zanima me jel ima tko iskustva sa punjenjem laserskih tonera. imam printer Xerox Phaser 3140 i poce mi je javljat mi da je toner pri kraju pa bi ga prova sam napuniti sa prahom. ako tko zna kako?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
zanima me jel ima tko iskustva sa punjenjem laserskih tonera. imam printer Xerox Phaser 3140 i poce mi je javljat mi da je toner pri kraju pa bi ga prova sam napuniti sa prahom. ako tko zna kako?
Neznam za taj tvoj, ali ja sam svoj samsung punio. Procedura je relativno jednostavna, probijes malu rupicu na catridgez, napunis toner, zatvoris rupicu i to je to. Nisam morao nista resetirati, kemijati. Neznam kako je kod tebe. Proguglaj.
ej.. google sve zna... 100%
ej.. google sve zna... 100%
a znan ali iskustvo je ipak iskustvo
Video je fake 100% -.-
Nego, pazi da ne udišeš onu prašinu da nebi uskoro završio na plućnom odjelu lokalne bolnice.
Video je fake 100% -.-
Nego, pazi da ne udišeš onu prašinu da nebi uskoro završio na plućnom odjelu lokalne bolnice.
da jebote... zaboravio...
nikako udisat prasinu, puhat ili slicno... a bilo bi jako dobro da imas i rukavice...
kad to napunis, zatvoris rupicu i procitas u uputstvima od printera da li moras resetirat catrige (neke pinove kratko spojit) da bi prihvatio novo punjenje...
na kraju ti se najbolje isplati dat lovu i kupit pun original...
ja san to radija jedno lito ka praksu za srednju školu. tip je u tom dućanu sam izmislija taj sistem punjenja i jedino je on to radija...
a postupak je složen i sve bi tribalo bit uredno.bubnjevi se detaljno očiste i premazuju pastom. oko njih triba dosta pazit jer se lako oštete...
prah je nezgodan ako uđe u oči
i tako... :S
neznam za tvoj, ali kod mojeg moraš mijenjat i chip. A upute za punjenje i opremu dobiješ uz boju.
I kolicina praska igra ulogu! Prepuniti nije dobro, dolazi do ostecenja bubnja. Prvo se mora rastaviti toner i ocistiti nagomilane ostatke tonera. Maska za lice, zastita za oci i narukvice su must have. Toner je kancerogen pogotovo onaj sto se stavlja u kopir aparatima.
Probijanje tonera sa rupom dolazi nakon nekoliko ciklusa punjenja kada znas (i vidis) da je sam toner pri kraju (strafte na ispisu). Sve u svemu, daj nekom da ti napuni i plati za to. Oni koji to kvalitetno obavljaju obicno daju i garanciju za to
[edit]
I skuplji su
o hvala na toliko odgovora. a ja prije kupnje mislia da cu to ja skuzit sam i tako ustedit stotine kuna :). a koliko dojde punjenje? ili se vise isplati kupiti novi?
U ovom videu je prikazano profesionalno punjenje tonera, potrošeni toneri se šalju na recikliranje, i takvi toneri spadaju pod zamjenske
Mislim da se i valjak treba mijenjati, ugl. postupak je kompliciran, a i profesionalcima se dogodi da poslije ostaju crte na papiru
Preporučam da odneseš na punjenje, uštedjet ćeš i nećeš riskirati da sjebeš toner, cjena punjenja zavisi o toneru
Ja punio toner s rupicom (imao puni toner od drugog printera). Rupica mora biti barem 5 mm promjera jer nećeš uspjeti toner natjerati unutra. Zatvorio s selotejpom (da pridrži ljepilo) i vrućim ljepilom zalio rupu. Stvar funkcionira dok god je foto valjak dobar (obično je nekakve plavo-zelene boje). On vremenom odlazi printao ti ili ne, pa s vremenom dobijaš crte i tamne pruge, a tekst, tj. ono što printaš sve više gubi na oštrini >> novi foto valjak.. (a to je ono što majstori i naprave kad repariraju toner; natoče novi prah + promijene valjak)
Dali treba kod kupovanja praha uzet prah za određeni printer ili je prah više manje jednak za sve printere?
Imam HP 1020
Dali treba kod kupovanja praha uzet prah za određeni printer ili je prah više manje jednak za sve printere?
Imam HP 1020
Za HP kupuj HP premium tonere...