HTC Desire HD

poruka: 1.689
|
čitano: 436.345
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HTC Desire HD".
15 godina
Re: HTC Desire HD
Evo, da te malo ohrabrim. Ja svog Desirea cuvam i nisam ga jos rootao, ali ovaj tjedan cu po prvi puta rootati i staviti MIUI-XJ ROM. Nasao sam thread na XDA. Covjek je tocno obradio postupak, od instaliravanja drivera, rootanja, s-off, stvaranje particija pa do flesanja romova, i jos je stavio video za svaki dio. Predobro. Sigurno ima i za DHD. Samo moras raditi po uputama. Ja cu ici po tim upitama i mislim da bi sve trebalo ispasti dobro, ako Bog da.
Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude.
16 godina
neaktivan
jurica_m kaže...
Evo, da te malo ohrabrim. Ja svog Desirea cuvam i nisam ga jos rootao, ali ovaj tjedan cu po prvi puta rootati i staviti MIUI-XJ ROM. Nasao sam thread na XDA. Covjek je tocno obradio postupak, od instaliravanja drivera, rootanja, s-off, stvaranje particija pa do flesanja romova, i jos je stavio video za svaki dio. Predobro. Sigurno ima i za DHD. Samo moras raditi po uputama. Ja cu ici po tim upitama i mislim da bi sve trebalo ispasti dobro, ako Bog da.

hajde vi koji ste to radili uputite nas malo na neki link i koliko je potrebno da se to sve napravi

17 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Ovdje imaš sve što ti treba: http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=765

Odaberi neki ROM i prati upute za njega. Prvi puta ti treba jedno sat vremena da sve backupaš i otključaš šta sve treba. Nakon toga flashanje drugog ili updateanje istog ROM-a traje svega par minuta i može se raditi gotovo svakih dan-dva (ako se odlučite za CM7 nightly izdanja, što je moja preporuka). Još ne bih dirao u Sense 3.x ROMove ako želite pouzdanost i da sve radi, treba još malo vremena da se srede do kraja.

Prvih par koraka je univerzalno za bilo koji ROM, kada krećete od stock-a: http://wiki.cyanogenmod.com/index.php?title=HTC_Desire_HD:_Rooting#Installing_ClockworkMod_Recovery_and_Flashing_a_Radio_.26_CyanogenMod

Nakon tih stvari dobro flashnuti neki noviji radio (ili onaj koji piše preporučeni za ROM ili ako želite neki noviji): http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=877295 usput možete potražiti i odgovarajući RIL: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1040986

Zatim instalirati ROM (primjer uputa za CM7, al svi su manje više isti što se postupka tiče): http://wiki.cyanogenmod.com/wiki/HTC_Ace:_Radio_and_CyanogenMod

Na kraju možete malo eksperimentirati sa raznim kernelima/radio/ril i bottom line raznim ROMovima.

UT3, Lily Allen, Franz Ferdinand, R.E.M., nVidia, Intel :: FANBOY :: BEWARE!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FioPro kaže...

Ovdje imaš sve što ti treba: http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=765

Odaberi neki ROM i prati upute za njega. Prvi puta ti treba jedno sat vremena da sve backupaš i otključaš šta sve treba. Nakon toga flashanje drugog ili updateanje istog ROM-a traje svega par minuta i može se raditi gotovo svakih dan-dva (ako se odlučite za CM7 nightly izdanja, što je moja preporuka). Još ne bih dirao u Sense 3.x ROMove ako želite pouzdanost i da sve radi, treba još malo vremena da se srede do kraja.

Prvih par koraka je univerzalno za bilo koji ROM, kada krećete od stock-a: http://wiki.cyanogenmod.com/index.php?title=HTC_Desire_HD:_Rooting#Installing_ClockworkMod_Recovery_and_Flashing_a_Radio_.26_CyanogenMod

Nakon tih stvari dobro flashnuti neki noviji radio (ili onaj koji piše preporučeni za ROM ili ako želite neki noviji): http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=877295 usput možete potražiti i odgovarajući RIL: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1040986

Zatim instalirati ROM (primjer uputa za CM7, al svi su manje više isti što se postupka tiče): http://wiki.cyanogenmod.com/wiki/HTC_Ace:_Radio_and_CyanogenMod

Na kraju možete malo eksperimentirati sa raznim kernelima/radio/ril i bottom line raznim ROMovima.

uh vidim da se full kuzis,malo mi djeluje to sve komplicirano ali mozda i pokusam ... hvala :)

15 godina
neaktivan
Igor_zgb kaže...

Imam jedan mali problem, jedan broj kada me zove nemoze me dobit odmah mu se odbije poziv. Kada stavim svoju karticu u drugi mob moze me dobiti, znaci problem je u mom htc-u.

Imam Cyanogenmod7 nightly najnoviji wipao sam dalvik cache i stavio ga danas, znam da ima opcija u tom modu za zabranu poziva itd ali to nije nista aktivirano, a recimo black list onaj program nemam na mobu.

zna netko mozda sta da napravim?

Pozdrav .javljam se na ovu temu jer i ja imam isti takav slučaj i neznam šta da radim.jednostavno neprima moj kučni fiksni broj(poziv)

ako si riješijo taj slučaj molim te objasni mi u čemu je problem,bijo bih ti zahvalan.

ANTOLOVIĆ
17 godina
HTC Desire HD

Za one koji jos nisu isprobali neki custom ROM sa Sense 3.0, a zele ga imati na DHD-u, dobre vijesti.

Ima vec nekoliko dana kako je procurio sluzbeni HTC 3.06.405.1 WWE base ROM [Android 2.3.5 | HTC Sense 3.0] koji bi uskoro trebao biti dostupan i preko OTA, pa svi koji se nisu usudili istalirati custom ROM-ove ce doci na svoje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stiv 24 kaže...
Igor_zgb kaže...

Imam jedan mali problem, jedan broj kada me zove nemoze me dobit odmah mu se odbije poziv. Kada stavim svoju karticu u drugi mob moze me dobiti, znaci problem je u mom htc-u.

Imam Cyanogenmod7 nightly najnoviji wipao sam dalvik cache i stavio ga danas, znam da ima opcija u tom modu za zabranu poziva itd ali to nije nista aktivirano, a recimo black list onaj program nemam na mobu.

zna netko mozda sta da napravim?

Pozdrav .javljam se na ovu temu jer i ja imam isti takav slučaj i neznam šta da radim.jednostavno neprima moj kučni fiksni broj(poziv)

ako si riješijo taj slučaj molim te objasni mi u čemu je problem,bijo bih ti zahvalan.

Nažalost nisam to još riješio, jedino nisam probao restore na tvorničke postavke možda bi to jedino riješilo problem, stavljao sam druge romove, radio drugi itd... i nikako da riješim to, za sada je to jedan broj ali tko zna možda su i neki za koje ne znam...

15 godina
neaktivan
mene je jučer zvali iz tehničke podrške od vipa jel sam na njihovoj mreži i upravo kaže to da sprobam vratiti sve na tvorničke postavke
ako onda nebi bilo u redu da ga donesem u servis.kaže da sam ukljućijo možda blokadu poziva na taj broj što normalno nisam.
mada na staroj verziji softwera 2.1 imao sam taj program a ja sam neki dan nadogradio na 2.3.3 i nevidim više taj program
ANTOLOVIĆ
15 godina
neaktivan

Treba onda probati na tvorničke vratiti pa vidjeti, nadam se da pomaže jer je ovo stvarno glupi bug.

15 godina
neaktivan
Igor_zgb kaže...

Treba onda probati na tvorničke vratiti pa vidjeti, nadam se da pomaže jer je ovo stvarno glupi bug.

P.s.

Htjeo bi sada preći malo na neki drugi ROM.

Do sada sam koristio cynogenmod nightly, a kad stavljam novi rom moram sve brisati, ako napravim onaj nandroid backup, mogu li onda staviti novi ROM sve izbrisati prebaciti backup prije na komp i napraviti restore i vratiti si podatke i ostati na novom ROM.u?

17 godina
neaktivan

Ovisi, neke stvari se mogu backupati a neke ne. Možeš recimo bez problema backupati kontakte/poruke i postavke nekih aplikacija pojedinačno i prebaciti na novi rom, ali ne možeš sve. Pogledaj neke programe za rađenje backupa kao što je Titanium Backup. Ako napraviš nandroid backup onda možeš jednostavno držati backup cyanogenmoda spremnim na kartici ili na kompu i ako ti se nakon isprobavanja raznih romova ne sviđa ni jedan više od cm7, jednostavno vratiš taj backup i sve će se vratiti kako je bilo, sve postavke.

Čini mi se da se nedavno pojavila neka metoda dual-bootanja preko koje možeš imati nekoliko ROM-ova odjednom i onda biraš na koji ideš prilikom bootanja mobitela, praktički kao na PC-u. Nisam to probao tako da neznam ima li kakvih problema s time...

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 17:37 (FioPro).
14 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Pozdrav svim vlasnicima HTC Desire HD, zanima me imali li trenutno koji na prodaju i kolika cijena. Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HTC Desire HD

U vipnetu (gdje sam ja kupio) ga ne vidim. Ali za iste pare koje sam ja platio dhd vidim da imaju Evo 3D.

IMO, nije ti pametno sad ići kupovati neki uređaj u rangu dhd-a je svi novi su dvojezgreni. Tako da uzmi neki dvojezgreni ako imaš para, a ako nemaš onda pričekaj još koji mjesec dok ne padnu cijene.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Pozdrav svima

Evo neki dan,nakon 5mjeseci na Froyu, napravio update sa 2.2 na 2.3.3 android i osjetno primjetio KRAĆE trajanje baterije.

Prije je komotno uz povremeno korištenje trajala kroz 2 dana,a sad samo 24 sata uz isto korištenje.

Recite dal sam to sam zabrijo il ima neš u tome i slobodno neki savjet za općenito bolju učinkovitost baterije.

Tako da prvi dojmovi nisu neš,em nema više alarma pa daj sad nadji neki koji je jednostavan i da funkcionira,em baterija,pa sad neće ni dvojku na supersportu prihvatit ma čuda hehe.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Nema alarma, wtf? mora biti. Jel to OTA ili si neki ROM stavljao?

Čišćenje battery statsa uz rekalibriranje baterije bi moglo pomoći

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A je je tu je.Kad sam ga update-o nestala je aplikacija alarma samog i njegova prečica ,ali tu  je i dalje clock sa tim istim alarmom u sebi.

Tu na forumu sam i čito da se gingerom gube neke nepotrebne aplikacije a to je valjda  to,ostao je samo stock clock sa alarmom,štopericom i dr. kao i prije.

A što se baterije tiće možeš malo detaljnije objasnit kako se to radi.

Hvala

14 godina
neaktivan
FioPro kaže...

Nema alarma, wtf? mora biti. Jel to OTA ili si neki ROM stavljao?

Čišćenje battery statsa uz rekalibriranje baterije bi moglo pomoći

A kad nećeš ti, budem sam.

Na pravim stranim forumima vodi se česta rasprava o tome do u detalje.Šteta da kod nas ljudi nemaju tolko entuzijazma.

Uglavnom sve je to super za 5 al kolko kužim ima dojava da može opasno oštetiti bateriju.

evo linkova sa raspravama

http://androidforums.com/evo-4g-all-things-root/208086-clearing-battery-stats.html

http://androidforums.com/sprint-hero-all-things-root/193994-battery-stats-great-debate.html

http://www.nexusoneforum.net/forum/nexus-one-general-discussion/9200-battery-myths-busted-5-myths-about-increasing-decreasing-android-s-battery-life.html

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=755903

17 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Sorry nisam mogao odgovorit nisam mogao pratiti forum zadnjih par dana nešto previše.

Al eto i sam vidiš da sve to ima na netu u detalje pa malo besmisleno da ja tu sad prepisujem.

Samo ću napomenuti da ti postupci rekalibriranja MOGU oštetili bateriju (tj. smanjili kapacitet / ubrzati trošenje) ako se radi prilikom svakog punjenja (recimo svaki 2. dan) čisto zbog tehnologije kako su baterije napravljene. Do prije par godina je sve to bilo dosta drugačije, ta filozofija rekalibriranja tako da treba paziti i ne pratiti neke stare tutorijale jer nove baterije se ponašaju dosta drugačije od onih do prije koju godinu, prvenstveno jer nemaju "memoriju". However, ako se rekalibriranje radi kojih 4 puta godišnje može imati pozitivan efekt jer se senzori za očitavanje postotka baterija nakon nekog vremena malo razmrdaju pa recimo pokazuju da imaš 2% baterije a u stvarnosti imaš par posto više. Sistem to neće znati pa će se isključiti i javljati da se mora napuniti baterija. Ako forsiraš da se ne gasi i da radi kolko god fizički može, vidjet češ da će baterija doći do 0% (prikaz u OS-u) a mobitel će raditi još jedno relativno dugo vrijeme. Tada će se senzori rekalibrirati te će nakon slijedećeg punog punjenja i pražnjenja javljati preciznije informacije. Slična stvar je i sa laptopima. Ja sam to ovako šturo objasnio iz iskustva, ne držite me za riječ, proguglajte malo prije nego idete nešto raditi

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 20:13 (FioPro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dobro jutro svima!

Imam HTC Desire HD sa 2.3.3 Androidom.

Probao sam ga rootati sa GingerBreak ali ne ide, piše mi se moram čekati do 10 min ali i nakon 20 još uvijek sam na istome.

Kad probam sa onim Visionary+ isto ne ide, ali mi piše da mi treba biti downgrade-an na Stock ROM 1.32. Da probam to ili da odustanem? :)

15 godina
mabencic kaže...

Dobro jutro svima!

Probao sam ga rootati sa GingerBreak ali ne ide, piše mi se moram čekati do 10 min ali i nakon 20 još uvijek sam na istome.

Kad probam sa onim Visionary+ isto ne ide, ali mi piše da mi treba biti downgrade-an na Stock ROM 1.32. Da probam to ili da odustanem? :)

Ovo 2.3.3 ti i je Gingerbread software, tako da ćeš ga rootat na nešto drugo {#}!

U stvari, gdje si ga i kada kupio da si ga serijski dobio sa 2.3.3, jer sam ga ja kupio 02. 02. 2011. u TELE2 centru i dobio sam ga original sa 2.2.1 čini mi se Froyo software-om, koji je vrijedio tada, a kasnije je stigao upgrade, a čeka se uskoro i još jedan upgrade na 2.3.4 ili 2.3.5 IceCream i Sense 3.0, vrlo uskoro, prije Djeda Božićnjaka {#}!

ATJ Lučko
14 godina
neaktivan
Fio Pro hvala na objašnjenju.jednostavno je ljepše i brže kad na vlastitom jeziku nadjes odgovor nego stranom jer uvijek
postoji ta jezična barijera.
Sad mi i dalje preostaje nać konkretne upute za to rekalibriranje.
Bitno da smo zaključili da nije tolko štetno ako se ne radi svakodnevno.

A što se tiće ovog rootanja sa 2.3.3 isto pitanje dali se radi taj downgrade prije postavljanja custom rooma.
17 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
mabencic kaže...

Dobro jutro svima!

Ovo 2.3.3 ti i je Gingerbread software, tako da ćeš ga rootat na nešto drugo {#}!

U stvari, gdje si ga i kada kupio da si ga serijski dobio sa 2.3.3, jer sam ga ja kupio 02. 02. 2011. u TELE2 centru i dobio sam ga original sa 2.2.1 čini mi se Froyo software-om, koji je vrijedio tada, a kasnije je stigao upgrade, a čeka se uskoro i još jedan upgrade na 2.3.4 ili 2.3.5 IceCream i Sense 3.0, vrlo uskoro, prije Djeda Božićnjaka {#}!

Malo ti se brkaju imena verzija. sve 2.2 verzije su froyo, sve 2.3 su gingerbread. Na DHD-u se ne može rootati sa stock 2.3 ROM-a koji ste skinuli preko OTA (ili dobili iz dućana s njim) pa treba downgradeati na Froyo, pa onda rootati i sve što dalje ide.

IceCream ti nije 2.3.4 niti 2.3.5, to su sve gingerbread verzije. Icecream sandwich se oćekuje tek krajem godine ili početkom slijedeće i to će vjerojatno doći prvo na novi Nexus (Prime). Sense 3.0 i IceCream Sandwich nisu povezani. Sense 3.0 (3.5 već) je jednostavno HTC-ova modifikacija androida, njihov ROM. On radi na 2.3.5 i na novije ako se ne varam. Trenutno se inače očekuje 2.3.7 koji se počeo pojavljivati na nekim trenutno postojećim nexusima, a dolaze već i ROMovi sa njim (CM7 recimo).

Nemojte se previše nadati da će Sense 3.0 doći na Desire HD u neko skoro vrijeme preko OTA. However, možete skinuti neki Sense 3.0 (3.5) ROM ako vam je baš to fora. Ja naravno preporučam uvijek neki AOSP ROM, a ne te Sense, TouchWiz, Blur i slične frameworkove. IceCream Sandwich tek nemojte očekivati u neko skoro vrijeme preko OTA (vjerojatno nikada jer HTC-u nije u interesu upgradeati stare uređaje kada mogu napraviti novi sa ics-om i lijepe pare pobrati) - rješenje: sigurno će biti ics ROMova za DHD par tjedana ili čak dana nakon što se pojavi na AOSP ili se porta sa nekog drugog uređaja (Nexus prime?)

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 22:42 (FioPro).
16 godina
neaktivan

Evo neki dan sam uspio jeeeedva rootati ... ali jesam :)

stavio sam si cyanogenmod 7.1 i radi OK.

dajte mi predložite neki drugi ROM da probam, sviđa mi se MIUI rom ali ima ih još ....

Koji vi imate?

hvala!

15 godina
mabencic kaže...

Evo neki dan sam uspio jeeeedva rootati ... ali jesam :)

stavio sam si cyanogenmod 7.1 i radi OK.

dajte mi predložite neki drugi ROM da probam, sviđa mi se MIUI rom ali ima ih još ....

Koji vi imate?

hvala!

MIUI rulz. Ja ga imam na Desireu i odličan je. Napisao sam dojmove u HTC Desire temi.

Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude: http://www.youtube.com/watch?v=ydQdtdJ5WVo
17 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Ja se držim CM7 nightly buildova. Up to date je i sviđa mi se vanilla look uz funkcionalnost koju nudi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Znaci, da neotvaram novu temu ili procjenu, zanima me koliko mogu dobiti za desire hd s neispravnim displayom..sve ostalo radi..i gotovo i nekoristen, znaci i baterija..8gb kartica..sve

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Mislim da ćeš više dobiti ako ga sam popraviš (ili daš nekomo tko zna) pa onda probaš probati, čak ako i troškove popravka uračunaš, jer malo ljudi će ti dati poštene pare ako ekran ne radi, pogotovo jer onda neznaju dal ostalo radi kako spada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Pomoc ljudi molim.,

Vec mrljavim par dana al mi ne ide..Novi sam na Androidu pa molim pomoc..Htc desire hd imam..

Htio bih nekakvu navigaciju sa glasom..

Probao sam instalirati Navigon,ali kaze d ase nenadano zaustavio..

Molio bih neki tutorial ili nesto..

Novu verziju Navigona,il bilo koja druga koja radi kad se instalira..??Hvala tko pomogne..

0 0 hvala 0
15 godina
Probaj radije Sygic Auru. Googlaj malo. Sygic je puno jednostavniji za instalaciju, samo pokrenes i pustis da skine sve sto mu treba, a karte su podjednako dobre.
Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude: http://www.youtube.com/watch?v=ydQdtdJ5WVo
15 godina
neaktivan
FioPro kaže...

Mislim da ćeš više dobiti ako ga sam popraviš (ili daš nekomo tko zna) pa onda probaš probati, čak ako i troškove popravka uračunaš, jer malo ljudi će ti dati poštene pare ako ekran ne radi, pogotovo jer onda neznaju dal ostalo radi kako spada.

Ma malo hitnije mi je prodat..Siguro sve radi, jer je ulje na njega proliveno, i zavuklo se medju slojeve displaya, ali kad ga upalis sve radi, bas sve, samo sto se tamnije vidi i vide se mrlje od ulja..inace to je ono kakaovo ulje koje se stvrdne, tako da vise nije tekuce, osim kad malo vise radi i ugrije se..

Uglavnom, sve radi, , i sve ostalo u njemu je ocisceno osim displaya, ne isplati se i neznam moze li se uopce, ali kad sam otvarao display, malo sam okrznuo touch, i sad samo do pola radi, tj, nemogu skroz do dolje povuci za screen unlock :/

Eto to je prica, moze sad otprilike..neocekujem puno, ali zanima me..i da neki lik na njuskalu prodaje samo masku za 600, to je meni smijesno previse..ili?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice