Nisam igrao MW2 ali jesam modern warfare pa pretpostavljam da imaju slične postavke. Isključi vsync pa će ti ići preko 60 fps-a, ali čak i tada je vjerojatno lockan na 80-ak fps-a pa ćeš morati otići u folder di su ti profili i u config filu promjeniti max fps na zeljeni broj (npr stavis na 125 i onda ti ne ide preko 125 fps-a).
Sad ga vrti i preko 120 :)
Uglavnom da nastavimo sa nadogradnjom xD
Sad me zasvrbio novcanik za novi HDD ili neki jeftiniji SSD pa da se rjesim ovih svojih metuzalema, a igrom slucaja sam naletio na jedan stariji post forumasa Hyperiona...dakle dio posta glasi ovako, a odnosi se na Samsungove Spinpoint F3 diskove od 1TB
"ta 2 pukneš u raid i kao da imaš SSD samo sa šezdesetak puta većim acssess time-om,ali 1TB prostora. (SSD ima oko 0.1ms, a ta 2 u raidu oko 6ms)"
Meni se to cini kao odlicna ideja jer me npr. Transcend 64GB, citanje 240MB/s, pisanje 110MB/s izade oko 600kn, a jedan F3 od teru nesto manje od 400kn sto znaci da bi 2 Samsunga bila samo nekih 200kn skuplji i nebih morao kupiti oba dva isti mjesec.
No ono sto me najvise zanima kod svega toga je Access Time ili brzina pisanja samo jednog Samsunga odnosno dva komada u raidu pa da ja tulipan po pitanju toga mogu sebi predociti u glavi koliko je taj raid 0 zapravo brzi od jednog diska i koliko je sporiji od SSD'a. Znaci ili u milisekundama ili u MB/s koliko bi brzo pisao/citao jedan F3, a koliko dva u raidu? To bi mi fakat puno pomoglo pri odluci posto sam njubara po pitanju toga :)
Hvala.
2 navedena samsugna bi bila brža u read-u i write-u, jedino bi ih SSD oprao u acsess time-u. No to je zbog čega se SSD i kupuje.
Najbolje bi bilo SSD za OS i par WD greenova od 2-3TB za storage. Da imam pare sigurno bi tako napravio.
Znaci raid polje bi u pravilu znacilo samo brze kopiranje fileova izmedu particija, ali ne i brze podizanje sistema i programa?! E da, jel uopce moguce u raidu napravit particije? Predpostavljam da je al hebiga, neznam pa pitam.
Ajde mi jos samo molim te reci koliko bi brze radila 2 F3 u raidu od samo jednog, onak cca kolko posto?
Znaci raid polje bi u pravilu znacilo samo brze kopiranje fileova izmedu particija, ali ne i brze podizanje sistema i programa?! E da, jel uopce moguce u raidu napravit particije? Predpostavljam da je al hebiga, neznam pa pitam.
Ajde mi jos samo molim te reci koliko bi brze radila 2 F3 u raidu od samo jednog, onak cca kolko posto?
Ovako; raid 0 si možeš zamisliti kao Crossfire ili SLI kod grafičkih kartica. Dakle nije dupla brzina niti je više od duple. U Raid 0 - ode jedan disk, gubiš sve podatke.
Raid 0 2 diska od 500 GB se vidi kao jedan recimo 1.8-1.9 puta brži disk od 1000 GB. To je dobro.
Raid 1 je isto zanimljiv; dva diska od 500 GB se vide kao jedan od 500 GB, brzina zapisivanja je kao za jedan disk (jer se u isto vrijeme piše na oba isti podatak), brzina čitanja nešto malo bolja nego kod samo jednog diska (teorijski može se čitati s 2 diska) dok je sigurnost puno veća (ako jedan disk zataji, na drugom ostaju podatci).
Za cijenu poštenog SSD-a dobiješ dosta diskovnog prostora. Idealno bi bilo kombo SSD + Raid običnih diskova, ali kad se bira ja bih prije 2x 500GB nego SSD od 128GB.
Daj mi jos samo reci dal ma kakve razlike u brzini ako su u raidu recimo dva diska od 500gb ili dva od 1000gb? Naravno sada govorim o raid polju "0".
The best way to be boring is to leave nothing out.