Dobro neznam jel sam točno napisao al mi novi komp treba za božić, pa me zanima isplatili se čekati? cijena konfiguracije bi trebala biti cca 10000 kuna s tim da bi trebala biti osnova i matična, grafička (obavezno 4700 x2) se ne nadograđuju, pa mogu štedjeti na ramu i hddu koje kasnije nadograđujem, al sad quatro ili i7????
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja bi ti preporucio i7-920, imam ga i zadovoljan sam, iste je cijene sa q8550, a dosta jaci, jedino trebas skuplju plocu i ram (x58 ploca i ddr3 ram) - ali do 10k kuna to ne bi trebo biti veliki problem. Grafulja hs 4870 x2 nije losa, ali gtx 280 nije puno losija, a sada je dosta jeftinija pa bi mogo razmislit o tome. hdd ti je ok WD 640 GB, oko 500 kn te dodje. Ram ako ne mislis overclockat neki jeftiniji ddr3 na 1333MHz nije losa opcija i onda ti ne treba nista jace od stock coolera.
EDIT: kasno je i ispricavam se, q9550* i HD* 4870 x2
Dobro neznam jel sam točno napisao al mi novi komp treba za božić, pa me zanima isplatili se čekati? cijena konfiguracije bi trebala biti cca 10000 kuna s tim da bi trebala biti osnova i matična, grafička (obavezno 4700 x2) se ne nadograđuju, pa mogu štedjeti na ramu i hddu koje kasnije nadograđujem, al sad quatro ili i7????
Core i7 je nesto sto sigurno dolazi i postaje novi standard za iduce godine.
Plocama koje ce ga podrzavati sigurno ce se doradjivati BIOS prema verzijama procesora koji ce dolaziti,
i tu ne vidim neki moguci promasaj. I najjeftiniji Core i7 cini mi se dobar.
Dosta je skupo, ali ako bi morao kupiti novo racunalo stisnuo bi za ovo pa taman stavio 'obicnu' graficku za prvu ruku.
Evo sto sam slozio o tome:
http://www.informatika.buzdo.com/s368.htm
Mozda se moze ostvariti kakav popust pred Bozic?
Pa nekad je cijena od 10k bila normalna za osrednje racunalo,
samo sto su prema mom iskustvu bila kvalitetnija.
Jos uvijek na poslu imam ploce 815 serije koje rade s XP-om i 256MB RAM-a,
i koje su sto se tice stabilnosti bile zakon. Imale su ugradjenu grafiku
i postupno sam im dodavao graficke kartice.
Ostale iz tog doba sve su na otpadu.
Nadam se da ce i ove biti takve, kao serija 815.
Pozdrav