Ovako, dobio sam jedan pokvareni hp vs17x monitor, pa mogu od njega raditi što hoću. Mislio sam da možda ima uobičajen kvar za tu liniju/seriju (što već) monitora, ali nema. Jednostavno, uopće ne reagira na ništa. Mogu lupat po tipki on/off i ništa se ne događa. Ne blinka, ne svijetli, a ekran, normalno, cijelo vrijeme ugašen. Kondenzatori su svi u redu, nisu napuhnuti (to bi bio taj uobičajeni kvar), tak da sam odustao od popravka, jer ne znam što mu je, a niti vidim da je nešto pokvareno.
Pa da pitam ono što me zanima. Rastavio sam i lcd panel, i iz njega izvadio 4 fluorescentne cijevi. Sada me zanima, da li bih ih mogao priključiti ovako na neki izvor, pa da svijetle?
Što bi mi sve trebalo za to? Da li možda neki starter? Regulator? Nešto treće? Vidim da su na ploči napajanja (ili kako se već zove, tiskana ploča, jedna jedina u monitoru :D) dva visokonaponska transformatora iz kojih idu vodovi na par kondenzatora i onda idu na te fluorescentne cijevi (sa jednog transformatora na dvije cijevi), pa bi i oni sigurno trebali, da "upale" cijevi!?
Hm... možda je ovo nemoguća misija, ali da se tko igrao s time pa da je uspio nešto?
Ako vam trebaju slike da pogledate kako je to bilo pospajano, mogu ih stavit, samo, poslije spavanca :D