Problem_:
Da li mi je za 72 W jacinu trake dovoljno 6A napajanje , da se nebi pregrijavalo s obzirom da je to min sto traka trazi? 72W = 6A x 12 V
Da li uzest barem napajanje od 100W?
Kako cu spojit dovod struje (3 zice su u kabelu) s napajanjem ciji kraj ima kraj oblikovan za ulaz u samu uticnicu?
Da li da postavim uticnicu na dovodu struje u stropu knaufa ili ima drugo rijesenje?
Kako cu produzit kabel od drugog napajanja posto ce mi vjerojatno bit kratak bar 2 m. do samog dovoda struje
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ili da se jednostavno drzim one sheme ako mi 2 trake rade ukupno 144w , uzest jedno napajanje od 180W i toe to. Iz tog jednog razvuc 2 žice do pojačala (btw koliko moraju bit debele zice da nebi padao napon ipak ima 5m duzine?)
I pitanje za RGB kontroler , koji mi preporucujete, te da li je 1 dovoljan za 10m trake ?
Umori me ovo majketi!!!

Ak već imaš jedno napajanje, koje si mislio za to koristiti, onda ti je jednostavije kupiti još jedno od 6A. Ako još nisi ništa kupovao, onda ti je u osnovi svejedno.
bolje je da nije), ali ne smije biti više od 12V. Zapravo ako ciljaš na dugovječnost, možda bi čak bilo bolje imati 9V napajanje - ledice će ti tad slabije svijetliti, a to pak znači da će se manje zagrijavati i imati dulji životni vijek. Zapravo i ne samo to - s nižim naponom boje će ti biti vjerojatno bolje izbalansirane. Naime, kod tipične RGB LED trake kad imaš sve tri boje na maksimumu, boja koju dobiš nije čista bijela, nego plavo-zeleno bijela - znači fali dosta crvene. Ako traku pogoniš s nižim naponom, neće biti tako velika razlika između zelene/plave (jer zelena i plava traže viši napon) i crvene boje.
Spija