Koji procesor odabrati

poruka: 218
|
čitano: 20.009
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati
I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji procesor odabrati
fallout3fan kaže...

Ok, može onda link do nekog storea(našeg) z to grafom :D

Ova je najisplativija, 100% je Ti, garantiram životom: http://www.magazinrs.hr/zotac-gf-gtx-560-1020mb-ddr5-oc-vers/zt-50303-10m

Ispod ove slike grafe je specifikacija te šifra grafe koja glasi: ZT-50303-10M

Sada možete vidjeti što google kaže o toj grafičkoj:

http://www.google.hr/search?client=opera&rls=en&q=ZT-50303-10M&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

100% Ti, bez ikakve dvojbe. Imate bezbroj dokaza.

15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati

A što da radim sa starim dijelovima od kompa, ak kupim nove?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fallout3fan kaže...

Koji su ti djelovi? Ili ih prodaj ili ih pokloni meni {#} na tebi je odabir.

Kruger
15 godina
fallout3fan kaže...

1.) http://www.njuskalo.hr/

Predaj ovdje oglas (besplatno je), jer možeš u svakom slučaju dobiti više nego što bi dobio na nekom informatičkom forumu-oglasniku jer oni spuštaju cijenu   zbog svake sitnice. Na njuškalu to, na tvoju sreću, nije slučaj.

2.) Zadrži za kod kuće pa s vremenom iskoristiš tako da složiš sekundarni komp, ako za ništa drugo, a ono za surfanje i face.  {#}

15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati

Ljudi, još samo ne znam koje hlađenje da uzmem za CPU, pošto ću ga OC, i rami, treba mi nekakvih 4 gb, ugl. za battlefield 3 :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fallout3fan kaže...

Ljudi, još samo ne znam koje hlađenje da uzmem za CPU, pošto ću ga OC, i rami, treba mi nekakvih 4 gb, ugl. za battlefield 3 :D

U kojem cjenovnom rangu? Zalmana dosta njih hvali u nižem cjenovnom rangu, kao i Mugena.

RAM:

Za Intel SB (1.5V): 

4GB ovi, ili 8GB ovi. Moja preporuka su ti ti ali 8GB jer koštaju samo 680kn znači jako jeftino i kvalitetno.

Za AMD (1.65V):

4GB ovi

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 15:00 (nick54312).
15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
fallout3fan kaže...

U kojem cjenovnom rangu? Zalmana dosta njih hvali u nižem cjenovnom rangu, kao i Mugena.

RAM:

Intel SB (1.5V): 

4GB ovi, ili 8GB ovi. Moja preporuka su ti ti ali 8GB jer koštaju samo 680kn znači jako jeftino i kvalitetno.

AMD (1.65V):

4GB ovi

Svi ovi cooleri koj si mi preporučio ne podržavaju socket 1155, koji intel i5-2500 ima..., te jel treba uzeti sad intel jer imam intel cpu, ili to nema veze...

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 14:56 (fallout3fan).
15 godina
neaktivan
fallout3fan kaže...
nick54312 kaže...
fallout3fan kaže...

RAM:

Intel SB (1.5V): 

AMD (1.65V):

4GB ovi

Svi ovi cooleri koj si mi preporučio ne podržavaju socket 1155, koji intel i5-2500 ima..., te jel treba uzeti sad intel jer imam intel cpu, ili to nema veze...

Cooler koji prodžava socket 1156 podržava i 1155. Boldano ne kužim. Ako misliš na RAMju onda ti trebaju Intel RAMe jer tebi treba RAM koja radi na 1.5V ja sam je samo nazvao Intel mislio sam .... za Intel.

Kruger
14 godina
protjeran
fallout3fan kaže...

Svi cooleri koji podrzavaju 1156 podrzavaju i 1155.

Performa ce ti pasati na sve maticne.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 15:02 (zbuzz).
14 godina

Nedjele se rami na one za Intel i one za AMD !!!

15 godina
itomic009 kaže...

Ma nemoj mi reći, KRIVO, većina  se ne  dijeli, ali ima i onih koji ne idu na oba dvije platforme. Primjerice, imaš posebne Vengeance nove RAM-e za Intela, kao i posebne za AMD-a, samo drugi model, kao i one koji idu na oba dvije platforme.

Evo ti nekoliko primjeraka koji idu samo i isključivo na Intelove platforme.

http://www.corsair.com/memory/intel-memory-solutions.html

ili

Daj ih sada upikni na AMD platformu ako možeš. Hajde.

Izvoli RAM-e, autoru: http://www.magazinrs.hr/corsair-4gb-2x2gb-ddr3-1600mhz-4gb-2x240-dimm/COR-CMZ4GX3M2A160C9B

Idu na koju god platfomu želiš, imaju izvrsne coolere i još se k tome daju i dobro OC-ati. Preporuka!

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 16:03 (Caesar et Brutus).
14 godina

Znači hoćeš reći da DDR3 memorija za Intel i za AMD je različita ?? Koliko ja znam ddr3 memorija je standard i ide u ddr3 sockete na pločama koji su isti na obje platforme. Ovaj link nema veze s tim šta ti pričaš, to je stvar marketinga.

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Neki se djele. Neki mogu i na oba ali evo konkretno ova RAM na 1600 MHz radi na 1.65V, ona se može stavit i na Intel matičnu tj. 1.5V ali onda će radit na 1333 MHz što je po meni čisto bez veze i to se upotrebljava jedino ako već doma imaš tu RAM a prelaziš s AMDa na Intel pa da ne prodaješ >> kupuješ nove.

Kruger
14 godina
protjeran
Caesar et Brutus kaže...
itomic009 kaže...

Ma nemoj mi reći, KRIVO, većina  se ne  dijeli, ali ima i onih koji ne idu na oba dvije platforme. Primjerice, imaš poseben Vengeance nove RAM-e za Intela, kao i posebne za AMD-a, samo drugi model, kao i one koji idu na oba dvije platforme.

I jesi i nisi u pravu. Nekompatibilnost memorija najcesce se dogadja na relaciji RAM-maticna. Zatim tu je i problem napona koji kod novijih serija nije izrazen. Ti RAM-i koje spominjes normalno ce raditi na velikoj vecini AMD maticnih ali nece na svima. Kad kupujete RAM gledajte koje modele preporuca proizvodjac maticne. To sto Corsair za odredjeni model navodi da je Intel solution ne znaci da nece raditi na AMD-u.

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Znači hoćeš reći da DDR3 memorija za Intel i za AMD je različita ?? Koliko ja znam ddr3 memorija je standard i ide u ddr3 sockete na pločama koji su isti na obje platforme. Ovaj link nema veze s tim šta ti pričaš, to je stvar marketinga.

Razlika je u voltaži (naponu {#}) za Intel se koristi 1.5V (volti) dok za AMD 1.65V.

Kruger
15 godina
zbuzz kaže...
Caesar et Brutus kaže...
itomic009 kaže...

Ma nemoj mi reći, KRIVO, većina  se ne  dijeli, ali ima i onih koji ne idu na oba dvije platforme. Primjerice, imaš poseben Vengeance nove RAM-e za Intela, kao i posebne za AMD-a, samo drugi model, kao i one koji idu na oba dvije platforme.

I jesi i nisi u pravu. Nekompatibilnost memorija najcesce se dogadja na relaciji RAM-maticna. Zatim tu je i problem napona koji kod novijih serija nije izrazen. Ti RAM-i koje spominjes normalno ce raditi na velikoj vecini AMD maticnih ali nece na svima. Kad kupujete RAM gledajte koje modele preporuca proizvodjac maticne. To sto Corsair za odredjeni model navodi da je Intel solution ne znaci da nece raditi na AMD-u.

Radit će neki, ali to ovisi od ploče do ploče i modela RAM-a. Sigurno je sigurno, samo se mora pazlivo gledati kad se kupuje.

15 godina
itomic009 kaže...

Neki moduli idu na oba dvije, neki ne idu. Sigurno je to da ne idu svi DDR3 moduli na sve DDR3 platforme. Kraj rasprave.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 16:23 (Caesar et Brutus).
14 godina

Sigurno je to da ti pričaš gluposti. Kad čitaš okolo stvari, čitaj sa razumjevanjem a ne bezveze pa onda krivo tumačiš. Uzmi bilo koju DDR3 pločicu rama i ona ide u bilo koju ploču ako ploča podržava DDR3 ram !! To nema veze sa chipsetom u tom smislu koji si ti zamislio. Što  se tiče voltaža, također krivo protumačeno u nekom od prethodnih postova !! DDR3 ram radi na 1.5V u pravilu, a ti moduli  sa povećanom voltažom su za overclocking i za brže sustave ( odnosno rade na višim brzinama ) i zato su na višoj voltaži i to također nema veze sa Intel- AMD relacijom. Sad ako uzmeš neki vrhunski DDR3-2000  modul i upariš ga sa nekim Athlonom, ram će naravno raditi bez greške ali ne na maximalnoj brzini kao da ga upariš sa vrhuskom pločom i i7  procesorom !! Tu se radi o memoriskom kontroleru procsora. To se misli kad preporučuju da se upari sa skupim procesorima, a ne da neće raditi.

15 godina
itomic009 kaže...

Sigurno je to da ti pričaš gluposti. Kad čitaš okolo stvari, čitaj sa razumjevanjem a ne bezveze pa onda krivo tumačiš. Uzmi bilo koju DDR3 pločicu rama i ona ide u bilo koju ploču ako ploča podržava DDR3 ram !! To nema veze sa chipsetom u tom smislu koji si ti zamislio. Što  se tiče voltaža, također krivo protumačeno u nekom od prethodnih postova !! DDR3 ram radi na 1.5V u pravilu, a ti moduli  sa povećanom voltažom su za overclocking i za brže sustave ( odnosno rade na višim brzinama ) i zato su na višoj voltaži i to također nema veze sa Intel- AMD relacijom. Sad ako uzmeš neki vrhunski DDR3-2000  modul i upariš ga sa nekim Athlonom, ram će naravno raditi bez greške ali ne na maximalnoj brzini kao da ga upariš sa vrhuskom pločom i i7  procesorom !! Tu se radi o memoriskom kontroleru procsora. To se misli kad preporučuju da se upari sa skupim procesorima, a ne da neće raditi.

Uzalud, kao da zidu govoriš. I give up.

Samo da znaš, argumenti su ti prilično slaba strana, tako da me nikako nisi uvjerio u svoju teoriju.

Nema uopce smisla objasnjavati.

15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati

dobro, sad ste me totalno zbunili, onda koji će mi ram na kraju valjat sa astrock p67 extreme 6 i intel core i5-2500K??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Neću se ja prepirati s tobom. To nije nikakva terije nego je to tako i porazgovaraj s nekim tko zna pa ćeš vidjeti. Ništa osobno i nema potrebe da se prepucavamo {#}.

15 godina
fallout3fan kaže...

dobro, sad ste me totalno zbunili, onda koji će mi ram na kraju valjat sa astrock p67 extreme 6 i intel core i5-2500K??

Uzmi ovaj:   http://www.magazinrs.hr/corsair-4gb-2x2gb-ddr3-1600mhz-4gb-2x240-dimm/COR-CMZ4GX3M2A160C9B

Ne možeš pogriješiti. Izvrstan Vengeance hladnjak, dobar OC-er.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 17:56 (Caesar et Brutus).
14 godina

Pa bilo koji ddr3 ram. A ti pošto ćeš clockat onda bi trebo uzet neki brži, mada je i to u biti potpuno nebitno jel utječe na rast performansi kao Jadranka Kosor na oporavak našeg gospodarstva {#}.

15 godina
itomic009 kaže...

Neću se ja prepirati s tobom. To nije nikakva terije nego je to tako i porazgovaraj s nekim tko zna pa ćeš vidjeti. Ništa osobno i nema potrebe da se prepucavamo {#}.

Slažem se{#}

15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
fallout3fan kaže...

Uzmi ovaj:  http://www.magazinrs.hr/corsair-4gb-2x2gb-ddr3-1600mhz-4gb-2x240-dimm/COR-CMZ4GX3M2A160C9B

Ljudi, jel se slažete s ovim RAM-om kojeg mi caesar preporući??

15 godina
neaktivan
fallout3fan kaže...
Caesar et Brutus kaže...
fallout3fan kaže...

Uzmi ovaj:  http://www.magazinrs.hr/corsair-4gb-2x2gb-ddr3-1600mhz-4gb-2x240-dimm/COR-CMZ4GX3M2A160C9B

Ljudi, jel se slažete s ovim RAM-om kojeg mi caesar preporući??

Da, još kad je na popustu super.

Kruger
15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati

Ako imaš para možeš i 8GB (2 x 4Gb) tako da ti ostane za poslje ako bude trebalo još mjesta.

http://www.magazinrs.hr/corsair-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-8gb-2x240-dimm/COR-CMZ8GX3M2A1600C9

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
nick54312 kaže...

Ako imaš para možeš i 8GB (2 x 4Gb) tako da ti ostane za poslje ako bude trebalo još mjesta.

http://www.magazinrs.hr/corsair-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-8gb-2x240-dimm/COR-CMZ8GX3M2A1600C9

periii!!!

klik

:PPP

what's in your head in your head zombie zombie zombie ha ha ha..
15 godina
Koji procesor odabrati

Dečki, ne mogu vjerovati. Prije nekoliko sekundi je ona moja preporučena memorija stajala 358, a sada je 371kn!  {#}

Memorija koju je preporučio Nick ti je također izvrsna ako imaš više novaca na raspolaganju, ali za ne povjerovati, prije par sekundi stajala 635, a sada je 658kn. Apsurd...{#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice