Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.527
|
čitano: 15.608.355
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Koji je najbolji antivirusni program

za povremene a pogotovo one česte uploadere na VT preporučam zgodan mali besplatni programčić hashtab koji se instalira u properties/shell (vidi sliku1) te se pomoću njega "vadi" jedinstvena vrijednost (jedinstveni broj koji odgovara samo jednom fileu i nijednom drugom), kada se dobije hash iz filea, taj se dobiveni jedinstveni broj može kopirati na VT (vidi sliku2), ukoliko je file već bio skeniran dobit ćete rezultate instantno bez nepotrebnog uploadanja masivnog filea... Isto tako dio linka na VT je u stvari SHA-256 filea koji je uploadan na VT (vidi sliku3)

Program inače može poslužiti i u verifikacijske svrhe metodom usporedbe dvaju fileova

shameless Comodo evangelist
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 1:42 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

je li pisao itko ovdje prije kako najbolje podesiti free aviru, mislim na postavke scanner, guard i general

16 godina
neaktivan
RE: Koji je najbolji antivirusni program
mikica1 kaže...

je li pisao itko ovdje prije kako najbolje podesiti free aviru, mislim na postavke scanner, guard i general

tu je sve u paketu

16 godina
neaktivan

thanksCool

15 godina
protjeran
andi.cro kaže...
BlackFoot kaže...

@andi.cro

Vidi, ukratko, na stranice VirusTotal napraviš upload nekog tebi sumnjivog filea, u ovom slučaju instalacijskog exe.filea. Tada 41 AV to skenira i dobiješ rezultate. A to što te rezultate do sada nije nitko komentirao nema blage veze s rezultatima skeniranja.

Hvala kužim ja to samo nema rezultata nigdje!  Jedino ako su ti rezultati privatni tj.samo ih vidi onaj koji je uploadao sumljivi fajl!

Sada ja tebe ne kužim. Kako nema rezultata. Pa rezultat je 0/41 iliti nijedan antivirus od 41 koliko ih je skenirao taj exe.file nije detektirao taj file kao neki malware. I to je to. Nema tu privatnih rezultata.

17 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Hvala kužim ja to samo nema rezultata nigdje!  Jedino ako su ti rezultati privatni tj.samo ih vidi onaj koji je uploadao sumljivi fajl!

Opet ne razumiješ, minus pored određenog vendora znači da taj i taj AV nije detektirao nikakav virus, na vrhu stranice imaš results: 0/41 (0.0%), što znači da skenirani file nije detektiran niti od kojeg AVa, a sad pogledaj link na detektirani file pa će ti sve biti jasno Osmijeh

edit: eh, dok se ja sjetim odgovorit blackfoot me pređe za tri kruga... malo sam spor (u glavu) što bi se reklo... Cool

shameless Comodo evangelist
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 1:33 ((s)izgoreo).
15 godina
(s)izgoreo kaže...
andi.cro kaže...

Opet ne razumiješ, minus pored određenog vendora znači da taj i taj AV nije detektirao nikakav virus, na vrhu stranice imaš results: 0/41 (0.0%), što znači da skenirani file nije detektiran niti od kojeg AVa, a sad pogledaj link na detektirani file pa će ti sve biti jasno Osmijeh

edit: eh, dok se ja sjetim odgovorit blackfoot me pređe za tri kruga... malo sam spor (u glavu) što bi se reklo... Cool

aaaaa....!  Sad kužim sistem Izlanuo se !!! A ja sam očekivao neke rezultate a ne " - " Smijeh

Ali mi sad nije jasno kak to da ga MBAM odriješito detektira kao malware a 41 AV program ništa?

Jedino je Symantecu tu nekaj zasmrdilo pa ga je klasificirao kao "sumljivi"?!?

ČUDNO!

ps.AdobeFlashPlayer TROJAN!?!?!?!?!? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 2:06 (andi.cro).
17 godina
andi.cro kaže...
(s)izgoreo kaže...
andi.cro kaže...

aaaaa....!  Sad kužim sistem Izlanuo se !!! A ja sam očekivao neke rezultate a ne " - " Smijeh

Ali mi sad nije jasno kak to da ga MBAM odriješito detektira kao malware a 41 AV program ništa?

Jedino je Symantecu tu nekaj zasmrdilo pa ga je klasificirao kao "sumljivi"?!?

ČUDNO!

ps.AdobeFlashPlayer TROJAN!?!?!?!?!? 

Ak misliš na Perfect Optimizer to je smece od programa, takvih ima puno nije to nist cudno ko RegCure, Uniblue Registry Booster i ostale gluposti i bolje da ga Malwarebytes pocisti bez pardona.CoolNevinašce

15 godina

Probao sam instalirati ClamAV uz postoječi CIS ali mi CIS ne dozvoljava,stalno mi instalacijske procese od ClamAV-a stavlja u Sandbox i spriječava nesmetano instaliranje!

Kliknem ja da mi sljedeči put taj neki proces NE pokreče u Sandboxu ali opet ga sljedeći put stavi i pita me! Evo slikica... 

16 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Probao sam instalirati ClamAV uz postoječi CIS

ne znam šta će ti clam uz cis ?
potpuno nepotrebno..

16 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
Ne vrijedi taj defense+ ništa nekome tko na sve klikne alow, ista stvar za FW.

Da, treba znat pročitat što piše u pop-up prozoru.

Još ti i boldaju što je preporučeno....

Pogledaj pop-up prozor npr. Online Armora, OSSS-a ili Malware Defendera i reci koji je razumljiviji.

ZIG ZAG
16 godina
neaktivan

Hebote, jel se i vama Avira ne update-a sama?Ja sam opet postavio scheduler na svaka 3 sata nadam se da će raditNeodlučan

EDIT:Sad mi je uredno update-alo.Neznam zašto automatski update ne radi

This world is spinning around me, this world is spinning without me, every day sends future to past, every breath leaves one less to my last - DT
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 10:16 (Tomislav95).
16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Hebote, jel se i vama Avira ne update-a sama?Ja sam opet postavio scheduler na svaka 3 sata nadam se da će raditNeodlučan

EDIT:Sad mi je uredno update-alo.Neznam zašto automatski update ne radi

bez greške

16 godina
neaktivan

I kod mene je isto bez greške ali nema update-a svaki danSmijeh

This world is spinning around me, this world is spinning without me, every day sends future to past, every breath leaves one less to my last - DT
16 godina
odjavljen
Tomislav95 kaže...

Avast zato bez poteškoća update-a Belji se

(Ali vraćam se na Aviru svejedno)

Upali svijetlo-Žuja je mrak.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 11:36 (kingmedo).
16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

na koliko puta ti je bilo podešeno da provjerava do sad?

kingmedo kaže...
Tomislav95 kaže...

tako treba..

16 godina
neaktivan
seneka kaže...
Tomislav95 kaže...

na koliko puta ti je bilo podešeno da provjerava do sad?

Na 5 puta dnevno, danas mi je update-alo.

16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Na 5 puta dnevno, danas mi je update-alo.

da ,čudno,valjda si ispravno napravio update job-ove,stavio kvačice da na: repeat job if time has expired
mislim da je 3 puta dnevno optimalno

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 11:53 (seneka).
17 godina
protjeran

E jer se isplati jer treba neki antispyware pored Avasta Free 5.0?

Mislim na idem često na rizične internet stranice pa nisam siguran jer bi mi trebao takav program za zaštitu?

Hoću reći samo kao scanner jer ga ne bih aktivirao pored AV!http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-undecided.gif

trash bin can:S
16 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

Mislim na idem često na rizične internet stranice pa nisam siguran jer bi mi trebao takav program za zaštitu?

Hoću reći samo kao scanner jer ga ne bih aktivirao pored AV!http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-undecided.gif

Superantispyware

U free inačici samo kao skener.

Upali svijetlo-Žuja je mrak.
15 godina
stoncin3 kaže...

Naravno da trebaš barem jednom mjesečno skenirati MBAM-om i/ili SAS-om.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
hrvoje66 kaže...

evo da se ja ukljucim malo u raspravu naime ja sam mislio da mi antivirusni program uopce netreba posto je na t-comovim stranicama pise da ima program koji se sam "brine" o sigurnosti, a ja budala povjerovao ne i sta se desilo pokupio sam virus nakon 3 godine bezbriznog surfanja. i kaj sad e pa nikaj samo sam htio upozoriti buduce lakovjernike poput mene da ne vjeruju svemu kaj pise na t-com stranicama btw sada imam malwarbytes anti-malware znam da to nije pravi antivirusni program ali j..... ne! ne zelim da mi se komp. previse usporava najprije sam jos prije 3g. probao sa avg, nortonom, ead 32 ili kako se vec pise i neznam ni sam vise s kojim sam sve isprobavao ili sam imo problema s usporavanjem racunala ili sa firewallom

A gle...morat češ staviti neki AV ako želiš kolko tolko biti siguran jer Malwarebite's ti može ukloniti određene viruse koji su se več ugnjezdili na tvom kompu i vjerojatno već napravili neku štetu a pravi AV te štiti tako da spriječi viruse da uopče dođu do tvog kompa,kužiš?

Moja preporuka za free sistem je : Avira + ClamAV + WOT ili Clear Cloud DNS i skeniraj jednom tjedno sa Malwarebite's-om!

Za održavanje računala moraš imati neš poput Glary Utilities i CCleanera

Avira + ClamAV ti ne bi trebali biti preteški ( u najgorem slučaj si barem Aviru stavi ) a WOT ili ClearCloud nebuš ni osetil Namigiva

a kaj ti je to gary utilities i ccleaner

15 godina
hrvoje66 kaže...

Glary Utilities je ponajbolji besplatni all-in-one čistač kompa, kao i CCleaner, koji ima malo manje opcija u odnosu na Glaryja, ali je svejedno dobar.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 13:02 (deadman).
16 godina
neaktivan
deadman kaže...
hrvoje66 kaže...

Glary Utilities je ponajbolji besplatni all-in-one čistač kompa, kao i CCleaner, koji ima malo manje opcija u odnosu na Glaryja, ali je svejedno dobar.

Zapravo je CCleaner samo čistač registra i smeća, a Glary je puno više od toga.

15 godina
neaktivan

Imam AVG Internet Security,sluzi me dobro zasad

\m/
17 godina
protjeran
kingmedo kaže...
stoncin3 kaže...

Superantispyware

U free inačici samo kao skener.

Evo sad napravih Quick Scan sa SAS-om!

Našao je 121 cookies. Nemam spywarea, adware na sreču!

TNX:)

trash bin can:S
15 godina
neaktivan

a cujte jeli bi mi netko mogao reci koja je razlika u glary utilities pro i samoga glary-a hvala

17 godina
neaktivan
hrvoje66 kaže...

a cujte jeli bi mi netko mogao reci koja je razlika u glary utilities pro i samoga glary-a hvala

Ovdje su ti razlike.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 14:07 (Razer_Copperhead).
15 godina
hrvoje66 kaže...

a cujte jeli bi mi netko mogao reci koja je razlika u  glary utilities pro  i samoga glary-a hvala

Glary Pro ima real-time funkciju, schedule scan i automatski update koji uopće nisu potrebni. Besplatna verzija je sasvim dovoljna.

16 godina
neaktivan
seneka kaže...
kingmedo kaže...

tako treba..

Svejedno koji.....svaki će propustiti malware i računalo je zaraženo.....

Avast

Avira

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 15:24 (siketa).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice