Ma koje su to gluposti, zašto ne pod 90° -.-'

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 20:31 (1.Lovac).
16 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

različitim položajem ruku vježbaš različite mišiće, a ovi s rukama  odnosno laktovima uz tijelo pogađaju više mišića i efikasniji su.

16 godina
uber_low kaže...
1.Lovac kaže...

različitim položajem ruku vježbaš različite mišiće, a ovi s rukama  odnosno laktovima uz tijelo pogađaju više mišića i efikasniji su.

Kod svih sklekova rade prsa, ramena i triceps, ti sklekovi 'uz tijelo' su tezi jer skoro pa tezina cijelog gornjeg dijela djela je na rukama. Nema tu pravilni nepravilni, deri :)

Nothing lasts forever
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Kod svih sklekova rade prsa, ramena i triceps, ti sklekovi 'uz tijelo' su tezi jer skoro pa tezina cijelog gornjeg dijela djela je na rukama. Nema tu pravilni nepravilni, deri :)

probaj radit sklekove s nogama na povišenom, recimo pol metra, reci dal ti se sve jednako napreže ili prsa više? isto tako sklekove u stoju, dal ti se ramena naprežu najviše?

16 godina
uber_low kaže...
Fake_Alert kaže...

probaj radit sklekove s nogama na povišenom, recimo pol metra, reci dal ti se sve jednako napreže ili prsa više? isto tako sklekove u stoju, dal ti se ramena naprežu najviše?

A sta sam ja rekao? Tezi jer tezina tijela ode na ruke.

Nothing lasts forever
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

nisi ništa krivo reko, samo drugačiji sklekovi drugačije mišiće pogađaju odnosno drugačije raspoređuju težinu tijela ;)

16 godina
uber_low kaže...
Fake_Alert kaže...

nisi ništa krivo reko, samo drugačiji sklekovi drugačije mišiće pogađaju odnosno drugačije raspoređuju težinu tijela ;)

Pa to da, sad kako tko hoce radit, na njemu je volja :)

Nothing lasts forever
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da al ja i dalje nisam razumio šta je KK želio reč s tim da to nije pravilna tehnika, kad postoji miljun tehnika za sklekove, al dobro :D

17 godina
1.Lovac kaže...

Da al ja i dalje nisam razumio šta je KK želio reč s tim da to nije pravilna tehnika, kad postoji miljun tehnika za sklekove, al dobro :D

Dobro je rekao...

Pod 90° ti jako puno toga prosipaš. Jednostavno vježba nije niti blizu efikasna kao ako staviš ruke pod 45° ili bliže.

Druga stvar je što pod 90° ramena imaju povećan rizik od ozljeđivanja. Ako možeš izvesti nešto, to nužno ne povlači da je taj mišić dizajniran da tako nešto radi.

Osim toga, ako radiš sklekove pod 90° tjelo "pamti" takav otpor i postoji jako velika vjerojatnost da bench press radiš krivo (također pod 90 a ne pod 45) i ovdje zbog puno veće težine ozljeda ramena je neizbježna.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2012 10:37 (Bukva).
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
1.Lovac kaže...

Dobro je rekao...

Pod 90° ti jako puno toga prosipaš. Jednostavno vježba nije niti blizu efikasna kao ako staviš ruke pod 45° ili bliže.

Druga stvar je što pod 90° ramena imaju povećan rizik od ozljeđivanja. Ako možeš izvesti nešto, to nužno ne povlači da je taj mišić dizajniran da tako nešto radi.

Osim toga, ako radiš sklekove pod 90° tjelo "pamti" takav otpor i postoji jako velika vjerojatnost da bench press radiš krivo (također pod 90 a ne pod 45) i ovdje zbog puno veće težine ozljeda ramena je neizbježna.

Hvala care. Spasio si me od rasprave koja bi poznajući ljude u pitanju trajala dugo.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
15 godina
neaktivan
Bukva kaže...
1.Lovac kaže...

Gledam i čudim se neznanju ljudi ode,dok neki od tih koji neznaju osnove,prosipaju pamet po forumu.
Tebi Bukva i I.KK thumb up.

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
14 godina
I.Kk kaže...
Bukva kaže...
1.Lovac kaže...

Dobro je rekao...

Hvala care. Spasio si me od rasprave koja bi poznajući ljude u pitanju trajala dugo.

pa jesam ja gdje spominjao kako ja radim sklekove da bi ti meni govorio o tehnici sklekova?!

neznam koliko ste star KK (nepise ti u profilu) ali vjeruj mi napravi sam sklekova ....uhh u zivotu stim jos 9god teretane.

nije da pametujem ali sto se tice vjezbi,tehnika nema sta nisam probao.

bukva izgleda da nisi bio u vojsci?! tko te tamo pitao za tehniku,stupnjeve radenja sklekova (ozljede,itd)?! nitko.60%ljudi je tamo doslo sto su u zivotu napravili 10sklekova i onda odjednom radili po 400sklekova na dan.i znas kaj?! NITKO SE NIJE OZLJEDIO?! cudno kaj ne!!

samo da ti kazem sto se tice stupnjeva (ukratko).stupnjevi ti ovise sta ces bolje pogoditi-rame,triceps,prsa,itd!

17 godina
neaktivan
lange kaže...

pa jesam ja gdje spominjao kako ja radim sklekove da bi ti meni govorio o tehnici sklekova?!

neznam koliko ste star KK (nepise ti u profilu) ali vjeruj mi napravi sam sklekova ....uhh u zivotu stim jos 9god teretane.

nije da pametujem ali sto se tice vjezbi,tehnika nema sta nisam probao.

bukva izgleda da nisi bio u vojsci?! tko te tamo pitao za tehniku,stupnjeve radenja sklekova (ozljede,itd)?! nitko.60%ljudi je tamo doslo sto su u zivotu napravili 10sklekova i onda odjednom radili po 400sklekova na dan.i znas kaj?! NITKO SE NIJE OZLJEDIO?! cudno kaj ne!!

samo da ti kazem sto se tice stupnjeva (ukratko).stupnjevi ti ovise sta ces bolje pogoditi-rame,triceps,prsa,itd!

Samo sam prehodno pretpostavio da to radiš pošto 100 % ljudi koje sam vidio to rade. Ovo što ja predlažem čini sklek efikasnijim. Naravno da se nećeš ozljediti s sklekom kada nemaš nikakvu vanjsku težinu, ali radi sklek sa velikim težinama poput ovog tipa i reci mi kako ti se rame osjeća.

Inače moju stranu podržavaju treneri za sportske perfomanse. Kada možeš uraditi 20-30 sklekova ne treniraš više snagu, samo izdržljivost pošto je intezitet premali.

Pročitaj jošovo zašto su uvučeni laktovi bolji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2012 18:20 (I.Kk).
17 godina
lange kaže...

Kakve veze ima vojska sa teretanom? Apsolutno nikakve! U vojsci ti dobivaš aerobni i anaerobni kapacitet (VO2), dok ovdje govorimo o vježbama snage.

Prvo nisu sigurno radili odjednom 400 sklekova, jer manje od 0,1% ljudi može napraviti 100 sklekova u komadu. Nekako sumnjam da se našlo takvih 200 na jednom okupu u nekoj vojarni.

Drugo ajmo ovako...

Zamisli auto. I sad jednoga dana netko dođe i ogrebe ti ga s ključem. Vidi se jako, jel? E, a sad što misliš koliko će tebi trebati da takvu istu štetu napraviš ako lagano pređeš preko boje s noktom? Godina, dvije, tri, deset? Nije ni bitno - bitno je da će se jednom vidjeti to što ga ti svakodnevno "gladiš" noktom u neko dogledno vrijeme.

Ista stvar je i ovdje. Recimo da su ljudi i radili 400 sklekova svaki dan. I koliko je to trajalo? Najdulje 9 mjeseci. Nakon tih 9 mjeseci nitko od njih nije niti takvu sklek. Ali ajde nađi 200 ljudi i nek tako rade sklekove 10 godina, pa onda idemo vidjeti koliko njih će se ozljediti.

Ozljeda neće doći ni danas, ni sutra, ni prekosutra, ali tijelo pamti kada ga ti zlostavljaš i prije ili kasnije nešto će puknuti ili otkazati. Pa zar kreneš u 20-oj u teretanu da bi s navršenih 40 bio invalid? Mislim da to nikome nije cilj. Opet kažem - ni u snu 90°, već najšire 45°.

Znaš gdje je najgori problem? To što če taj netko doći na bench press, staviti recimo 90 kg na njega i ići raditi do otkaza. I prvi puta će napraviti pravilno. Prilikom drugog ponavljanja će već biti umoran pod tom kilažom i koncentrirati će se isključivo na pozivitan dio vježbe (pull kod bencha, odnosno odgurivanje), tehnika pada u drugi plan i eto ti već nekih 60°. Kod trejćeg ponovaljanja samo će boga moliti da nekako odgurne tu šipku od svojih prsa pa makar i do pola i tu kompletna pravilna tehnika pada u vodu. Pošto je naučen na 90°, to će i napraviti i prebaciti će određeni presing na front deltoid (prednje rame) koji ne može niti približno toliko kilaže izdržati koliko mogu prsa i evo ti ozljede.

Mislim, ti radi kako hoćeš. Nit mene manje, nit više - al napominjem da 90° sklekovi nisu pravilni sklekovi i oni vode k ozljedi. Ima milijun tehnika i načina kako napraviti sklek, ali niti jedna ta tehnika te ne bi trebala voditi k ozljedi. Ako vodi - onda to nije pravilno izvođenje vježbe. Osim toga 90° ne pogađa ništa već rasterećuje prsa na način da veći shifting ide preko ramena i korigira put kretanja na taj način da ti prosipaš energiju u prazno.

Ako ideš na to da ovako možeš napraviti 3 skleka više nego sa pravilnom tehnikom, e onda jbg kompletno vježbanje i ostalo ako ti je to cilj.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Ljudi, šta je dobro jesti za dorucak?

Kupio sam si nedavno u lidlu integralne zobene pahuljice iz cijelog zrna pa sad pokusavam sto vise jesti zajedno sa nesquik-om(moram nesto slatko dodati jer je samo pregadno :D).

Treba mi nesto sto ce mi dati sto vise energije a da je zdravo.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
17 godina

Uzmeš one zobene plave ili zelene ili žute (mislim u Billi) - 500g za nekih 10 kn.

To pomješaš sa jogurtom, dodaš šaku grožđica i meda. Ako si na defki zaustaviš se na ovome. Ako nisi dodaš šaku orašastih plodova po izboru.

Ako ti fali energije ili ti nije dovoljno ukusno dodaj bananu i još meda.

15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Kupio sam si nedavno u lidlu integralne zobene pahuljice iz cijelog zrna pa sad pokusavam sto vise jesti zajedno sa nesquik-om(moram nesto slatko dodati jer je samo pregadno :D).

Ma dva sirova jaja... {#}

Sharing Is NOT Stealing!
16 godina
neaktivan
Mamic kaže...
EZY-E kaže...

Ma dva sirova jaja... {#}

ma šta dva, to ti je premalo za salmonelu dobit ;)
sirova jaja jedi jedino ako si sa sela i imaš svoje kokoši... inače ne bi ti baš preporučio 

16 godina
Rast mišića i visina

Ima vise kvalitetnih proteina kad ides pec jaja nego glumit frajera i sirova pojest. Pihh nema boljeg i jest jaja i kruh umakat.

Nothing lasts forever
15 godina
neaktivan
uber_low kaže...
Mamic kaže...
EZY-E kaže...

sirova jaja jedi jedino ako si sa sela i imaš svoje kokoši... inače ne bi ti baš preporučio 

Zaboravio sam to napisat,naravno da moraju bit sa sela,zdravija su i kvalitetnija i još dodaš domaćeg sira i ne treba ti nikakav protein!

Sharing Is NOT Stealing!
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2012 21:35 (Mamic).
14 godina
Bukva kaže...
lange kaže...

Kakve veze ima vojska sa teretanom? Apsolutno nikakve! U vojsci ti dobivaš aerobni i anaerobni kapacitet (VO2), dok ovdje govorimo o vježbama snage.

Prvo nisu sigurno radili odjednom 400 sklekova, jer manje od 0,1% ljudi može napraviti 100 sklekova u komadu. Nekako sumnjam da se našlo takvih 200 na jednom okupu u nekoj vojarni.

Drugo ajmo ovako...

Zamisli auto. I sad jednoga dana netko dođe i ogrebe ti ga s ključem. Vidi se jako, jel? E, a sad što misliš koliko će tebi trebati da takvu istu štetu napraviš ako lagano pređeš preko boje s noktom? Godina, dvije, tri, deset? Nije ni bitno - bitno je da će se jednom vidjeti to što ga ti svakodnevno "gladiš" noktom u neko dogledno vrijeme.

Ista stvar je i ovdje. Recimo da su ljudi i radili 400 sklekova svaki dan. I koliko je to trajalo? Najdulje 9 mjeseci. Nakon tih 9 mjeseci nitko od njih nije niti takvu sklek. Ali ajde nađi 200 ljudi i nek tako rade sklekove 10 godina, pa onda idemo vidjeti koliko njih će se ozljediti.

Ozljeda neće doći ni danas, ni sutra, ni prekosutra, ali tijelo pamti kada ga ti zlostavljaš i prije ili kasnije nešto će puknuti ili otkazati. Pa zar kreneš u 20-oj u teretanu da bi s navršenih 40 bio invalid? Mislim da to nikome nije cilj. Opet kažem - ni u snu 90°, već najšire 45°.

Znaš gdje je najgori problem? To što če taj netko doći na bench press, staviti recimo 90 kg na njega i ići raditi do otkaza. I prvi puta će napraviti pravilno. Prilikom drugog ponavljanja će već biti umoran pod tom kilažom i koncentrirati će se isključivo na pozivitan dio vježbe (pull kod bencha, odnosno odgurivanje), tehnika pada u drugi plan i eto ti već nekih 60°. Kod trejćeg ponovaljanja samo će boga moliti da nekako odgurne tu šipku od svojih prsa pa makar i do pola i tu kompletna pravilna tehnika pada u vodu. Pošto je naučen na 90°, to će i napraviti i prebaciti će određeni presing na front deltoid (prednje rame) koji ne može niti približno toliko kilaže izdržati koliko mogu prsa i evo ti ozljede.

Mislim, ti radi kako hoćeš. Nit mene manje, nit više - al napominjem da 90° sklekovi nisu pravilni sklekovi i oni vode k ozljedi. Ima milijun tehnika i načina kako napraviti sklek, ali niti jedna ta tehnika te ne bi trebala voditi k ozljedi. Ako vodi - onda to nije pravilno izvođenje vježbe. Osim toga 90° ne pogađa ništa već rasterećuje prsa na način da veći shifting ide preko ramena i korigira put kretanja na taj način da ti prosipaš energiju u prazno.

Ako ideš na to da ovako možeš napraviti 3 skleka više nego sa pravilnom tehnikom, e onda jbg kompletno vježbanje i ostalo ako ti je to cilj.

da kakve veze ima vojska sa teretanom?! nitko ne spominje vojsku i teretanu (čitaj STA PISEM)! usporedivao sam vojsku i sklekove.nismo radili odjednom 400sklekova nego tokom dana.sve to stoji sta si bio napisao svezi ozljeda i vremena ALI (uvijek ima ali) otiđi u par teretan i na prste ces moci nabrojati tko radi pravilno.uvijek ima varanja (i sam varam).ma tko jos ide u teretanu a da ne vara?!hoces od vjezbi hoces od proteina pa sve do zescih stvari.

17 godina
neaktivan
lange kaže...

ma tko jos ide u teretanu a da ne vara?!

Ja (inače treniram kod kuće), snimam većinu setova pa ocjenim sam tehniku ili stavim na forume da mi reknu pogreške.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 14:55 (I.Kk).
14 godina
I.Kk kaže...
lange kaže...

Ja (inače treniram kod kuće), snimam većinu setova pa ocjenim sam tehniku ili stavim na forume da mi reknu pogreške.

pa zato i nedes u teretanu!

17 godina
neaktivan
lange kaže...
I.Kk kaže...
lange kaže...

Jedino ne idem u teretanu jer je nemam nigdje, a i da jesam moja kamera ide tamo.

18 godina
lange kaže...

otiđi u par teretan i na prste ces moci nabrojati tko radi pravilno.uvijek ima varanja (i sam varam).ma tko jos ide u teretanu a da ne vara?!hoces od vjezbi hoces od proteina pa sve do zescih stvari.

Hm ne kontam, otkad je ishrana varanje? Ne jedi proteine(u pilećim prsima, siru, tuni, soji ili kao koncentrat u prahu) pa vježbaj, jer inače "varaš"?
Super ideja.  
Šta, pravi junak ne pije vodu, ne jede, ne spava 48 sati i onda trči 40 kilometara prije seta

benchpressa od 120 kila? Pravilno izvođenje vježbi je "izmišljeno" zato da nebi došlo do ozljeda. Pomaganje pri završnom broju u seriji

nije toliko varanje koliko pucanje iznad limita da se mišići maksimalno natjeraju na obnovu nakon vježbe.
Gomila jedne te iste vježbe vodi pretreniranosti, odnosno mišići se organiziraju na poznato opterećenje da efikasno prežive, ne da rastu.

To je i dobar način sa se ponavljajućim jednoličnim opterećenjem s*ebu laktovi i ramena, njihovi ligamenti i podmazivanje.

BTW. mene su u vojsci neuki debili ubili. A bila je puna ambulanta ljudi na poštedi zbog ligamenata i upala nakon par tjedana.
Upravo forsiranje višesatnih svakodnevnih ponavljajućih kretenarija poput stotina čučnjeva, sklekova i trčanja u vojnoj spremi učinili su da su mi mišići atrofirali
(još je i prehrana također bila koma, a i nije se spavalo dulje od 5 sati), pa sam na kraju tog debilnog vojničkog drila jedva

prelazio poligon sa preprekama, i to nakon što sam se bavio gimnastikom. Uspomena mi je i urastao nokat na palcu noge,

zahvaljujući "strojevom koraku". Ofkors da su ljudi kad su skontali što im se radi, varali - da prežive.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 16:00 (overhaul).
14 godina
I.Kk kaže...
lange kaže...
I.Kk kaže...
lange kaže...

Jedino ne idem u teretanu jer je nemam nigdje, a i da jesam moja kamera ide tamo.

gdje mogu vidjeti tvoj trening?da i to vidim

14 godina
Mamic kaže...
uber_low kaže...
Mamic kaže...
EZY-E kaže...

Zaboravio sam to napisat,naravno da moraju bit sa sela,zdravija su i kvalitetnija i još dodaš domaćeg sira i ne treba ti nikakav protein!

BRAVO!!! jos da decko dobi salmonelu i onda ste napravili posao sa svojim idiotskim savjetima!

17 godina

Lange ti imaš toliko krivu predodžbu na toliko razina da je to začuđujuće za nekoga tko misli da zna dvije stvari o ovoj temi...

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja "pijem" domaća jaja ima vec 3-4 mjeseca.

Sharing Is NOT Stealing!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice