Uzeo sam sljedecu konfiguraciju,: kuciste BITEFENIX Shinobi, Intel core I7 4790S box, 3,2 ghz, 8mb cache, GPU, quad core, dakle graficka onboard, maticnu plocu ASUS Z87-K, napajanje 550W, xfx ts series, 120mm vent, cooler SCYTHE Mugen4 PCGH edition, memorija 16gb kinstonova, i par tvrdih diskova,...ugl, bratu treba za posao...spojili smo sve osnovno cpu, hladenje, ram, tvde diskove, sve one kablove po upustvima, ledice dobro svijetle plusevi i minusi dobro spojeni, maticna mi daje zeleno svjetlo(zelena lampica gori na maticnoj) i ventilatori za hladenje se vrte, ali mi ne daje sliku na monitor preko nijednog izlaza ni vga ni hdmi. Zvucnik nemam, pa ne mogu cuti beep code da znam da li je u necem problem....imate li kakve savjete, mozda nesto jos treba napraviti, ili je negjde u postupku bila greska, ili je jednostavno maticna neispravna
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj rame drugacije stavit.
Imas u knjizici od maticne koji ti je utor 1,2,3.... stavi u 1 i 2 ako imas 2 keksa po 8 gb
juka
Update BIOSa.
4790S je novije generacije,a na maticnoj je vjerojatno stariji bios.
juka
Si spojio napajanje dobro na matičnu i grafičku, probaj izvaditi grafu i ispuhati utor, možda je prašine ušlu unutra.
juka
Posudi bilo koji 1150 proc starije gen te updateaj noviju verziju BIOSa.
Tak je.
Znaci posudi cpu prve serije,tj obicni Haswell.
Izbjegavaj noviju seriju (Haswell-R),jer ces doc na isto.
U principu najtezi dio svega ti je mjenjanje cpu-a.
Imao sam isti problem s novom konfiguracijom..kupio sam sve po jedan komad...i spojim sve kak se spada..sve vrti sve svijetli ali nema slike...raskopo,sastavio i opet ista stvar,pa sam od jednog starog kompa izvuko zvucnik,stavio u komp i beepove je izbacivao kao upozorenje za rame,probam u drugi neki slot ista stvar...probam od frenda ram,komp radi.odem na servis i ispalo je da nevalja keks rama,ako da bi ja prvo pokuso nabavit zvucnik da vidis oce doc do kakvog upozorenja,jer kao sto vidis iz prilozenog...i novi rami mogu probleme stvarat :)
juka
Vjerojatno ima kit od 16gb tj. 2x8GB, stickovi od 16GB su još uvijek dosta skupi i namijenjeni za serverske matične.
Možda možeš updateat BIOS i bez procesora, ja sam tako na mojoj P9X79 Deluxe. za i7-4820K, utakneš USB sa BIOS fileom u bijeli USB port i stisneš neki BIOS gumb pored njega.
Ima 1x16 GB
juka
Da, onda je vjerojatno u tom problem.
Pa kaj ti bi da uzmeš 1x16GB, mislim, skuplji su i manje dostupni od drugih modula...
Da, onda je vjerojatno u tom problem.
Pa kaj ti bi da uzmeš 1x16GB, mislim, skuplji su i manje dostupni od drugih modula...
Mislio je jednog dana imat 64 GB ali za početak mu je bilo dovoljno 16 GB ram-a.. lol