LG Optimus 4X

poruka: 1.296
|
čitano: 287.279
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG Optimus 4X".
15 godina
Re: LG Optimus 4X
Robilad kaže...
O kakvom pachu za tegru je rijec? Ne nadjem nista oficijalno vezano za to? odakle ti informacija i ako bi mogao link. hvala?

ma ima negdje u bespućima xda foruma :D

Clousy kaže...

imam pitanje..

Nisam sigurna da li da si kupim lg optimus 4x hd ili samsung s3.{#}

Trebam odabrati između laptopa ili mobitela, a nisam sigurna pa pitam jer bi mi vi mogli pomoci..? {#}

A lg optimus 4x ima jelly bean ako ga sad kupim ? ili ga jos uvijek moram nadograditi, neke verzije su se mogle prije kupiti s jelly beanom. {#} 

a gle, u O4X forumu budeš dobila odgovor: O4X....

a na samsungovom : S3 ...pa ti vidi.... :D

kako sam naveo ,pa da se ponovo citiram :

razlike su donekle minorne, svaki ima svojih prednosti i mana, samsung kao gigant u mob.telefoniji ima mogučnost bržeg izbacivanja update-ova i bolju podršku od communityja,

samo to i plaćaš u razlici cijene.

IMHO, ionak budeš s vremenom nabacila CM/neki drugi custom rom{#} (a O4X polako ali sigurno dobiva sve bolji community i stabilnije romove, a i CM je već tu!) ,

stoga rađe preporučujem varijantu jeftinijeg mobitela, a za razliku u lovi kupiš npr. veću SD karticu, kakav bolji cover/hardcase, docking, gajbu pive{#}. ,itd...

Cervantes kaže...

Pozdarv ljudi danas sam upravo kupio lg mobitel..jel mi moze neko rec aplikaciju kojju da skinem da mi otvara slike i dokumente iz maila..koje su mi poslane..ajde ljudi pomagajte

misliš aplikaciju kao office na kompovima?

ja koristim OfficeSuite 7...otvara sve... ali ima još sličnih i besplatnih. potraži na Play trgovini.

a i trebao bi imati Polaris Office koji dolazi na mobitelu predinstaliran.

napokon dočekao DNF i Diablo 3
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 22:16 (vrx).
17 godina
LG Optimus 4X

Preporuka za custom ROM..  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2203700&page=10 zasad radi bez greške, instaliran je file manager, ultra explorer, koji je odličan..

Dost smeća je maknuto, a ak vam to nije dost tu je TB Pro...

Čeka se kernel, da se sredi wakelock tj opcija power_xmb_baseband, to je žderač baterije, a ekipa radi na tom punom parom..

CM 10.1 je vani, uglavnom odličan rom, al još ću pričekat da se uglanca, kaj reć više osim da ima malih 163mb spram 500mb stock, to mora ić glatko, oćeš-nećeš..

Ma samo da riješe bateriju i ja sretan, ne treba mi niš više..

Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
odjavljen
vrx kaže...
Robilad kaže...
O kakvom pachu za tegru je rijec? Ne nadjem nista oficijalno vezano za to? odakle ti informacija i ako bi mogao link. hvala?

ma ima negdje u bespućima xda foruma :D

Nista ne nadjem ni na xda vezano za to...

13 godina
neaktivan
Clousy kaže...

imam pitanje..

Nisam sigurna da li da si kupim lg optimus 4x hd ili samsung s3.{#}

Trebam odabrati između laptopa ili mobitela, a nisam sigurna pa pitam jer bi mi vi mogli pomoci..? {#}

A lg optimus 4x ima jelly bean ako ga sad kupim ? ili ga jos uvijek moram nadograditi, neke verzije su se mogle prije kupiti s jelly beanom. {#} 

Ja sam nedavno kupio 4X-a sa te ga sluzbenim putem bez pola muke nadogradio na jellybean. toliko je jednostavno da to svatko moze napraviti. također sam ga rootao u 30 sec. instalirao greenify kojim drzim u hibernaciji sve one aplikacije koje vole raditi u pozadini kada ih ugasis i koje skupljaju cache npr. viber, what's up, razne igrice i sl.

S3 dan drzao u rukama te mi nije bas "legao". cisto subjektivni dojam obzirom da su ekrani veliki. Ja sam prezadovoljan. Baterija traje 2 dana uredno s normalnim koristenjem. Meni traje 1 dan jer sam stalno na 3G-u, skype, what's up, viber sve peglam. Ekran mu je fenomenalan cak i na direktnom suncu. best buy u ovoj klasi po mom misljenju. Da ne bi bilo zabune, S3 je također fantastican mobitel, ali tu malo placas i "ime". udji u tele2 ducan (npr) i uzmi u ruke oba. Igraj se 5 min  i odluci. najbolje tako.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 13:05 (GuardianOTB).
13 godina
neaktivan
Cervantes kaže...

Pozdarv ljudi danas sam upravo kupio lg mobitel..jel mi moze neko rec aplikaciju kojju da skinem da mi otvara slike i dokumente iz maila..koje su mi poslane..ajde ljudi pomagajte

meni polaris office sve otvara bez problema...

17 godina
neaktivan
Prodaje li itko ovaj mobitel na forumu?
16 godina
LG Optimus 4X

Bjezite od onih anti glare folija,em mi je nekakav odvratan osjecaj dok koristim mobitel,ne mogu opisati ne odgovara mi em sto je vidljivost na Suncu ravna nuli

narucio si dvije clear LCD folije,imao prije,ali eto nesto mi ne da mira pa stalno mijenjam,vracam se njima,odlicna vidljivost na Suncu,ljepse izgleda i bolji osjecaj pri koristenju i super zastita ekrana iako ima Gorilla Glass reci ce te,ja ipak cuvam mob maksimalno koliko je moguce

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
LG Optimus 4X

Stavil za probu 4.2.2 CM 10.1, radi brzo, al stvarno brzo, i uz taj ROM dobijem podršku za H+ mrežu..

Dal vi imate na svom H+ ikonu?

Na stock JB nisam imal H+ ni na custom ROMu zaiben nemam podršku za H+, dok na CM 10.1 imam..

Kak je kod vas stanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zvonac kaže...

Stavil za probu 4.2.2 CM 10.1, radi brzo, al stvarno brzo, i uz taj ROM dobijem podršku za H+ mrežu..

Dal vi imate na svom H+ ikonu?

Na stock JB nisam imal H+ ni na custom ROMu zaiben nemam podršku za H+, dok na CM 10.1 imam..

Kak je kod vas stanje?

To i mene oduvijek interesira,nema za H+,mozda je softverski onemogucena

daj odvti speedtest gdje ti je full H+ pa da vidimo rezultat

i javi kako je stanje sa baterijom i kakve su ti postavke i koristenje {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 23:40 (doky01akablava).
17 godina
doky01akablava kaže...

Maknul sam CM 10.1, nije to to, još treba poliranja, sad skidam PACMAN 4.2.2{#}

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2265760&page=12

Pa bumo vidli.. Mislim da treba kernel drugi za poboljšanje baterije...

Al fakat čudno je s tim H+..

Koristim CWM recovery 6.0.3.1, i mogu reć da instalacija ROMova, backup, restore, radi brže neg na S3, duplo brže tj kraće vremena treba za te radnje...

Uglavnom ovaj mob ima potencijala za bolje...

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 0:06 (zvonac).
15 godina
zvonac kaže...
doky01akablava kaže...

Maknul sam CM 10.1, nije to to, još treba poliranja, sad skidam PACMAN 4.2.2{#}

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2265760&page=12

Pa bumo vidli.. Mislim da treba kernel drugi za poboljšanje baterije...

Al fakat čudno je s tim H+..

Koristim CWM recovery 6.0.3.1, i mogu reć da instalacija ROMova, backup, restore, radi brže neg na S3, duplo brže tj kraće vremena treba za te radnje...

Uglavnom ovaj mob ima potencijala za bolje...

zato je i čudno što je mob nepravedno zapostavljen.

realno, još nam par tweakova + pošten i stabilan custom rom , i ne budem tako brzo mijenjao mob....

eventualno kroz godinu dve možda nova veća sd katica....ili kakav drugi dodatak :)

17 godina
LG Optimus 4X

Flešam (regularnim putem kdz, jedino kaj ICS ne prepoznaje bootloader, ne vidi da je otključan) ICS, i bum videl kak tam baterija traje.. Ak bu bilo bolje, ostajem dok ne srede JB, i onaj baseband wakelock issue..

Probal CM 10.1, PACMAN baza AOSP, radi brzo, al treba još sitnih dorada... čim to riješe, vraćam se na JB, a sad idem videt kak ICS radi{#}

EDIT: Nemrem flešat ICS, a ne da mi se sad s tim zafrkavat, tak da sam se vratil na stock JB, pa bumo pričekali da ekipa sa xda foruma riješi problem draina baterije..

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 12:06 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Ovaj baseband wakelock je katastrofa,da nema njega,mob bi bio perfekcija! Sad čekam neki kernel koji bu riješio taj problem jer očito nvidia se ne želi s time zabavljat. Problem koji prati sve tegra3 mobitele i niko nije da ne kažem čime mrdnuo..Jedina nada je custom kernel!Ako netko naiđe na tako nešto,neka obavezno javi!{#}

0 0 hvala 0
16 godina
bruncek kaže...

Ovaj baseband wakelock je katastrofa,da nema njega,mob bi bio perfekcija! Sad čekam neki kernel koji bu riješio taj problem jer očito nvidia se ne želi s time zabavljat. Problem koji prati sve tegra3 mobitele i niko nije da ne kažem čime mrdnuo..Jedina nada je custom kernel!Ako netko naiđe na tako nešto,neka obavezno javi!{#}

Mislim da je vrx stavio vijest da ce Nvidia tokom ljeta izdati update za Tegra 3 uredjaje da prolongira bateriju i rijesi tu enormno cuclanje baterije :)

13 godina
odjavljen
doky01akablava kaže...
bruncek kaže...

Mislim da je vrx stavio vijest da ce Nvidia tokom ljeta izdati update za Tegra 3 uredjaje da prolongira bateriju i rijesi tu enormno cuclanje baterije :)

Ako moze link od te "informacije" za update tegre 3, bio bih zahvalan. Ja apsolutno nista nisam nasao vezano za to..

15 godina
LG Optimus 4X

ma jok, nisam ja stavio :) ja sam samo kopi pejstao...

baš tragam za tom informacijom, na nVidia stranicama nema nikaj...bar ne za tegru 3!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
bruncek kaže...

Tesko da ce se nvidia bakcat sa starim hardwearom, cim su izbacili tegru 4 zaboravili su na tricu kao i sto ce na cetvorku kad izbace zamjenu za nju. Nazalost niko vise ne gleda na 5 godina podrske za proizvode.

13 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Ja isto nisam naišo na tu informaciju..Samo čitam da Nvidia ne kani ništa poduzimat povodom toga nego da smo primorani čekat custom kernel..Pokušavaju ljudi povučen neke baseband cake sa ICS kernela ali ne uspijeva..NAišo sam na jedan kernel koji je navodno maknuo baseband(BBS ga više ne očitava) ali drain je još uvijek tu..Sad,možda ti ljudi koji su ga testirali imaju još neki drain tako da možda probam to kroz par dana ako ne dođe ništa "čisto"!

0 0 hvala 0
15 godina
LG Optimus 4X

evo jedna sa xda

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=39952795&postcount=3526

probam iskopat još...

btw: prema code name listi za tegru , naš proc se zove Kal-El...olitiga Superman {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 21:53 (vrx).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
odjavljen

Hvala ti...stvarno nisam mogao naci nista osim od nekog koji je napisao u komentarima na  gsmareni.. Ovo se cini odlicno, nadam se da ce se i nvidia sluzbeno oglasiti za update..

17 godina
LG Optimus 4X

Nemojte se previše držat tog patcha od strane nevidije, ko zna kad bu opće došel, ne velim da ne bude, al sve je moguće..

Do onda bolje stavit neki custom ROM, koji manje guta bateriju..

A dečki na xda su jako blizu da srede kernel sa problematičnim wakelockom i njegovim curenjem baterije..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
LG Optimus 4X

Treba nekom kozni case,magnetic flip up,tvrda plastika kao zastita,meni je nepraktican za igranje u landscape modu,platite kavu i to je to :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Pozdrav ekipa, 

evo gledam preko A1 CPU Tool-a frekvencije. MObitel mi ne ulazi u deep sleep, tocnije max 51,2% dok mi 29% vremena stoji na 51MHz. da li je i vama tako?

mob je rootan te preko greenifya drzim u hibernaciji sve sto mi trenutno ne treba, a voli se igrat s oglasima kada sam na netu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Skini si BBS da vidiš šta ti mob držo budnim..Moguće da je neki banalni problem kao viber,google maps itd. a moguće da je velko sranje kao baseband_xmm_power..Prvo skini BBS i ostavi mob preko noći da vidiš točno šta je!

1 0 hvala 0
17 godina
GuardianOTB kaže...

Pozdrav ekipa, 

evo gledam preko A1 CPU Tool-a frekvencije. MObitel mi ne ulazi u deep sleep, tocnije max 51,2% dok mi 29% vremena stoji na 51MHz. da li je i vama tako?

mob je rootan te preko greenifya drzim u hibernaciji sve sto mi trenutno ne treba, a voli se igrat s oglasima kada sam na netu.

Sve mi se čini da je onaj zloglasni baseband_xmm_power, i to ždere bateriju opasno..

Jučer surfam prek mob.neta (H) i baterija pada nenormalno brzo, za 15-tak min. potrošil 10tak% baterije..

Loše, jako loše.. A riješili bu to uskoro..

Što se tiče podrške za H+, trenutno radi samo na verziji 4.2.2..

13 godina
neaktivan
bruncek kaže...

Skini si BBS da vidiš šta ti mob držo budnim..Moguće da je neki banalni problem kao viber,google maps itd. a moguće da je velko sranje kao baseband_xmm_power..Prvo skini BBS i ostavi mob preko noći da vidiš točno šta je!

skinut... veceras cu provjerit. Viber, skype, Hangout (umjesto Gtalka), What's up je sve u hibernaciji (greenify) preko noci.

16 godina
LG Optimus 4X

Koliko vidim taj baseband_xmm_power se ne moze iskljuciti/deaktivirati da se ne pali i cucla bateriju nenormalno ?
Vidim taj problem samo imaju Tegra uredjaji ( HTC HOX,Nexus 7 i nas LG4X ) Dok Qualcomm nema ?

Pretpostavljam da se ne moze maknuti brisanjem nekog fajla/foldera vec samo mijenjanjem kernela ?

Sto mi je najcudnije,bilo je dana kad mi max preko noci 1% potrosi dok nekim danima potrosi po 15-20-25 % baterije sto je puno.

To neki custom ROM za 4.2.2 ?
Aj baci ss speedtesta ili samo prepisi {#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
LG Optimus 4X

evo vam malo štiva pa ako vam se da zafrkavati sa tim wakelock-om

http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=42993

ja još uvjek nemam tih problema (ili ih ne vidim po potrošnji :) ), drain prek noći je još uvjek samo par %.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hah.. hvala vam {#} , tocno to.

Ako kupim lg, nadogradit cu si jelly bean.. btw samo se malo bojim da ce mi pocet stekat.. ali jos cu ja ic u tele2 za svaki slucaj {#} 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.5.2013 12:38 (Clousy).
17 godina
LG Optimus 4X

Ma trebal bi drugi kernel stavit, da se taj wakelock odstrani, trenutno je ekipa na xda na putu da otklone to, al zahtjeva i testiranje istog, od strane korisnika, tak da treba vremena..

neki čak vele da CM 10.1 radi dobro, i da je drain baterije manji, drugima pak više ždere bateriju s tim romom.. Drugi pak vele, da firmware honkong 20B, je bolji, jer manje baterije guta..

E sad, treba vremena za te stvari..

Znam da HOX ima isti hardver, al neki uspiju s osjetnom manjom baterijom dost dugo izgurat, al opet HOX ima dobar support, pa se to odmah rješava...

Recimo meni je screen on time bio max. 3.45min. prek toga teško da bi uspio dobit još, s tim da mi je baterija bila na 3%.. Nije bitno samo kolko izdrži na bateriji, neg je bitno taj screen on, tu se onda vidi kolko  baterija izdrži.. Badava ti dva dana na bateriji, kad imaš screen on, npr.1h..

Dok sam našel na jednom forumu, di tip ima screen on time 5h...

Dal je fejk il kaj, ne znam...

Mada ima i na xda, di pojedinci izguraju blizu 5h, a to je ono, wooow..

Zasad sam isprobal, CM 10.1 i zaiben ROM, i po meni, CM 10.1 rastura, dok ga srede kak spada, mob bu bil ubojit s tim romom..

Jedino mi nije jasno zakaj na stock ROMu nije omogućena podrška za H+, bezveze skroz..

Mada kolko god se LG falil s onom opcijom (kak se opće zove, power save il sl) to u praksi ne dela kak spada, jer jezgra/e, nejdu u sleep mode, i otud curenje baterije.. I sad kakti bu to nevidia riješila s tim famoznim patchom, za reduciranje baterije, i porastom performansi.. Al nekak mi je to još sumnjivo sve..

U biti za sad još rješenja nema za wakelock, i osuđeni smo na kratko i sumanuto trošenje baterije, al ne zadugo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice