Kompatibilnost komponenti zaključana tema

poruka: 13
|
čitano: 3.145
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Kompatibilnost komponenti

Pozdrav!

Ovako, želim sastaviti PC koji ce biti onako za sve (optimalan) malo vise da vuce na gamerski... 

Prije svega zanime me kompatibilnost komponenti koje sam odabrao za kupnju

http://www.links.hr/?naziv=procesor-intel-core-i5-4590-box-s-1150-3-30ghz-6mb-cache-gpu-quad-core&option=artikl&id_artikl=050.606.287(pise 1150 lga)

http://www.nabava.net/maticne-ploce__140/asrock-maticna-ploca-z77-extreme4-socket-1155-intel-z77__1804951 (matična pise 1155 lga) ne kuzim bas sta znaci to "lga"

http://www.kingston.com/en/hyperx/memory/fury - moj ram ddr3 1866 mhz 2x4 gb 

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-asus-geforce-gtx-750-ti-gtx750ti-oc-2gd5-2gb-ddr5-d-sub-dvi-hdmi&option=artikl&id_artikl=100.000.2213 - grafa

I molim neku preporuku za kutiju (a da nije preko 500 HRK)

Hvala unaprijed! 

0 0 hvala 0
12 godina

Procesor ti je socket lga1150 a ploca lga1155 sta oce rec nisu kompatibilni.

Rjrsenje je uzmi i plocu s lga1150 socketom

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
2 0 hvala 2
10 godina
neaktivan
Re: Kompatibilnost komponenti

Sve ostalo je kompatibilno?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 16:18 (Mislav123).
14 godina
neaktivan

Hmmm .. neznam koliko je kolega u pravu ... kad sam nedavno trazio svoju maticnu (lga775) osim poklapanja  socketa(socket ti je ovo lga775) mroao sam provjeriti kompaktibilnost procesora  ... to ti je najjednostavnje da npr odlucis se za neki proc ..i onda gledas koje su ploce kompaktibilne za njega i obrnuto ... imas masu podataka na stranicama intela i na stranicama od pojedinih maticnih ploca ....

moj primjer je bio cpu: lga 775 intel pentium d -znaci stari kompjuter ..pa opet mi nije mogla bilo koja ploca sa 755 socketom ..nego je bila potrebna neka ploca koja podrzava i 775 socket i pentium d procesore ...

ugl ovaj socket to je kao utičnica ...kao što npr ona americka uticnica i nas šuko utikac ...i to nije jedina potrebna podudarnost ... budi mi pozdravljen 

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
10 godina
neaktivan

Našao sam matičnu koja podrzava 1150 i cpu isto 1150... To bi moralo raditi,zar ne?

Pozdrav...

12 godina
ante5656 kaže...

Hmmm .. neznam koliko je kolega u pravu ... kad sam nedavno trazio svoju maticnu (lga775) osim poklapanja  socketa(socket ti je ovo lga775) mroao sam provjeriti kompaktibilnost procesora  ... to ti je najjednostavnje da npr odlucis se za neki proc ..i onda gledas koje su ploce kompaktibilne za njega i obrnuto ... imas masu podataka na stranicama intela i na stranicama od pojedinih maticnih ploca ....

moj primjer je bio cpu: lga 775 intel pentium d -znaci stari kompjuter ..pa opet mi nije mogla bilo koja ploca sa 755 socketom ..nego je bila potrebna neka ploca koja podrzava i 775 socket i pentium d procesore ...

ugl ovaj socket to je kao utičnica ...kao što npr ona americka uticnica i nas šuko utikac ...i to nije jedina potrebna podudarnost ... budi mi pozdravljen 

Decko ne kompliciraj.

Zasto si mi dao TD i jesam li nesto krivo rekao ?

12 godina

Procesor bilo koji za soket 1150 podrzavaju ama bas sve ploce sa socketom 1150.

Nije ti to soket 775 koji se protezao kroz nekoliko generacija procesora pa se moralo pazit.

Moj PC  
4 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Nije ti to soket 775 koji se protezao kroz nekoliko generacija procesora pa se moralo pazit.

Aha ..to nisam znao ali sam osjetio potrebu na ono napisem... 

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
17 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Svakako je bolje provjeriti, pogotovo kod jeftinijih matičnih. Ako će raditi probleme bez update-a BIOS-a onda to definitivno nije za osobu koja osjeća potrebu postaviti ovo pitanje.

Mislav123 kaže...

I molim neku preporuku za kutiju (a da nije preko 500 HRK)

Hvala unaprijed!  

A napajanje već imaš ili želiš kutiju s napajanjem za 500 kn? Za gonit ovu konfiguraciju bi svakako bilo pametno uzeti malo kvalitenije napajanje od onog u no name kutijama. Radije uzmi neko napajanje od cca 350 kn da nije baš no name i kutiju od 250 - 300 kn (istina, malo je više od onoga što si napisao, ali bolje ići na sigurno).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
10 godina
neaktivan

Nije bitno ako je i 700 kuna samo mi preporuči nekakvu kompatibilnu jer se slabo kuzim u to...

I hvala ofc...

17 godina
odjavljen

Nisam zadnje baš pratio situaciju s napajanjima, ali za 300 - 350 kn već možeš naći Corsair-a ili Enermaxa:  http://www.nabava.net/napajanja__310/enermax-napajanje-500-w-120mm-vent-aktivni-pfc__3903561

Inače, za GTX 750 je dovoljno nekih 300 - 350 W, ali mislim da napajanje ispod 450 W nema smisla kupovati. GTX 970 traži 500 W, iako bi kvalitetnije napajanje od 450 W vjerojatno izdržalo, ali nema ti smisla štediti i riskirati probleme.

Što se kompatibilnosti matične i grafičke tiče, tu u osnovi nemaš  što misliti, čak i da ti matična ima PCIe 2.x, a grafička PCIe 3.0 ne gubiš puno na performansama. Veći problem je da li je procesor dovoljno jak da može grafičku iskoristiti do kraja, a u ovom slučaju je dovoljno jak i za GTX 750 i GTX 950.

Što se kućišta tiće, tu nema neke filozofije. Ako uzmeš ono gore napajanje, kablovi su dovoljno dugi da te ne ograničavaju kod izbora kućišta. Bilo koje ATX midi tower kućište će ti uredno primiti sve komponente, jedino može biti upitno ako ideš na GTX 970 duljina grafičke kartice. Kućište ti je najbolje gledati da ti se sviđa, da ima barem jedan otvor za ventilator ispred diskova, jedan kod procesora, a poželjno i jedan ispod napajanja (ako je dolje montirano) i još jedan iznad procesora.

Ako uzmeš GTX 970, kada odabereš konkretni model, nađeš podatke o duljini, pa provjeriš ima li u kućištu koje ti se sviđa mjesta za grafičku. U pravilu, kućišta u kojima su diskovi zarotirani za 90° (konektor im gleda bočno) imaju više mjesta za grafičku. Kako se na većini današnjih kućišta kavez s diskovima može ukoniti, uvijek ti ostaje backup opcija ukloniti kavez i staviti disk u 5.25" adaptor.

P.S. Ostavi privatne poruke za privatne stvari, a ne za nastavak neke rasprave s foruma.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

2 0 hvala 1
14 godina

Sinko ajde ti malo vidi ovaj dio foruma http://www.bug.hr/forum/board/slaganje-pc-konfiguracija/75.aspx?sort=act

Koliko imas para uopce za konfiguraciju to je pitanje??? Izaberi temu i ekipa ce ti slozit vrhunski pc, a ovako pucas uslijepo sam i pitas jel ovo dobro, jel ono dobro...tako mozemo u nedogled sto je bolje sto nije, najbolje je ono koje spada u tvoj budjet, pa sad vozi u pripadajuci dio foruma jer ovo prepucavanje sto je bolje sto nije nema smisla : )

Moj PC  
2 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice