Konfiguracija OD 6500KN-7500KN

poruka: 29
|
čitano: 2.983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, imam jednu molbu ali da vam prvo objasnim u cemu je kvaka.

- Kompijutor koji bi sastavio sluzio bi mi njvise za igrice (novije) i gledanje filmova, u ovu cijenu nije uračunat monitor, znaci bez njega.

- Ukratko cijela konfiguracija i ako nije problem da mi objasnite koji procesor dali 2 jezgre ili 4

dali intel ili AMD i dali je dobar intel Core 2 Duo E8400 BOX, 2×3.0GH. hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina

@zvrk dobrodoso na forum, zakon avatara

@besla super slozeno

mozda zamijenit i7 860 sa i5 750, time ces ustedit nekih 600kn, nesto bitno neces osjetit u performansama, dodat neki aftermarket cooler da mozes to adekvatno hladit i dignut mu takt na 3.4GHz, bit ces jako zadovoljan,

ako je jos preskupo mozes uzet neko jeftinije kuciste, ima ih oko 350-400kn koja nisu losa

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

vidi preporuku...

7k kn, za tih dodatnih 500 kn kupiš ili neke ventove, neonke, cpu cooler...

...ili kupiš starcima i braći poklone za BožićSmijeh

hdd je WD 640 gb, nije bilo Samsung f3 od 500 gb pa sam ovog stavio...

edit:možda nebi bilo loše staviti Corsair 4 gb rama 1600 mhz, 150 kn su skupljim ne znam kakvi su ovi Kingston....

klikni HVALA, nije toliko teško!
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 12:10 (stipica_zd).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Decki hvala jos cu malo pricekat da vidim jos koju ponudu. Sta se tice kucuista mislim uzet neko od cca 1000kn neonke i ventilatore isto, vise volim uzet pa da imam a za kompijutorima sam lud.

E i jos ovo koja je razlika izmedju 2 jezgrenog i 4, neki kazu vako a neki drukcije, poslat cu vam konfiguraciju koju mi je slozio frend al on je malo stariji i ima svoj nacin gledanja na komp, meni bas ne (nesvidja mi se) zato sam trazio vasu pomoc. samo mi objasnite razliku u procesorima. HVALA UNAPRIJEDNamigiva

K.Kranjčević

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija OD 6500KN-7500KN
ZvrK kaže...

Decki hvala jos cu malo pricekat da vidim jos koju ponudu. Sta se tice kucuista mislim uzet neko od cca 1000kn neonke i ventilatore isto, vise volim uzet pa da imam a za kompijutorima sam lud.

E i jos ovo koja je razlika izmedju 2 jezgrenog i 4, neki kazu vako a neki drukcije, poslat cu vam konfiguraciju koju mi je slozio frend al on je malo stariji i ima svoj nacin gledanja na komp, meni bas ne (nesvidja mi se) zato sam trazio vasu pomoc. samo mi objasnite razliku u procesorima. HVALA UNAPRIJEDNamigiva

uzimati komp od 7000 kn i staviti 2-core procesore=ludost....

16 godina
neaktivan

ADM:

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
16 godina
neaktivan

četverojezgreni su već u današnjim aplikacijama, a naročito budućim, poprilično superiorni dvojezgrenim procesorima. cijena im više nije paprena tako da postaju mainstream pri kupnji preko cca 4000kn...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
ZvrK kaže...

Sto ce ti pobogu kuciste od 1000kn sa neonkama? dop**dit ce ti za 2 tjedna,  preko dana nisu toliko izrazajne, preko noci ce te bost u oci

to je za frikove koji imaju 12-13k + kuna koji ce tak i tak slozit zvjer od racunala i onda nije ni toliko bitno,

ti nemas tako rastezljiv budet, trosit preko 1k kunica da ti sve izgleda "lijepo" na ustrp konfiguracije je ludost... po meni je to uvijek ludost i bacanje novaca, pogotovo za nekoga tko nema preveliku kolicinu novaca za bacit

a ako zelis gledat nesto lijepo, ne bi li to trebale biti teksture u igri? ti bi radije lijepu kantu i slabiju grafiku u igri? sto vise gledas, kantu ili monitor?

17 godina
neaktivan

a ovako kućište?

takvo imam ja (antec skeleton)

1200 kn, i još ga ukrasiš neokama, ma ko bombon.

Darth Vader
Moj PC  
0 1 hvala 1
17 godina

ma odlicna stvar da se svaka komponenta gusi u prasini... mozes uzet airbrush ili industrijski usisivac i cistit svaka 2-3 mjeseca svaku komponentu zasebno....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

to pričate ko da živite u tvornici prašine. gore ima 250 mm ventilator, pa su male šanse da se skupi prašine. i ako se skupi, lakše je ispuhati nego u klasičnom kučištu, a i napajanje ima svoju posebnu ladicu da ga izvučeš van pa ispušeš AKO se skupi prašine.

Darth Vader
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Malo zaigrano dijete tako nesto mi treba. Gdje si ga kupio??

Stvarno je ludo, kod mene nema prasine to mi nije problem

K.Kranjčević

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

RhodiN

sta se tice graficke uzimam najkvalitetniju do 1500kn, koju uspijem nac.

K.Kranjčević

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
malo zaigrano dijete kaže...

a ovako kućište?

takvo imam ja (antec skeleton)

1200 kn, i još ga ukrasiš neokama, ma ko bombon.

1200 se ne isplati davati za ovo po mom mišljenju...ovo je ko da nemaš kućište..stavi sve komponente na jednu ladicu onda, stavi veliki vent na vrh i eto ti...

bez uvrede, ofc!

16 godina
neaktivan
ZvrK kaže...

RhodiN

sta se tice graficke uzimam najkvalitetniju do 1500kn, koju uspijem nac.

ne izvodi gluposti please...

uzmi nesto iz gornjih preporuka, pusti kućište od preko 1000 kn, radije ti uzmi i5 i grafu 5850 s dx11 tehnologijom...

16 godina
neaktivan

Ima par lijepih kucista u liniks-u je li tko kojega gledao,

cini mi se na kraju da ce izdvojit i 8500kn, ma nije bitno glavno da je lijepo i kvalitetno. a lijepo ponajprije

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ZvrK kaže...

Malo zaigrano dijete tako nesto mi treba. Gdje si ga kupio??

Stvarno je ludo, kod mene nema prasine to mi nije problem

u linksu je neko sniženje na to kučište, dosad je bilo oko 1450, a sad je 1220 kn, pa ja kupio. al mi fali komponenata pa ne sastavljam još.

Darth Vader
16 godina
neaktivan

Stipica

od gornjih komponenti posluzit ce dosta, al nesto gledam neznam jeli mi potreban HDD od 500GB, i neznam za 4GB rama sada imam 2GB i w7 sve super radi i nikada mi opterecenje nije veliko.  Je li ipak dovoljno na ove konf koje mi preporucate 2GB RAM??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ZvrK kaže...

Stipica

od gornjih komponenti posluzit ce dosta, al nesto gledam neznam jeli mi potreban HDD od 500GB, i neznam za 4GB rama sada imam 2GB i w7 sve super radi i nikada mi opterecenje nije veliko.  Je li ipak dovoljno na ove konf koje mi preporucate 2GB RAM??

uzimas komp od 7k kuna i ti razmisljas u 2gb rama??? hdd ispod 500gb nemoj ici vjeruj mi napunit ces,kuciste uzmes neko po 500kn  uzmes onu konfu sto je besla slozio i miran si.

Fight to Win
17 godina

Ma Altair, pricas gluposti zajedno samnom i sa stipicom,

ko je vidio ulagat u graficku, procesor, rame, hdd....

bitno da ti je kuciste, ako se to tako moze nazvat, skupo i lijepo, ovo ostalo je tak nevazno za PC...

to kuciste kupite i uzivajte u prasini.... gledajte malo reviewe, pitajte ljude koji su ga uzimali, pitajte uostalom po forumima i u ducanima...

uzet to kuciste je pusiona cista, taj vent na vrhu "hladi" konfu (hladi pod debelim navodnicima, ne radi ni to adekvatno, hladi donekle eventualno najblizu komponentu, na vecim kucistima je to nesto sto poboljsava protok zraka, ovdje to ne postoji jer je sve tak i tak otvoreno), ne sprijecava sakupljanje niti ne ispuhuje prasinu sa komponenti... primarna uloga kucista je zastita komponenti od vanjskih utjecaja: fizisko ostecenje, prasina - to kuciste nitijednu od te dvije uloge ne ispunjava i jos ga platis MASNO

ali dobro, uzivajte, ja ovdje nemam vise sta za rec ni po pitanju komponenti ni po pitanju jucista

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Rhondin

potpuno si u pravu malo sam gledao na youtubu, a sta da ti kazem onako fora je al neznam bas dali mi treba ipak je 1200kn i to bez napajanja koje je 700kn znaci sve skupa 1900 eej skoro 2000kn a na sto. sta mislis na ovo malo je ipak pristupacnije,,, a fora izgleda

Kućište NZXT LeXa S, MIDI, plexi, crno,

i ovo mi objasni

Front Panel NZXT Sentry LX, 5.25'', crni

dali to znaci da ima 5 ventilatora,,, pa sta nije dovoljno na grafickoj i procesoru tj dva vent??? on kuzim cemu ovi drugi,, osobno to necu kupit al cemu 5vent????

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Konfiguracija... dupli karburator, prednji pogon, motor r4, 70 ks, potrošnja12-14L, dodatna oprema: sportska teniska loptica za kuku, trokut, WD 75 mil, rukavice za guranje po zimi i visoke čizme za guranje u blatu

LM
16 godina
neaktivan
ZvrK kaže...

Rhondin

potpuno si u pravu malo sam gledao na youtubu, a sta da ti kazem onako fora je al neznam bas dali mi treba ipak je 1200kn i to bez napajanja koje je 700kn znaci sve skupa 1900 eej skoro 2000kn a na sto. sta mislis na ovo malo je ipak pristupacnije,,, a fora izgleda

Kućište NZXT LeXa S, MIDI, plexi, crno,

i ovo mi objasni

Front Panel NZXT Sentry LX, 5.25'', crni

dali to znaci da ima 5 ventilatora,,, pa sta nije dovoljno na grafickoj i procesoru tj dva vent??? on kuzim cemu ovi drugi,, osobno to necu kupit al cemu 5vent????

nije mi jasno pitanje? 5,25" ti je ono gdje stavljas optiku(dvd rom)....

sto vise ventova, to bolje...sada je najbolje imati jedan na prednjoj i bocnoj stranici za usis zraka te jedan na stražnjoj i gornjoj stranici za ispuhivanje toplog zraka iz kućišta...

16 godina
neaktivan
ZvrK kaže...

Ima par lijepih kucista u liniks-u je li tko kojega gledao,

cini mi se na kraju da ce izdvojit i 8500kn, ma nije bitno glavno da je lijepo i kvalitetno. a lijepo ponajprije

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_71&products_id=5475 ak oćeš zamijeni kućište i uštedi 500 kn ostalo u konfiguraciji je super....

core i5 procesor i zipang 2 OC-aš do 3.6 GHz

super overkokabilna matična (imaš tipku za OC)

memorija je 4 GB ddr3

grafulja hd5850

napajanje 500 W Fortron

hard od 640 GB (kad ne želiš više, a ovo košta 400 kn)

super prozračni,kvalitetno i cool kućište (1300 kn)

8 soma 8 soma
the PeRo
16 godina
neaktivan

kućište je odlično, i shvaćam da je lik uživljen u kućišta, ali bolje je staviti HAF 922, ovaj je preskup...

sad ne znam što če autor teme reći, ovo je samo moje mišljenje..

inače, neloša konfa, iako sam ja u nekoj drugoj temi za 8k kn nagurao i5, asus maticnu, 5870, 4gb 1600 mhz corsair!

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Sta je tipka za OC
ako ga klokiram na najvise sto moze(koliko je to) sta dobijem...? dali se tada grije pa mora imati bolji vent? napisite par vent da vidim kojeg cu uzeti,, da li treba i drugo hladjenje za procecor...?mislim ono hladnjak.
Sto je HAF 992??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim ako stavim5.25
dali imam mjesta da DVD?,
i da li za takav uredjaj treba nesto posebno ne kuzim kako se spaja, ako budem uzimao uzet cu nekog jeftinijeg...
I znaci pod obavezno treba dva vent na kucistu., koji su kao bolji (npr: koja marka), i je li potrebno uzeti filter za njih da mi prasinu ne gutaju???

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice