LED display sa dvije znamenke LA4052-11

poruka: 4
|
čitano: 3.528
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Iskopa sam iz nekog starog radija gore navedeni crveni LED display sa dvije znamenke i dvije točke,pa me zanima kako da napišem nešto pomoću toga.

Datasheet

Ovako to izgleda (ovaj na slici nije taj) Ovako to izgleda (ovaj na slici nije taj)
::- Licencirani Apple Hater -::
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 15:46 (lzgr).

0 0 hvala 0
15 godina

treba ti kontroler. jer to su obicne ledice unutra. imas zajednicki minus i ostalo su plusevi od svakog segmenta...

kratko receno trebas mikrokontroler koji ce bit spojen na taj display. i sta bis ti napravio s tim displeyom ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dude, sta ti je? Ne rtebas mikrokontoroler mozes uzet dva 4511 7 segment dekoder chipa i neki 8 bitni binarni counter. Drugi segment spojis na najmanja 4 bita, a prvi na veca cetri bita. Onda jos trebias neki clock signal kojeg dovedes u counter i po njemu ce se povecavat broj, counter ce ti ic do 99. I onda na one bitove koji kad su u jedinici stvaraju 99 spojis kombinacijom AND ova i odvedes to u reset pin od countera.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ako pravis bombu odma reci :)

Bože čuvaj nas gladi, kuge i Hrvata

4 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: