Sastavljam komp za upotrebu Autocada i 3ds maxa. Prvenstveno me zanima stabilnost a zatim brzina.
Radim sa 3d objektima i dosta tekstura.
Od starog kompjutora bi uzeo big tower kućište Aopen H700a i dva sata diska (80 gb i 120 gb) mozda i staru zvucnu karticu. Monitor imam.
Ako je bitno, prostorija u kojoj radim nema klimu pa na ljeto temperatura u njoj bude i iznad 35 stupnjva
komp koji sam do sada sastavio
Intel Q6600 G0 - quad mi treba zbog rendera (mozda ga malo OC-am samo preko fsb-a bez podizanja napona)
Scythe ZIPANG - zbog gore navedene temperature sobe
MBO Gigabyte x48-DS5 - ovdje je dilema x48 ili P45, moze biti i druga marka, htio bih i da ima eSATA ali nije toliko bitno, najbitinija je stabilnost
2x2 gb ddr2 1066 kingmax
Radeon 4870 1gb ili gtx260 896 gb - softmodao u FireGL ili Quadro, ima li Nvidia hardware lock za to? Ima li prednosti i kako mi moze koristiti CUDA tehnologija u radu s gore navedenim programima?
PSU - gledao sam neka kvalitetna napajanja ali ne mogu se odluciti Corsair, Seasonic, PP&C ... i koliko watta mi treba za komp - treba mi kvalitetno i stabilno napajanje
2xHDD RAID 0 za WinXp (64 bit) - ovo bih koristio za rad u gore navedenim programima i nije mi bitna velicina pojedinog diska - ima li kakvih prednosti u RAID 0 polju u odnosu na jedan disk
2xHDD 500 gb RAID 1 - za backup podataka
Na jednom od starih diskova bih koristio Vistu za svakodnevno koristenje kompa, a drugi upotrijebio za skladištenje downloada. Tako da bi bilo ukupno 6 diskova spojeno na MBO
Mislio sam kupiti i neprekidno napajanje. Gledao sam APC-ova ali ne znam koje bi odgovaralo za gore navedeno.
Hvala svima na odgovorima.