Savjet za konfiguraciju

poruka: 20
|
čitano: 1.430
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Savjet za konfiguraciju do 2500kn

Pozdrav svima!

Ukratko, trazim komp koji bi mi sluzio za obradu fotografija (nista prezahtjevno), koji bi mogao dignut jboss web server i eclipse 3_6 (a da ne potrosim 3 godine na izradu login ekrana web aplikacije), i mozda za poneku igru (novo mi je sve unutrag 4 godine, tako da ne treba pretjerivat sa grafickom karticom hehe). Samo kistra, bez monitora i periferije.

E sad, fond je limitiran na 2500kn (mozda koja 100tka gore, ako netko nudi bas nesto jako dobro hehe). Buduci da ne pratim hw vec neko vrijeme, nisam u tijeku sa cijenama. Da li je realno ocekivat da unutar tog iznosa mogu dobit neki phenom II (x955?), 4-8GB rama, 1TB hdd-a, neku solidnu graficku i ostalo nuzno da bi to sve radilo? Naravno, ne mislim u ducanu, vec u oglasniku. Da li mozda da gledam intel radije? Svi prijedlozi su naravno dobrodosli. Ili ako imate neke konkretne ponude, moze ili ovdje ili na pm. Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Savjet za konfiguraciju do 2500kn

Probaj malo pogledat ovdje.

Meni se čini sasvim OK za te pare. Nisi bacio pare bzvz sigurno ako gledaš realnu cjenu takvog kompjutera;)

you want commitment put on your best suit put your arms around me now were going DOWN!
14 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Meni se čini sasvim OK za te pare. Nisi bacio pare bzvz sigurno ako gledaš realnu cjenu takvog kompjutera;)

Pa ne znam, meni se nekak cini podosta love. Malo sam pricao sa frendom pa mi kaze proc + maticna 1000kn, graficka 600kn, ram 250kn, hdd 250kn a ovo ostalo jos 300kn. Nekako vise naginjem AMDu, ne znam zasto. Mozda se varam, Phenom II x955 mi bolje mirisi od I3 530 za istu cijenu... Tu ste da me razuvjerite ako sam u krivu ;)

14 godina
Savjet za konfiguraciju

koliko novaca imas sta mos maximum rastegnit?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
andrtejkr kaže...
stoncin3 kaže...

Pa ne znam, meni se nekak cini podosta love. Malo sam pricao sa frendom pa mi kaze proc + maticna 1000kn, graficka 600kn, ram 250kn, hdd 250kn a ovo ostalo jos 300kn. Nekako vise naginjem AMDu, ne znam zasto. Mozda se varam, Phenom II x955 mi bolje mirisi od I3 530 za istu cijenu... Tu ste da me razuvjerite ako sam u krivu ;)

Intelov core i3 je jači od Phenom II 955BE!

Kaže tip sve novo i pod garancijom.. Kako hoćeš? A za 2800 kuna takav komp NOVI sigurno nemoš složit ni AMD-ov;)

you want commitment put on your best suit put your arms around me now were going DOWN!
14 godina
neaktivan

Na brzinu sam slozio sljedece u protisu za ravno 3k kn: X955, 4GB ram, Radeon 5670 1GB, 1TB HDD, DVDrw i ostale "sitnice" potrebne da to sve proradi hehe.

Jesi siguran da je I3 jaci od Phenoma II 955? Nisam bas tako citao...

14 godina
neaktivan
Re: Savjet za konfiguraciju
zoharbizo kaže...

koliko novaca imas sta mos maximum rastegnit?

A cuj... 2700kn bi uspio navuc. Zasto?

14 godina
andrtejkr kaže...

Na brzinu sam slozio sljedece u protisu za ravno 3k kn: X955, 4GB ram, Radeon 5670 1GB, 1TB HDD, DVDrw i ostale "sitnice" potrebne da to sve proradi hehe.

Jesi siguran da je I3 jaci od Phenoma II 955? Nisam bas tako citao...

Phenom je jaci,uzmi ti njega.Phenom ima 4 fizicke jezgre a i3 ima 2.Phenom ti je bolji odabir,nema tu velike price.Sastavit cu ti konfu za nekih 10 minuta.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 23:15 (zoharbizo).
17 godina
Savjet za konfiguraciju

hmmm teško je s phenomom složit da ne prelazi 2700kn, složio sam za 2761kn, valjda nije bed? 

protis protis
 + još kućište i napajanje u Linksu

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 23:48 (Balvan8).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Balvan8 kaže...

hmmm teško je s phenomom složit da ne prelazi 2700kn, složio sam za 2761kn, valjda nije bed? 

+ još kućište i napajanje u Linksu

Odlicno za te novce. {#}

15 godina
neaktivan

Ne bih bio toliko uvjeren u to, Phenom je rastošan proc. Za tvog kolegu moze poslužiti kad je već osuđen na njega, ali nikako ga nemoj(te) stavljati u nove konfe. Ja bih tu izbacio Phenoma i stavio neki Athlon II, mozda cak i trojezgreni, no napajanje u svakom slučaju mora ići bolje.

EDIT: Ovaj prijedlog od Balvana ok izgleda.

EDIT2 {#}: Tek sad pročitah za što služi komp autoru teme. Dakle proc moze ostati, ali grafa ide ća.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 1:19 (ATiGamer).
14 godina
Savjet za konfiguraciju

Stavi disk od 500 gigi i ubaci xfx 450 tku.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Savjet za konfiguraciju

Hvala vam svima! Da li ima neka kompromisna opcija za kuciste+napajanje u protisu? Rado bi uzeo sve na jednom mjestu... Glupo pitanje - jel oni sloze taj komp il dobijes par metara kutija? Nije mi problem slozit, samo pitam :)

0 0 hvala 0
15 godina
andrtejkr kaže...

Hvala vam svima! Da li ima neka kompromisna opcija za kuciste+napajanje u protisu? Rado bi uzeo sve na jednom mjestu... Glupo pitanje - jel oni sloze taj komp il dobijes par metara kutija? Nije mi problem slozit, samo pitam :)

{#}

15 godina
andrtejkr kaže...

NE, nažalost nema.

Slože komp, ali to naplaćuju kao 1 sat servisa, dakle 170kn.

17 godina
protjeran
Caesar et Brutus kaže...
andrtejkr kaže...

NE, nažalost nema.

Da većinom to tako rade svi dok je dostava besplatna.

:(

15 godina
stoncin3 kaže...
Caesar et Brutus kaže...
andrtejkr kaže...

NE, nažalost nema.

Da većinom to tako rade svi dok je dostava besplatna.

:(

Protis naplaćuje dostavu, šalje Overseas expressom te se dostava naplaćuje po njihovom cjeniku.

17 godina
protjeran

Ah da...? Sry nis znao?

{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice