Uklanjanje boje sa plastike laptopa

poruka: 16
|
čitano: 9.950
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Nezz gdje da postavim ovo pitanje, valjda sam pogodio podforum. Da li netko zna postoji li kakva tekućina za skidanje boje sa plastike?

Na laptopu se od korištenja prvo izlizala pa počela ljuštiti boja, što je vidljivo na slici. Inače to je generalni problem ovog modela. Sličan problem imaju i Galaxy telefoni kojima se također pođe ljuštiti ona sjajna boja.

Mogla bi se bez problema noktom skinuti cijela boja, ali to bi ostavilo tragove... Ako netko ima prijedlog bio bih jako zhvalan :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Uklanjanje boje sa plastike laptopa
Probaj sa razrjeđivačom ili pak benzinom.
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
odjavljen

Kao zalog za budućnost možeš pogledati ovo.

http://informanka.blogspot.hr/
Moj PC  
0 13 hvala 0
16 godina
A ono, samo da se nešto napiše. Nije bitno što nema veze sa temom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
x18x05x kaže...
A ono, samo da se nešto napiše. Nije bitno što nema veze sa temom.

Ne, uopće nema veze. Ocjena iz uočavanja uzročno-posljedičnih veza - nula!

http://informanka.blogspot.hr/
16 godina
I opet niđe veze. Lokalni troler ili trabunjalo??
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
Arendelle kaže...

Kao zalog za budućnost možeš pogledati ovo.

Hvala na savjetu ali nemam problema sa tim. Dovoljno je bilo mjesec dana korištenja da se šteta napravi. Nakon toga 3 godine laptop koristim sa eksternom tipkovnicom ali boja se i dalje ljušti.

Ja znam čime bi se otprilike mogla skinuti boja, ali me zanimalo da li je netko od forumaša to radio, jer vidim da ovdje ima servisera, osoba koje se bave moddingom ili nekih drugih koji su se mogli susresti sa ovim problemom. Ipak se radi o laptopu pa bi htio izbjeći trošak od dvjestotinjak kuna za drugu polovnu plastiku.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2016 21:53 (SnakeST).
17 godina
neaktivan

Brisanje razrjeđivačom će skinut boju ali ti može i uništit plastiku, razrjeđivać je jednostavno pre jak...

Mislim da bi ti bolje bilo to prebojati (sprejom) nego brisati razrjeđivačom (užasni su za plastiku) ili pak probati na nekom malom djelu ili nabavit neki slabiji razrjeđivać...

Ili odi u dućan di prodaju boje i lakove pa pitaj dal imaju kaj za skidanje s plastike.

btw: http://www.doityourself.com/stry/how-to-remove-paint-from-plastic

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 0:11 (zerocool12).

2 0 hvala 1
9 godina
protjeran

@SnakeST  koji laptop`? imas dosta tih stvari primjer http://www.aliexpress.com/item/Wholesale-Brand-New-Carbon-Fibre-Vinyl-17Notebook-PC-Laptop-Skin-Sticker-Cover-Decal-Free-Squeegee-Printed/32370154004.html?spm=2114.01010208.8.5.JGDUZf  ili slicno ;) sve boje itd.. zaljepis polako sa ostrim okolo i ko novi^^

0 0 hvala 1
14 godina
Probaj s alkoholom (aceton i slicno) umjesto razrjeđivaca... Nije toliko jak pa je manja vjerojatnost da osteti plastiku...
Drugo rjesenje, najfiniji vodobrusni papir i lagano vozi... To je dugotrajan postupak, al daje odlicne rezultate... P.S. obavezno prvo skinuti plastiku da se ne polijeva elektronika.
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

I ja mislim da bi razrjeđivač oštetio plastiku. Sam sticker nebi pomogao jer ne postoji sticker koji će pokriti zaobljene rubove koji su najviše stradali... Inače model je HP 630.

Mislio sam čak kupiti bijeli sprej pa sve obojati u bijelo :D Ali nije mi to rješenje jer će se opet oljuštiti. Znači najbolje je rješenje skinuti sve da ostane obična crna plastika, pa onda naći neki sticker za ukras.

Frend mi je također preporučio aceton pa mislim da ću prvo sa njim probati. Mada mislim da ću teško naći išta što neće ostaviti tragove ali ok, bolje sve  nego kako je sada...

Hvala svima na savjetima, zaljepim slike "prije i poslje" ako ispadne dobro :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ako želiš bojati opet, tvoje rješenje je vodobrusni papir fine gradacije da ne oštetiš plastiku, nakon toga staviš sloj primer kita i nakon njega bojaš plastiku. Primer kit služi da se boja primi za plastiku...

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Ljudi, ništa od acetona, prejak je i on.. Uglavnom ostaje mi vodobrusni papir i farbanje nakon što skinem svu boju... Valjda će ličiti na nešto...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možeš probati sa medicinskim alkoholom, slabiji je od acetona i brzo ishlapi, a što se tiče razređivača, eventualno i samo uljni razređivač koji je jače otapalo od alkohola i tada samo prvo probaj na nekoj manjoj površini da vidiš rezultate kako nebi napravio štetu.   Ipak to bi mi bilo zadnje sredstvo, zbog toga što ima vrlo jak miris te bi se možda uvukao u plastiku pa bi ti laptop jedno vrijem smrdio.  

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

ja sam svoj stari laptop hteo farbati onu farbu koja je gore sam maknuo sa pijeskom odes ili potrazis ko to radi u roku par min..gotovo.. ne jako toliko da se makne..tipkovnica lcd itd pokriti sa tape..

0 0 hvala 0
12 godina

Napokon sam se natjerao na posao. Uklonio sam svu boju vodobrusnim papirom i to je ok.

Sad me zanima postoji li specijalna boja za plastiku ili se uzme bilo koja? I mora li se prvo nanijeti primer kit kako bi se boja primila?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice