Windows XP ne želi da se pokrene

poruka: 9
|
čitano: 3.835
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

Prvo da kažem, ne radi se o mojem kompu...

problem je sljedeći -

sve ide uredno na početku, iako dosta sporo (radi se o sempronu starom nekih 5-6 god), međutim kad se završi učitavanje windowsa i kad se trebaju pokazati, odjednom ide restart. I tako stalno.

Pokušao sam ići na Safe mode i Last known good conf. ali problem je isti.

Cura kaže da im često nestane struje pa kao da bi zbog toga moglo biti da se pokvarilo, al meni se čini da je tu jedino rješenje format C i reinstall Windowsa.   Jedino me zanima - može li biti moguće da je grafička zbilja otišla radi stroje možda pa da zato ne može prikazati windowse ?

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows XP ne želi da se pokrene

mogu bit dvije stvari:

il matična ili windowsi...po ovome bih prije rekao da su windowsi....da je grafička otišla ne bi uopće imao slike

pc ovisnik
17 godina
protjeran

aha..

pošto na startup sve radi, i sve se fino očita (proc, memorija, driveovi),   značilo bi da su onda ipak samo windowsi u pitanju ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows XP ne želi da se pokrene
pc ovisnik kaže...

mogu bit dvije stvari:

il matična ili windowsi...po ovome bih prije rekao da su windowsi....da je grafička otišla ne bi uopće imao slike

Slažem se, ali moguće je i da napajanje zeza - imao ja sličan problem, promijenio napajanje i sve ok... doduše, meni je polako krenulo nakon što sam u staro računalo grafičku noviju stavio pa je to bio uzrok. međutim, nije odmah krenulo s problemima - tek nakon kojeg mjeseca... a ako cura veli da su imali s (munjama i) goromovima problema, ispitaj i to...
Karlo
16 godina
neaktivan

...ako i nakon reinstalacije windowsa problem ostane onda bi mogla biti matična, mada nije

loše prekontrolirat i ram...

najveći neprijatelj slobode je zadovoljan rob
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda je procesor ili mbo! Koliko radi pa se restarta? 2-3 sec, 5-10? Zaledi li se ikada?

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 23:40 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

restarta se čim završi load windowsa.   Znači, taman kad bi se trebao pojaviti desktop i sve, meni ide restart.     Proc se uredno starta isto kao i sve ostalo na početku reseta.   Windowsi se jako sporo loadaju, sigurno oko 3 minute sveukupno to sve traje, i onda opet ispočetka.     Prije samog screena loadanja windowsa, bude crno i čuje se hard da radi, tako da vjerujem da su ti windowsi zapravo u katastrofalnom stanju.

Jedino me zanimalo, ako može da ide sve ok do   pred sami start windowsa, može li se raditi i o hardverskom problemu ili je stvar isključivo u windowsima ?     (rečeno mi je da je problem odjednom nastao)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

možda su se nakupili kojekakvih virusa ili se nešto u win. zeznulo...probaj nanovo installat windowse,ak to ne pomogne onda je možda problem u matičnoj

pc ovisnik
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

samo da javim da sam ipak uspio riješiti problem sa reinstalacijom windowsa....

zanimljivo je međutim, da se D disk toliko blokirao i usporavao rad cijelog sustava, a ispostavilo se da je na njemu bio samo jedan jedini virus/trojan ili tako nešto (1 detection).

nadam se samo da će i sutra sve super raditi.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice