Pozdrav svima,
Trebao bih savjet od iskusnijih kolega oko slaganja nove konfiguracije. Zadnjih par dana dosta citam o
komponentama i njihovu slaganju (ovaj forum se pokazao izuzetno koristan), ali naravno ne zelim nes zaj**** pa mi treba pomoc.
Odmah u startu da vam kazem, totalni sam tudum sto se tice hardware-a pa mozete ocekivati glupih pitanja s moje strane. 
Za sto cu koristiti komp?
Komp manje vise koristim samo za surfanje i gledanje filmova a za to mi je i trenutna konfiguracija sasvim dovoljna.
Vec dugo nisam igrao nikakve igrice, ali kad sam vidio trailer za novi Skyrim (totalni sam sucker za TES serijal, nemrem si pomoci :) brzo je pala odluka o kupnji novog kompa.
Želio bih izbjeci nepotrebno trosenje novca na konfiguraciju koja mi zapravo ne treba. Ne planiram vrtiti nikakve zahtjevne programe, samo igrice i nemora mi sve biti na maksimumu, ali ipak bih htio da mi igra ne trza na min detaljima i slično.
Ovo su za sada system requirements za Skyrim:
Minimum System Requirements
* OS: Windows XP, Vista or Windows 7 Sve isto samo CPU jači;
* CPU: Core 2 Duo 2.0 GHz or Althon X2 2.0 GHz (recommended CPU: Core 2 Quad 3 GHz)
* RAM: 3 GB
* HDD: 15 GB
* Graphics: 512 MB card
* Sound Card: DirectX 9 Compatible
* DirectX: Version 9.0c
Imam kompove cijeli život, a još nijednom nisam sam sklepao neki pa cu sad probati, pa kud puklo da puklo.
Spreman sam potrošiti maksimalno nekih 3500 kn, ali bio bih sretan kada bih potrošio i manje.
Od sadasnjeg kompa bi si ostavio samo kučište i HDD i eventualno optički disk.
Pitanja:
Većina današnjih HDD-a su 7200 rpm-a, moj je 5400. Da li to, i s tim povezan data transfer, igra neku bitniju ulogu kod igranja igrica ili je to samo bitno kod prijenosa podataka, kopiranja itd.? (upozorio sam vas da ce biti glupih pitanja :))
Kučište je midi tower, ima na bočnoj stranici hlađenje. Moram li paziti na nešto posebno kod kučišta ili je dobro bilo kakvo pod pretpostavkom da MBO i sve ostalo stane u njega?
AMD ili Pentium? Znam da na ovo pitanje nema jednoznačnog odogovora, ali eto.
Da li ići na overcloackanje, otključavanje jezgri i L3 cache-a i slično ili niš ne dirati?
Isplati li se kupovati polovne komponente ili ipak kupovati sve novo?
Za sada su mi ovo glavna pitanja koja me muče, kada se odlucim za procesor biti će ih još vezano uz MBO, napajanje, hlađenje itd...
Unaprijed hvala 
Odoh ja još čitat po forumu