Ljep pozdrav svima...
Imam problema s TV i WiFi karticom, WiFi kartica uvijek radi bez problema, ali kada pokrenem program za gledanje TV-a on samo stoji "load-a" i nikako da se pokrene, i to tako stoji sve dok WiFi ne iskopčam. Ako pokrenem TV i i ukopčam WiFi naknadno, program se smrzne odnosno imam slike i zvuka ali program "pobljedi" (not responding) i jedino riješenje je gašenje programa preko task manager-a.
Probao sam reinstalirat windows ali nije pomoglo, na novi os sam instalirao kako treba cijeli program od TV-a dok sam za WiFi samo drivere bez software-a ali ni to nije pomoglo
Ima li neko kakvu idju kako riješit problem ????
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koristiš program od TV kartice? Probaj recimo ProgDVB - isto se događa i s njim?
Kamo inače ukapčaš TV i WiFi karticu? Riječ je o stolnom ili prijenosnom računalu? Ukapčaš direktno ili preko USB huba? Koliko blizu su ti te kartice?
Meni inače TV kartica, odnosno program (ProgDVB), često zablokira na neko vrijeme kad je signal jako slab. Dakle, kod sebe ih posumnjao u to da WiFi kartica negativno utječe na signal (slično mi se znalo dogoditi kad mi je antenski kabel prelazio preko USB kabela vanjskog diska - kad sam nešto čitao/zapisivao s vanjskim diskom, slika se počela gubiti).
Koristim originalni software od kartice na stolnom računalu.
TV kartica je ukopčana preko dodatnih USB portova na zadnjoj strani jer ako ju ukopčam u USB portove diirektno na ploči zauzme mi 2 USB mjesta, tako da u pravilu ispada da je ukopčana u front panel.
Što se tiće udaljenosti jedne kartice od druge... tv kartica je kao što sam rekao ukopčana u FP dok je WiFi povezan s 4.5m kabela i nalazi se u drugoj prostoriji.
Signal mi je odličan što se tiće prva 4 kanala dok na ostatku imam 2-3 crtice ali i dalje mogu gledat tv bez problema.
Jućer sam htjeo gledati utakmicu i morao sam iskopčat WiFi (The Device is not available, or being used by another application. ) dok evo danas rade skupa bez problema.
U međuvremenu sam naletio na informaciju da bi u task manageru trebalo ugasit EHREC.EXE i probat ponovno pokrenut program, tako da ču vidjet sljedeći puta dali je taj proces problem ili je ipak nešto drugo.
..povezan s 4.5m kabela..
-moguć i običan pad napona na USBu, možeš za test spojiti wlan bez kabla pa ako nema prekida to bi mogao biti uzrok.
USB portovi stare, struja je problem pogotovo na starijim računalima kao i sam kontakt. Problemi su takvi da se kontroler zblesira.. zato nekad radi, nekad ne. Da je uzrok npr driver, konstantno bi bilo jednako.
možda prebaciti usb hub na kraj kabla, kao stabilizator ako ima svoje napajanje...
Koristim originalni software od kartice na stolnom računalu.
TV kartica je ukopčana preko dodatnih USB portova na zadnjoj strani jer ako ju ukopčam u USB portove diirektno na ploči zauzme mi 2 USB mjesta, tako da u pravilu ispada da je ukopčana u front panel.
Što se tiće udaljenosti jedne kartice od druge... tv kartica je kao što sam rekao ukopčana u FP dok je WiFi povezan s 4.5m kabela i nalazi se u drugoj prostoriji...
Dakle jedan uređaj uključen je u rear panel drugi u USB-bracket. Bracket je na MB povezan sa cca 15cm kvalitetnog kabela što nije slučaj kod velike većine "jeftinih" kućišta gdje je front panel povezan sa cca 50cm nekvalitetnog vodića!
Nadalje navodiš 450cm "produžnog" USB kabela koji najvjerojatnije niti nije specificiran za USB 2.0 protokol...?
Prije kupnje (pa i samo kabela) savjetujem prosurfati i informirati se koje certifikate, protokole... proizvod ima/nema treba ili ne treba imati i podržavati!
Kako su tvom slučaju oba uređaja uključena na isti kontroler, očito kontroler bira hoće/neće uređaj raditi, isti reinstaliraj... pokušaj drugim USB kontrolerom, USB-hubom... certificiranim USB 2.0 kabelom, DVB-T signal poboljšaj kvalitetnijom RF antenom... nažalost sve navedeno su preduvjeti za funkcionalan rad uređaja na hardverskom nivou, tada se pozabavi softverom!
Danas cijeli dan nisam gasio računalo i evo upravo sam pokrenuo program za gledanje tv-a i ne radi. EHREC.EXE ne postoji u procesima tako da ništa od predpostavke da možda taj proces blokira tv
Tamo oko 19:30 je zadni puta radilo kako treba od onda do sad ga nisam više pokretao.
Što se tiće reinstalacije to ne radi jer sam već radio reinstalaciju cijelog sistema baš zbog tog problema.
Znalo mi se prije događat da WiFi ne radi jer je bio neki jadan kabel 3,5m jedno vrijeme bi radilo sve ok, pa kad se sjeti bi javio da ne prepoznaje WiFi i tako u krug.
Sad imam neki hamin kabel koji ako ništa drugo izgleda kvalitetnije a i više nemam problema s neprepoznavanjem kartce tako da mislim da nije u njemu problem,
Nažalost nemam USB hub tako da mi jedino pada na pamet da USB stick ukopčam umjesto WiFi kartice, pa ako i dalje ne prepoznaje TV to bi značilo da je kabal pre dugačak, odnosno ako proradi onda je po mojem mišljenju problem u USB kontroleru na matičnoj
Sve bitno kolege su navel... najlakše ti je tvoje stickove-kartice uključiti kog prijatelja u komp pa vidi kako radi..