Spajanje autoradia na staro PC napajanje

poruka: 9
|
čitano: 4.728
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav! Ovak, da ne duljim... imam staro pc napajanje atx (2 komada) msm da su po 400watt i radia svakojakih kolko te mila volja, i sad sam citao da bi se moglo spojit to jedno s drugim da radi u kuci.. ja bi prvenstveno spojio radio s aux-om tak da spojim komp/mob da mogu slusat jer nemam pojacala doma..  ima tko kakvu semu, video, projekat da prema tome radim? bilo sto? hvalaa

~BATMAN~
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Spojiš zelenu žicu na širokom konektoru koji ide na matičnu  s bilo kojom crnom i onda ti se napajanje upali.

Bilo koja žuta žica ti je 12V(plus za radio), a bilo koja crna - , spojiš ih na radio i pičiš.

S tim da na radiju crvenu i žutu spojiš zajedno na +, jer ti je jedna kao stalni plus za memoriju stanica i to,a druga plus od brave.

Zvučnici ti naravno idu na drugi konektor na radiju,obično parovi ljubičastih,sivih, zelenih,itd. žica.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kako upaliti ATX: http://www.petvolta.com/elektronika/kako-koristiti-atx-napajanje/

Da se nadovežem na fer-de-lance; svaki put kad ugasiš napajanje, radio će izgubiti stanice. Možeš probati složiti neki step up sa 5Vsb na 12V za stanice. Tako će ti ostati stanice i kad ugasiš napajanje, bitno je samo da ostane uključeno u utičnicu.

www.petvolta.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ma nisu mi bitne stanice,  spajat cu preko auxa ili usb-a, bitno mi je da radi ;)
znaci tako je jednostavno kako sam i mislio da je, par zica spojit i to je to.. okej, hvala :D

~BATMAN~
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Spajanje autoradia na staro PC napajanje
Dal bi dobio sto ako bi spojio na auto radiu cetiri izlaza u dva para? Znaci dva plusa , i dva minusa spojio skupa?
~BATMAN~
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
icoian5 kaže...
Dal bi dobio sto ako bi spojio na auto radiu cetiri izlaza u dva para? Znaci dva plusa , i dva minusa spojio skupa?

i kakav bass mora biti ako mi radio ima izlaze za sub, ali sa cincevima kao da spajam pojacalo? i sto bi bilo ako bi spojio pasivni bass na izlaz od zvucnika?

~BATMAN~
16 godina
moderator
icoian5 kaže...

Lako moguće nešto bijelog dima i mrtav radio...

icoian5 kaže...

i kakav bass mora biti ako mi radio ima izlaze za sub, ali sa cincevima kao da spajam pojacalo? i sto bi bilo ako bi spojio pasivni bass na izlaz od zvucnika?

Ili aktivni (s ugrađenim pojačalom) ili pasivni + pojačalo. Nebi bilo ništa, ne vjerujem da max 17W iz radija može i pomaknuti membranu subwoofera.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
14 godina
neaktivan

kakav bass mora biti ako mi radio ima izlaze za sub, ali sa cincevima kao da spajam pojacalo? i sto bi bilo ako bi spojio pasivni bass na izlaz od zvucnika?

Ili aktivni (s ugrađenim pojačalom) ili pasivni + pojačalo. Nebi bilo ništa, ne vjerujem da max 17W iz radija može i pomaknuti membranu subwoofera.

okej, znaci da gledam aktivni.. e a recimo ako spojim aktivni sub, on je recimo 300watt, jel onda ima  veze snaga radia s snagom suba? msm jel cu dobit snagu tih 300watt iako radio ima izlaz 17watt? po tome bi trebalo znacit da sub ima pojacalo u sebi recimo 300 watt i kad se spoji s nekim uredajem, snagha uredaja nije bitna, bass ce samo dobit signal i tjerati iz svog pojacala?

~BATMAN~
16 godina
moderator

Nema veze snaga jedna s drugom.

Logično...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice