Gotova konfiguracija - u redu ili ne?

poruka: 26
|
čitano: 2.392
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Složio sam si konfiguraciju pa me zanima hoće li raditi, jesam li što fulao.

MBO
Gigabyte MA770-UD3, AMD 770, S. AM2+, 6xSATA RAID,DDR2 1066/800  530,85Kn

CPU
AMD Phenom X3 8650 (2.3GHz,3,5MB.95W,AM2) box  523kn

RADNA MEMORIJA
2x DDR2 2048MB (2GB) PC8500 Kingmax, 1066MHz, KLEE88F-B8KO6 190,11Kn

GRAFIČKA
Sapphire HD 4670, 512Mb GDDR4, 128bit, DVI+HDMI+VGA, PCI-E 16 549,98Kn

HDD
WD 6400AAKS Caviar Blue 6400AAKS, 640GB, SATA II, 16MB, 3,5", 7.200 rpm 418kn

DVDRW
Pioneer DVD +/- RW DL DUAL LAYER DVR-216DBK SATA black 168,84 kn

NAPAJANJE
Fortron Bluestorm II 500,LED,12cmfan,kut 553,30kn

KUĆIŠTE
Gigabyte GZ-X4, srebr., bez napajanja 279,97kn

Cijena 3465kn ako sam dobro zbrojio.

Kakvi su vaši komentari, što biste promijenili i zašto? I ostati unutar 3500kn :)

Umjesto navedene grafičke razmišljao sam uzeti Gigabyte Radeon HD 4670 1GB DDR3,128bit ili Sapphire HD 4670, 1Gb GDDR3, 128bit zbog 1GB memorije ali sam odustao od njih nakon pročitanih recenzija, i postova na ovom forumu. Ona grafička koju sam odabrao ima GDDR4 memoriju, samo ne znam ima li ATI Avivo i UVD 2 za Blu ray i HD? Što mislite je li ipak bolja?

I pitanje za CrossFire funkciju, da mi to radi trebam li imati dvije iste grafičke ili mogu različiti modeli grafičke pod uvjetom da podržavaju CrosFire?

Hvala na savjetima!

0 0 hvala 0
16 godina

Prominija bi  proc sa ovim ili počekaj još malo stižu novi athloni 45 nm

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Gotova konfiguracija - u redu ili ne?

Konfiguracija (kao i stotine drugih kombinacija) je OK. -samo napomene za VGA: Sapphire je dobar izbor (ili Gigabyte), DDR3-4 je manje važno (DDR 2 -nikako, DDR5-samo za top modele) ovisno o specif. na koliko MHz, često je 512 brža od 1GB modela. Tak da je izbor OK.

Napomena za AVIVO -podržavaju ga sve ATI-HD kartice (od serije 24xx-3xxx-4xxx, izuzetak 2900) ali zbog 'raslojavanja' ponude jednostavno driver se neželi instalirati.... -ovisi koja funkcija unutar avivo ti je interesantna -pripazi.

Za CF je uobičajeno identične kartice, ako npr nisu na jednako MHz-a rade na clocku sporije, dok s različitim generacijama nema smisla, zbog prevelike razlike u perfomansama i istovremenog 'usporavanja' novije/jače... -više gubiš nego dobiješ (dodaj i probleme s driverima). Ali može raditi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Klecko kaže...

Složio sam si konfiguraciju pa me zanima hoće li raditi, jesam li što fulao.....

matična ok,kućište ok,HDD ok,RAM ok,grafička ok (možda HD4830),pržilica ok,sad napajanje uzmi Fortron 400W i procesor Phenom 710,sa izmjenama malo skuplje,ali bolje,CF ti ne treba,GDDR4 na HD4670 daje nešto bolje preformanse,ali nije kao HD4830
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2009 17:50 (pod009).
17 godina
neaktivan

Zar nije bolji CPU AMD Phenom X3 8650 od AMD Athlon64 X2 7750, ima tri jezgre i dr.?

AMD Phenom II X3 710 radi na socket AM3, ne znam podržava li to matična? Istina ona je AM2+, ali radije bih drugu AM3 ploču onda.

Napajanje sam mislio jače 500W, u slučaju ako budem nadograđivao komp.

Sapphire HD 4830 je odlično bijesna grafička ali ne znam koliko ću je iskoristiti jer komp mi neće služiti za samo za igre, već uglavnom za  surfanje, divx i DVD i sl.

17 godina
Klecko kaže...

Zar nije bolji CPU AMD Phenom X3 8650 od AMD Athlon64 X2 7750, ima tri jezgre i dr.?

AMD Phenom II X3 710 radi na socket AM3, ne znam podržava li to matična? Istina ona je AM2+, ali radije bih drugu AM3 ploču onda.

Sapphire HD 4830 je odlično bijesna grafička ali ne znam koliko ću je iskoristiti jer komp mi neće služiti za samo za igre, već uglavnom za  surfanje, divx i DVD i sl.

to ti je stara generacija phenoma, odnosno prvi phenomi, koji se nisu dali clockat, imali su malo cache memorije
i nisu bili baš dobro prihvaćeni...
Najbolji osjećaj je upala mišića........
16 godina

Prvi fenomi su težak promašaj.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Klecko kaže...

ovisi o vrsti aplikacija,Ahtlon većinom vodi u igrama,a Phenom u skoro svemu ostalom (Photoshop,3D modeliranje,video dekodiranje...),iako ima iznimki
procesori za AM3 socket su kompatibilni sa većinom matičnih s AM2+ (i nekih s AM2) socketom uz upgrade BIOS-a
s tom matičnom ne možeš raditi CF!!!a i napajanje kao Corsair HX450 bi držalo CF 4830,a HD4830 je odlična grafička za svoju cijenu
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
17 godina
neaktivan

Athlon64 X2 7750 - nema ga na području Zagreba, može neki drugi procesor ili jeftiniji Phenom?

Sad vidim da matične ne podržava CF, pa ništa od njega.

17 godina
neaktivan
Klecko kaže...

Athlon64 X2 7750 - nema ga na području Zagreba, može neki drugi procesor ili jeftiniji Phenom?

Sad vidim da matične ne podržava CF, pa ništa od njega.

ako nema Athlona 7750,uzmi Athlona 7850 ili još bolje Phenoma 710
17 godina
neaktivan

Pod009 hvala na tom procesoru Athlona 7850, promaknuo mi je.

Ako netko ima još nešto nadodati na prvi post neka piše!

17 godina
neaktivan

Ja bi jos mozda stavio hd 4830 ili hd 4770,ali ako nisi bas s parama i ovako je u redu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moj prijedlog konfiguracije je ovaj,tu stavi još neko kućište koje želiš

AMD Phenom 710,HD4830,Gigabyte MA770-UD3,Fortron 400W,WD 500GB...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Još bih pitao zašto predlažeš Crosairovu memoriju ispred one od Kingmaxa? Zar to nije isto, obe će biti 4GB RAMa? Koje je prednost?

I može netko odgovoriti, kad bih uzeo Sapphire HD 4830 što bih značajnije dobio za razliku od Sapphire HD 4670? U čemu bih vidio razliku (kvaliteta slike, brzina, performanse...)?

17 godina
neaktivan

Hd 4830 je dosta jaca od hd 4670 i dobio bi dosta veliki dobitak na performansama

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Klecko kaže...

Još bih pitao zašto predlažeš Crosairovu memoriju ispred one od Kingmaxa? Zar to nije isto, obe će biti 4GB RAMa? Koje je prednost?

I može netko odgovoriti, kad bih uzeo Sapphire HD 4830 što bih značajnije dobio za razliku od Sapphire HD 4670? U čemu bih vidio razliku (kvaliteta slike, brzina, performanse...)?

zato što je inače Corsairova memorija kvalitetnija,ima veći OC potencijal itd.,iako je i Kingmax dobar
sa HD4830 bi dobio bolje preformanse (više FPS-ova u igrama,više bodova u benchu...) nego sa HD4670 pri istoj grafici,a mogao bi stavljeti veću rezoluciju i detalje u igrama sa HD4830 nego s HD4670...
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2009 23:24 (pod009).
17 godina
neaktivan
Klecko kaže...

Svejedno ti je koju ćeš memoriju uzet, zato uzmi jeftiniju tj. kingmax jer tebi nema razlike. Jer nećeš klokat.
A za grafu... Bolja je znatno 4830 a jeftina je prilično i isplati se, tako da definitivno nju.
edit: prestgli su me već neki :) 
Only God (& mod) can judge me
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2009 23:26 (Core2Duo2).
17 godina
neaktivan

Ok, kad bih uzeo Sapphire HD 4830, Gigabyte MA770-UD3 i Athlon 64 X2 7850 koje bih trebao napajanje?

Fortron 400W ili ipak Fortron Bluestorm II 500W?

17 godina
neaktivan
Klecko kaže...

Ok, kad bih uzeo Sapphire HD 4830, Gigabyte MA770-UD3 i Athlon 64 X2 7850 koje bih trebao napajanje?

Fortron 400W ili ipak Fortron Bluestorm II 500W?

Dosta ti je fortron 400W.Ali pazi da bude PNF
17 godina
neaktivan

Zna li tko ima li SAPPHIRE HD 4830 HDMI izlaz? Čini mi se da ima 2 dvi i S-Video, ili?

Hoće li napajanje FORTRON 400W, PNF biti dovoljno za konfiguraciju? Na stranici od HD 4830 preporučuje se 450W ili jače napajanje.

Možda Fortron Bluestorm II 400W, LED,12cmfan je bolje i jače napajanje?

Ili ipak Fortron Bluestorm II 500W,LED,12cmfan?

17 godina
Klecko kaže...

Zna li tko ima li SAPPHIRE HD 4830 HDMI izlaz? Čini mi se da ima 2 dvi i S-Video, ili?

Hoće li napajanje FORTRON 400W, PNF biti dovoljno za konfiguraciju? Na stranici od HD 4830 preporučuje se 450W ili jače napajanje.

Možda Fortron Bluestorm II 400W, LED,12cmfan je bolje i jače napajanje?

Ili ipak Fortron Bluestorm II 500W,LED,12cmfan?

Napajanje si mozes uzet jedno od ova dva bolje su rjesenje definitivno od Fortron 400W preporucam Corsair CX 400 W imas ga u linksu, koju to mislis uzet graficku HD 4830 kakav hladnjak ima jesi to provjerio da nije mozda bucan i neefikasan svaka Ati HD graficka ima DVI-HDMI konektor!Cool
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 14:58 (rambox).
17 godina
neaktivan

Kakav je Corsair CX 400W, po vatima je isti kao Fortron kojeg su mi savjetovali.

Tu grafičku su mi savjetovali gore više u postovima, a evo ti linka http://www1.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=261&grp=3

Je li bučna ili ne, to baš i ne piše u opisu :(

Znam da ima DVI-HDMI konektor ili adapter, mislio sam na direktni izlaz hdmi sa te grafičke.

17 godina
neaktivan
Klecko kaže...

Kakav je Corsair CX 400W, po vatima je isti kao Fortron kojeg su mi savjetovali.

Mrvicu kvalitetniji i bolji, mrvicu skuplji... Ja bi ga uzeo...
17 godina
neaktivan
Sused kaže...
 OK, uzet ćemo ga.
No hoće li biti dovoljan za moju konfiguraciju, jer sam u opisu za grafičku (link iznad) našao: "450 Watt or greater power supply with 75 Watt 6-pin PCI Express® power connector recommended" U prijevodu: preporučuju napajanje 450W ili snažnije.
17 godina
Klecko kaže...
Sused kaže...
 OK, uzet ćemo ga.
No hoće li biti dovoljan za moju konfiguraciju, jer sam u opisu za grafičku (link iznad) našao: "450 Watt or greater power supply with 75 Watt 6-pin PCI Express® power connector recommended" U prijevodu: preporučuju napajanje 450W ili snažnije.
 Taj Corsair CX 400W ti je najbolje napajanje za toliko love slobodno to uzmi i bit ces zadovoljan itekak ne brini, a kaj se tice ove graficke tvoje koju si mislio uzet slobodno uzmi ima odlican i tih hladnjak nema tu problema evo ti link na njezin test!Cool

http://www.overclockersclub.com/reviews/sapp_4830/2.htm

17 godina
neaktivan
Klecko kaže...
 OK, uzet ćemo ga.
No hoće li biti dovoljan za moju konfiguraciju,
 naravno. on drži i puno jače konfe.
edti: rambo me opet prestigao :))
Only God (& mod) can judge me
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 15:44 (Core2Duo2).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice