Savjet oko konfiguracije

poruka: 5
|
čitano: 1.064
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Savjet oko konfiguracije

Pozdrav... Sastavio sam ovu konfiguraciju pa me zanimaju vaša mišljenja i savjeti....

PROCESOR : Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz, 775-pin, 8MB

MATIČNA : MB Gigabyte EP45-DS3R, s775, iP45, DDR II, SATA II, RAID, FW, GLAN

MEMORIJA : DDR2 2GB (2x1GB kit) PC8500 (1066MHz) OCZ, nVidia XTC, SLI ready

HDD : HDD Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11

DVD : DVD+RW/-RW Pioneer DVR-216DBK, SATA, Dual Layer, 20x, black, bulk

GRAFIČKA : *Gainward Radeon HD4870, 512MB DDR5, PCI-E, TV-out, dual DVI

NAPAJANJE : OCZ power supply StealthXStream 500W

KUČIŠTE : Thermaltake VJ2000BWS midi tower M5 , bez PS, crno, bočni prozor

Par pitanja:

1. Dali mi je bolje uzeti ovaj quad ili e8400 - radim u photoshopu i nesto jako malo u mayi?

2. Koliko vidim memorija i grafička nisu raspoloživi u ve-milu pa bih zamolio da mi kažete što mi je umjesto toga bolje uzeti, za graf. sam mislio možda:

nemora biti ati... ?

3.Planirao sam uz sve to uzeti i monitor samsung 2232bw, ali također niti njega nemaju, ali imaju 2233 dali se ispati izeti njega, dali uopce ima kakve razlike između njega i 2232, ili ima koji bolji u tom cjenovnom rangu?

P.S. Preporučljivo je da komponente budu iz ve-mila..

Hvala, svaki savjet je dobrodošao....

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Savjet oko konfiguracije

Kao prvo, matična EP45-DS3R je nepotrebna ako ne misliš koristiti RAID (a 90% ljudi ni nezna šta je to...). Tu uštedi 100kn,

Proc za igre bolje E8400, za razne aplikacije, ipak bolje quad... A i igre postaju sve više svjesne 4 jezgre... RAM uzmi 2×2GB Kingmaxe... Grafa ti je Powercolor PCS verzija, dakle nešto viši taktovi i valjda nereferenti hladnjak, a ove 3 su sve identične... Sasvim svejedno koju uzmeš...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
AlterEgo kaže...

Pozdrav... Sastavio sam ovu konfiguraciju pa me zanimaju vaša mišljenja i savjeti....

PROCESOR : Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz, 775-pin, 8MB

MATIČNA : MB Gigabyte EP45-DS3R, s775, iP45, DDR II, SATA II, RAID, FW, GLAN

MEMORIJA : DDR2 2GB (2x1GB kit) PC8500 (1066MHz) OCZ, nVidia XTC, SLI ready

HDD : HDD Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11

DVD : DVD+RW/-RW Pioneer DVR-216DBK, SATA, Dual Layer, 20x, black, bulk

GRAFIČKA : *Gainward Radeon HD4870, 512MB DDR5, PCI-E, TV-out, dual DVI

NAPAJANJE : OCZ power supply StealthXStream 500W

KUČIŠTE : Thermaltake VJ2000BWS midi tower M5 , bez PS, crno, bočni prozor

Par pitanja:

1. Dali mi je bolje uzeti ovaj quad ili e8400 - radim u photoshopu i nesto jako malo u mayi?

2. Koliko vidim memorija i grafička nisu raspoloživi u ve-milu pa bih zamolio da mi kažete što mi je umjesto toga bolje uzeti, za graf. sam mislio možda:

nemora biti ati... ?

3.Planirao sam uz sve to uzeti i monitor samsung 2232bw, ali također niti njega nemaju, ali imaju 2233 dali se ispati izeti njega, dali uopce ima kakve razlike između njega i 2232, ili ima koji bolji u tom cjenovnom rangu?

P.S. Preporučljivo je da komponente budu iz ve-mila..

Hvala, svaki savjet je dobrodošao....

za photohop je bolje imat quad ostatak konfe je ok...uzmi gigabyte, sapphire das sto kuna vise ne dobijes nista, powercolor.....no....
jučer sam overclockal WC-papir :P :P :P MSN> leo_labin@hotmail.com
17 godina
neaktivan
Savjet oko konfiguracije

Za monitor sam se odlučio uzeti t220, pa moram uzeti neku jeftiniju grafičku.. Dali mi se isplati uzeti Gigabyte Radeon HD4850 w/Zalman, 512MB DDR3, TVout, Dual DVI??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AlterEgo kaže...

Za monitor sam se odlučio uzeti t220, pa moram uzeti neku jeftiniju grafičku.. Dali mi se isplati uzeti Gigabyte Radeon HD4850 w/Zalman, 512MB DDR3, TVout, Dual DVI??

takvu sam si ja grafu uzeo...odlična!!!! Najbolje je hlađenje, ipak je to Zalman!!!! Ništa se ne čuje kad igram tišina...LOL
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice