Pozdrav! Ovak, da ne duljim... imam staro pc napajanje atx (2 komada) msm da su po 400watt i radia svakojakih kolko te mila volja, i sad sam citao da bi se moglo spojit to jedno s drugim da radi u kuci.. ja bi prvenstveno spojio radio s aux-om tak da spojim komp/mob da mogu slusat jer nemam pojacala doma.. ima tko kakvu semu, video, projekat da prema tome radim? bilo sto? hvalaa
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Spojiš zelenu žicu na širokom konektoru koji ide na matičnu s bilo kojom crnom i onda ti se napajanje upali.
Bilo koja žuta žica ti je 12V(plus za radio), a bilo koja crna - , spojiš ih na radio i pičiš.
S tim da na radiju crvenu i žutu spojiš zajedno na +, jer ti je jedna kao stalni plus za memoriju stanica i to,a druga plus od brave.
Zvučnici ti naravno idu na drugi konektor na radiju,obično parovi ljubičastih,sivih, zelenih,itd. žica.
Kako upaliti ATX: http://www.petvolta.com/elektronika/kako-koristiti-atx-napajanje/
Da se nadovežem na fer-de-lance; svaki put kad ugasiš napajanje, radio će izgubiti stanice. Možeš probati složiti neki step up sa 5Vsb na 12V za stanice. Tako će ti ostati stanice i kad ugasiš napajanje, bitno je samo da ostane uključeno u utičnicu.
ma nisu mi bitne stanice, spajat cu preko auxa ili usb-a, bitno mi je da radi ;)
znaci tako je jednostavno kako sam i mislio da je, par zica spojit i to je to.. okej, hvala :D
~BATMAN~
i kakav bass mora biti ako mi radio ima izlaze za sub, ali sa cincevima kao da spajam pojacalo? i sto bi bilo ako bi spojio pasivni bass na izlaz od zvucnika?
Lako moguće nešto bijelog dima i mrtav radio...
i kakav bass mora biti ako mi radio ima izlaze za sub, ali sa cincevima kao da spajam pojacalo? i sto bi bilo ako bi spojio pasivni bass na izlaz od zvucnika?
Ili aktivni (s ugrađenim pojačalom) ili pasivni + pojačalo. Nebi bilo ništa, ne vjerujem da max 17W iz radija može i pomaknuti membranu subwoofera.
kakav bass mora biti ako mi radio ima izlaze za sub, ali sa cincevima kao da spajam pojacalo? i sto bi bilo ako bi spojio pasivni bass na izlaz od zvucnika?
Ili aktivni (s ugrađenim pojačalom) ili pasivni + pojačalo. Nebi bilo ništa, ne vjerujem da max 17W iz radija može i pomaknuti membranu subwoofera.
okej, znaci da gledam aktivni.. e a recimo ako spojim aktivni sub, on je recimo 300watt, jel onda ima veze snaga radia s snagom suba? msm jel cu dobit snagu tih 300watt iako radio ima izlaz 17watt? po tome bi trebalo znacit da sub ima pojacalo u sebi recimo 300 watt i kad se spoji s nekim uredajem, snagha uredaja nije bitna, bass ce samo dobit signal i tjerati iz svog pojacala?
Nema veze snaga jedna s drugom.
Logično...