Pozdrav svima,
Sada imam celeron 2.13GHz i mislim kupit od frenda gore naveden proc i matičnu. Matičnu prodaje za 150kn, a za procesor nezna, a neznam ni ja koliko bi on vrijedio, pa da čujem vaše mišljenje.
Pozdrav svima,
Sada imam celeron 2.13GHz i mislim kupit od frenda gore naveden proc i matičnu. Matičnu prodaje za 150kn, a za procesor nezna, a neznam ni ja koliko bi on vrijedio, pa da čujem vaše mišljenje.
Nedaj za procesor više od 150kn, to je negdhje u rangu Conroe Celerona. Iako dosta brze od tvog trenutnog.
Taj procesor je nekada bio jak, ali sada je možda oko 100-200 kuna
Nedaj za procesor više od 150kn, to je negdhje u rangu Conroe Celerona. Iako dosta brze od tvog trenutnog.
Ne laprdaj, ja sam svoj isti takav prodao za 500Kn i to je neki maximum...nije to najobičniji pentium već dual core na 3,4GHz i apsolutno svoj posao odrađuje perfektno i u današnje vrijeme !!
Evo iz Everesta CPu queen usporedba
Kriva slika
imam ga već 3 godine i dosta sam zadovoljan, to bi trebalo bii ovo: LINK
Ne laprdaj, ja sam svoj isti takav prodao za 500Kn i to je neki maximum...nije to najobičniji pentium već dual core na 3,4GHz i apsolutno svoj posao odrađuje perfektno i u današnje vrijeme !!
Samo ću ti reć da si u krivu i da pojma nemas, i očito je da nisi probao bolji od toga i da si taj prodao nekom neznalici.
Za 500kn dobijes E5200 koji je oko 3x brzi.
Ako hoćeš mogu ti dokazati jer je davno prošao kroz moje ruke, drzim kraj sebe jos njegove testove.
-to nije dual core (samo HT), ali zadovoljavajuće radi. Provjeri prije kupnje temperature, ako su ispod 60c to je u redu, jer se ta generacija (posljednja u utrci za GHz-ima, dosta grije.
-to nije dual core (samo HT), ali zadovoljavajuće radi. Provjeri prije kupnje temperature, ako su ispod 60c to je u redu, jer se ta generacija (posljednja u utrci za GHz-ima, dosta grije.
kako misliš da nije Dual Core kad je? :D
To da se grije stoji...
Nije točno. To je dualac, al bez HT. To je stara Intel Pentium 4 serija, bazirana na 65nm jezgrama, sa 4MB cache-a, sa ogromnim taktom, ali kao i svaki Pentium 4 ima velikih problema sa perfomansama u igrama, te općenito sa perfomansama. To je negdje u rangu sadasnjeg Athlona X2 3800+. Dakle, iako se na papiru čini moćan, on nije uopće brz za danasnje pojmove. Ako mu matična podrzava C2D procesore, radije naci polovan C2D za 200-ak kn.
Pa stari athlon x2 je ubio boga u njemu iako je bio na dosta nižoj frekvenciji.
50-100kn max.
Pa stari athlon x2 je ubio boga u njemu iako je bio na dosta nižoj frekvenciji.
50-100kn max.
Konačno neko pametan
U rangu starog Athlona X2 3600, koji je pak u rangu danasnjih celerona temeljenih na C2D (Conroe) arhitekturi.
Uglavnom ne isplati se uzimat taj procesor.
Em se grije ko mutav (ok kao dodatna grijalica za zimu ;) )
Em je po performansama slab makar stoji puno ghz,
Najbolje probat ubost rabljeni conroe(65nm ili 45nm svejedno)
al si ga nekom uvalio samo tako
I meni se ovo od 500kn čini malo pretjerano.
Gledo sam neke usporedbe na netu i taj proc se dosta slabo nosi sa dual core procesorima.
Nije točno. To je dualac, al bez HT. ...
-izgleda da si u pravu, ako je iz serije 9xx za razliku 6xx i stariji.