Slozena konfiguracija, ne daje mi sliku

poruka: 16
|
čitano: 1.832
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Uzeo sam sljedecu konfiguraciju,: kuciste BITEFENIX Shinobi, Intel core I7 4790S box, 3,2 ghz, 8mb cache, GPU, quad core, dakle graficka onboard, maticnu plocu ASUS Z87-K, napajanje 550W, xfx ts series, 120mm vent, cooler SCYTHE Mugen4 PCGH edition, memorija 16gb kinstonova, i par tvrdih diskova,...ugl, bratu treba za posao...spojili smo sve osnovno cpu, hladenje, ram, tvde diskove, sve one kablove po upustvima, ledice dobro svijetle plusevi i minusi dobro spojeni, maticna mi daje zeleno svjetlo(zelena lampica gori na maticnoj) i ventilatori za hladenje se vrte, ali mi ne daje sliku na monitor preko nijednog izlaza ni vga ni hdmi. Zvucnik nemam, pa  ne mogu cuti beep code da znam da li je u necem problem....imate li kakve savjete, mozda nesto jos treba napraviti, ili je negjde u postupku bila greska, ili je jednostavno maticna neispravna

juka
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2014 17:46 (Juka_91).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Slozena konfiguracija, ne daje mi sliku

Probaj rame drugacije stavit.

Imas u knjizici od maticne koji ti je utor 1,2,3.... stavi u 1 i 2 ako imas 2 keksa po 8 gb

14 godina
neaktivan
Imam 1 od 16 gb, probao sam.sve utore,.,nije.pomoglo,,,
juka
13 godina
neaktivan

Update BIOSa.

4790S je novije generacije,a na maticnoj je vjerojatno stariji bios.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kako cu update napraviti, kad ga ne mogu pokrenut. Mozda.noob pitanje ali nije moja domena znanja:)
juka
16 godina

Si spojio napajanje dobro na matičnu i grafičku, probaj izvaditi grafu i ispuhati utor, možda je prašine ušlu unutra.

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Grafa je integrirana...
juka
15 godina
neaktivan

Posudi bilo koji 1150 proc starije gen te updateaj noviju verziju BIOSa.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Tak je.

Znaci posudi cpu prve serije,tj obicni Haswell.

Izbjegavaj noviju seriju (Haswell-R),jer ces doc na isto.

U principu najtezi dio svega ti je mjenjanje cpu-a.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imao sam isti problem s novom konfiguracijom..kupio sam sve po jedan komad...i spojim sve kak se spada..sve vrti sve svijetli ali nema slike...raskopo,sastavio i opet ista stvar,pa sam od jednog starog kompa izvuko zvucnik,stavio u komp i beepove je izbacivao kao upozorenje za rame,probam u drugi neki slot ista stvar...probam od frenda ram,komp radi.odem na servis i ispalo je da nevalja keks rama,ako da bi ja prvo pokuso nabavit zvucnik da vidis oce doc do kakvog upozorenja,jer kao sto vidis iz prilozenog...i novi rami mogu probleme stvarat :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem je bio u tom sto.maticna ne podrzaje jedan ram od 16 gb vec maximalno po 8 gb
juka
16 godina

Vjerojatno ima kit od 16gb tj. 2x8GB, stickovi od 16GB su još uvijek dosta skupi i namijenjeni za serverske matične.

Možda možeš updateat BIOS i bez procesora, ja sam tako na mojoj P9X79 Deluxe. za i7-4820K, utakneš USB sa BIOS fileom u bijeli USB port i stisneš neki BIOS gumb pored njega.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K@4.6GHz // 6GB DDR3 // R9 280X // Ereboss // Silencio 652
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ima 1x16 GB

14 godina
neaktivan
Da i ja imam 1x 16 GB ali utor od.maticne najvise.podrazava od po 8 gb, pa cu stavit 2x8
juka
16 godina

Da, onda je vjerojatno u tom problem.

Pa kaj ti bi da uzmeš 1x16GB, mislim, skuplji su i manje dostupni od drugih modula...

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K@4.6GHz // 6GB DDR3 // R9 280X // Ereboss // Silencio 652
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
8ax kaže...

Da, onda je vjerojatno u tom problem.

Pa kaj ti bi da uzmeš 1x16GB, mislim, skuplji su i manje dostupni od drugih modula...

Mislio je jednog dana imat 64 GB ali za početak mu je bilo dovoljno 16 GB ram-a.. lol

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice