Komp za CAD

poruka: 6
|
čitano: 1.008
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Komp za CAD

Sastavljam komp za upotrebu Autocada i 3ds maxa. Prvenstveno me zanima stabilnost a zatim brzina.

Radim sa 3d objektima i dosta tekstura.

Od starog kompjutora bi uzeo big tower kućište Aopen H700a i dva sata diska (80 gb i 120 gb) mozda i staru zvucnu karticu. Monitor imam.

Ako je bitno, prostorija u kojoj radim nema klimu pa na ljeto temperatura u njoj bude i iznad 35 stupnjva

komp koji sam do sada sastavio

Intel Q6600 G0     - quad mi treba zbog rendera (mozda ga malo OC-am samo preko fsb-a bez podizanja napona)

Scythe ZIPANG     - zbog gore navedene temperature sobe

MBO Gigabyte x48-DS5 - ovdje je dilema x48 ili P45, moze biti i druga marka, htio bih i da ima eSATA ali nije toliko bitno, najbitinija je stabilnost

2x2 gb ddr2 1066 kingmax

Radeon 4870 1gb ili gtx260 896 gb - softmodao u FireGL ili Quadro, ima li Nvidia hardware lock za to? Ima li prednosti i kako mi moze koristiti CUDA tehnologija u radu s gore navedenim programima?

PSU - gledao sam neka kvalitetna napajanja ali ne mogu se odluciti Corsair, Seasonic, PP&C ... i koliko watta mi treba za komp - treba mi kvalitetno i stabilno napajanje

2xHDD RAID 0 za WinXp (64 bit) - ovo bih koristio za rad u gore navedenim programima i nije mi bitna velicina pojedinog diska - ima li kakvih prednosti u RAID 0 polju u odnosu na jedan disk

2xHDD 500 gb RAID 1 - za backup podataka

Na jednom od starih diskova bih koristio Vistu za svakodnevno koristenje kompa, a drugi upotrijebio za skladištenje downloada. Tako da bi bilo ukupno 6 diskova spojeno na MBO

Mislio sam kupiti i neprekidno napajanje. Gledao sam APC-ova ali ne znam koje bi odgovaralo za gore navedeno.

Hvala svima na odgovorima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Komp za CAD
seoman kaže...

...

Vidim da znaš što želiš, i dobro si to sastavio. Jedino što bih mijenjao je grafa, jer ti je prejaka za te poslove. Stavi HD2600, koja je višestruko jeftinija, a softmodana radi čuda ;)

Napajanje bih izabrao čak i Fortron PNF 400W, ako nećeš stavljati HD4870.

A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
17 godina
neaktivan
Komp za CAD

Uzmi si x48-DS5 i gtx260 896 gb. Pošto vidim da si pro grafičar dobro će ti doći velika količina snage koju daje gtx260. Napajanje će ti biti dosta 550W od Crosaira ili CHIEFTECa.

Ostalo je sve uredu. Sretno :)

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp za CAD

Sve je dobro sastavljeno,,,grafičku rađe hd4870,,i napajanje Forton BlueStorm 500w,,TU ti je detaljnije

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xero kaže...

Sve je dobro sastavljeno,,,grafičku rađe hd4870,,i napajanje Forton BlueStorm 500w,,TU ti je detaljnije

To napajanje ne vrijedi ni blizu toliko novaca.

Napajanje corsair vx450 naprimjer. Sve je ostalo dobro slozeno.
E4600@2400MHz 1.16V,8600GTS,Seagate 320 GB,2GB DDR2@800MHz 4-4-4-12
17 godina

Bojim se da ovo sa softmodanjem neće ići tako lako... Ne mogu se sada sjetiti točne stranice, ali mislim da je serija 2xxx zadnje što se može softmodati u FireGL. Proguglaj prije kupovine, svakako! Obzirom da planiraš koristiti 3DStudio, ovo bi ti trebalo biti od velike pomoći pri renderiranju, ali prvenstvo odzivu sistema tokom rada.

O stabilnosti čipseta o kojima pišeš ne mogu reći puno, osim da bi Intel trebao biti stabilan za sve potrebe. Za nijanse tipa X48 - P45 ne znam, iako nisam siguran koliko dobiješ X serijom čipseta, i dalje je to sve desktop klasa, a dosta je skuplje. Možda ti netko drugi može dati kvalitetniju informaciju.

Nisam siguran koliko RAID0 ima smisla bez kvalitetnog kontrolera 8dakle, ne onog ugrađenog u čipset) - koliko sam imao prillike vidjeti testove (dakle, bez RL iskustva), dobici u performansama su zanemarivi, ako uopće postoje. Također i RAID1 - nije li ti isplativije staviti tri diska unutra, plus jedan vanjski i onda raditi backup ručno na tjednoj bazi? Znam da to nije 100% up-to-date, ali OK, to je na tebi da odlučiš.

Zašto tri diska - na prvom sistem s aplikacijama, na drugom scratch disk (ne znam ima li ovo 3DStudio, znam da Photoshop ima) i na trećem radni materijal. U tom slučaju bi ti eSATA bila vrlo poželjna opcija, a imaš i nekoliko prednosti - u slučaju provale ili požara, backup disk ti nije u računalu (za razliku od RAID1) i sav posao ti je sačuvan. Također, ako planiraš ponijeti posao sa sobom, možeš rad držati na vanjskom disku kojeg spajaš na npr. prijenosnik. E sad, koliko je nešto od ovoga svega tebi bitno, ne znam...

Neprekidno napajanje odokativnom metodom min. 1000VA, trebalo bi ti podržavati min. snagu napajanja ugrađenog u računalo. Iako napajanje neće nikada povući nominalnu snagu, treba ostaviti mjesta i za monitor, a ja bi još savjetovao i spajanje routera, telefona i sl. Računaj 1000+ kuna, osobno mogu preporučiti APC, iako imam iskustvo s Chieftec napajanjem koje radi probleme i gasi računalo kod nestanka struje. No, mislim da ovo nije problem APC-a, nego napajanja.

I još samo jedna stvar - ako je stvar u stabilnosti, makni sve što nema veze s poslom. Dakle igre, torrenti, sve što nije nužno vezano za rad koji obavljaš.

Ostalo mi je sve OK i nemam apsolutno nikakvu potrebu komentirati.

Pazi, gledam te!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice