Počinje modding i ugradnja vodenog - prvo je trebalo napraviti mjesta u dnu kućišta za radijator odnosno počelo se bušiti sa fi 3mm da bi maknuo nepotrebne kaveze....
Popis dijelova vodenog - skočilo se od EKWB-a u Ljubljanu...
Crijeva obična za pretakanje - odabrana najfleksibilnija između ostalih....
Vidi se i nešto alata za rezanje ... za ubodnu pilu i "dremel" ako prođe s ovim reznim pločama, ako ne idem po dijamantnu...
Biti će tu i bojanja nakon limarskih radova....
Dijelovi i nešto alata:
http://www.imagesforme.com/show.php/662341_ScreenShot017.jpg
Cijena je oko 200 eura za dijelove vodenog sa slike iz EKWB-a, crijevo 10mm je cca 3kn/m u Pvc-u, ventilatori su cca 65kn/kom al se zato vrte na 1900 o/min, a kontroler imam od prije - Scythe, Aurora me koštala cca 500kn rabljena, još trebam šelne za 1/2" koje su cca 6kn/kom, litru destilirane vode i koji deci antifriza, a nemam ni ručnu gravirku - još se traži, ali Einhell najvjerojatnije iz Peveca cca 260kn sa puno brunih i reznih alata. Proxxon i Dremel su skupi a ne znam da li se isplati.
Napomena: Ovo se radi iz znatiželje i otlivanja novog područja za mene, a ne iz koristi, naravno, nema tu nekog dobitka u odnosu na najbolja zračna hlađenja osim tihog rada.
Iskustvo je jedini i najveći dobitak.
Godinama sam pratio forume i nije to preskupo ako netko može toliko iskeširati za novu vga onda ako ga zanima vodeno može radije to probati ako je voljan malo raditi na svom kućištu.
Sretno...