Grafička uzima RAM

poruka: 9
|
čitano: 5.960
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Grafička uzima RAM

Imam Gainward 8800GT 1GB, i jako me živcira što ona konstantno uzima dodatnih 1.4GB od RAMa i ima 2.4GB.

Jel se može ta opcija nekako ugasiti...?

AMD Ax2 6400+ 3.5GHz | 4GB 800MHz | Gainward 8800GT 1024MB | 250GB HDD | ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless | Samsung 203B
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Grafička uzima RAM
u mene tu stoji 1.6 GB a imam 4 gb rama
Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Grafička uzima RAM
To pitanje se odnosi na integriranu grafičku. Ja je nemam.
AMD Ax2 6400+ 3.5GHz | 4GB 800MHz | Gainward 8800GT 1024MB | 250GB HDD | ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless | Samsung 203B
15 godina
neaktivan
Grafička uzima RAM

Ne uzima ti konstatno tu memoriju. Iz Microsoftove dokumentacije:

"Shared system memory is a portion of the system memory that can be used by the graphics subsystem when needed. For discrete graphics adapters, this type of memory is often referred to as “non-local video memory”—that is, far from the GPU. The shared memory is available to other subsystems or non-graphics applications when it is not being used by the graphics subsystem. Thus, it is never guaranteed to be available for graphics because it could already be in use."

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Hvala... I mislio sam da je tako.
16 godina
8ax kaže...

Imam Gainward 8800GT 1GB, i jako me živcira što ona konstantno uzima dodatnih 1.4GB od RAMa i ima 2.4GB.

Jel se može ta opcija nekako ugasiti...?

-isključivo stvar drivera (iz vremena izmišljotina kao HyperMemory / TurboCache..). Provjeri, možda u CP ima opciju... ako nema, zanemari (jer nema bitnog utjecaja, barem nema podataka o tome).

btw, sama ta ideja u vrijeme uvođenja je običan kretenizam, jedini razlog je bio marketing jer količina RAMa koja je potrebna je direktno povezana sa snagom kartice, pošto se ta opcija koristila za LowEnd besmisleno, kao što je još besmislenije na 1GB verziji kao u postu. .... -to je marketing.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Grafička uzima RAM

ima sam ja 8600 gts,,,256 mb a na kraju 2 gb ka,,,ugl uzima kad joj triba sad koliko joj pomogne ja neznan,,,al nece te to ometat u igranju,,,ako mene nije

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako god, vjerujem da nema potrebe za isključivanjem ni ikakvim razmišljanjem o toj opciji. Ako ti grafička zatreba više RAM-a i isti je slobodan, uzet će si ga. Budući da imamo 1 GB kartice vjerojatno do te potrebe doslovno nikad ne dođe, tako da nema mogućnosti da ta Shared memorija ikako utječe na performanse ili bilo šta drugo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice