Kupio sam novi komp i nakon nekoliko dana mene pocelo izbacivati iz igice samo mi se pokaze desktop odjednom(ko da sam stisnu alt+tab) ja udem nazad i meni nakon nekoliko minuta opet i tako vec par dana,a kad gledan filmove usred filma mi se pokaze taskbar i onda opet sakrije i tako stalno. Sad me zanima dali je tko imao takvih problema i dali se to moze maknuti? Jer me je stvarno pocelo zivcirati da svakih par minuta minuta moram ponovno ulazit u igicu! Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Izađi iz jednog od programa pokrenutog u system trayu i zatim nastavi igrati. Ako se problem nastavlja, izađi iz još jednog. Tako radi sve dok ne nađeš koji program preuzima fokus. Javi rezultate pa ako ne uspije vidjet ćemo što dalje.
Evo probao sam sve pogasit ostali su mi jedino za zvuk i konekcija od neta i dalje me izabuje, je znas sta bi jos moglo biti?
Otvori Task Manager i uslikaj koji su sve procesi pokrenuti. Napravi više screenshotova ako ne stane u jedan.
Ne mogu bolju sliku stavit jer mi onda ima 5 mb slika
Ne mogu bolju sliku stavit jer mi onda ima 5 mb slika
Nemoj maksimizirati Task Manager nego ga povećaj samo onoliko koliko je potrebno da se vide svi procesi. Zatim slikaj ekran i izreži višak oko Task Managera. Ovako se jako teško vidi.
Evo pa ti pogledaj. Sad moram ici pa cu kasnije pogledat sta treba napravit.Hvala
Prije nego što nastaviš, za svaki slučaj:
- Otiđi u Start > All Programs > Accessories > System Tools > System Restore
- Odaberi Create a Restore Point i klikni Next. Upiši neki naziv i klikni Create.
Sada nastavljamo.
realsched.exe - to je RealPlayerov proces. Pokušaj izaći iz njega i vidjeti da li se to ponavlja.
jusched.exe - Javin proces koji provjerava update. I njega zatvori.
(Nakon što izađeš iz njega Java možda neće raditi; kad restartaš komp pokrenut će se ponovno.)
RTHDCPL.exe i SoundMan.exe su Realtekovi procesi. Pretpostavljam (doduše nisam siguran ) da zvučna kartica može raditi iz bez njih. Pokušaj ih ugasiti.
Znaš li što je ovaj wpv84125404281... ?
ima tu svašta,taj wpv je definitivno sumnjiv
http://www.abbreviations.com/WPV
jusched.exe(java) može odma maknut iz startupa,nema potrebe da se ona ažurira kod dizanja OS-a,java radi normalno..
ctfmon.exe isto tako..
par procesa bi trebalo proguglat,ja ih ne vidim pročitat..
http://www.processlibrary.com/
Rekao bih mu ja za startup, ali prvo trebamo otkriti koji proces mu uzrokuje problem. Ove procese koje sam nabrojao sam našao guglanjem, a ostali su više-manje ok. CFTMON i RUNDLL su Windowsovi procesi i ne bi trebali uzrokovati probleme. Ima i dva procesa PunkBustera.
WPV je i meni malo čudan. A sad vidim i da ima jedan SVCHOST.EXE pokrenut pod korisničkim imenom. Taj proces bi se trebao pokretati samo pod SYSTEM, LOCAL SERVICE ili NETWORK SERVICE, u protivnom mogao bi biti maliciozan.
Koji anti-virus imaš na računalu? Kada si zadnji put skenirao računalo i s kojim programima? Savjetujem da očistiš računalo sa MBAMom i SUPERom, ali otom potom.
Daj nam još jedan screenshot, ali pomakni Image Name tako da vidimo cijeli naziv ovog wpv8412, uključujući ekstenziju.
pogledajte i ovaj tuprogst.exe
možda i taj disk defrag radi probleme dkservice.exe
Oprostite nije me bilo par dana doma. Evo sad sam pogasio neke programe pa cu sad pricekat neko vrijeme da vidim kako sad radi. Koji mi program preporucujete za skeniranje kompa? taj wpa kad sam ga jednom ugasio vise se i ne pojavljuje.
za povremeno skeniranje ovaj:malwarebytes free
I dalje me izbacuje svako malo! Sad cu skenirat komp prvo.
Evo samo da se javim ja sam skroz zaboravio javit sta je bilo. Nakon skeniranja kompa avirom sve se vratilo u normalu, samo ne razumijem zasto to nod32 nije mogao. Hvala svima na pomoci!
Evo samo da se javim ja sam skroz zaboravio javit sta je bilo. Nakon skeniranja kompa avirom sve se vratilo u normalu, samo ne razumijem zasto to nod32 nije mogao. Hvala svima na pomoci!
Zato što je Avira bolja